- 23 Haziran 2014
- 2.728
- 8.516
- 108
Nesi günahmış,bir de nerede yazıyor günah olduğu?İki hafta sonra doğum yapacak stressli bir anneyi böyle ithamlarla üzmek,ah almak doğru mu?Ayıp yaptığınız ,olumlu bir şey duymaya ihtiyacı olan,doğum stresi ve sonrasını düşünüp panikleyen bir anneyi daha da germenin hiç lüzumu yok.Allah afettsin Sizi çok günah böyle bir soru sormak ağzınızdan çıkana allahta şeytan da amin diyor yani
Merhaba arkadaşlar 20 aylık bir oğlum var Allah'ın izniyle iki hafta sonra bir oğlum daha olacak ikinci plansızdı ben iki yıl bebeğimi emzirip sonra hamile kalmak istiyordum rabbim verdi yokluklarını göstermesin fakat ben doğum yaklaştıkça strese başladım oğlum çok hareketli ve ben gurbetteyim iki aile de yok yanımızda ben öğretmenim doğum izinlerim de yaz tatiline geldiği için ilk dönem ücretsiz izin alacağım bakıcı tutma imkanımız olmaz sanırım şimdi kara kara düşünüyorum iki Bebek'le ben ne yapacağım birini emzirirken öteki ne olacak öteliyle ilgilenirken biriyle kim ilgilenecek babamız ilgili ama o da akşam altıda anca geliyor o saate kadar ne yapacağımçok bunaldım son günlerim moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama olmuyor var mı benimle aynı durumları yaşayan pozitif birşeyler duymaya ihtiyacım var
Merhaba arkadaşlar 20 aylık bir oğlum var Allah'ın izniyle iki hafta sonra bir oğlum daha olacak ikinci plansızdı ben iki yıl bebeğimi emzirip sonra hamile kalmak istiyordum rabbim verdi yokluklarını göstermesin fakat ben doğum yaklaştıkça strese başladım oğlum çok hareketli ve ben gurbetteyim iki aile de yok yanımızda ben öğretmenim doğum izinlerim de yaz tatiline geldiği için ilk dönem ücretsiz izin alacağım bakıcı tutma imkanımız olmaz sanırım şimdi kara kara düşünüyorum iki Bebek'le ben ne yapacağım birini emzirirken öteki ne olacak öteliyle ilgilenirken biriyle kim ilgilenecek babamız ilgili ama o da akşam altıda anca geliyor o saate kadar ne yapacağımçok bunaldım son günlerim moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama olmuyor var mı benimle aynı durumları yaşayan pozitif birşeyler duymaya ihtiyacım var
Bebeğimin bakıcısı var ama illaki ücret isteyecektir kimse gelip hayrına bakmıyor ama mecbur kalırsam borç harç tutarız herhalde biriniCevrenizde hic mi guveneceginiz bir bayan yok? Bir yardimci alsaniz. Basta ikiniz birden bakarsiniz siz ise devam edince o tek bakar?
Soyle iyi bir ev hanimi. Cocuklarini buyutmus biri. Komsularinizdan felan?
Ya da annelerden bir yaniniza gelemez mi?
Bu da mantıklı geliyor şu an çok teşekkürler öneriniz içinMaddi durumunuz el veriyorsa günde bir kaç saat gelecek üniversite öğrencileri var oyun ablalığı yapıyorlar. Onlardan çağırın. O büyükle ilgilenirken siz küçüğü ve diğer işlerinizi halledersiniz rahatlamış olursunuz az da olsa.
Allah hepimizi affetsin de ne sordum ben bu kadar günah olacak onu anlamadım ??Allah afettsin Sizi çok günah böyle bir soru sormak ağzınızdan çıkana allahta şeytan da amin diyor yani
Çok teşekkür ederim önerilerin için çok mantıklı geldi tecrübeli annelerin deneyimleri çok iyi oluyor deneyeceğim şimdi oğlumun öyle çok bir uyku problemi yok ama ayağımızda sallayıp uyutuyoruz inşallah ikinciyi alıştırabilirimBak canim ben suan ayni durumdayim ve esim isi geregi yanimizda yok malasef. Benim oglumda cok hareketli bes dakka popo durmaz. Diger bebegim 4 aylik ve onlara bakan sadece benim. Eain en azindan aksam ekmeginizi aşınızı alıp gelir ne bileyim çöpleri atar..pazara gider ve sen esin geldikten sonra biraz nefes alırsın bu saydiklarimin hepsi bana bakiyor. Neyse gelelim soruna düzeni oturtursan daha az yorulursun. Mesela bebegin küçük demeden uyku egitimi ver ben öyle yaptim nerdeyse 3 saatim kaliyor ondan. Uyku egitimini nasil verdim anlatayim dogduktan bir ay sonra emzir hemen yatagina koy emzik verirsen daha kolay olur isin. Hemen bir dandini cal iki günde kendi kendine uyumayi öğreniyor. Benim diger oglum 2 yasina girecek ona uyku egitimini 1 yil önce vermistim zaten. Sütünü alir yatagina gider yatar. Bebegini mümkün oldukca kucaga alistirma cok zorlanirsin. Sadece sevecegin zamanlar kucagina al. Simdi birde kardes kiskancligi olur onunda çözümü var bende ise yaradi. Bebegini emzirirken diger oglunla iletisim halinde ol. Ona dokunmasina izin ver asla senin cekindigini farkettirme...bebegini kucagina aldiginda digerinide diger kanadina al..benim dikisim atmisti bu yüzden ama deger cocuklarim icin. Sormak istedigin bisey olursa cevaplarim. Birde ben büyüğü haftanin 3 günü krese gönderecegim bayram sonrasi..Dışarı pek cikaramiyorum o yüzden.
