Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Kızlar bu arada bır sey soracagım sıze...

Sızın translokasyon raporunuz verılırken yanında fotoları da verıldı mı?

Ben yurtdısında da bızım dertten muzdarıp olan bır gruba uyeyım, bugun onlarla yazısırken yok kırılan parca kısa kol mu uzun kol mu dıye bır konusma ıcınde buldum kendımı.
Ben ne oldugunu bılmedıgımı soyledım , onlar da fotografı yok mu dedıler. Yok dedım.
Neyse avustralyadan bır kız bana yardım ettı , netten baktı benım numaraları ve kırılan noktaları alıp.
Sonra da acaba kırılan parcanın buyuk veya kucuk olmasına gore saglıklı yumurta elde etmemız arasında bır baglantı olup olmadıgını sordum. Tabı exper degıller ama kız bana bıldıgı kadar yardımcı olmaya calıstı.
Kırık parca buyukse erken gebelık kayılarına neden olur veya hamıle olursunuz anlamadan regl olursunuz dedı.
Kucuk kırık parcalarda daha ılerı evre sorunlar yasanır dedı. Bılemıyorum ne kadar dogru tabı ama kafamı karıstırdı.
Bu soyledıgı dogal yolla hamıle kalmak tabıı, tupten bahsetmıyorum.

Soyledıgıne gore benım 1 kromozomun baya buyuk bır parsası kırıkmıs.

Var mı bılgınız, yorumunuz

bebişleri gördüğün an gelir sütün. öyle düşün. moral çok önemli.
göğüs ucunu sıkmadan mıncıklamadan sürdüm kremi. işe yaradı mı bilmem.
bikaç gün acıdı göğüslerim geçti, uzun sürse dayanamaz insan ya

sütüm iyi ya fazlasını sağsan artıyomuş ama pompa almadım. tam yetiyo bebişe.
kitapları alayım ben de ama anlamadım tam.

evet traycy teyze de sağın diyor...:1: kitapların adını tam bilmiyorum hatayda. zaten 1 yaştan başlıyor gidince yazarım adını. traycy hogg- bebek bakım sorunlarına mucizevi çözümler diğeri de. daha çok temel bakım, rutin oluşturma, besleme, uyutma teknikleri bunlar üzerine. bir de kolik, gaz, reflü vs. sorunlarını nasıl alarsın ne yapılmalı taktikler vermiş..

ay evet yaa bi doğsalar hayırlısıyla
bi türlü elim bişey almaya gitmiyor
eşim de artık al bak iice ağırlaşacaksın ilerde diyor
dedimki 30.haftayı göreyim inş. ondan sonra alırım :1:
inş. sağlıkla doğacaklar
e büyük oğlanın da hakkı dimi ama
nasıl kıskançlık varmı nasıl karşılıyor

olacak canım. bir de yeni yaklaşımda ikizlere serklaj ve hep yatmak tavsiye edilmiyormuş nedenini bilmiyorum makalede okudum...

ay inş. yaaa sütüm gelir
evet ben de pompa alacağım
benim 2sine yetecekmi bakalım sütüm pek sanmıyorum ama inş. yeter
sütaş gibi gezerim artık
ya da afrikalılar gibi üstüm çıplak gezerim
çünkü memeler sürekli emilecek :1:

canım benim tanıdık var sırf 5 ay anne sütü veren...

lave fikrim yok malesef ama bence pıhtılaşman var...

Ben yurtdısında da bızım dertten muzdarıp olan bır gruba uyeyım, bugun onlarla yazısırken yok kırılan parca kısa kol mu uzun kol mu dıye bır konusma ıcınde buldum kendımı.
Ben ne oldugunu bılmedıgımı soyledım , onlar da fotografı yok mu dedıler. Yok dedım.
Neyse avustralyadan bır kız bana yardım ettı , netten baktı benım numaraları ve kırılan noktaları alıp.
Sonra da acaba kırılan parcanın buyuk veya kucuk olmasına gore saglıklı yumurta elde etmemız arasında bır baglantı olup olmadıgını sordum. Tabı exper degıller ama kız bana bıldıgı kadar yardımcı olmaya calıstı.
Kırık parca buyukse erken gebelık kayılarına neden olur veya hamıle olursunuz anlamadan regl olursunuz dedı.
Kucuk kırık parcalarda daha ılerı evre sorunlar yasanır dedı. Bılemıyorum ne kadar dogru tabı ama kafamı karıstırdı.

