PERİNATOLOJİ DOWN SENDROMLU DEDİ, FETAL DNA TESTİM TEMİZDİ NEYE İNANAYIM?

Nergis034

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5
Puanlar
1
Merhabalar. 32 haftalık gebeyim şu an. Bu haftaya kadar bir çok doktora muayene oldum bebeğimde herhangi problem yoktu. Bana sadece 24. Haftada bir böbreği çok hafif büyğk denilmişti radyolıji bakıyor detaylıda bakmıştı. Başka bir problem diyen bir doktor olmadı. Hem devlet hastanesi hem özelde muayenelerimi oluyordum. İleriki haftalarda Sadece su fazlalığım olduğunu söyledi kadın doğum doktoru. Şeker yüklemede birşey çıkmayında perinatoloji doktoruna muayene oldum. Suyumun normal olduğunu herşeyin normal olduğunu ama tipik dowm sendromlu bir çocuk olduğunu söyledi. Gebeliğimi sonlandırabilirim sıvıda alabilirim dedi. Fetal DNA testide yaptırmıştım 13. Haftada temizdi.Perinatoloji doktoru alanında çok iyi bir doktor. Devlette. Çok kötüyüm ne uyuyabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum. Olduğum şehirde başka perinatoloji doktoru yok. Gittiğim kadın doğum doktorum öyle bir ihtimal yok dedi. Ense kalınlığı burun kemiği gibi sorunları yok bebbeğin takma dedi. İster istemez perinatoloji doktorunu alanında iyi olduğu için takmamazlık yapamıyorum. Benim gibi olan var mı. Perinatoloji doktoru down sendromlu diyip yanlış çıkan oldumu.? Perinatolojiyemi güveneyim yaptığım testimemi kendi doktorummamı bilmiyorum. Perinatoloji gerçekten çok iyi doktor. Bebeğimin ultrasonuna bakınca bende benzetiyorum down gibi duruyor yada psikolojik olarak öyle görüyorum. Çok yıprandım.

Eklentiler

• aa9212c6-6d19-499a-8ce0-36a42de5cd96.webp
    11,8 KB · Görüntüleme: 339
Down sendromu konusunda fetal DNA testinin doğruluk payı yüksek. Bence siz hiç kendinizi üzmeyin. Zaten down sendromunu destekleyen burun kemiği, ense kalınlığı vs gibi bir bulgu da olmamış. Bazen doktor ne kadar iyi olursa olsun yanlış teşhis koyabiliyorlar.

Hangi sehirdesiniz? Hayatimda hic bir doktorun ultrasona bakip bu down dedigini duymadim. Amniyosenteze vs yonlendirmesi gerekir. Bu doktor benim icime sinmedi acikcasi. Yakinlarda bi buyuk sehir varsa orda ozelde iyi bir doktor bulup danisin. Yada zaten 1 aya dogum yapacaksiniz icinizi ferah tutun.

Daha önce yaşamış biri olarak şunu söyleyim size, hem fetal de hem ultrason bulgularında hem amniyosentez de çıkmıştı bizim. Ense kalınlığı çok barizdi çok küçük haftalarda burun kemiği çok küçüktü vs. 12. Haftada söylemişlerdi. Kalpte parlaklık gördü mü perinatoloji yada arter, ven damarlarda farklılık eksiklik vs yani teşhisini doğrulayacak herhangi bir bulgu belirtti mi ? Bu önemli, bunun yanı sıra lütfen en yakın şehire gidip başka perinatolojiye gidin ben şehir şehir gezdim tek doktorla kalmayın içiniz rahat etsin stres üzüntü de iyi bir iey değil bebeğe yansır

Canım Amniyosentez neden yapılmadı? Onun yanılma şansı yok

Fetal DNA testini hangi laboratuvara yaptırdınız?

