- 16 Ekim 2024
- 1.502
- 1.035
- 48
- 35
9+4 inşallah canımHadi bakalım güzel sonuçlar alırsın dilerim kaçıncı haftadasın şimdi?
O firmayi duymadim ben, bana genoks ve netara onerilmisti. Genoksla ilgili cok sikayet okuyunca netaraya amerikaya yollamistik. 7.gunde de sonucumuz cikmisti hizlicaBen de eurofins e yaptırmayı düşünüyorum
Benim aynen böyle oldu. Pgt normal embriyoya fetal dna yaptırdım, iki kez trizomi 3 pozitif geldi. 10+lı haftalardaydım, fetal fraksiyon %7’ydi. Sonra amniyosentezim temiz geldi. Sonradan fetal dna yaptırdığıma biraz pişman oldum, 2’li test yaptırsam muhtemelen düşük risk gelecekti ve ben amniyosentez yaptırmamış olacaktım. Her şeyde bi hayır vardır en azından as temiz çıktı diye teselli oluyorum napayım.Ben pgtlide fetal dna testinde sonucun ciddi oranda olumsuz geldiği, daha sonra amniyosentez yapıldığında sağlıklı olduğu sonucu çıkan yazılar okudum birkaç tane burada, o yüzden kafam karıştı. Sonraki kontrolde doktorum bakalım ne diyecek
Yaa işte bu türlü şeyler de olabiliyormuş, sonucunuzun temiz gelmesine çok sevindim darısı başımızaBenim aynen böyle oldu. Pgt normal embriyoya fetal dna yaptırdım, iki kez trizomi 3 pozitif geldi. 10+lı haftalardaydım, fetal fraksiyon %7’ydi. Sonra amniyosentezim temiz geldi. Sonradan fetal dna yaptırdığıma biraz pişman oldum, 2’li test yaptırsam muhtemelen düşük risk gelecekti ve ben amniyosentez yaptırmamış olacaktım. Her şeyde bi hayır vardır en azından as temiz çıktı diye teselli oluyorum napayım.
Ya ultrasonda yakalanması zor olan anomalileri yakalama açısından iyi olabilir. Ama gerçekten yanlış pozitif oranı hiç az değil, doğruluk oranının söylendiği gibi %99 olduğunu çok düşünmüyorum. Dediğiniz gibi hemen yıkılmamak lazım yaptırılsa da.Yaa işte bu türlü şeyler de olabiliyormuş, sonucunuzun temiz gelmesine çok sevindim darısı başımızaBelki de testi yaptırıp Allah korusun olumsuz bir sonuç gelmesi durumunda da hemen yıkılmadan bu yanılma ihtimalini de hatırlayıp doktorların yönlendirmesine göre devam etmek lazım
Bu da Fransa’ya gidiyormuş sonuç bir haftada çıkıyormuş aynı şekilde doğrudur firma çok güvenilir olana yaptırmakta fayda varO firmayi duymadim ben, bana genoks ve netara onerilmisti. Genoksla ilgili cok sikayet okuyunca netaraya amerikaya yollamistik. 7.gunde de sonucumuz cikmisti hizlica
Siz hangi firmaya yaptırmıştınız ?Ya ultrasonda yakalanması zor olan anomalileri yakalama açısından iyi olabilir. Ama gerçekten yanlış pozitif oranı hiç az değil, doğruluk oranının söylendiği gibi %99 olduğunu çok düşünmüyorum. Dediğiniz gibi hemen yıkılmamak lazım yaptırılsa da.
Genoks’a yaptırdım.Siz hangi firmaya yaptırmıştınız ?
Genoks la ilgili olumsuz yorumlar şikayetler ben de gördüm o firmayı eliyorum kafamda o yüzdenGenoks’a yaptırdım.
Benim anladığım şey gibi oluyor mesela bazı doktorlar merkezler hastaneler direkt kendileri yönlendiriyor, bazıları da seçenek söylüyor mesela karyotip yaptırmak gibi gidip bir yerde yaptırılıyor ya özel lab.da, herhalde bu işte de böyle firmalar var öne çıkanHanımlar bu firmaları siz kendiniz nasıl buluyorsunuz anlamadım ben, takip eden doktorunuz hastane aracılığıyla göndermiyor mu? Yani bir de firmanın peşinden siz mi koşuyorsunuz?
Ben araştırdığımda bir firma aklıma yatmıştı doktoruma sordum doktorum ben de o firmayı önerecektim sana numarasını veririm ayrıntıları gelince konuşuruz dediHanımlar bu firmaları siz kendiniz nasıl buluyorsunuz anlamadım ben, takip eden doktorunuz hastane aracılığıyla göndermiyor mu? Yani bir de firmanın peşinden siz mi koşuyorsunuz?
Bilemiyorum, ya hastanenin anlaştığı firma içimize sinmezse, sonuçta hepimiz tüp bebek sürecinde herşeyi en ince ayrıntısına kadar araştırarak yol alıyoruz başka bir firmayı daha güvenilir bulma ihtimalimiz de olabilirYani bunun normali gebeliği takip eden doktorun çalıştığı hastane bir firma ile anlaşmıştır, hastadan örneği alıp oraya teslim eder zamanı gelince de sonucu hastaya söyler, böyle işlemesi daha kolay değil mi?
Selam, benim de pgt liydş. Ben yine de yaptırdım 13. Haftada NİPT kafamız rahat olsun diyeSelam kızlar, başlıkta da belirttiğim gibi genetik taramalı tüp bebek hamilelere bu sorum, NIPT /Fetal Dna yaptırdınız mı, yaptıracak mısınız, bu konuda neler bilinmesi gerek, siz bu süreçte neler öğrendiniz bilgi alışverişi yapalım istiyorum
Ödemeyi nakit mi alıyorlar?Netara panaroma
Biz doktorumuz araciligiyla odedik, gelip evde kan aldilar ekstrasi da olmustuÖdemeyi nakit mi alıyorlar?
Ne güzel temiz sonuç almışsınız, darısı başımaBenim bebeğim ngsli bir embriyodu ama hem tüp bebek doktorum hemde takip eden kadın doğumcum nipt önerdi.. 12 ci haftada kan verdim fetal dna 3.9 çıktı için net bilgi vermediler 4.0 olması lazımmış sonra 2 hafta bekleyip tekrar kan vermemi istediler tekrar ettik çok şükür temiz geldialmanyadayım o yüzden firma va araştırmadım doktorum kan aldı burada bir yere yolladılar ,sonuçlarda 5 gün içerisinde felan geldi
Bugün doktorum da bu firmayı önerdi, ben de bu firmaya yaptırmaya karar verdimNetara panaroma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?