Peşimizi bırakmayan babaanne laneti

seni bi ben anlarım bizdede tam tersi dedem aynı şükür kızında kalıyo ama bizide canımızdan bezdirdi bizi ve annemi sevmez ama babamsızda yapamaz hasta ulur oğlum gel yıkancak oğlum gel dedem için hayatta kızları oğulları başkası yok babama bizi kötüler sanki dedem için başkasıyız bayram gelir el öptürmez paramı bitircesiniz diye

ay kusum benimmm niye hiç bahsetmedin kız bundan ?? kpss oss derken hayat fonksıyonlarımız durmus desene...
benımde babanem bızı hıc sevmez aynı duruma benzıyor sevmeyız bırbırımızı gerçi bizim hiç saygısızlıgımız olmamıstır ama durup duruken nıye sız domuz gibi bakıyorsunuz der:))) bızde hiiçç oralı bilem olmayız yani değil domuz gibi bakmak kendisine baktığımız bile yoktur ama o öyle kabul eder ,bizde artık onu öyle kabullendık yapcak bişe yokki huylu maalesef huyundan vazgeçmez be tatlım takma kafana keşke tüm büyükanneler benim ANANEM gibi olsaaa....

ah canım sıra gelmedi valla kpss derdinden bide senin derdin sana yetiyo şu sıralar:(
bu arada yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim hepinize bende isterim babaannemle babamla anlaşayım ama ben hassas bi insanım herşeyi çabuk affedemiyorum aklıma geldikçe yine soğuyorum o insandan biz bunları haketmemiştik ama Allah böyle yazmış asla isyan etmiyorum benim yaşadıklarımı yaşayan ve daha beterini yaşayan arkadaşlar varmış onlar anlıyolar beni sağolun a.s.

canım benim babannem de öyleydi.7 çocuğu var.kışları gelir bizde kalırdı. kızkardeşimin odasını hemen ona tahsis ederdi annem. o odanın duvarları yerleri tükürük doluydu. yatağının yanındaki boşluğa tükürüp dururdu. bilmiyor muydu böyle olmaması gerektiğini? pekala da biliyordu.kızlarının evinde hiç böyle şeyler yapmazdı. bir tek bizde anneme etmediğini bırakmazdı. kumanda hep ondaydı.tvt diye bir türkü kanalı vardı akşama kadar o açık olurdu bizde. biraz uyumaya gittiğinde annem ancak o zaman tv izlerdi.o zaman da birden gelirdi tv yi kapattırırdı namaz kılacam derdi.wc ye her girişinden sonra annem ona çaktırmadan peşinden wc ye girerdi. her tarafı ve terlikleri temizlerdi çıkardı. kızkardeşim cep telefonunu her eline aldığında akşama kadar o zımbırtı elinde.ne işe yararsın sen derdi. biraz örgü örecem derdi iplik var mı derdi.annem de iplikleri getiridi.hepsini toplar çantasına koyardı.bizim kazaklarımızı sökerdi onlarla patik dikerdi kendine.diğer torunlarına lif falan yapardı.patik yelek yapardı.bize hiç bişi...zaten gençken de annemle beni evden kovmuş kışın ortasında. bir sürü şey. ben pek sevmezdim içimden gelmezdi ama sonra birden kanser oldu.hepimiz çok üzüldük. sonra da ölüp gitti.günlerce gözlerim kızardı ağlamaktan...yani sen he he deyip geç arkadaşım.şimdi sinirlisin belki dolusun ama ilerde bunlar sana öyle boş şeyler gibi gelecek ki.. bir babannem vardı diyeceksin az çektirmedi bize diye anlatacaksın gülerek...hey gidi günler heeey.............