Gönlüme su serptin valla o kadar çok olumsuz şey söylüyorlar ki daha bebeğim doğmadan bezdimKendimi gordum sende.. benm kizim 21 aylikken ufak kizim dogdu. Ayni senin gibi bende korrkuyordum cok nasil yapcam ne yapcam diye. Benimde yqrdim edecek kimsem yoktu. Ama inan ki zaman oyle bir geciyorki anlamiyorsunn. Simdi buyugun 3 yasi bitti. ufakligimizda 1 yasinda. Simdi bir gorsen beraber oynuyorlar. Yemek yiyorlar sarilip uyuyorlar . Beraber dans ediyorlar. Oyuncak kavgasi bile ediyorlarhic canini sikma. Elbetteki zor olacak ama sadece sabir. Ve herseyin cok guzel olacagindan emin olabilirsin.
Amin Canim inşallahNesi günahmış,bir de nerede yazıyor günah olduğu?İki hafta sonra doğum yapacak stressli bir anneyi böyle ithamlarla üzmek,ah almak doğru mu?Ayıp yaptığınız ,olumlu bir şey duymaya ihtiyacı olan,doğum stresi ve sonrasını düşünüp panikleyen bir anneyi daha da germenin hiç lüzumu yok.
Konu sahibi size gelince,önce tabiki zorlanacaksınız ancak zamanöa bir düzen oluşturursanız rahat edersiniz.Umarım bebeğiniz huzurlu bir bebek olur da en az zorlukla atlatırsınız.Sağlıkla sıhhatle bebeğinizi kucağınıza almanız dileğiyle.
Can'ım benim de bir yaş var bebeklerimin arasında Kv dem işten 6 da geliyordu eşim ise 11 de kalabalık bir aile çok büyük bir ev işi yemeğiMerhaba arkadaşlar 20 aylık bir oğlum var Allah'ın izniyle iki hafta sonra bir oğlum daha olacak ikinci plansızdı ben iki yıl bebeğimi emzirip sonra hamile kalmak istiyordum rabbim verdi yokluklarını göstermesin fakat ben doğum yaklaştıkça strese başladım oğlum çok hareketli ve ben gurbetteyim iki aile de yok yanımızda ben öğretmenim doğum izinlerim de yaz tatiline geldiği için ilk dönem ücretsiz izin alacağım bakıcı tutma imkanımız olmaz sanırım şimdi kara kara düşünüyorum iki Bebek'le ben ne yapacağım birini emzirirken öteki ne olacak öteliyle ilgilenirken biriyle kim ilgilenecek babamız ilgili ama o da akşam altıda anca geliyor o saate kadar ne yapacağımçok bunaldım son günlerim moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama olmuyor var mı benimle aynı durumları yaşayan pozitif birşeyler duymaya ihtiyacım var
İnşallah canim çok saol rabbim sağlıkla büyümelerini nasip etsin inşallah çok dua ediyorum allahım bu mübarek günler hatırına kabul etsin herkesin duasınıCan'ım benim de bir yaş var bebeklerimin arasında Kv dem işten 6 da geliyordu eşim ise 11 de kalabalık bir aile çok büyük bir ev işi yemeği
Çok zorluklar da yaşadım yaşıyorum da ama ikisi de büyüdü artık bir buçuk ve iki buçuk yaşlarındalar hiç anlamadım hatta yasayamadım kızının bebekliğini sanki bir anda bğyüdüler
Allah yardım ediyor inanki sen hiç merak etme Allah'a emanet olun hiç stres yapma
Amin Can'ım inşallahİnşallah canim çok saol rabbim sağlıkla büyümelerini nasip etsin inşallah çok dua ediyorum allahım bu mübarek günler hatırına kabul etsin herkesin duasını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?