Aa çok ilginç ya ilk defa duydum sana mantıklı geldi mı peki benim kafama pek yatmadı bu arada foto felan vermediler LAve Bişey sorcam senin ki dengeli translokasyon mu mesela benimki resiprokal translokasyon daha zor diye okumuştum benim gibi olup sağlıklı embriyo bulunma şansı
Ama hep diyoruz kısmet ısı
Bu arada incinin pihtilasma faktörüyle seninki aynı galiba

evet traycy teyze de sağın diyor...:1: kitapların adını tam bilmiyorum hatayda. zaten 1 yaştan başlıyor gidince yazarım adını. traycy hogg- bebek bakım sorunlarına mucizevi çözümler diğeri de. daha çok temel bakım, rutin oluşturma, besleme, uyutma teknikleri bunlar üzerine. bir de kolik, gaz, reflü vs. sorunlarını nasıl alarsın ne yapılmalı taktikler vermiş..

olacak canım. bir de yeni yaklaşımda ikizlere serklaj ve hep yatmak tavsiye edilmiyormuş nedenini bilmiyorum makalede okudum...

Evet benimde arkadasım var ilk 6 ay sadece anne sutu verdi cocuk pehlivan gibi şimdi 7 aylık olmuştur en son gördüğümde yürüyecekti nerdeyse :1: maşallah ane sutu çok önemli

keşke fazla gelsin de sağarız tabi tracy teyze :1:

aslında ikizlere yatmak tavsiye edilmiyormuş diye ilk senden duyuyorum
tam tersine genelde bi sorun olmasa da son 2 ay filan rapor veriyor doktorlar
riske atmak istemiyorlar çalışmak yorar diye
ohh ne güzel inş. biz de verebiliriz öyle sütümüzü

keşke fazla gelsin de sağarız tabi tracy teyze :1:

aslında ikizlere yatmak tavsiye edilmiyormuş diye ilk senden duyuyorum
tam tersine genelde bi sorun olmasa da son 2 ay filan rapor veriyor doktorlar
riske atmak istemiyorlar çalışmak yorar diye
ohh ne güzel inş. biz de verebiliriz öyle sütümüzü

sürekli yatmak canım. nedenini tam bilmiyorum... belki kan dolaşımı ile ilgilidir...

traycy teyze rahmetli olmuş taktikler işe yararsa fatiha okurum...:1:

sürekli yatmak canım. nedenini tam bilmiyorum... belki kan dolaşımı ile ilgilidir...

traycy teyze rahmetli olmuş taktikler işe yararsa fatiha okurum...:1:

evet sürekli yatmak tek bebekte de kan akışını etkiliyor ,hele iki bebekte ne olur kimbilir

deme yaaaww ,tracy bizden dua istermi bilemem ama olsun biz yine okuruz :1:

pırasa yemeği yaptım yaparken doydum valla hiç yemek yiyesim yok ne yapacağım bakalım

eşim işyerinden de yemek getiriyormuş

şu diyet beni çok geriyor yaa
çarşamba günü şu tokluk kanım ii çıksa da bıraksam şu diyet işini ii olacak

ızdıraba döndü valla :43:

tuliiiiiiiiiipp gördüm seni hemen yaz pleeease :16:

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım hızır gıbı yetıstın yıne :)

faktor 5 leıden degıl canım. Ona baktım onda mutasyon saptanmamaıstır yazıyor.

ıkıncısını ben sana yanlıs yazmısım. Tekrar yazıyorum;

faktor xııı v34l ımıs canım ıkıncısı.
ılkı de mthfr c677t

bu ıkısınde heterezıgot mutasyon saptanmıstır dıyor.
Faktor 5 te saptanmamıstır dıyor.

