Pgt/Ngs li tüp bebek hamile kızlar NIPT / Fetal DNA testi yaptırdınız mı yaptıracak mısınız ne düşünüyorsunuz?

Benim aynen böyle oldu. Pgt normal embriyoya fetal dna yaptırdım, iki kez trizomi 3 pozitif geldi. 10+lı haftalardaydım, fetal fraksiyon %7’ydi. Sonra amniyosentezim temiz geldi. Sonradan fetal dna yaptırdığıma biraz pişman oldum, 2’li test yaptırsam muhtemelen düşük risk gelecekti ve ben amniyosentez yaptırmamış olacaktım. Her şeyde bi hayır vardır en azından as temiz çıktı diye teselli oluyorum napayım.

Yaa işte bu türlü şeyler de olabiliyormuş, sonucunuzun temiz gelmesine çok sevindim darısı başımıza Belki de testi yaptırıp Allah korusun olumsuz bir sonuç gelmesi durumunda da hemen yıkılmadan bu yanılma ihtimalini de hatırlayıp doktorların yönlendirmesine göre devam etmek lazım

Ya ultrasonda yakalanması zor olan anomalileri yakalama açısından iyi olabilir. Ama gerçekten yanlış pozitif oranı hiç az değil, doğruluk oranının söylendiği gibi %99 olduğunu çok düşünmüyorum. Dediğiniz gibi hemen yıkılmamak lazım yaptırılsa da.

O firmayi duymadim ben, bana genoks ve netara onerilmisti. Genoksla ilgili cok sikayet okuyunca netaraya amerikaya yollamistik. 7.gunde de sonucumuz cikmisti hizlica
Bu da Fransa’ya gidiyormuş sonuç bir haftada çıkıyormuş aynı şekilde doğrudur firma çok güvenilir olana yaptırmakta fayda var

Siz hangi firmaya yaptırmıştınız ?

Hanımlar bu firmaları siz kendiniz nasıl buluyorsunuz anlamadım ben, takip eden doktorunuz hastane aracılığıyla göndermiyor mu? Yani bir de firmanın peşinden siz mi koşuyorsunuz?

Hanımlar bu firmaları siz kendiniz nasıl buluyorsunuz anlamadım ben, takip eden doktorunuz hastane aracılığıyla göndermiyor mu? Yani bir de firmanın peşinden siz mi koşuyorsunuz?
Benim anladığım şey gibi oluyor mesela bazı doktorlar merkezler hastaneler direkt kendileri yönlendiriyor, bazıları da seçenek söylüyor mesela karyotip yaptırmak gibi gidip bir yerde yaptırılıyor ya özel lab.da, herhalde bu işte de böyle firmalar var öne çıkan

Yani bunun normali gebeliği takip eden doktorun çalıştığı hastane bir firma ile anlaşmıştır, hastadan örneği alıp oraya teslim eder zamanı gelince de sonucu hastaya söyler, böyle işlemesi daha kolay değil mi?

Ben araştırdığımda bir firma aklıma yatmıştı doktoruma sordum doktorum ben de o firmayı önerecektim sana numarasını veririm ayrıntıları gelince konuşuruz dedi

Bilemiyorum, ya hastanenin anlaştığı firma içimize sinmezse, sonuçta hepimiz tüp bebek sürecinde herşeyi en ince ayrıntısına kadar araştırarak yol alıyoruz başka bir firmayı daha güvenilir bulma ihtimalimiz de olabilir

Selam, benim de pgt liydş. Ben yine de yaptırdım 13. Haftada NİPT kafamız rahat olsun diye

Benim bebeğim ngsli bir embriyodu ama hem tüp bebek doktorum hemde takip eden kadın doğumcum nipt önerdi.. 12 ci haftada kan verdim fetal dna 3.9 çıktı için net bilgi vermediler 4.0 olması lazımmış sonra 2 hafta bekleyip tekrar kan vermemi istediler tekrar ettik çok şükür temiz geldi almanyadayım o yüzden firma va araştırmadım doktorum kan aldı burada bir yere yolladılar ,sonuçlarda 5 gün içerisinde felan geldi

Ne güzel temiz sonuç almışsınız, darısı başıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…