Doğuma Hazırlık Peygamberimizin çoçuğa isim koyma ile ilgili bazı hadisleri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

gizemx

Guru
Kayıtlı Üye
21 Mart 2008
841
22
298
İstanbul
Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, çirkin ismi değiştirirdi.
Aişe radıyallahu anha. Tirmizî.

Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, "Asiye" adını değiştirip yerine "Cemîle" ismini taktı.
İbn Ömer radıyallahu anh. Müslim.

evet gerçekten bu cahillikleri yapanlar çok.. sırf değişik olsun kimsede olmayan isim olsun diye çok komik isimler koyuyorlar paris eslem aren dalya yok alkım salkım:57: ..biraz anlamına ve neyi çağrıştırdığına bakalım lütfen..araştıralım sürekli ne isimler var..allahın huzurunda neden evladımızın adı güzel olmasın..

evet arkadaslar bende isim konusunda cok dikkat etmeye calisiyorum ve korkuyorum benim oglum olacak kismetse ismini Enes koymak istiyoruz acaba dinimiz uzerine iyimidir Enes ismi,bilginiz varmi?

Evet doğru yazmışsın arkadaşım. Önemli olan dini kuranda geçen bir isim olması değil, önemli olan güzel anlamlı bir isim olmasıdır.

bende uras koymak istiyorum oğlumun adını. anlamı talih , mutluluk demek.. değişik isim olsun diye bi çabam yok ama kulağa hoş geliyor ve anlamı güzel. ama dinimize uygun mudur blmiyorum o yuzden önce bir bilene danışacam

bende oğlumun ismini Yunus Emre koyucam nasıl sizce

Yunus kendi başına sevilen uysal bir hayvan,Hz Yunus peygamberin adı ve Kuranda bir süredir.Ve tabi Yunus Emre yi de unutmamalı.Allah aşığı.Emre ismi ise kendi başına aşık müptela arkadaş gibi anlamlara gelir.Yunus Emre'yi hatırlarsak o da Allah'a aşık müptela olmuş bir zat.Bence güzel bir isim.İnsanlar isimleriyle özdeşleşirler bu nedenle isim koyduğumuzda çocuğumuzun tabiatını da az çok etkileriz.Yunus Emre'yi BEN BEĞENDİM

neymiş dini isimmiş yok Allah a yakın demekmiş yok cennette bir bahçeymiş.uydurmasyon isimler.anlamları da uydurma.arkadaş bunların hepsi mi böyle demek.söylendiğinde bile kulağa hoş gelmiyor ama değişiklik olsun kimsede olmasın diye koyuyorlar artık baydı halbuki,aksine herkes değişik olsun derken aynı ismi koyuyor.anlamı gerçekten güzel olsun illa dini olması da şart değil olursa da güzel olur tabi ama.oğlumun adını deniz koymadan önce dini sitelere de baktım anlamı güzel koyulmasında hiçbir sakınca yoktur diyordu.şimdi kızım olacak hiç de öyle duyulmamış isim koymuycam anlamı güzel,kulağa hoş gelen bir isim bulacam.belki zeynep de olabilir Peygamberimizin adı işte size dini isim:71:

neymiş dini isimmiş yok Allah a yakın demekmiş yok cennette bir bahçeymiş.uydurmasyon isimler.anlamları da uydurma.arkadaş bunların hepsi mi böyle demek.söylendiğinde bile kulağa hoş gelmiyor ama değişiklik olsun kimsede olmasın diye koyuyorlar artık baydı halbuki,aksine herkes değişik olsun derken aynı ismi koyuyor.anlamı gerçekten güzel olsun illa dini olması da şart değil olursa da güzel olur tabi ama.oğlumun adını deniz koymadan önce dini sitelere de baktım anlamı güzel koyulmasında hiçbir sakınca yoktur diyordu.şimdi kızım olacak hiç de öyle duyulmamış isim koymuycam anlamı güzel,kulağa hoş gelen bir isim bulacam.belki zeynep de olabilir Peygamberimizin adı işte size dini isim:71:

haklısın tabi öyle isimler var ki Kuranda geçiyor diye konuluyor ama anlamsız.Mesela aleyna üzerimize demek.Şimdi Kuranda geçiyor diye bu ismi koymak tabi ki doğru değil.Zeynep güzel isim Peygamberimizin kızının ismidir.Benim kuzenlerim falan var Zeynep adında ailede çok olduğu için düşünmedim ben de kız olursa Elif olsun istiyorum.

bizim buralarda çocuğa dini isim koymazsan öldükten sonra mezara girdiğinde ruhu huzur bulmazmış acı çekermiş gibi bir söylenti bir inanış var. ne kadar doğru bilmiyorum ama ortaokuldayken din kültürü öğretmenimiz isimle ilgili şunları söylemişti, mıh gibi kazılı hafızamda. çocuğunuza dini isim koyarsanız öldükten sonra Allah ın huzuruna çıktığuınızda rabbimin melekleri sizi güler yüzle karşılar, isminizi sevinerek çağırır, eğer dini isim koymazsanız sizin isminizi gülümseyerek değil sert bir şekilde çağırı demişti.

bunlar ne derece doğru bilemiyorum araştırmak soruşturmakta fayda var tabiiki, fakat küçüklüğümden beri bunları duyduğum için benim yüreğimin bir kenarında bu inanıştan kalan parçalar var, bu nedenle kızıma ülkü adının yanına nisa adını da koydum, bundan sonraki çocuğuma da yine dini bir isim eklemek istiyorum.:16:

Back
X