Yıne bıraz once yazdıgın fıkırler aynı mı canım??
faktör 5 olsa daha önemliydi. heterezigot olması hasta olmadığın anlamına gelmiyo pıhtılaşmada. pıhtılaşma eğilimin var demek oluyo. homozigot ise daha eğilimli demek oluyo. çok çok önemli bi pıhtılaşman yok. ama çok da önemsiz görme.
ben tedavi aşamasında çok tartışmıştım dr.la pıhtılaşma konusunu. transfer olamayınca anlamsız kalmıştı hepsi:31:
inş transferin olduğunda unutma pıhtılaşmayı sormayı.

O dedıgın dıger testlere de bakılmadı sanırım.
Onların kodu falan var mı ??
Belkı bır kod adı altındadır ben anlamıyorumdur.
homosistein ve proteinlere bakınca pıhtılaşmanın vücuda etkisi anlaşılıyo denebilir. homosistein artmışsa pıhtılaşma riski çok yükseliyo mesela. kodu yok bunların. sıradan kan tahliliyle bakılıyo.

sendeki hangi translokasyon? bizde robertsanian var, dengelisi. parça kopması olmuyo, ikişer çubuk olarak duruyo ya kromozomlar 13 tekinin biri kalkıp 14 e yapışıyo bütün olarak.
resiprokal da kopmalı oluyo sanırım. parça büyüklüğüne göre değişiyo mu bilmiyorum araştırmadım.
rerisrokalde çubuk yarım yarım yapışıyo diğerine. parça kaybı yok ama, parça kaybı olursa yaşamla bağdaşmıyo.

kızlar hamileyim... siz bunu zaten biliyordunuz ama ben bir türlü söyleyememiştim. kesemizi gördük iki hafta sonra kalp atışı için çağırdı. darısı burda tüm bebek isteyenlerin başına.

Lavecim evet, benzer yorumlari genetikcilerden duydum.
Yalniz buna cok takilmamak gerekiyor. Gercekten oyle. Bunlar kanitlanmis gercekler degil, olasiliklar dahilinde yorumlar.

Mesela.... yer degistiren parcanin buyuk olmasi bebek kaybi ihtimalini artiriyor ancak buna karsin soyle bi faydasi var: bebek dusmediyse cok buyuk ihtimalle sorunsuz bi bebek.

Kirilan parca buyuklugu disinda hangi kromozomda parca degisimi oldugu da benzer sekilde yorumlaniyor. Ilk kromozomlar daha buyukmus genelde.

Bu detaylari cok dinledim ama buralara takilmamak lazim cidden.

Bu arada benim test sonucumda foto uok. Ama ben kirilim yerlerini biliyorum
P ya da q sembolleri olmali lavecim test sonuc kagidinda. Ornegin 1,2 (p 15, q17) gibi... buna benzer bisi goruyor musun bi bak bakalim. Bu kirilan parcanin buyuklugiyle ilgili bi bilgi zaten.

evet sürekli yatmak tek bebekte de kan akışını etkiliyor ,hele iki bebekte ne olur kimbilir

deme yaaaww ,tracy bizden dua istermi bilemem ama olsun biz yine okuruz :1:

pırasa yemeği yaptım yaparken doydum valla hiç yemek yiyesim yok ne yapacağım bakalım

eşim işyerinden de yemek getiriyormuş

şu diyet beni çok geriyor yaa
çarşamba günü şu tokluk kanım ii çıksa da bıraksam şu diyet işini ii olacak

ızdıraba döndü valla :43:

tuliiiiiiiiiipp gördüm seni hemen yaz pleeease :16:

inşallah iyi çıkar da kurtulursun. bizimkiler de kızartma yapıyorlar demeyim:))

kızlar hamileyim... siz bunu zaten biliyordunuz ama ben bir türlü söyleyememiştim. kesemizi gördük iki hafta sonra kalp atışı için çağırdı. darısı burda tüm bebek isteyenlerin başına.

