Poğaçalar Peynirli Dereotlu Poğaça resimli

AkdenizHandan

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Mart 2008
230
23
623
İstanbul
poğçalar sıcak yemesi sevap

125 gr. margarin(yumuşak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
2 adet yumurta(1inin sarısı üzeri için ayrılır)
2 çay kaşığı tuz(peynirin tuzuna göre ekleyin)
1,5 su bardağı beyaz peynir+kaşar peynir rendesi karışımı(beyaz peynir miktarı daha fazla kullanıyormuş)
1/2 demet dereotu (ince doğranmış)
1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Tüm malzeme karıştırılırak ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur hazırlanır. (Kulak memesi kıvamından daha yumuşak olmalıymış.)Yuvarlanır, 180 derecede pişirilir.

Son düzenleme:
tsk paylasim icin benimde cok severek yaptigim pratik pogocadir bu,maydonuzlu da güzel oluyor
benim malzeme daha az,sadece 125 gr margarin,iki yumurta,bir yemek kasigi sirke,bir yumurta sarisi ayrilcak üzeri icin,bir de bir cay kasigi kabonat aldigi kadar un ve istege göre peynir,maydonoz yada dere otu.basit ve güzel oluyor.

ya canım senden aldığım tarifle geçende yapdım ama kabarmadı desem her şeyide tam kaç dak pişiriyorsunuz tadı güzel ama beğendi herkes tarif için sağola.s.

ben poğaçaya süt koydum margarin yumurta kabartma tozu ve un üstünede sütlü yumurta sürdüm

ay ben bundan çok yaparım basit olduğu için hergün yap...yalnız çok nar gibi pişmemeli yoksa taş gibi oluyorlar yapanlara duyurulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…