- 7 Temmuz 2018
- 1.567
- 2.183
- 133
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benimde 2 özel çocuğum var tekgen hastaligi eşimle akrabayiz tasiyiciyiz şimdi embriyoma pgt ngs yapıldı saglikli geldi ağustosta transfer hayırlısıyla dua edin darısı sizlere inşallahAnladım genetik problemimizin olduğunu bilmeden ki hala genetik problemin ne olduğu belli değil tüp bebek yaptırmıştık ve maalesef bebeğim anomalili oldu .ve ikinci kez de aynı şeyi yaşadım .Şimdi hastalık şayet tespit edilebilirse (Wes ile ) donmus 6 embriyom var bu konuda onlara pgt yapılabilir mi diye düşünüyorum .Yoksa imha edilecek yeniletme yaptırmayacagiz yapilamiyorsa
Pgt bin nasıl riskleri varMerhaba bizim genetik nedenli kaybımız var bu yüzden pgt düşünmüştük ama pgt nin de riskleri var demişti doktorumuz. Genetik hastalık rastgele bir durumdu, bizim genlerimizle ilgili olsa kesinlikle öneririm demişti. Sadece yaştan dolayı pgt ye gerek yok ama 4 ü de kötü geldiği için bence de yine düşünülebilir. Daha önce tüp bebek yaptırdığım doktor da bize maddi olarak önermedi, 2 tane koyarız tutmazsa 2 daha koyarız dedi bu mantık bana çok saçma geliyor.. yurtdışında biyopsi pgt yapmadan transfer yapmıyorlar. Burada dondurma çözdürme tekniklerine güvenmeyenler pgt yapmak istemiyor. Yani minik bir riski olmakla beraber yapılması gerekir.
Merhaba,Merhaba bizim genetik nedenli kaybımız var bu yüzden pgt düşünmüştük ama pgt nin de riskleri var demişti doktorumuz. Genetik hastalık rastgele bir durumdu, bizim genlerimizle ilgili olsa kesinlikle öneririm demişti. Sadece yaştan dolayı pgt ye gerek yok ama 4 ü de kötü geldiği için bence de yine düşünülebilir. Daha önce tüp bebek yaptırdığım doktor da bize maddi olarak önermedi, 2 tane koyarız tutmazsa 2 daha koyarız dedi bu mantık bana çok saçma geliyor.. yurtdışında biyopsi pgt yapmadan transfer yapmıyorlar. Burada dondurma çözdürme tekniklerine güvenmeyenler pgt yapmak istemiyor. Yani minik bir riski olmakla beraber yapılması gerekir.
Bebeğin ilk hücreleri sürekli dönüşüp olması gereken hali alıyor. Kök hücrenin mantığı bu, biri kan hücresi olurken diğeri sinir hücresi olur hepsinin ilk hali aynı o yüzden bir grup hücre alınsa bile kalanlar bölünüp normal şekilde işlevini yapıyor. Tam olarak nasıl bir risk olduğunu anlatmadı doktor bilemiyorum o yüzden. Ama sanırım tüp bebek yapsam ben de riski göze alır pgt isterdimMerhaba,
4ünün de sağlıksız gelmesi bizi cok şaşırttı. O yüzden ikincisine de esim özellikle yine pgt yaptırmaktan yana.
Yurtdışında da benim bildiğim her tüp bebek icin yapılmıyor. Ailede genetik hastalik geçmişi, yada dusukler yada yaş gibi faktörler varsa yapıyorlar.
En azından Almanya’da oyle diye biliyorum.
Pgt’nin ne gibi bir riski var bu arada? Alınan parça ile ilgili bir sıkıntı olmuyor demişti embriyolog ve doktorumuz.
Hatta ben özellikle sormuştum, ya o alınan parça ornegin vücudunda oluşacak bir organın parçasıysa gibi.
Kesinlikle öyle bir şey olamaz, çünkü embriyo
Oyle bir şey söz konusu degil demişti.
Ama sonuçta bir müdahale oluyor diye de benim aklımda kalmıyor degil.
Bilmiyorum biz trizomi 22 nedeniyle istemiştik onu açıklarken arada söyledi. Şimdiye kadar bildiğim dondurup çözdürüldüğü için embriyo ölebiliyor idi ama işlemin kendisi de minimal riskler içeriyormuş. Bizim durumumuzda illa tüp bebek ve pgt yapılması gerekmiyordu o yüzden 'pgt nin riskleri var illa yaptırın diyemem' dedi. Şimdi burada okuyup yaptırmayan olur, yapılması gerekiyorsa yaptırın..Pgt bin nasıl riskleri var
Pgt dediğiniz tek gen hastalıkları oluyo ama size bakılacak muhtemelen NGSKızlar merhaba bir şey soracagım benim 4 düşüğüm oldu eşimle genetik testlermiz temiz çıktı.Pgt li tüp bebek yapılırken hangi hastalıklara bakılıyor? Mesela şimdi bizde tasıyıcılık vs de çıkmadı ya neye göre analiz yapılıyor
Merhaba Handan hanım. Benim de bebeğim şu an 22 haftalık ve tek taraflı hidrosefali + tek taraflı içe dönük çarpık ayak belirlendi. Şimdi ben bu gebeliği sonlandırmak istesem nasıl bir yol izleyeceğim ? Bu sebepler yeterli mi soramadım doktora öyle yıkılmıştım Kİ. Siz de benzer bir durum yazmışsınız sonra o gebeliğinizi nasıl sonlandırdınız ? Benim haftam da büyük sanırım nasıl olacakAnladım genetik problemimizin olduğunu bilmeden ki hala genetik problemin ne olduğu belli değil tüp bebek yaptırmıştık ve maalesef bebeğim anomalili oldu .ve ikinci kez de aynı şeyi yaşadım .Şimdi hastalık şayet tespit edilebilirse (Wes ile ) donmus 6 embriyom var bu konuda onlara pgt yapılabilir mi diye düşünüyorum .Yoksa imha edilecek yeniletme yaptırmayacagiz yapilamiyorsa