Peş peşe Bebek sahibi olmak

Allah afettsin Sizi çok günah böyle bir soru sormak ağzınızdan çıkana allahta şeytan da amin diyor yani
Nesi günahmış,bir de nerede yazıyor günah olduğu?İki hafta sonra doğum yapacak stressli bir anneyi böyle ithamlarla üzmek,ah almak doğru mu?Ayıp yaptığınız ,olumlu bir şey duymaya ihtiyacı olan,doğum stresi ve sonrasını düşünüp panikleyen bir anneyi daha da germenin hiç lüzumu yok.

Konu sahibi size gelince,önce tabiki zorlanacaksınız ancak zamanöa bir düzen oluşturursanız rahat edersiniz.Umarım bebeğiniz huzurlu bir bebek olur da en az zorlukla atlatırsınız.Sağlıkla sıhhatle bebeğinizi kucağınıza almanız dileğiyle.

Benim biri 28 aylik biri de 3 aylik iki oglum.var. gozunu korkutmak amacli söylemiyorum yanlis anlama. Kaldi ki cocuktan cocuga da degisir ama..bizim ilk gunlerimiz kucugu buyukten korumakla gecti. Esim babalik iznindeydi ama inan ikimiz yetisemiyorduk hicbi seye. Psikolojim bozulacakti nerdeyse. 8.gun artik dayanamadim anneni ara gelsin dedim esime. Ve geldi o gunden beri birlikteyiz. Zamanla geciyor hafifliyor bebegin koligi gazi vs si bitince zaten onun bakimi cok kolaylasiyor buyuk de biraz kendi isini az da olsa kendi gorebiliyorsa idare edilir ama gelebilecek birisi varsa bir iki ay yardima gelse hic degilse işler duzene girene kadar super olur. Cikarsin alisverisini yaparsin azcik hava bile alirsin, kimseye guvenerek cocuk yapmiyoruz tabii ki ama bizim kulturumuzun kodlarinda dogal olarak var olan bir seydir,yeni anneye her acidan yardim etmek..

Ayni senin durumundayim canim ama cok sukur ailem esimin ailesi destekci. Kizim cok duskun ve yaramaz dogum zamanina 20 aylik olacak. Allah bi sekil yardimcin olur stres yapma ben kizima 2 seneden fazla hamile kalamadim ve bunda emzirirken adet yokken hamile kaldim onun icin bi hayir vardir diyorum rabbim yardimcimiz olur. Ilk etapta belki zorlanirsin ama yeni bebek az daha serpilince kolaylasir diye dusnuyorum. Bu lohusalik donemi beni en cok korkutan ve kizim hep agliyordu buda oyle olursa napariz bilemiyorum

Benimkilerin arasi tam 21 ay. Yalniz baktim.

Onca soruna ragmen hic zorlanmadım. Cok zevkliydi ustelik. Ikiz gibi buyuduler. Biri gazli, biri hep aç..Insan idare ediyor bir sekilde. Alisiyorsun, duzenin oluyor.

Evi ihmal ettigim olurdu, yetisemezdim temizlige. Baska bir derdim olmadi sukur.

Sende yaparsin, bozma kalbini ikiside kucuk kiskanclik olmaz hem

Öncelikle hiç canınızı sıkıp stres yapmayın,Allah yardımcınız olsn ne güzel 2 tane melek :) ben de benzer durumdaydım,2.bebek olduğunda ilki 24 aylıktı,bilinçli bi hamilelikti yani kazara falan olmadı. İyi ki de olmuş,şimdi 3.yü istiyorm :) ilk çocuğum yaramaz diyemem ama müthiş hareketli bi çocuktu ama 2.sinin bebekliği çok rahat geçti şükür. Cuk cuk emerdi güzelce sonra bi uyurdu2-3 saat.. uyanınca mırıl mırıl oynardı beşiğinde kucağıma alır emzirirdim emerken yine uyurdu vs.. hem emmesi çok iyiydi hem gazı olmadı ve uykusu da harikaydı(-ki büyükte çok zorlandım bu konularda).. ilk zamanlar çok rahat ettim,büyüğüyle çok zaman geçirebildim daha sonraları da zaten apalaklanınca ablasıyla beraber oyun oynadı falan.. şükürler olsn ki varlar.. eşin gelene kadar ev işiyle hiç uğraşma,çocuklarınla ilgilen. Akşam da eşin yardımcı oluyormuş zaten.. hiiiç canını sıkma sen stres yaşayınca çocuklar da gerilecek bunu bil;,mutlu kadın mutlu çocuklar mutlu yuva.. ben buna inanıyorum

Benim kızkardeşimle aramda 1 yaş var, arkadaş olduk hep gayet güzel bir duygu. Biraz zorlanırsınız ama çocuklar adına sevindim.

Bebeğimin bakıcısı var ama illaki ücret isteyecektir kimse gelip hayrına bakmıyor ama mecbur kalırsam borç harç tutarız herhalde birini anneler birer hafta gelecekler sadece malesef

Bu da mantıklı geliyor şu an çok teşekkürler öneriniz için

Çok teşekkür ederim önerilerin için çok mantıklı geldi tecrübeli annelerin deneyimleri çok iyi oluyor deneyeceğim şimdi oğlumun öyle çok bir uyku problemi yok ama ayağımızda sallayıp uyutuyoruz inşallah ikinciyi alıştırabilirim

Gönlüme su serptin valla o kadar çok olumsuz şey söylüyorlar ki daha bebeğim doğmadan bezdim

Amin Canim inşallah

Can'ım benim de bir yaş var bebeklerimin arasında Kv dem işten 6 da geliyordu eşim ise 11 de kalabalık bir aile çok büyük bir ev işi yemeği
Çok zorluklar da yaşadım yaşıyorum da ama ikisi de büyüdü artık bir buçuk ve iki buçuk yaşlarındalar hiç anlamadım hatta yasayamadım kızının bebekliğini sanki bir anda bğyüdüler
Allah yardım ediyor inanki sen hiç merak etme Allah'a emanet olun hiç stres yapma

İnşallah canim çok saol rabbim sağlıkla büyümelerini nasip etsin inşallah çok dua ediyorum allahım bu mübarek günler hatırına kabul etsin herkesin duasını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…