canım benim babannem de öyleydi.7 çocuğu var.kışları gelir bizde kalırdı. kızkardeşimin odasını hemen ona tahsis ederdi annem. o odanın duvarları yerleri tükürük doluydu. yatağının yanındaki boşluğa tükürüp dururdu. bilmiyor muydu böyle olmaması gerektiğini? pekala da biliyordu.kızlarının evinde hiç böyle şeyler yapmazdı. bir tek bizde anneme etmediğini bırakmazdı. kumanda hep ondaydı.tvt diye bir türkü kanalı vardı akşama kadar o açık olurdu bizde. biraz uyumaya gittiğinde annem ancak o zaman tv izlerdi.o zaman da birden gelirdi tv yi kapattırırdı namaz kılacam derdi.wc ye her girişinden sonra annem ona çaktırmadan peşinden wc ye girerdi. her tarafı ve terlikleri temizlerdi çıkardı. kızkardeşim cep telefonunu her eline aldığında akşama kadar o zımbırtı elinde.ne işe yararsın sen derdi. biraz örgü örecem derdi iplik var mı derdi.annem de iplikleri getiridi.hepsini toplar çantasına koyardı.bizim kazaklarımızı sökerdi onlarla patik dikerdi kendine.diğer torunlarına lif falan yapardı.patik yelek yapardı.bize hiç bişi...zaten gençken de annemle beni evden kovmuş kışın ortasında. bir sürü şey. ben pek sevmezdim içimden gelmezdi ama sonra birden kanser oldu.hepimiz çok üzüldük. sonra da ölüp gitti.günlerce gözlerim kızardı ağlamaktan...yani sen he he deyip geç arkadaşım.şimdi sinirlisin belki dolusun ama ilerde bunlar sana öyle boş şeyler gibi gelecek ki.. bir babannem vardı diyeceksin az çektirmedi bize diye anlatacaksın gülerek...hey gidi günler heeey.............

bizdede aynı şey var arkadaşım diğer amcalarımın veya halamın evinde bizde yaptıklarını yapamaz ama onlar hep daha kıymetlidir bizimkide oraya buraya tükürür tiksindirir insanı sen güzellikle söylersin suçlu olursun ama çekmek zorundayız mecbur bide kan değerleri tahlilleri babamınkinden iyi çıktı hala aciz gibi davranıyo bi bardak suyunu bile almıyo ama napalım dediğin gibi ölümlü dünya Allah rızası için dayanmak zorundayız işte eskisi gibi takmıyorum artık zaten :delphin:

:çok üzgünüm:Bende babannemi iyi hatırlamak isterdim ama mmalesef .ben küçükken bize gelirdi benim ağzımdan laf almaya çalışırdı evde ne olup ne bitiyo evde kavga çıkartır annemi huzursuz eder babamdan paraları sıyırp giderdi.Babamı hep boşatmaya çalıştı annemden, bu annemle ilgili değildi.bencil bir insandı babamı da gerçekte sevmiyordu bence ,ölmeden evini bir başkasına vermişti zaten.
Keşke güzel anılarım olsaydı.

:çok üzgünüm:Bende babannemi iyi hatırlamak isterdim ama mmalesef .ben küçükken bize gelirdi benim ağzımdan laf almaya çalışırdı evde ne olup ne bitiyo evde kavga çıkartır annemi huzursuz eder babamdan paraları sıyırp giderdi.Babamı hep boşatmaya çalıştı annemden, bu annemle ilgili değildi.bencil bir insandı babamı da gerçekte sevmiyordu bence ,ölmeden evini bir başkasına vermişti zaten.
Keşke güzel anılarım olsaydı.

canım bizimkide hep boşatmaya çalıştı zamanında ama başaramadı çok şükür küçükken aynı odada yatıyoduk annem için deli a.....'i evime soktum diye kendi kendine söyleniyodu beni uyuyo sanıyodu daha neler neler şimdide bizden sevgi bekliyo oldu............