Hiçbir bulgudan bahsetmedi perinatoloji doktoru bem öyle görüyorum diyip amniyosentez önerdi yada sorumluluk alırsınız dedi

Hayır gayet iyi deyip çıkarken oturun dedi. Ben tipik down sendromlu olarak görüyorum dedi. Amniyosentezde yapabilirim aldırada bilirim tercih sizin dedi. Artık doğuma 1 ay kalmış bu zamana kadar hiçbir doktor sorun sıkıntıdan bahsetmedi. Bulgularınımı seçemediler acaba diye bile düşündüm. Çok iyi bir perinatolog olduğu için böyle bir konuda yanılma payını düşünemedim.

Adıyamandayım. Bende ne diyeceğimi bilemiyorum. Hiçbir doktor sorun görmedi ama perinatoloji direk bn öyle görüyorum benim fikrim dedi.adamın tecrübesi bilgisi çok iyi. Yanıldığını düşenemiyoruö.Bu şekilde zaten yapamam mecburen gidicem.

Amniyosentez mi dusunuyorsunuz? Yakinda gaziantep var orda da iyi bir perinatolog bulabilirsiniz. Bu arada genox kotu bir firma keske yabanci bir firmayla calissaydiniz fetal dna icin.

Amniyosentez mi dusunuyorsunuz? Yakinda gaziantep var orda da iyi bir perinatolog bulabilirsiniz. Bu arada genox kotu bir firma keske yabanci bir firmayla calissaydiniz fetal dna icin.
Kendi doktorumun yönlendirmesiydi. O zaman hiç araştırma yapmadım. Evet gaziantepte tuncay varmış oraya gitmeyi düşünüyorum

Yani ultrasonda başka bulgu olmayıp tipinden down sendromlu demek ne kadar doğru bilemedim. Çünkü evet doğduktan sonra da tipi çok anımsatan ama olmayan çok bebek var. Arkadaşımın bebeğine doğana kadar burun kemiği yok kesin down aldırabilirsiniz denildi ama çocuk doğdu 11 yaşında ve hiçbir şeyi yok, fındık gibi burnu var
Şuan suyunuz fazla mı değil mi?

Sınırda suyum. Su sürekli değişken oluyormuş. Bi kaç günde bir değişiyormuş. Onu sorun yapmıyorum ama böbreği 2 ml kadar normalden büyük o bni düşündürüyor. Ama ona da normal deniliyor.

Keşke perinatologa haftaligi daha erkenken gitseydiniz.Ben yaş riskimden ötürü 12 haftalikken gitmistim.16 .haftada da amniyosentez yaptirmistim.Amniyosentezde yanilma payi hemen hemen hic yok.Cocugun haftasida cok ilerlemis.Bence yinede amniyosentez yaptir hic degilse ne olup olmadigini bilirsin ama onunda cikmasi vakit aliyor

24 haftalıkken gittim ama perinatolok değildi radyoloji bakıyordu devlette. Sorunu olanlara perinatoloğa yönlendiriyorlar. Benim bir problemim olmadığı için yönlendirmediler. Amniyosentez için çok geç çıkana kadar zaten bebek büyüdü. Riskleride var diyo. Tek istediğim bni neyin beklediği

Başka bi perınatolojıye görunseniz tekrar detaylı baktırsanız? Bakalım o ne diyecek? İnşallah bi sorun yoktur sağlıkla kucagınıza alın ınşallah

İçiniz rahat etsin diye başka bi perınatolojıye daha görunun bence amniyosentez için geç diyorsanız.. Rabbim selamete çıkarsın ınşallah

Adıyaman'daymışsınız. Malatya'da Rauf Melekoğlu var Turgut Özal tıp merkezinde. Alanında çok iyi. Detaylı ultrason yapıyor gözünden bir şey kaçmıyor. Ona bir görünün derim.

Başka bi perınatolojıye görunseniz tekrar detaylı baktırsanız? Bakalım o ne diyecek? İnşallah bi sorun yoktur sağlıkla kucagınıza alın ınşallah
İnşallah bişi çıkmaz. Dua edin. İlk çocuğum. Çok emek verdim. bir düşüğüm olmuştu önceden. Yaşım genç ne bekliyorum ne yapmam lazım bilmiyorum.

`