• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aralıkta tüp bebek serüvenine yeni başlayanlar, birlikte yürüyelim🌸 (tüm sürecim)

Merhaba, umarım surec istediginiz gibi sonuclanir.
Benim sormak istedigim bir sey var?
Tup bebek tedavisi icin ilaclari daha uyguna almak icin hastaneden raporu nasil cikarmak gerekir?
Bende ilk denemeye cok para harcadim ilaclar 70.000 tl tuttu 1 embriyomuz var havuz sistemi ile bir kac embriyo daha dondurmak istedi doktor.
Maliyetler daha az tutmasi icin neler yapilabilir?
Bende rapor çıkartmadan başladım tedaviye o yüzden süreç nasıl hiç bilmiyorum 😌

Merhabalar, öncelikle her şey gönlünüzce en güzel şekilde olsun, anestezi korkusunu nasıl yendiniz?
Yenemedim 😂 ağlaya ağlaya girdim opu ya 😓 ama gerçekten bir şey yokmuş korkulacak tabi insan hiç yaşamadığı için anlayamıyor başta

Yenemedim 😂 ağlaya ağlaya girdim opu ya 😓 ama gerçekten bir şey yokmuş korkulacak tabi insan hiç yaşamadığı için anlayamıyor başta
😂😂 herkese sorduğum soru nasıl uyuyorsunuz başınız mı dönüyor vs 😂 gülüyorlar bana normal uyuyorsun diye de hayrlısı artık ☺️🌸

😂😂 herkese sorduğum soru nasıl uyuyorsunuz başınız mı dönüyor vs 😂 gülüyorlar bana normal uyuyorsun diye de hayrlısı artık ☺️🌸
Valla bana sana sakinleştirici vericez dediler sonrasını hatırlamıyorum gözümü açtığımda odadaydım 😄 hemen olup bitiyor zaten stres olma hiç ben boşuna çok stres olmuştum

Valla bana sana sakinleştirici vericez dediler sonrasını hatırlamıyorum gözümü açtığımda odadaydım 😄 hemen olup bitiyor zaten stres olma hiç ben boşuna çok stres olmuştum
Sürekli bu stres ile yaşıyorum inanır mısınız…
İnşaAllah isteyen herkese kolaylıkla güzelliklerle nasip olsun 🌸

Canım benide beta için 12 gün çağırdı 1112 çıktı değer güzel dedi Perşembe günü tekrar kan alcaz dediler birde ben daha keseyi görür müyüm bilmiyorum ama vajinal us baktirmam tehlikeli etrafında kaç kişinin düşük yaptığına şahit oldum ben şuanlik benim iştahımı çok açıldı kasık ağrısı bitti bu sefer sürekli lavaboya çıkıyorum sende durumlar nasıl 😍
Bende de aynı lavoba kısmı bel ağrısı bitmiyor bende maalesef bide bazen regl olucakmışım gibi ağrım oluyor hala, bakalım pazartesi ultrason da görülür dedi kese vajina isterse yapar ya benim doktorum baya bilgili biri güveniyorum ona benden ne istediyse sorgulamadan yaptım hep 🙃 Bende iştah hiç yok ağzımın tadı hiç yok ne yersem yiyim kolonya tadı var sanki ağzımda diyorum 🫤 Ee yani sen keseyi görmeyeceksin daha öyle mi

Bende de aynı lavoba kısmı bel ağrısı bitmiyor bende maalesef bide bazen regl olucakmışım gibi ağrım oluyor hala, bakalım pazartesi ultrason da görülür dedi kese vajina isterse yapar ya benim doktorum baya bilgili biri güveniyorum ona benden ne istediyse sorgulamadan yaptım hep 🙃 Bende iştah hiç yok ağzımın tadı hiç yok ne yersem yiyim kolonya tadı var sanki ağzımda diyorum 🫤 Ee yani sen keseyi görmeyeceksin daha öyle mi
Canım benim Rabbim sana kolaylık versin inşallah mide bulantısız bı şekilde sürdürürsün ben dün gittim göremedim keseyi doktor dedi çok erken 7 hafta giderim hem kese hem kalp atışını götürürüm Allah'ın izniyle 🤲

Canım benim Rabbim sana kolaylık versin inşallah mide bulantısız bı şekilde sürdürürsün ben dün gittim göremedim keseyi doktor dedi çok erken 7 hafta giderim hem kese hem kalp atışını götürürüm Allah'ın izniyle 🤲
Ay inşallah hepimiz çok kolay atlatırız zaten 1. Trimester zor oluyor diyorlar sonra bi 3-4 ay rahatız inşallah, bakalım benimki ne dicek başta 2 şubata randevu verdiler sonra 1 hafta erkene çektiler inşallah hayırlı sonuçlar alalım 😍

