selam kızlar, geçmişi okumaya çalıştım ama bu halde okuduklarımı da pek anlamadım sanırım.
ilk tüp denemesini geçen sene temmuzda yaptırdık ve malesef negatifi aldık. sonrasında kist çıkması, transfere 4 gün kala adet olmam vb nedenlerle dondurulmuş ile transfer hali ocak ayına kaldı. ocak ayında ilaçsız olarak dondurulmuşlar ile transferim yapıldı. Elhamdulillah, 1 tanesi tutundu. beta hcg değerlerim harika katlanarak devam etti, kese süper göründü. sülale boyu bayram yaptık tabi. herşey çok yolundaydı. mide bulantılarım bile başlamıştı. 6. haftada gittik dr'a. kese 12 mm, embriyo gözüküyor ama kalp atışı için erken olabilir, 2 hafta sonra gelin dedi. 8. haftada yani geçen hafta güle oynaya gittik. ultrasonda "kese 20 mm, 6 haftaya uygun, kalp atışı yok" dedi. Allahımmmm, o sesi bir daha kimseye yaşatmasın Rabbim. o boşluk sesi, o insanı yutan ses. alınması lazım dedi, tüp bebek merkezine gittik o da aynı şeyi söyledi. başka bir dr a gittik o da aynı şeyi....

3 hekimin de görüşü; kromozom bozukluğu olabilir oldu. pzarteis günü kürtajla alındı ve bu masal da burda bitti.
kürtajda çıkan parçayı, bir genetik laboratuvarına yolladık. birşey çıkmaz dedi 2 dr'da. ama yolladık yine de. bekliyoruz sonucu. genetik bakabiliriz sizden dediler. onu da yaptıracaz inşallah. pgt olabilir dedi 1 dr. ama embriyoların zarar görme olasılıkları da olabilir dedi. karmakarışık kafam. ne yapacağımızı, nasıl yola başlayacağımızı bilmiyorum. ruhsuz, duygusuz, saçma bir haldeyim. yakın vadede; pgt yaptıranlar; embriyonun zarar görüp görmeceği konusunda fikirlerini paylaşabilirlerse çok sevinirim. bu arada; 2 tüp bebek dr u; ilk düşükte tesadüfü olabilir, pgt ye gerek yok dediler. ama bana makul bir yol gibi geliyor.bir de yaşım 34, bu yüzden de gerekli geliyor. pgt uygulanacaksa; acıbadem maslakta uygulanacak sanırım. kızlar; Allahım hepimizi ve tüm isteyenleri
tez zamanda sağlıklı ve hayırlı evlatlarımıza kavuştursun inşallah. (Amin)