Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Yoğun bakımda 2 ay kaldık. Taburcu olduktan sonra da sürekli kontrol ve muayeneler devam ediyor.

Mr çekilmedi mi
Çekildi pvl mr ama suan tanı koymak için erken cocugun gelişimine bakılacak hemuz kucuk denildi düzeltilmiş 5 bucuk aylık henuz dönme ve saga sola yuvarlanma yok . Göz takibi nesneleri tutma var ama vucudu genel olarak sert geliyor bana isteöediği bir sey olunca vucudunu kasıyor

Evde bol bol masaj yapın zeytinyağı Hindistan cevizi yağı gibi yağlar kullanın mutlaka. Yüz üstü aktivite yaptırın. Sırtına karnına kısacası tüm vücuduna egzersiz ve masaj yapın zamanla yumuşama olacaktır. Sadece sabır isteyen bir süreç. Erken fark edilmesi çok iyi.
Rapor aldınız mı fizik tedavi için.

Çekildi pvl mr ama suan tanı koymak için erken cocugun gelişimine bakılacak hemuz kucuk denildi düzeltilmiş 5 bucuk aylık henuz dönme ve saga sola yuvarlanma yok . Göz takibi nesneleri tutma var ama vucudu genel olarak sert geliyor bana isteöediği bir sey olunca vucudunu kasıyor
Bizim de bir kez çekildi ikincisi bir yaşında çekilecek

Sizin ne cıkmıstı mr da ve gelişimi nasol ilerliyor acaba
Pvl dendi. Yoğun bakım sürecinden beri fizik tedavi hareketlerini uyguluyorum yani fizyoterapist hareketleri göstermişti bana bu şekilde devam ediyorum ben de. Fizik tedavi doktorlarına da götürdüm birkaç farklı hastaneye onlarda egzersizlere devam etmem gerektiğini söylediler.

Pvl dendi. Yoğun bakım sürecinden beri fizik tedavi hareketlerini uyguluyorum yani fizyoterapist hareketleri göstermişti bana bu şekilde devam ediyorum ben de. Fizik tedavi doktorlarına da götürdüm birkaç farklı hastaneye onlarda egzersizlere devam etmem gerektiğini söylediler.
Sertlik mi yumusaklıkmı var bir sorun varmı kaç aylık ve neler yapabiliyor

Bu süreç cok zor cok tedirginiö ben her gun her gun düşünmekten kafayı yedim psikolojim bozuk hep onu gözlemleyip her hareöetinden bir sey cıkarıyorum cok yorucu insallah guzel seyler olur ve hasar kalmaz cok dua ediyorum

Bir anne için cok zor bie süreç allah düşmanıma vermesin

Bu süreç cok zor cok tedirginiö ben her gun her gun düşünmekten kafayı yedim psikolojim bozuk hep onu gözlemleyip her hareöetinden bir sey cıkarıyorum cok yorucu insallah guzel seyler olur ve hasar kalmaz cok dua ediyorum
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Süreç çok yıpratıyor aşırı duygusallaşıyor insan. Bizim Pvl dışında farklı hastalıklar da var ameliyatta oldu. Genetik hastalıklarımız var halen de genetik üzerine araştırmalar yapılıyor. tedavi süreçlerimiz devam ediyor.
Bu süreçte duygusallığı da yorgunluğu da hassasiyetleri her şeyi dengede tutup ilerlemek gerekiyor ne duyguları çok aşırı yaşamak ne de bastırmak faydalı olmayacaktır. Anne olmak annelik kaygısı çok zor o yüzden tüm sorumluluğu tek başına üstlenme. Senin de sağlıklı olman gerekiyor. kendimden yola çıkarak bunları söylüyorum çünkü ben 9 aylık süreçte çok yıprandım resmen travmatik etkileri oldu ben de. Ve emin ol bebekler çok güçlü. Belki gelişim süreçleri yavaş olacak ama toparlanacak sen içini ferah tut. Bol bol dua et.

2 temmuz 2009 da 31 haftalı bebek dünyaya getirdim... şu an 11 aylık oldu ama hala dönemiyor, elleri hala yumruk, sürekli kasılmaları var, ayaklarının üzerine hiç basamıyor, yemek yiyemiyor sadece mama ile besleniyor ama en önemlisi göremiyor.....
dün PERİVENTRİKÜLER LÖKOMALAZİ teşhisi kondu acaba aranızda bu hastalığı bilen var mı? tadavi süreci nasıl gelişti... şu an nasıl düzelme imkanı var mı acaba bana bilgi verebilir misiniz..dr um fizik tedavi göreceğini bu hastalığın herhangi bir tedavisi olmadığını söyledi... ama kesin bişey söyleyemeceğini belki iyileşir belki iyileşmez dedi... :43: :43:6 yaşına kadar takip edilecekmiş....
bilen varsa lütfen anlatabilir mi :43:
Merhabalar durumu nasıl acaba cocuunuzun

Back
X