Ay inşallah hepimiz çok kolay atlatırız zaten 1. Trimester zor oluyor diyorlar sonra bi 3-4 ay rahatız inşallah, bakalım benimki ne dicek başta 2 şubata randevu verdiler sonra 1 hafta erkene çektiler inşallah hayırlı sonuçlar alalım 😍
Bende 7 Şubat gibi gidicem inşallah hayırlı haberler alırız 🙏

Benim de endometriozisim var, 3 tane 3. Gün dondurulmuş embriyom var, tutunmazsa diye çok korkuyordum, bana umut oldunuz, teşekkür ederim ❤️
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🤲
Transferden önce ve sonra nelere dikkat ettiniz acaba?

Benim de endometriozisim var, 3 tane 3. Gün dondurulmuş embriyom var, tutunmazsa diye çok korkuyordum, bana umut oldunuz, teşekkür ederim ❤️
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🤲
Transferden önce ve sonra nelere dikkat ettiniz acaba?
İnşallah sağlıkla tutunur bebeğin canım ben öncesinde sağlıklı beslenmeye çalıştım elimden geldiğinde paketli gıdalar abur cubur hiç yoktu yada nadir ve azdı genelde haşlanmış yumurtayla geçti o sürecim o kadar çok uzun süre tükettim ki zorlayarak şuan hamileyim asla yiyemiyorum görmek istemiyorum yani 🫠 onun dışında transfer sonrası ben yatanlardanım canım 3-4 gün full yattım yani evin için kısa yürüyüşler felan o kadar zaten benim ki 2.gün tutunmuştu çok şiddetli kasığıma ağrı giriyordu bazen adet ağrısı şeklinde oluyordu sonra bel ağrılarım çoğaldı hala devam ediyor ama genel olarak asla yormadım kendimi hep yattım

İnşallah sağlıkla tutunur bebeğin canım ben öncesinde sağlıklı beslenmeye çalıştım elimden geldiğinde paketli gıdalar abur cubur hiç yoktu yada nadir ve azdı genelde haşlanmış yumurtayla geçti o sürecim o kadar çok uzun süre tükettim ki zorlayarak şuan hamileyim asla yiyemiyorum görmek istemiyorum yani 🫠 onun dışında transfer sonrası ben yatanlardanım canım 3-4 gün full yattım yani evin için kısa yürüyüşler felan o kadar zaten benim ki 2.gün tutunmuştu çok şiddetli kasığıma ağrı giriyordu bazen adet ağrısı şeklinde oluyordu sonra bel ağrılarım çoğaldı hala devam ediyor ama genel olarak asla yormadım kendimi hep yattım
Canım sen şuan kaç haftalık sayiliyorsun birde miden falan bulanıyor mu? Benim bugün 6+1 sayiliyor hafif kasık ağrısı var şişkinlik var ve çok uyku hali var öyle mide bulantısı falan yok çok çok az günde 1 defa kısa süreli gidip geliyor şiddetli değil çok şükür

Herkese selam arkadaşlar,
Bu sürece bu ay başlamış biri olarak tüm yaşadıklarımı paylaşmak isterim.. benimle aynı heyecanda olan sizlerle birlikte bu yolda yürümek isterim.
Ben 29 yaşındayım. 3.5 yıldır evliyim. 2.5 yıldırda çocuk istiyoruz fakat hiç gebelik oluşmadı.. çocuk düşüncesini daha düşünmeden önce doktora gidip eğer çocuk düşünürsem ne yapmam gerektiğini önceden hangi takviyeleri kullanmam gerektiğini öğrenmek istedim. Amh değerime baktırdım vs. (2023 Ocak ayı civarı) o zamanki amh değerim 2.23 çıkmıştı. Doktor tahlilleri ve ultrason sonucunda gebelik için bir problem yok bekleyebilirsin rezervin iyi demişti. Sonrasında biz haziran ayında çocuk düşünmeye başladık fakat hiç gebelik oluşmayınca ( 1 yıl bekledim ) 2024 Haziran gibi tekrar doktora gittim.
Tekrar benden tüm tahliller istendi. Rahim filmi istendi. Ben rahim filmini ilk başta yaptırmak istemedim bi eşimde doktora gelsin eğer ondada bir problem yoksa öyle yaptırırım diye düşündüm. Ve temmuz ayında eşimde doktora gitti. Tüm tahlilleri normal geldi herhangi bir sıkıntı olmayınca ben Eylül ayında rahim filmi çektirdim anestezisiz. ( bunu belirtiyorum nedenini anlatıcam aşağıda) çok şükür rahim filmimde temiz geldi. Bu arada doktor tahlillere bakarken amh değerime yine baktı ve sonuç 2.73 geldi.( tüm amh değerlerimi hep aynı hastanede yaptırdım) Ee hiç bir sorun yok neden olmuyor dediğimizde öğrendik dünyada yaklaşık oranı %10 la %15 arası değişen Sebepsiz infertelite olduğunu..

