Pes ediyorum

kardeşim evi soğuksa açsın doğalgazı resmen şov yapmış duygu sömürüsünün dibini bulmuş yolacaksın böyle insanları, herşey onların istediği gibi olsun demişsin bence sinme hemen yerinde olsam bende anneme veririm bi anahtar haftanın 3-4 günüde çağırırım evleri soğuk oluyo duş alacaklar diye eşini sen bıktır o seni yıldırmasın böyle diyince kendimi çok cadı hissediyorum ama inan ben 28 yaşıma kadar hanımefendilikle bişeyin halledildiğini görmedim Türkiyedeki ortalama insan seviyesi senin hanımefendiliğini nasılda bastırdım diye anlama eğiliminde
 

Aynen arkadaşa katılıyorum
Bugün kendi banyo yapar. yarın sizin makina daha iyi yıkıyo diye çamaşırları toplar gelir (bir arkadaşımın başına gelmişti )
ve bu sıralama uzarrrr gider arkadaşım şimdiden önlemini al derim ben yoksa bu işin sonu gelmez.
Susar susar bigün canına tak eder patlarsan o zaman daha kötü olur.
 
Ben duş olayına takılmadım şimdi benim annem bana gelse kızım çok terledim dese bi'duş alamayacak mı belki kv olduğu için rahat tavırları gözümüze farklı gözüküyo olabilir.

Mesela çok yakınımın abisi evlendi annesi eve gidince buzdolabından su bile alamıyomuş gelinin soğuk bakışları yüzünden, şehir dışından gelmesine rağmen duş da alamamıştı. Yani şimdi anne açısından düşününce de çok kötü bi'durum bence.

Ama işte denge önemli ne kendi evi gibi rahat edecek ne de elin evi gibi diken üstü olacak.

Senin olayda kayınvalide bak oğlum ben çok düşünceliyim sormadan etmeden hiç bi'şey yapmam karından çekiniyorum diye ödüllük oyun oynamış

Ben olsam kadını alır karşıma eşimin yanındayken "anne X'i arayıp duşla sodayı söylemişsin ama aşkolsun çok kırıldım ben öyle bi'insan mıyım bi'soda içerken bile niye benden çekiniyosun? Tek istemediğim şey anahtarın bizden başka birine olması" derdim alıncaksa buna alınsın ben kendi anneme de vermem ilerde huzursuz olurum bi'an kapı açılacak diye
 
Son düzenleme:


CANIM HAKLISIN.ben onları akşama çaya çağırıcm direk yüzüne karşı eşimde yanımdayken sölicem dediğin gibi.gerçekten çok zoruma gitti
 
Sizin evinizi kendi evleri gibi görmelerine müsade etmeyin.. O kadar rahatlık, o kadar genişlik fazla.. Bir karışıklığa getirin anahtarı da elinden alın. Mesela benim anahtarım kayboldu anne düşürmüşüm heralde, Sende ki anahtarımızı alabilir miyim! de ve al elindenn.. Bu bende kalcak yenisini yaptır yada ben yedeğini yaptırıyım öyle veriyim dicek değil heralde..
 
CANIM HAKLISIN.ben onları akşama çaya çağırıcm direk yüzüne karşı eşimde yanımdayken sölicem dediğin gibi.gerçekten çok zoruma gitti

Bu konuda senin muhattabın eşin değil gerçekten al karşına kayınvalideni kendi annen gibi konuş ciddi ciddi kırıldığını hatta böyle ifade ettiği için eşinle huzursuz olduğunuzu" falan söyle ama sakın anahtar konusunu pas geçme hazır fırsatı bulmuşken aradan çıkar al anahtarınızı:26:
 
isin acikcasi bi cok arkadas anahtar olayina takilmis ama ben hic sorun olacagani dusunmuyorum,ne biliyim ya da cevremde hic kotu ornek gormedim bu anahtar meselesi yuzunden ondan da olabilir.ablamin kaynanasinda da benim kaynanamda da evlerimizin yedek anahtarlari var.bi gunden bi gune o anahtarlar kullanilmadi bizden habersiz.arkadasin dedigi gibi tadilat oldugu zaman eslerin ikiside izin alamadiysa kullanildi bi tek ki benim kaynanam elini bile surmemis anahtara bigun anahtari icerde unutup kapiyi kapatti esim,kaldik sokakta gittik kaynanamin evine evde yoklardi bizim bildigimiz bi yerde evlerinin anahtari vardi aldik iceri girdik(haber verdik oncesinde)kendi anahtarimizi bulduk resmen kullanilmamaktan kararmisti anahtar dusunun yani.ben yedek anahtar olayini garanti gozuyl goren biriyim,komsuya anahtar birakmaktansa kaynanamda olsun yedegi =)