ayy canım allah annene sabır versin
sen yuva kurarsın evlenir gidersinde annen çekmek zorunda baksana
böylesiler kolay kolayda can vermiyolar
insanın ömründen ömür yiyorlar tabi nasıl can verecek
allah ıslah etsin babaanneni annenede sabır versin canım

bizde hep babaannemle kaldık oda anneme yapmadıgını bırakmazdı tabi bizede babamı üstümüze salardı ama çok şükür babam onun yüzünden bize asla kötü davranmadı bizde yinede büyüktür dedik annemde öyle ama herşey biryere kadar yıllar sonra şimdi kendi kalıyo hiçbirşey yapanın yanına kar kalmıyo

babana de ki dinimize göre sen kız çocuğusun sen evlenene kadar sana eşek gibi bakacak. hiç evlenmezsen ölene kadar bakmak zorunda. sana mı sormuşlar çıkartırken. ebn olsam öyle bi kavga ederdimki

babana de ki dinimize göre sen kız çocuğusun sen evlenene kadar sana eşek gibi bakacak. hiç evlenmezsen ölene kadar bakmak zorunda. sana mı sormuşlar çıkartırken. ebn olsam öyle bi kavga ederdimki

doğurdularsa bakmak zorundalar tabi ama eşşek gibi lafını kabul etmiyorum yasakkelime ben kendimi yeteri kadar iyi açıkladım anlamıyolarsa artık benim yapabileceğim bişey yok baba bu atsan atılmıyo satsan satılmıyo kendince oda haklı işte... :delphin:

allah yardimciniz olsun demekten baska elimden birsey gelmiyor yasli insanlada ugrasmak gercekten zor cocuktan beter oluyorlar allah ele ayaga dusurmesin bakan icinde zor o durumda olan yasli insan icinde sabir canim sabir ins is bulursun gonlunce.

Babanne hazretleri alıştırmış kendine kul köle,ne güzel...Annende sesini çıkarsa ondan kötüsü olmaz...
Babanda onlar için sizi harcamış,harcıyor çok yazık....Ve senin başına kakması ,çok üzücü nekadar incitir insanı....

Canım bizde de anneanne var.Memnun edemezsin hiç bir şekilde. 80 yaşında nerdeyse ama dedikodu vs var. örnek olarak söyleyim: teyzem battaniye vermiş yorganı kaldıramıyor diye teyzemi yedi sülaleye rezil etti nerdeyse annemler de ama sen yorgan ağır geliyor diyorsun deyince he orası da öyle diyor.
Bu teyzemin komşusu insan davranışları zerine tez mi ne hazırlamış.teyzem anlatmış o da memnuniyetsizlik var.Yağa yatır bala batır ama gene kötü sen olursun.Artık onu öyle kabul edecen demiş.Psikolojik sorunmuş bu.

Babannem öyle değil mesela sakin kendi halinde ki anneannemden de büyük.Yaşla alakası yok.fıtrat meselesi sanırım.
Sana tek önerim yağmurdan kaçarken doluya tutulma.Boş ver evlenmek ve doğurmak zorunda değil herkes kaç yaşındasın bilmiyorum ama ben 28 im arkadaşlarımın çocukları okula gidiyor. Ama bir günden bir güne de babam sen neden çalışmıyorsun neden evlenmedin vs demedi çünkü hayat şartlarının farkında.Evlenmem için baskı yapmaz kimse hatta evlenecem desem haydaaa bile derler :) Şaka bir yana kendini ateşe atma sakın.Öğrenim düzeyin nedir ne değildir bilemem ama bir özgeçmiş hazırla.Yakınlarında kuaför vs varsa git konuş mesela.Hem erkekler az olacağı için rahatsızlık da duymaz ailen belki.İşkur meslek edinme kursları var ayrıca. Benimki bir öneri.Sen bunu çoğalt kendince.Ama dediğim gibi sakın birilerine kızıp da kendini ateşe atma bilemezsin adamın hası mı düşer sabun köpüğü mü ? Yanına git al eline gazete kitap oku bişi derse(konuşmuyorsun vs ) kitap okuyorum de ya da evde çalışıp para kazanmak da var.İş veriliyor sen onu yapıyorsun hem eve katkın olur (!) yanında da yap ki hem yanında olursun hem konuşmak zorunda kalmazsın. :) Hadi kolay gelsin sana :)

