PGT İLE TARANMIŞ EMBRİYO, 16. HAFTADA AMNİYOSENTEZ İSTENDİ

Merhaba Dunyali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2022
7
7
36
35
evlendikten on ay sonra 2016 yılında oğlum dünyaya geldi, 25 yaşındaydım. Allah isteyen herkese nasip etsin.

2022 yılında tekrar niyetlendik, hemen hamile kaldım. Çok yüksek ense kalınlığı görüldü. 10. haftada cvs yapıldı, down tanısı koyuldu. 13+2de gebelik sonlandırıldı 31 yaşındaydım

2023te tekrar niyetlendik, hemen hamile kaldım. bebekte hiçbir sorun yoktu. sırf bir önceki gebelikte kromozom bozukluğu var diye risk grubundaydım doktor cvs önerdi. CVS sonucu mozaik tetraplazi diploidi çıktı. o kadar ender bir durumdu ki doktorlar açıklayamadı. cvs binde bir yanlış çıkabiliyormuş, kesin tanı için amniyo sentez yapıldı, aynı sonuç. gebeliğin devamı çok riskli ve bu bebeğin ömrü makineye bağlı en fazla üç gün dediler. 20+2 haftada erken doğum yaptırıldı, ben hâlâ inanamıyordum, benim talebim üzerine doğan bebeğe otopsi yapıldı, aynı sonuç çıktı, tabi ki yaşamadı.

hastane eşimle bana ayrıntılı genetik tarama yaptı, aylarca sonuç bekledik, normal çıktık

doktorlar ısrarla sadece kötü şans dedi, tekrar deneyin tüp bebek için şartlar oluşmadı dedi, benim bir daha doğal yolla deneyecek takatim kalmadı. Araştırdık soruşturduk, ankaranın en iyi tüp bebek merkezlerinden birine gittik. Elde edilen embriyoların hepsini genetik tarama için yurt dışına gönderdik. İnanılmaz yüksek oranda anomali tespit edildi. Neyse ki bir tane sağlıklı transfer sonrası hamile kaldım.

Şimdi gebeliğin 16. haftasındayım. Fetal DNA temiz geldi. Ultrason görüntüleri de gayet iyi. Ama gebeliği takip eden doktor geçmişte iki tane kromozom bozukluğu öyküsü olduğu için amniyosentez önerdi. Tahmin edersiniz ki yaşadıklarım yüzünden makul düşünme becerimi kaybettim.

Ben zaten hamile kalmak konusunda bir zorluk yaşamıyordum. Sırf kromozom bozukluğunu bertaraf etmek için aylarca dünyanın iğnesini oldum, bir tomar para ödedim. Şimdiki doktorum diyor ki pgt her anomaliye bakamaz, amniyosentez yapalım emin ol.

Bilgisi olan var mı? Genetik olarak taranmış embriyoya tekrar amniyosentez yapılır mı? Ben şimdi ne yapayım?

Merhaba ben pgtli tp bebek yaptırdım ikizlerim var . Ama fetal DNA vs pek önerilmedi ikiz olduğu için . Sadece detaylı ultrason ile baktırdım . Sonuç farklı olsa da aldırma gibi bir planımız yoktu . Ama eğer tereddüt ediyorsanız içiniz rahat olması için yaptırın . Yoksa bu şüphe ile geçecek bütün hamileliğiniz .

anladığım kadarıyla ankaradasınız, iyi bir perinatloğa gidin. benim doktorum özgür özyüncü idi. benim de ilk gebeliğim sonlandırılmıştı sizinki gibi. bu sonlandırlan gebeliğimde PGT ve fetal dna testleri normaldi. detaylıda sorun ortaya çıktı. detaylı ultrasonu erken yaptırabilirsiniz. pgt her anomaliye bakmıyor bu kesinlikle doğru. ikinci gebeliğim sorunsuz ilerledi. kendi doktorumun yanı sıra özgür hocanın da takibindeydim kendim istediğim için. hoca .ok deneyimli ve harika bir hekim. görüş alın derim mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…