canımmmmm gözün aydın.... çok mutlu oldum artık rahatlaaaaaaaaaaaaaaaa:16:

e

Evet lave bende hollanda da yasiyorum burada resimli veriyorlar benimde esimde 2 ve 10 numarali kromozomlarda dengeli tranlokasyon var ben internetten cok aastirdim bu kromozomlarla ilgili hicbirsey bulamadim
Doktorlarin tek soyledigi dusukleririn bebebklerin karninda olmesinin sebebi bu ve normal gebe kalirsan sakatlik riski yuksek
Ama suanda normal hamile kaldim 29 haftaligiz amniyosentez de sadece tasiyici oldugu cikti insallah dedikleri gibi sagliklidir
Gorunustede bisey yok sukur ama iste dogup kucagina alana kadar gorene kadar hic birseye guven olmuyor
Sende bence sonn tedavinden sonra kavusacaksin melegine

Hadi bakalım kurtuluyorsun bu işlem son işlem demi CANIM inşallah kazasiz belasız bi sekilde atlatirsin Canm benim
Sagol kuzum daha güzelleri sizin olsun inşallah
Hiç geçmeyecek sandim
Bugün annem lahmacun yapacak bana yiyebilecek miyim dü bakalım:1:
Misafirlerin geldi mı

Allah razı olsun canım. İnşaallah son işlem olur.
Yedin mi lahmacun? :)

Kızlarrrr çok yoruldumm bidaha asla misafir çagırmıycammm..Ayy belime agrılar girdi inanınnn:43:

Gelen misafirler çocukluydu,insan bi çocuguna sahip çıkarr her yerde yedi içti kırıntı döktü ayy çok sinirlendimmm:47:

Rahat insanlardan nefret ediyorummmm,ben çok kuralcıyım sanırımmm..

hepinizi çok öptümmm iyigecelerrrr:16:

Aa çok ilginç ya ilk defa duydum sana mantıklı geldi mı peki benim kafama pek yatmadı bu arada foto felan vermediler LAve Bişey sorcam senin ki dengeli translokasyon mu mesela benimki resiprokal translokasyon daha zor diye okumuştum benim gibi olup sağlıklı embriyo bulunma şansı
Ama hep diyoruz kısmet ısı
Bu arada incinin pihtilasma faktörüyle seninki aynı galiba
Mervecim benim bildigim resiprokal ve dengeli translokasyonun ayni seyler oldugu. Ikisi de ayni sey yani parca kaybi yok. Valla bana mantikli geliyor biraz , ne bileyim hic hamile kalamadigim icin biraz da buna bagladim galiba. 15 nolu parca sanirim baya buyuk bir parca ve yurtdisindakilerin soyledigine gore buyuk parca kopmalarinda normal gebe kalma sansi saglikli sekilde zormus. Cok erken kayip oluyormus.
faktör 5 olsa daha önemliydi. heterezigot olması hasta olmadığın anlamına gelmiyo pıhtılaşmada. pıhtılaşma eğilimin var demek oluyo. homozigot ise daha eğilimli demek oluyo. çok çok önemli bi pıhtılaşman yok. ama çok da önemsiz görme.
ben tedavi aşamasında çok tartışmıştım dr.la pıhtılaşma konusunu. transfer olamayınca anlamsız kalmıştı hepsi:31:
inş transferin olduğunda unutma pıhtılaşmayı sormayı.

homosistein ve proteinlere bakınca pıhtılaşmanın vücuda etkisi anlaşılıyo denebilir. homosistein artmışsa pıhtılaşma riski çok yükseliyo mesela. kodu yok bunların. sıradan kan tahliliyle bakılıyo.

sendeki hangi translokasyon? bizde robertsanian var, dengelisi. parça kopması olmuyo, ikişer çubuk olarak duruyo ya kromozomlar 13 tekinin biri kalkıp 14 e yapışıyo bütün olarak.
resiprokal da kopmalı oluyo sanırım. parça büyüklüğüne göre değişiyo mu bilmiyorum araştırmadım.
rerisrokalde çubuk yarım yarım yapışıyo diğerine. parça kaybı yok ama, parça kaybı olursa yaşamla bağdaşmıyo.
Mattikacim,

Doktor da ayni senin dediklerii demisti. Homozigot olsaydi onemliydi ama heterezigot cok onemli degil dedi.
Benimki resiprokal canim, yani dengeli. Kromozom sayisinda eksiklik yok ama dedigin gibi iki kromozom arasinda parcalar kopmus yer degistirmis.
O zaman olur da hamile kalirsam bunun onlemini alalaim diyorsun di mi? Igne kullanmak gibi. Bu protein vs.. Testleri de yapilirsa o zaman kesin lesiyor sonuc sanirim.
Canim evet biliyorduk :16: ama tekrardan tebrik ediyorum!
Lavecim evet, benzer yorumlari genetikcilerden duydum.
Yalniz buna cok takilmamak gerekiyor. Gercekten oyle. Bunlar kanitlanmis gercekler degil, olasiliklar dahilinde yorumlar.