Canım bizde de anneanne var.Memnun edemezsin hiç bir şekilde. 80 yaşında nerdeyse ama dedikodu vs var. örnek olarak söyleyim: teyzem battaniye vermiş yorganı kaldıramıyor diye teyzemi yedi sülaleye rezil etti nerdeyse annemler de ama sen yorgan ağır geliyor diyorsun deyince he orası da öyle diyor.
Bu teyzemin komşusu insan davranışları zerine tez mi ne hazırlamış.teyzem anlatmış o da memnuniyetsizlik var.Yağa yatır bala batır ama gene kötü sen olursun.Artık onu öyle kabul edecen demiş.Psikolojik sorunmuş bu.

Babannem öyle değil mesela sakin kendi halinde ki anneannemden de büyük.Yaşla alakası yok.fıtrat meselesi sanırım.
Sana tek önerim yağmurdan kaçarken doluya tutulma.Boş ver evlenmek ve doğurmak zorunda değil herkes kaç yaşındasın bilmiyorum ama ben 28 im arkadaşlarımın çocukları okula gidiyor. Ama bir günden bir güne de babam sen neden çalışmıyorsun neden evlenmedin vs demedi çünkü hayat şartlarının farkında.Evlenmem için baskı yapmaz kimse hatta evlenecem desem haydaaa bile derler :) Şaka bir yana kendini ateşe atma sakın.Öğrenim düzeyin nedir ne değildir bilemem ama bir özgeçmiş hazırla.Yakınlarında kuaför vs varsa git konuş mesela.Hem erkekler az olacağı için rahatsızlık da duymaz ailen belki.İşkur meslek edinme kursları var ayrıca. Benimki bir öneri.Sen bunu çoğalt kendince.Ama dediğim gibi sakın birilerine kızıp da kendini ateşe atma bilemezsin adamın hası mı düşer sabun köpüğü mü ? Yanına git al eline gazete kitap oku bişi derse(konuşmuyorsun vs ) kitap okuyorum de ya da evde çalışıp para kazanmak da var.İş veriliyor sen onu yapıyorsun hem eve katkın olur (!) yanında da yap ki hem yanında olursun hem konuşmak zorunda kalmazsın. :) Hadi kolay gelsin sana :)
2008 yılının konusu :D
aradan geçmiş 9 yıl :P

Ben de sonra farkettim sormayın :):halay: Belki rahmetli bile olmuştur.

Öyle annenin böyle oglu diyesim geldi
Şu evlatlarina eşlerine kufur eden hakaret eden babalardan annelerden nefret ediyorum gücü onlara yetiyo amca

Dikkatsizliğim yüzünden konuyu hortlattım iyi mi. Konuyu açan arkadaştan da özür diliyorum dikkatsizliğim için ve umuyorum ki sorunlarını çözmüşlerdir.

Bizdeki babanenin Aynısı belki daha beteri babanemi anlatsam hepiniz lanet okursunuz annem çok sabırlı ve saygılıddır dedem öldü babaneme şu an sadece babam ve annem bakıyor amcalarım nefret ediyolar hepsi bırakıp gitti ona rağmen annemi el üstünde tutacağına hala smzleriyle eziyet eder. Şimdi demesi kolay yapması zor biliyorum ama allah rızası için bir şeyleri yapın ve sürekli dua edin benim babam annemi hiç savunmazdı babaneme karşı ama o da artık annesinin ne mal olduğunu biliyor anneme bişey dese babam azarlıyor onu hemen inanın sadece dua edin bu arada dedem vefat etti çok severdim dedimi 3 günlük dünya ne yaparsanız kar. Kötü bişey yaptığında umursamadığınız zaman bir şeylerddn vazgeçiyorşar ya da üslubunca cevap verin

Back
X