PGT ile Tüp bebek Deneyip Başarılı olan Var Mı?

ayxsxe_xoxzkan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2008
32
1
86
Edirne
3 defa düşüğüm oldu. Doktorumuz genetik test yaptır dedi. eşimin 2 ve 15. kromozomlarında resiprokal translokasyon olduğunu öğrendik doktorumuz pgt ile tüp bebek yaptırmanız lazım dedi . bu ay tüpbebeğe başlıyoruz. PGT ile Tüp bebk deneyip sağlıklı gebelik elde eden arkadaşlar varsa tecrübelerini bu başlık altında yazarsa sevinirim.

Saolun .PGt preimplantasyon genetik tanı demek. Tekrarlayan düşüklerde veya eşlerden birinde genetik sorun olunca tüp bebek aşamasında emriyoya genetik tanı yapılarak sağlıklıların transfer edilmesi demek kısaca.

3 defa düşüğüm oldu. Doktorumuz genetik test yaptır dedi. eşimin 2 ve 15. kromozomlarında resiprokal translokasyon olduğunu öğrendik doktorumuz pgt ile tüp bebek yaptırmanız lazım dedi . bu ay tüpbebeğe başlıyoruz. PGT ile Tüp bebk deneyip sağlıklı gebelik elde eden arkadaşlar varsa tecrübelerini bu başlık altında yazarsa sevinirim.

merhaba canım bende geçen sene yaptırdım başarısız senin ne oldu nerde yaptırdın geçmiş olsun

Ben de gen artta aysun-volkan baltacının hastasıyım. İlk denemede genetik tanı denemedik çünkü sorunun ne olduğu bilinemiyordu. İkinci denememe başladım. İnşallah haftaya yumurta toplanacak ve pgt yapılarak sadece sağlıklı olan embriyolar verilecek. Gebelik şansını artıran ve bebekte olabilecek sorunları önceden önleyen bir yöntem bu. Özellik ileri yaştaki gebeliklerde yapıldığını biliyorum.

benim de eşimin 13 ve 14.kromozomlarında dengeli translokasyon var.bize de pgt yapılacak.geçen yıl merkez arayışına girmiştim.ama çok yoruldum.bazı dr.lar pgt i bile bilmiyor.ne gerek var diyen bile oldu.bir yandan da korkuyorum çünkü bazen emriyolar pgt den geçemiyor ve transfer iptal oluyor.MRYM arkadaşım sen normal yollarla hamile kalabiliyosunda mı PGT yaptırdın?Yoksa seninkide micro mu?eğer normal yollarla olabiliyosa ben 5 yıldır hiç hamile kalamadım.belkide bu yüzden hamile kalmak ve pgt bizim için zor.........
şu an beklemede ve araştırmadayım...
allahım şu çift çizgiyi göreyim artıkkkk........
bide ankarada ödediğin toplam ücreti yazarmısın canımmm MRYM

Arkadaşlar öncelikle bu komuya ilgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. PGD çok bilinen bi yöntem değil. bizede 3, düşükten sonra doktorumuz önerdi. Bi araştırma içine girdik nedir ne değildir. diye. Eşimde ve bende hiç bi problem olmamasına rağmen sağlıklı gebelik oluşmadı. Hamile kaldım fakat kalp atışı olmadı ve 7-8 . haftada düştü. Tıp fakülteesinde bi doç dr ye gittik onların önerisiyle özel bi lab.a Genetik tanı testi yaptırdık. Eşimde dengeli translokasyon çıktı. Doktorumuz tüp bebek yoluyla sağlıklı gebelik elde edebileceğimizi söledi. Merkez araştırması yaptık . İstanbul Kadıköyde Umutu tüp bebek merkeziyle görüştük. Ekim ayı başında tedaviye bşlamayı düşüyoruz. daha önce tüp bebek hiç denemedik. PGD ile ilgili Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Hayırlı Ramazanlar.

Arkadaşlar öncelikle bu komuya ilgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. PGD çok bilinen bi yöntem değil. bizede 3, düşükten sonra doktorumuz önerdi. Bi araştırma içine girdik nedir ne değildir. diye. Eşimde ve bende hiç bi problem olmamasına rağmen sağlıklı gebelik oluşmadı. Hamile kaldım fakat kalp atışı olmadı ve 7-8 . haftada düştü. Tıp fakülteesinde bi doç dr ye gittik onların önerisiyle özel bi lab.a Genetik tanı testi yaptırdık. Eşimde dengeli translokasyon çıktı. Doktorumuz tüp bebek yoluyla sağlıklı gebelik elde edebileceğimizi söledi. Merkez araştırması yaptık . İstanbul Kadıköyde Umutu tüp bebek merkeziyle görüştük. Ekim ayı başında tedaviye bşlamayı düşüyoruz. daha önce tüp bebek hiç denemedik. PGD ile ilgili Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Hayırlı Ramazanlar.