ama dus olayi fenaymis,bigun dusu hazirla kopukle lalan gel anne de gir yikan icinde kalmasin de belki utanir
 


Hayir, dus bence çok gereksiz, benim annem içinde ve esimin annesi içinde. Bu arada, ne teri ya? Yaz olsa, annem/kv'dem uzak bir sehirden felan gelse neyse diyecem. Kis gelmis, ne demek eve gitmeden önce dus alim? Mesela annem asla böyle birsey istemez.

Ve o kv'denin söyledigi seyleri çok çirkin, bir nevi gelinini ogluna sikayet ediyor. Bunlarin hepsini geçtim, o anathar olay nedir ya? Yedek anahta hele öylesi bir kv'de ne arar?
 

Yok ben genelleme yaptım zaten kışın tabii ki yersiz olur Gereksiz evet ama ikisi de evde olsa bunaldım deyip duş almak istese çok mu kötü bi'şey ki evladının evi sonuçta:26:Cidden soruyorum bekarım sonuçta davulun sesi uzaktan mı hoş geliyo yoksa

Yoksa konu sahibinin konusu baştan vasat kadının amacı duş falan değil maksat "ühühü gelinden çekiniyorum oğlum" diyebilmek.
 
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler.bu durumda ençokta eşime yüklendim onu farkında olmadan çok ypratmışım.öncesindede saçma mevzulardan gerilmiştik.aslında olayları sorun çıkaran herkimse onla çözmek gerekliymiş ben bunu anladım erkekler sonrasında isyan bayrağını çekiyorlar belkide haklılar.dünakşam dediğim gibi kayınvalidemi görümcemi çaya çağırdım.görümcem arkadaşı geldiğinden gelememiş.kayınvalidem geldi.eşimde yanımızda anne ibrahime demişin banyo etçektim neden etmedin dedim.üşendim kızım öyle aklımdan geçti sende yoktun zaten falan dedi.bende olurmu anne etseydin çekinmene gerek yokki kafana göre takılsaydın dedim.daha sonra tv izliyoruz anne bugün çok üzüldüm dolaptan soda içiyorsun bana haber veriyosun neden böyle yapıyorsun içtiğin sodanın lafınımı yaptık dedim gülerek yok kızım öyle söledim haber vercem diye değil bn öyle düşünmem dedi.söylemene gerek yok çok kırılırım dedim.bu arada eşim sessiz bizi dinliyor.ama bunları söyleyince içim rahatladı.onlara karşı hep mesafeli ve soğuk durdum ama bunun geri dönüşü olarak eşimin çok üzüldüğünü farkettim.oyüzden yaklaşımımı deiştiriyorum.daha sıcak ve samimim her olayda kendi annem yada kendi ailemmiş düşüncesinde yaklaşıcam.eşim hep böyle yaptı.sonucunda bana ne getirecek hep beraber göreceğiz.
 
Ben şu anahtar olayına takıldım. Senin evinde ortalıklarında bir şey olabilir, ev hali. Anahtarın onda olması çok tedirginlik verir insana. Sanki sen yokken hergün gelip evi yoklayacak diye sen kendi evinde istediğin gibi davranamazsın. Ama bence eşin pasif, bu yüzden ortaya seni atmış. Sen bir şey söylesen bu sefer kabahat senin başına patlayacak. Böyle insanları da anlamıyorum oğlullarını neden evlendirirler ki, alsın dizinin dibinde oturttursun.
 