Mesela.... yer degistiren parcanin buyuk olmasi bebek kaybi ihtimalini artiriyor ancak buna karsin soyle bi faydasi var: bebek dusmediyse cok buyuk ihtimalle sorunsuz bi bebek.

Kirilan parca buyuklugu disinda hangi kromozomda parca degisimi oldugu da benzer sekilde yorumlaniyor. Ilk kromozomlar daha buyukmus genelde.

Bu detaylari cok dinledim ama buralara takilmamak lazim cidden.

Bu arada benim test sonucumda foto uok. Ama ben kirilim yerlerini biliyorum
P ya da q sembolleri olmali lavecim test sonuc kagidinda. Ornegin 1,2 (p 15, q17) gibi... buna benzer bisi goruyor musun bi bak bakalim. Bu kirilan parcanin buyuklugiyle ilgili bi bilgi zaten.
Yurtdisindaki kizlarin dedigi de buyuk parca kopmalari var ise hamile kalabilirsin ama erken zamanda kaybedersin regl oldugun icin sen anlamzasin bile dediler. Ben dededim ya adet gecikmesi yasarim 1 hafta 10 gun falan zaman zaman. Belki de aslinda hamile kaliyorum ama dusuyor mu diye dusundum.

Ben bugun yazdim benim kromozom detaylarini kizlara. 2 15 q13q21 ilk defa bugun ogrendim q nun uzun kol demek oldugunu. Hatta dedim ya kiz sagolsun internetten bir siteye girip benim numaralarimi yazip bana fotolarini gonderdi. Ben bir sey anlamadim o ayri ama yazmis bir de yanilmiyorsam 15 no icin, bundaki parca degisimi cok buyuk diye. Ya tabi takilmamak gerek ama merak ettim bugun forumda yazisirlarken.
e

Evet lave bende hollanda da yasiyorum burada resimli veriyorlar benimde esimde 2 ve 10 numarali kromozomlarda dengeli tranlokasyon var ben internetten cok aastirdim bu kromozomlarla ilgili hicbirsey bulamadim
Doktorlarin tek soyledigi dusukleririn bebebklerin karninda olmesinin sebebi bu ve normal gebe kalirsan sakatlik riski yuksek
Ama suanda normal hamile kaldim 29 haftaligiz amniyosentez de sadece tasiyici oldugu cikti insallah dedikleri gibi sagliklidir
Gorunustede bisey yok sukur ama iste dogup kucagina alana kadar gorene kadar hic birseye guven olmuyor
Sende bence sonn tedavinden sonra kavusacaksin melegine

Canim hayirlisiyla kucagina al. Sen de bir mucizeyi gerceklestirdin. Erkekte sorun olmasi bir nebze hafifletiyormus problemi ama ne olursa olsun buyuk mucize. Insallah tatlim dedigin gibi olur, saglikla olur insallah.

Incicim seninle benim pihtilasmalarimiz ayni mi?

tulip tekrar gözünaydın

gördünmü bak artık inandın mı :1:

hadi bakalım hayırlısı inş.

aminn..

herkese günaydın
yine sabahın köründe ayaktayım
diyetin gözü kör olsun :1:
saat 7 ile 8 arası kahvaltı saatim ,bu saatte bişey yiyesim gelmiyorki ,zorla yiyorum işte :27:

Kızlar bna bir care çok Kotu kabizim tam 35 gündür tık yok bende
Dün yapayım dedim hay demez olaydım bi kanadı bi kanadıki
Zaten olmadı sindi piponun üstüne oturamiyorum
İkinmakla bebeğe Bişey olur mu çok korktum dün gece ağladım bebek düşer diye
Bu kabizligi nasıl gideririm bana yardım edin çatlayacağım artık

Back
X