canım internette süleyman - selda arslan çiftini ararsanız pgt işe yaramışmı görürsünüz geçen gözüme takıldı çok ilginçti türkiyede ilk, sma hastalığından 5 çocuğunu kaybetmiş Prof.dr.Volkan Baltacı bunlara GENART' ta pgt yapmış bebekleri yaşıyor. basın çok üzerine düşmüştü sabah programlarına falan çıktılar. araştırırsan telefonlarına dahi ulaşabilirsin...

arkadaşlar öncelikle bu komuya ilgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Pgd çok bilinen bi yöntem değil. Bizede 3, düşükten sonra doktorumuz önerdi. Bi araştırma içine girdik nedir ne değildir. Diye. Eşimde ve bende hiç bi problem olmamasına rağmen sağlıklı gebelik oluşmadı. Hamile kaldım fakat kalp atışı olmadı ve 7-8 . Haftada düştü. Tıp fakülteesinde bi doç dr ye gittik onların önerisiyle özel bi lab.a genetik tanı testi yaptırdık. Eşimde dengeli translokasyon çıktı. Doktorumuz tüp bebek yoluyla sağlıklı gebelik elde edebileceğimizi söledi. Merkez araştırması yaptık . Istanbul kadıköyde umutu tüp bebek merkeziyle görüştük. Ekim ayı başında tedaviye bşlamayı düşüyoruz. Daha önce tüp bebek hiç denemedik. Pgd ile ilgili tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Hayırlı ramazanlar.

arkadaşim pgt her zaman kesin sonuç vermiyor. Aslinda pgt öncesi kesinlikle genetik tani yapilmali. Biz üç defa pgt denedik ve hiçbirzaman bebek sahibi olamayacağimizi öğrendik.biraz pahali tüp bebek normal tedavisinin üzerine embriyo başina dolar üzerinden para ödüyorsun.bu konuda memorial ve anatolya başarili sonuçlar aliyor. 2 arkadaşim da yaman sağlamla hamile kaldi. şu pgtnin bir bize faydasi olmadi sanirim

Selam Arkadaşlar,
PGD ye bizde başlayacağız.Prof.Dr. Volkan Baltacı yapacak..Ama biz tedaviye Ankara Üniv-Tüp bebek kliniğinde başladık..Bu özel bir işlem olduğu için, Volkan Baltacı (GENART) ı önerdiler..eşimde dengeli translokasyon taşıyıcılığı çıktı..ve tüp bebek denemesi yapmadan önce bunu yaptırmamızın daha doğru olduğunu söylediler..yoksa denemeler başarız olur, düşük olurmuş ve sonrasında bunun sebebi araştırılırken, PGD önerilirmiş...biz biraz erken öğrendik bu yöntemi..İlk olarak Başkent Üniv.Prof.Dr. Hulusi Zeneloğlu ile görüşmüştük..ama orası özel hastane olduğu için başlamadık orada..ilk "Genetik test" i orada duydum. Hulusi bey "ben öncelikle çiftlere Genetik Test yaptırırım,mutlaka bunu isterim sonuç 1 ay da çıkar" deyince bu da neyin nesi dedik..sonrasında Ank.Üniv.de tedaviye başladığımızda, Dr.umuza bunu sorduk..genetik test yaptırıp, sonucuna göre kaliteli spermleri seçtirelim zaman kazanalım dedik.ve testi yaptırdık..bunu ücretsiz yaptırdık.(ank.Üniv.yolladığıiçin) ama PGD paralı..yani önce genetik test elinizde oluyor..genetik haritanız yani(X ve Y kromozomlarınızın şekilleri) ve eşiminkinde bir kromozom bozukluğu çıktı..Dr.a sorduk."eğer bu testi önce yaptırmasaydınız düşükler olurdu, diyelimki denemeniz tuttu, 4.ayınızda amniyosentez yapıldığında "down sendromlu" bebek olarak görünür ve almak zorunda kalırız" deyince bizde PGDiçin başvuru yaptık. ve 1000 dolar ödedik bunun için..çünkü yurtdışından prob alınması gerekiyormuş..ve kaç embriyo olursa olsun.500-600 dolar alınıyormuş..biz başka bir özel kliniğe sorduk PGD ücretini.orada da emriyo başına 200 dolar alırız dediler..bu şartlarda Volkan beylerin kliniğinde daha uygun oluyor..PGD transfer öncesi yapılan bir işlem...Yumurtalar toplanıyor, dölleniyor ve transferden 1 gün önce işlem yapılıyo..döllenmiş yumurtaların en sağlıklısı seçiliyor...sonrasında kendi Dr.unuz transferinizi yapıyor. bizhenüz o aşamaya gelemedik..

