• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pgt kararı acil , embiryoloji raporu alana varmı

yasby

Guru
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2011
401
77
298
Eskisehir
kızlar şişli memorialde 16 kasımda yumurta toplama işlemim oldu 4 tane embriyo 5 güne ulaşmış pgt için 2 saat içinde karar vermemiz istendi kalitelerini sordum inanın heyecandan unuttum ikitane 4 iki tane 3 dü tekrar aradım dönüş yapmadılar daha eşimle görüşücem ama neye göre karar vericem embriyoloji raporu gibi bir belge vermiyorlarmı

Merhaba, Kalitesi güzel olsa bile pgt sonucu ile bağımsız olabiliyor. Benim doktorum endometrioma var ve Amh düşüklüğü yumurta kalitesini etkiliyor ve 7. Haftada kalp atımı alınamayan düşük öyküm nedeniyle maddi imkanlar doğrultusunda pgt önermişti. 3 embriyo 5. Güne ulaşmıştı. Pgt yaptırdık. kalitesi çok iyi olan 2. Embriyom pgt ile elendi mesela. Hepsine aynı anda yaptırmamızın zorunlu olmadığını biyopsilerinin alındığı ve embriyodan ayrı biyopsi olarak dondurulduğunu biz ne zaman istersek gönderebilecekleri bir seçeneğin olduğunu söylemişlerdi.

bana hiç bu seçenekten bahsetmediler kalitelerini bile ben sorunca söylediler gerçekten çok şaşkınım ben bu merkezi labaratuvarı iyi diye seçmiştim halbuki yani ben şimdi bu 4 embriyodan istediğim sayı kadar pgt gönderebilirim daha sonra sağlıklı sonuç gelmezse tekrar gönderebilirmiyim

Evet, bence kesinlikle merkeze bi sorun bilgilendirme eksikliği olmuş olabilir . Tek eksi yanı sonuç çıkana kadar beklemek yani oldu da ilk gönderilenler negatif geldi sonradan diğerlerini tekrar genetiğe gönderdiniz onda güzel geldi diyelim, iki kere sonuç beklemiş oluyorsunuz muhtemelen transfer bir döngü sonraya kalır. maddi imkanlar doğrultusunda yapılabilir bence . İlk tüp bebek başlangıcı mıydı? Bu da önemli bazı merkezler de tekrarlayan trasnferler tutmayınca öneriyormuş

başarısız tüp bebek ve tekrarlayana kayıplarım var o yüzden genetik taramalı tüp bebek önerdiler

Çok geçmiş olsun, Bence merkezinize sorun ve madden size uygun olacak şekilde gönderin

doğru anladım mı emin olmak istiyorum şuan 4 embriyonun hepsinden biyopsi alınmasını öncelikli olarak en iyi iki kalite embriyomun pgtye gönderilmesini daha sonrasında da sonuca göre iki embriyomdan tekrar genetik inceleme yapılmasını talep edebilirim

Evet bana aynen bu şekilde söylendi, ücretini verebildiğinizi verin o kadar çalışılsın kalanı da ne zaman verirseniz o zaman çalışılır, biyopsisi ayrıca dondururuz dendi. Biz zaten 3 e göre kendimizi ayarlamıştık 3 olunca bu şekilde ihtiyacımız olmadı ama mutlaka sorun bir yerde yapılır bir yerde neden yapılmıyor olsun

doğru anladım mı emin olmak istiyorum şuan 4 embriyonun hepsinden biyopsi alınmasını öncelikli olarak en iyi iki kalite embriyomun pgtye gönderilmesini daha sonrasında da sonuca göre iki embriyomdan tekrar genetik inceleme yapılmasını talep edebilirim
Benim ankarada yaptırdığım merkezde aynı şekilde çalıştı. 3 tane 5.gün hepsini gönderdim 2 tane de 6.gün blast olanlar vardı onların biyopsilerini alıp ayrıca dondurdular eğer 5.günler olumsuz gelseydi 6.günlerin biyopsileri teste gidecekti. Ama her merkez böyle calısıyor mu bilmiyorum

Benim ankarada yaptırdığım merkezde aynı şekilde çalıştı. 3 tane 5.gün hepsini gönderdim 2 tane de 6.gün blast olanlar vardı onların biyopsilerini alıp ayrıca dondurdular eğer 5.günler olumsuz gelseydi 6.günlerin biyopsileri teste gidecekti. Ama her merkez böyle calısıyor mu bilmiyorum
malesef şişli memorialin labaratuvarı böyle çalışmıyormuş anladığım kadarıyla “aynı anda biyopsi + analiz alma” olarak işleyişleri, kalanlar donduruluyor pgt istenirse çözdürülüp biyopsi alınıp donduruluyormuş bunuda önermiyoruz dediler iki tanesini genetiğe gönderiyoruz onlarında biyopsi alındığında dondurulduğunda kaliteleri 6ab ve 5aa olmuş oldu diğer ikiside akşam dondurulucak sabah kaliteleri 3 lerdeydi bu dondurduklarımızda sabah 4aa ve 4ab di

bana hiç bu seçenekten bahsetmediler kalitelerini bile ben sorunca söylediler gerçekten çok şaşkınım ben bu merkezi labaratuvarı iyi diye seçmiştim halbuki yani ben şimdi bu 4 embriyodan istediğim sayı kadar pgt gönderebilirim daha sonra sağlıklı sonuç gelmezse tekrar gönderebilirmiyim
Benim yumurtalar toplanmadan önce soruldu pgt istiyormusunuz diye hatta bunun için özel sözleşmeleri imzaladık, kaç adet toplanır veya kaç tanesi kalitelidir bu belli olmadan sordular, biz istemedik. Ama sorduğumuzda tüm toplananlarıda gönderebilirsiniz, ama tek tek de gönderebiliriz dondurmadan önce demişlerdi, donduktan sonra gönderilmediğini bu yüzden öncesinde onay vermemizi istediler

opu işlemi öncesi pgt için kağıtlar imzalattılar ama tam işlemden önceydi bu şekilde hiç açıklama yapılmadı

malesef şişli memorialin labaratuvarı böyle çalışmıyormuş anladığım kadarıyla “aynı anda biyopsi + analiz alma” olarak işleyişleri, kalanlar donduruluyor pgt istenirse çözdürülüp biyopsi alınıp donduruluyormuş bunuda önermiyoruz dediler iki tanesini genetiğe gönderiyoruz onlarında biyopsi alındığında dondurulduğunda kaliteleri 6ab ve 5aa olmuş oldu diğer ikiside akşam dondurulucak sabah kaliteleri 3 lerdeydi bu dondurduklarımızda sabah 4aa ve 4ab di
İnşallah ikisi de sağlıklı gelir 🙏

İyi olmuş inşallah sağlıklı haberler alırsınız

Back
X