İlk başta biz bu durumu pek kabul edemedik. Aşılama vs başlamak istemedik. Takviyeler kullanmaya başladık bende eşimde. Tabi ara ara doktora kontrole gidiyorum. 2025 Şubat gibi yumurta takibi yaptık ilaç kullanmadan yumurta büyüdü çatladı vs doktorun söylediği günler ilişki ama yine olmadı.

Biz 2025 haziranda aşılamaya karar verdik kurban bayramıydı hatta iğnelere başladım. Gonal f 75 kullanıyordum. 5. Günde kontrole gittiğimde gördükki hormonlu kistim varmış ve büyümüş hiç yumurta oluşmamış. Doktor devam edelim kistten bir şey olmaz dedi. İğneye devam ettik. İki günde bir kontrole gittim ama her gittiğimde kist büyüyordu en son 4 cm olunca doktor ben şansımızı denemek istedim bu ay iptal edelim bir sonraki ay başlayalım dedi. Tabiki çok büyük hayal kırıklığı yaşadık.
Bir sonraki ay açıkçası ben vücudum dinlendin kist belki reglide atarım diye gitmek istemedim. Sonra ağustos ayında karar verdik tekrardan bu seferde doktorum izinliydi başka bir doktordan randevu aldım kist hala duruyor mu diye merak ediyordum. İyi ki gitmişim doktora..
doktor ultrasonla kontrol etti kist yok tertemiz çok güzel her şey dedi. Tekrar hormonlarına bi bakalım dedi. İYİKİ BAKMIŞ!

Amh değerim bir yılda 2.73 den 0.95 e düşmüştü. İnanmadık nasıl böyle bir şey olur vs başka hastanede de yaptırdım değer yine aynı çıktı. Doktorlar bile anlayamadı nasıl bu kadar hızlı düşebilir kimse bir cevap vermiyor. Stres üzüntü her şey olabilirmiş.

Kendimizi toparlayıp hemen aşılaya başladık. Eylül sonu gibi tekrar gonal f 75 kullanmaya başladım. Bir yumurta gelişti çatlattık ve 2 ekimde aşılma oldum. Her şey çok güzeldi tüm değerler ama maalesef tutmadı. Gittiğim doktor tüp bebek tedavisi yapmıyordu. Bana 2. Ve 3. Aşılamayı da deneyebiliriz ama ben tavsiye etmiyorum boşuna zaman kaybetmeyin. Tüp bebek şansınız daha yüksek dedi.

Sonra araştırmalarım sonucu izmitte bir özel hastanede bir doktor buldum. Görüştüm kendisiyle çok tatlı biri her şeyi anlattı tüm süreci. Amh tekrar istedi oda inanamadı bu düşüşe. Ve sonuç yine aynı..

Doktor tedaviye hemen başlayabiliriz ama benim tavsiyem iki ay bi takviye kullanın aynı zamanda tüp bebek diyetisyeni önerdi. Beslenmenize dikkat edin diyeti uygulayın. 2 ay sonra gel o zaman başlayalım kaliteli embriyo bizim için önemli dedi.
Bu arada amh 1 ün altında olduğu için devlette direk rapor çıkartabilirsiniz eğer çıkartırsanız 20 bin tl daha az para ödersiniz hastaneye ve ilaçlarda daha az olur dedi.
Biz eşimle düşündük. Rapor almak istemedik. Çünkü eşim bu durumun bilinmesini çok istemiyor.

2 ay tüp bebek diyetisyenine gittik eşinle birlikte onlıne aldık. Tüm takviyeleri kulladık. Ve bu ay 10 aralıkta regli olunca doktora gittim. Tedaviye başladık.

12 aralıkta iğneleri kullanmaya başladım. Gonal f 150 ve menopur 75 IU vuruyordum göbekten. Ayrıca klomen sabah akşam ilaç kullanımına başladım.
İlaçlar 14.500 tuttu.