Biraz karışık yazmış olabilirim; özetle bir kaç denemesi başarız olanlar için PGD mutlaka gerekli...bizim gibi öncesinden farkedenler içinde öyle.. erken davranmak çok önemli..en azından tüp bebek denemelerini boşuna yapmamış olmak açısından yani..

merhaba arkadaşlar bende de resiplokal translokasyon var. 4 tane düşük yaşadım. izmir smyrna da tedaviye başladım. orası da pgt yapıyor ancak pgt için ankara genart dan gelecekmiş volkan bey. inşallah benim için de sizin için de hayırlısı olur. aslında ben pgt yapılmasından dolayı umutluyum. himle kalabiliyorum normal yollardan ama düşük ile sonuçlanıyor. ama okuduklarımda bu tedavi ile çok sayıda umutsuzluk yaşayan var şimdi biraz korkmaya başladım. kendimi çok hazırlamamam gerekiyor sonunda hayal kırıklığı yaşamamamk için ama elimde değil. 25 eylül de iğnelerime başlayacağım bakalım zaman bana ve bize ne gösterecek... sonucumuzu mutlaka buraya yazalım arkadaşlar birbirizmizden haberdar olalımmm

arkadaler prob nedir bilen varsa yardımcı olabilrmi acillllllllll

prob bildiğim kadarı ile embriyolara pgt yapılması için kullanılan genellikle translokasyonlarda kullanılıyormuş sanırım. tam olarak öğrendiğimizde paylaşırız. ben de öğrenirsem yazarım...
her kromozom için ayrı sanırım bunlar benim dr um genetik uzmanla konuşurken translokasyon olan kromozomları söyledi bunların prob ları var mı dedi. sanırım bu kromozomlar için kullanılan uç gibi bişey olması lazım... umarım biraz da olsa aydınlatmışımdır senii

Son düzenleme:
merhaba arkadaslar
baska bır baslıkta yasadıklarımı yazmıstım ama burda tekrar edıyım
pgt bnede yaptırdım yalnız genetık labı klınıkten farklı bır labda yapıldıgı ve pazar gunune denk geldıgı ıcın transferım 6 .gun yapıldı hemde aksam vaktınde ben cok arastırdım embrıyo 6.gun rahımde artık rahma tutunurmus bence bendekı transfer cok gec kaldı
demek ıstedıgım genetık tanıdan hemen sonuclarınızın gelmesı ıcın klınıgınıze mutlaka baskı yapın benım durumuma dusmeyın
sonuc negatıf olmasın en azından hersey duzgun gıtsın kısmet degılmıs yaradan bılır zamanını dıyebılın

prob bildiğim kadarı ile embriyolara pgt yapılması için kullanılan genellikle translokasyonlarda kullanılıyormuş sanırım. tam olarak öğrendiğimizde paylaşırız. ben de öğrenirsem yazarım...
her kromozom için ayrı sanırım bunlar benim dr um genetik uzmanla konuşurken translokasyon olan kromozomları söyledi bunların prob ları var mı dedi. sanırım bu kromozomlar için kullanılan uç gibi bişey olması lazım... umarım biraz da olsa aydınlatmışımdır senii

Tecrübeni paylaştığın için teşekkür ederim .Bizde bayramdan sonra başlayacağız. eşim yarın prob için kan vermeye gidecek. 1 ayda hazır oluyomuş doktorumuzun dediğine göre. Size maliyet ne çıkardılar bu iş için. Bize 725 Euro prob için 3500 ytl tüp bebek işlemi+ ilaçlar 1250 usd de PGD için Aşağı yukarı 6500 ytl gibi bi maliyet gözüküyor. Yarın eşim tekrar görüşeecekk. Size maliyet ne çıkardılar. yazarsan sevinirim ...

canım bana da tüp bebek 3000 ytl. ilaçlar da kullanımına göre 1500 civarı pgt 2750 dediler. bunun dışında tabii bazı tahlillerim de olacak onlar da ücretli histeroskopi ye 500 ytl verdim 7000- 7750 arası olacak. bir de trombofili zamanı adında bi test istedi. bunu da sigortam karşılamıyor 450 ytl dediler. kromozomlarla ilgili sanırım tek gen hastalığının tespiti için yapılan bi test. helal olsun bebeğimize tabii ki allah çabalarımızı boşa çıkarmasın.. aminnn

Back
X