- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #9.541
Neden psikolojik yönünü önemsediğimden Muhterem beyi tercih ederim dedin canım?
Ben de bu konuda bir şey paylaşmak istiyorum: Benim de pgt mi Volkan bey yaptı. Sonuç belli oldu. Olumsuz olunca ben de internetten araştırıp Volkan beyin telini buldum. Yurtdışındaymış. Birhafta sonra arayın dendi.Ben de 6-7 soru hazırladım kafamda olan...4-5 tanesini sordum lütfen çabuk olur musunuz dedi bana ve ben buna kırıldım. Ben 5 embriyoma ki biri incelenememiş 1800 tl verdim 2 dakika fazla dinleyebilirdi ben kime soracaktım ki acaba sorularımı. Sonraki hafta ben de doğruca Okmeydanı Memoriale gidip sağ olsun Cumhur Gökhan Ekmekçiye sordum her şeyi ve oğluma da test yaptırdım. Ki bana gerek yok çıksa bile bir şey değiştiremeyiz dedi. Onu takdirettim 380 tl bir test ve özel hastane. Balıklama atlayabilirdi hemen yapalım tabi yapmak lazım filan. Paylaşmak istedim. Ben pgt yaptırsaydım bir daha Volkan beye yaptırmayacaktım bu yüzden...
Gerçekten sorulara verilen cevaplar önemli. Düşük belli bir yere kadarkabulleniliyor da ilerleyen haftalardasorunlu denilip sonlandırma kararını aileye bırakmak bence en büyük travmalardan biri olsa gerek...
Bence de canım çok yıpratıcı bir süreç. Ben 2 düşük, bir 25 haftalık erken doğumla bebeklerimi kaybettim. Oğlum var sağlıklı şükür bilmeden oldu bu sorunları bilmeen. Bir kez pgt denedik. Eşimde 47 xyy süper erkek sendromu mozaiklik var...
Micro array de proba gerek kalmıyor...
chnb;
döktürmüşsünnnnn:)))
ilgili alıntının altına cevap vermeyi bana da öğretsen keşke:)
mecburen karışık yazıcam şimdi.
neden muhterem bey dedim?
ben ankaradayım. volkan bey genarttaydı. genart herşeyiyle tam donanımlı bir yer. sürecin bütününü oradan yürütebiliyorsun. görüşeceğin tüm konular ilgili taraflara yönlendiriliyor. genetik doktoru genetik bilgisini veriyor (volkan bey), kadın doğum doktoru aynı bünye içerisinde hizmet veriyor, ücret sorduğunuzda doktorlar bu konuda yorum yapmıyorlar seni bütçeden haberdar etmek için x bir adama yönlendiriyorlar falan. sistematik. güven verici. profesyonellik akıyor. volkan bey işi olduğu gibi anlatıyor, sıkıntı yok. ama.. anlatmak güç... insan böyle bir durumda gerçekten kendisinin anlaşılmasını istiyor. duyguyu yüzüne yansıtabilen bir adam görmek istiyor. zorlu bir süreç içerisinde sana ve hatta bazen saçmalıklarına tahammül göstereceğini bildiğin biri olsun istiyorsun... volkan beye gittiğimde, evet, pgt yaptıracağım bu adama şansa bırakmam dedim. sonra bir de muhterem beye göründüm. adamın ticari kaygıları yok bence. ya anlatamam, tam bi tatlı dede kıvamındaydı. utanmasam gidip sarılacaktım adama:) o da bizle dertleşti. bana doğal denemem için cesaret verdi ama hiçbirşeyin garanti olmadığını da söyledi. problarda sorun olmassa onu tercih ederdim. böyle...
şimdi benim sorum:
micro array ne yaa? ilk defa duyuyorum. volkan bey de muhterem bey de problardan bahsetti bana o kadar.