16 Aralık Salı gününe kadar iğneleri kullandım sabah 09.00 da kontrole gittim. Sağda 2 solda 2 olmaz üzere 4 yumurta gelişmiş.
Doktor beklediğimden az , amh 0.9 ama yumurtalar 0.5 gibi cevap verdi diyince dünyam başıma yıkıldı yani çok üzüldüm.
Sonra doktor önemli olan tek bir yumurta bile olsa kaliteli olsun inşallah bunlar doludur ve kalitelidir dedi. Bir şekilde kendimi toparladım.

Yukarıda yazdığım gibi anestezi almaktan çok korkuyorum çünkü maalesef yıllardır panik atak hastasıyım. Kontrolü kaybetme vs beni çok korkutuyor. Doktora ben anestezi almak istemiyorum dayanırım acıya vs desemde doktor asla kabul etmedi anestezi vurmak zorundayım dedi. Bir şekilde kendimi hazırlamaya çalışıyorum.

Bu arada 16 Aralık Salı günü bana iki tane Cetrotide iğne yazdı. Yumurta çatlama önleyici. Hemen burdan çıkınca vur dedi. Diğer iğnelere ve klomen devam dedi.
2 iğne 4.750 tutmuş olması lazım.

17 Aralık sabah 9 da tekrar muayene gittim yumurtalar büyümüş ama hala 4 yumurta var. Doktor sabah tekrar cetrotide iğnesini vur bugün başka vurma dedi. Gece 12 de çatlatma iğnelerini bur dedi.
Ovıtrelle ve gonapeptyl aynı anda gece vurdum.
Bu iğneler toplam 2 bin civarıdır tam hatırlayamıyorum.

Cuma günü yani yarın sabah 9 da opu işlemi olucak. Bu süreçte beni en çok yoran yumurta toplamadaki anestezi düşüncesiydi hala öyle. Ama yapacak bir şey yok girdik bir yola Allahın izniyle atlatacağız..

Bu arada doktor dondurulmuş embriyo transferi önerdi. Yumurtaları toplayalım dölleyelim bir ay sonra vücut bi dinlensin rahimi hazırlayım öyle transfer yapalım dedi.

Benim sürecim bu şekilde. Bu zamanları birlikte geçmek isterim benimle aynı süreçte olanlarla..
Merhaba diyetisyenden fayda gördünüz mü umarım kaliteli yumurtalar elde etmişsinizdir

Merhaba diyetisyenden fayda gördünüz mü umarım kaliteli yumurtalar elde etmişsinizdir
Evet diyetisyenden fayda gördüm. 4 tane yumurtam oldu hepsi doluydu çok şükür iki tane embriyo oldu. Doktorun söylediğine göre çok yüksek bir oranmış.

Canım sen şuan kaç haftalık sayiliyorsun birde miden falan bulanıyor mu? Benim bugün 6+1 sayiliyor hafif kasık ağrısı var şişkinlik var ve çok uyku hali var öyle mide bulantısı falan yok çok çok az günde 1 defa kısa süreli gidip geliyor şiddetli değil çok şükür
Canım ben de aynı hemen hemen ben sormayı unuttum doktora cumartesi kalp atışlarını duymaya gideceğiz inşallah o zaman sorucam 🫠 ben baya kötüyüm maalesef uyku felan zaten aşırı derecede var da mide bulantısı çok yaşıyorum hiç bişey yiyemiyorum görmek bile beni mahvediyor inşallah geçer yoksa bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Canım ben de aynı hemen hemen ben sormayı unuttum doktora cumartesi kalp atışlarını duymaya gideceğiz inşallah o zaman sorucam 🫠 ben baya kötüyüm maalesef uyku felan zaten aşırı derecede var da mide bulantısı çok yaşıyorum hiç bişey yiyemiyorum görmek bile beni mahvediyor inşallah geçer yoksa bilmiyorum 🤷🏻‍♀️
Evet canım benimde çok uykum geliyor sürekli uyuyorum benimde sabahları midem bulanıyor 2 3 çubuk kraker yiyince geçiyor birde baharatlı salçalı yemekler midemi yakıyor inşallah hemen geçer

Evet canım benimde çok uykum geliyor sürekli uyuyorum benimde sabahları midem bulanıyor 2 3 çubuk kraker yiyince geçiyor birde baharatlı salçalı yemekler midemi yakıyor inşallah hemen geçer
İnşallah canım valla zor bi süreç

Merhabaaa bende bb klinikte tedavideyim transferinizi hangi hoca yaptı acaba

Back
X