Peynir Çeşidi Konusunda Sorum Vaaarr!

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.843
8.657
248
Ya bu yöresel yiyeceklerde çok cahilim. :/
Geçenlerde bi kafede kahvaltı yaparken bi peynir ikram ettiler, resmen vuruldum peynire. çok sevdim.
ama utandıgımdan soramadım bunun adı ne, çeşidi ne, sanı ne diye.
Buralardaki marketlerde filan çok aradım taradım ama bulamadım.
Adını bilsem internette filan arıycam da..

Böyle yuvarlak, küçük minik top top şekilde.. tuzsuz filandı da. minik toplar halindeydi yani.
bişeye benzetiem de benzetmiyim hadi :D

nedir o peynir bi el atın yaa :(

canım seklinden yola cıkarak bulman biraz zor gibi :) bazı peynirlere o sekli verebiliyolar cünkü. örgü peynir var mesela onun da farklı sekilleri oluyo. örgü peynir diye sor peynircilere, tadına bak

canım seklinden yola cıkarak bulman biraz zor gibi :) bazı peynirlere o sekli verebiliyolar cünkü. örgü peynir var mesela onun da farklı sekilleri oluyo. örgü peynir diye sor peynircilere, tadına bak

canım örgü peyniri değildi. tadı böyle baya bi tuzsuz, minik top şeklinde ama ağza atıncca hemencecik dağılıp eriyordu. rengi beyazdı ama hafif açık mavilikler de vardı sanki yer yer.

Ya bu yöresel yiyeceklerde çok cahilim. :/
Geçenlerde bi kafede kahvaltı yaparken bi peynir ikram ettiler, resmen vuruldum peynire. çok sevdim.
ama utandıgımdan soramadım bunun adı ne, çeşidi ne, sanı ne diye.
Buralardaki marketlerde filan çok aradım taradım ama bulamadım.
Adını bilsem internette filan arıycam da..

Böyle yuvarlak, küçük minik top top şekilde.. tuzsuz filandı da. minik toplar halindeydi yani.
bişeye benzetiem de benzetmiyim hadi :D

nedir o peynir bi el atın yaa :(

buyuk bı ıhtımaalle mozerella dır cunkı ablamda yedım kahvaltıda hatta ablam o kucuk yuvarlak mozerellanın yanına kucuk cherıy domateslerden koymustu kırmızı beyaz cok guzel duruyodu tabakta aynen dedıgın gıbı tuzsuz ve yaglı bı peynır

buyuk bı ıhtımaalle mozerella dır cunkı ablamda yedım kahvaltıda hatta ablam o kucuk yuvarlak mozerellanın yanına kucuk cherıy domateslerden koymustu kırmızı beyaz cok guzel duruyodu tabakta aynen dedıgın gıbı tuzsuz ve yaglı bı peynır

Aa mozerella oyle mi ki?
Pizzalarda oyle durmuyo hic :D

Aa mozerella oyle mi ki?
Pizzalarda oyle durmuyo hic :D

evet canım heralde cesıt cesıt oluyo ben yurtdısında yemıstım turkıyede oyle yuvarlak kucuk gormedım turkıyede gordugum kucuk paketlerde ve ıcınde suyu var acınca suyunu dokuyosun hatta ben kunefe yaparım mozerellayla belkı pizzadaki tuzlu ya ondan sana degısık geldı

eger alıp denemek ıstersen gordugun gıbı top top bulabılırmısın bılmıyorum ama kucuk pakette mandalına buyuklugunde ıcınde suyu olandan al dene bak muhakkak aynısıdır aslında tatsız tuzsuz bısey nasıl bu kadar begendın :))

eger alıp denemek ıstersen gordugun gıbı top top bulabılırmısın bılmıyorum ama kucuk pakette mandalına buyuklugunde ıcınde suyu olandan al dene bak muhakkak aynısıdır aslında tatsız tuzsuz bısey nasıl bu kadar begendın :))

Ben tuzsuz peynir severim kahvaltida, yagli ama tuzsuz.
Bu kucuk toplardan yedigimde hayatimin peyniri bu dedim :/
Yaa buralarda marketlerde o sekilde mandalina kadar olanindan da yok.
Buyuk migroslarda filan mi vardir?

Ben tuzsuz peynir severim kahvaltida, yagli ama tuzsuz.
Bu kucuk toplardan yedigimde hayatimin peyniri bu dedim :/
Yaa buralarda marketlerde o sekilde mandalina kadar olanindan da yok.
Buyuk migroslarda filan mi vardir?

migrosta bulabılırsın ben genelde migrostan alıyorum ama peynır reyonunda degılde soguk dolaplarda oluyo ;)

Back
X