Son düzenleme:
anaktar meselesine bende çok kızıyorum.eşimde bende habersiz yedek anaktar yapıp kv vermişti.ben yokken görümcemle eve girip oturmuşlar eve gittiğğimde eşimle benim eve dönmemi bekliyorlardı.tl aradılar oğlum biz sizin evdeyiz nezaman geleceksiniz çay kkoyduk içiyoruz demişler.bende 3 ay sonra kilidi değiştirdim şimdi kafamm rahat.evim uygunsız olur öyle her akıllarına estikce gelirseler sürekli evin durumunla ilgili laf ederler.ama ben evdeysem gelsinler yesinler içisinler,kendi evleri gibi rahat etsinler sorun yok ama anaktar verilmesine bende karşıyım.
 
anahtar olayında kayınvaldem mecbur kalmadıkça eve girmek adına rahatsızlık vereceğini sanmıyorum.sadece acil durumlarda.ama benim tercihim tabiki bende istemezdim.eşim dün isticem anahtarı falan dedi.ben artık yoruldum oyüzden istemiyorum benim kızdığım sadece hebrim yoktu bu durumda.savaşmayı bıraktım artık gerçekten....
 
Anahtarın yedeginin kv olmasıda neymiş ya...Orası senin evin gencsin,elin ayagın tutuyor.Yaslı olsak tamam bir ihtiyacı var mı diye bakarsın.Daha yeni evlisin,kv eşine oynuyor.Kv ve görümceden ceken biri olarak sana tavsiyem,kv konustugun her konuyu eşin varken konuş,böyleleri lafı carpıtıyor.Eşinin gelip sana annesinin söylediklerini söylemesi,kv eşini guzel doldurmuş belli.Benim kv öyle yapıyor.Eşim işten geldiginde kapıdan girdiginde kv yada görümceyle konuştugunu bana olan tavrından anlıyorum.
 
Sen şimdiden yoruldum dersennnn
oooo neler yaşayan var neler en basiti ben bis sürü şey ba bacımm
hemen baştan salma kendini allah daha büyük sıkıntı dert yaşatmasın
bunlar tatlılıkla hallolcak şeyler
her şey karşışıklı iletişimden geçer sen kayınvalidene eşinden hbr yollama direk sen de
kaynanalar her zman çocuklarına oynar melek misali iyi görünmek isterler
benim ki eşim yokken hiç iş yapmazdı ama eşim gelince hemen işe başlardı
şükür ki ayrısınz kapatırsın kapını
daha çok yenisinşz yok şeylerle mutluğunu engelleme
herşey konuş
 
Anahtar verilmiş bir kere, bu saatten sonra anahtarı istemek olmaz ama kilidi değiştirebilirsiniz. Yedeğini de vermezsiniz olur biter. Sorarlarsa da eşinle ortak bir bahane uydurun. Eğer yeni anahtarın yedeğini de isterlerse işte o zaman eşin girsin devreye ve bir şekilde, tatlılıkla halledip anahtarın yedeğini vermesin. Bence onun ailesiyle bu tip konularda sen girme araya. Kötü gelin olursun. Ama kendini de ezdirme, yani seni üzecek bir şeyler söylerlerse sana tepkini koy, rahatsız olduğun durumu sakince konuşarak söyle.
 
Film: bir kaynananın dramı

çok acıklı oynamış oğluna bukadar da güzel oynanır mı yahu

Direk karından çok korkuyorum beni dövüyo falanda deseymiş

Büyükler akıllı başlı olcakları yerde dahada mı çocuklaşıyolar ne

o akşam o evde huzursuzluk çıkınca içlerinin yağlarımı eriyo acaba?
 

Bence böylesi daha akıllıca bak eşin seni huysuz bilirken şimdi sorun halloldu. Bundan sonra da eşinle didişmek yerine birebir kadınla konuş. Keşke anahtarı da diyiverseydin
 
Altın portakal film ödülünü haketmiş kayınvalideniz vallahi bravo.Soda içmeler ama sırf şov amaçlı "gelinden çekiniyorum ama oğlum may mıy mıy may mıy" demeler.Ahh ahh bu insanlar hep zannediyor herşey onların istediği gibi gidecek.Siz de hemen pes mes etmeyin daha çok minnak problemler bunlar ama ifade edin kendinizi eşinize karşı içinize de atmayın /:
 

Çok güzel yapmışsınız bu yazınızı şimdi gördüm tebrik ediyorum içinizden gelenleri söylediğiniz için Umarım herşey gönlünüze göre olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…