Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Çok şükür güzelim. Tahlilimi yaptırdım geldim. Sen nasılsın?

iyiyim ben de evdeyim sabahtan beri sular kesik oturdum kaldım pc başına sözde temizlik yapacaktım
hangi tahlilleri yaptırdın? bu arada ben beraber başlayacağız tedaviye derken sen vazgeçtik demiştin şimdi biz vazgeçtik siz tedaviye başlamaya karar verdiniz ortada bir yerde buluşamadık :)

iyiyim ben de evdeyim sabahtan beri sular kesik oturdum kaldım pc başına sözde temizlik yapacaktım
hangi tahlilleri yaptırdın? bu arada ben beraber başlayacağız tedaviye derken sen vazgeçtik demiştin şimdi biz vazgeçtik siz tedaviye başlamaya karar verdiniz ortada bir yerde buluşamadık :)

Sussuz da çok zor ya. Büyük bir arıza mı var acaba. Nette yazar. Doktor bir kaç değer istemişti tiroid vs. onları gönderdim şimdi maille. Evet buluşamadık. Bana kalsa bekleyeceğim ama eşim hiç istemiyor. Sizin doğal yoldan olur inşaallah, bu zorlu süreci yaşamak zorunda kalmazsın.

Sussuz da çok zor ya. Büyük bir arıza mı var acaba. Nette yazar. Doktor bir kaç değer istemişti tiroid vs. onları gönderdim şimdi maille. Evet buluşamadık. Bana kalsa bekleyeceğim ama eşim hiç istemiyor. Sizin doğal yoldan olur inşaallah, bu zorlu süreci yaşamak zorunda kalmazsın.

inş hamilelikte buluşuruz:) Allah ne yazdıysa alnımıza yaşayıp göreceğiz kimse istemez bu süreci yaşamak ama napalım tek seçenek buysa yapacak bşy yok ben hala çok tedirginim tamam bir karar verdik ama ya sonuçlar daha kötü olursa? günün her anı düşünmekten kafamda bu soru işaretleriyle dolaşmaktan sıkıldım yapım gereği de herşeyi çok takarım kafama offf
bu arada senin eşinde sorun var mıydı? kaç yaşında? kusura bakma soruyorum ama

inş hamilelikte buluşuruz:) Allah ne yazdıysa alnımıza yaşayıp göreceğiz kimse istemez bu süreci yaşamak ama napalım tek seçenek buysa yapacak bşy yok ben hala çok tedirginim tamam bir karar verdik ama ya sonuçlar daha kötü olursa? günün her anı düşünmekten kafamda bu soru işaretleriyle dolaşmaktan sıkıldım yapım gereği de herşeyi çok takarım kafama offf
bu arada senin eşinde sorun var mıydı? kaç yaşında? kusura bakma soruyorum ama

İnşaallah :) Doğumlarımız bir kaç ay arayla olur belki :) Ben de sen gibiyim ama düşün düşün nereye kadar. Hele ilk olumsuz sonucu alınca düşünmekten çıldıracak gibi oluyordum. Nafile olduğunu bile bile insan kendine bu eziyeti çektiriyor. Canım bizdeki sorun benim kas erimesi taşıyıcısı olmam. Benim babam engelli kas erimesi nedeniyle. Ben de o hastalığı taşıyorum ve bebeğime geçirme ihtimalim %50 :( Bu nedenle mecburen pgt...

Kızlar prolaktinim yüksek çıktığı için doktor makroprolaktin de istedi. Nedir o? Ona da baktıracağım.
Buna sağlık ocağında bakılır mı yoksa hastaneye mi gitmem gerek?

Son düzenleme:
Kızlar prolaktinim yüksek çıktığı için doktor makroprolaktin de istedi. Nedir o? Ona da baktıracağım.

ınci merhaba canim ,

sorunun cevabini bilmiyorum ama prolaktin yuksekligi ilacla dusebilen bir sey onu biliyorum .
ama suna sasirdim; sen ilk tup yaptiriken senden bu testleri istemediler mi?
t3 t4 tsh , prolaktin , bunlar rutin istenen seyler.
sen ilk defa mı yaptırıyorsun?

bu arada tedaviye de karar vermissiniz ..
cok sevindim .

ınci merhaba canim ,

sorunun cevabini bilmiyorum ama prolaktin yuksekligi ilacla dusebilen bir sey onu biliyorum .
ama suna sasirdim; sen ilk tup yaptiriken senden bu testleri istemediler mi?
t3 t4 tsh , prolaktin , bunlar rutin istenen seyler.
sen ilk defa mı yaptırıyorsun?

bu arada tedaviye de karar vermissiniz ..
cok sevindim .

Sağolasın canım. İlkinde de yaptırmıştım. Şimdiki için de 1 ay önceden istedi bu tetkikleri. Prolaktin 29 küsür çıkmıştı ilkinde, sınır 23'müş. Dostinex kullanmıştım. Bugün de 30 küsür çıkmış.

canim preferik kanda kromozom dedigin heralde genetik test kromozomlara bakildi cok sükürki ne bende nede esimde bir sorun cikmadi zaten doktorlarda tutunma nedenin anlamadilar kader dediler zamani gelmemis dediler bu üc denememdede cok kaliteli embiryolar olustu yani blastosistti ama yinede tutunmadilar bu sefer acaba bu yöntemimi yapsam diyorum....

Canım bir genetikçiye sor istersen...

allah korusun kaybedince isim düşünmüş olmak bile acı veriyo insana, bi çeşit savunma mekanizması bu.
allah hepimize sağlıklı hayırlo evlatlar nasip etsin.. amin.

Canım seni anlıyorum bebeğini istediğin gibi sevemiyorsun,çok bağlanmak istemiyorsundur sanırım. Ama ben iyi olacağını düşünüyorum...

Merhaba kizlar,

Yatmadan once bir bakayim dedim:16:
PETUNYA guzelim evet bu Izmirde IMSI olmamasi meselesini ben de anlamiyorum. DR yasiniz genc demis, dogru demis. 27 yas cok genc , sakin aksini dusunme. INCICIM sen de ayni sekilde. Aramizda tam 10 yas var sizlerle :9:Sansiniz coook fazla bana gore. Bunun kiymetini bilin lutfen.

CHNB canim sen esini ikna etme konusunda herhangi bir karar verdin mi?

Bu arada INCI, AKASYA VE CHNB, bana sizin sansiniz baya yuksek gibi geliyor translokasyona gore. Neden bilmiyorum, ama mesela bakarsaniz CHNB CIM senin ilk tedavinde 2 tane saglikli bulundu, tamam gelisimleri durdu ama sonucta kromozom olarak iyi olmalari buyuk sans. Ilk tedavide 2 tane duzgun cikardin. INCICIM senin talihsizligin az embryon olmasiydi. Bence daha fazla doz ile senin de bulunacakti. AKASYACIM sen de deneyeceksin , insallah sen de ilk seferinde bulacaksin bana oyle geliyor.

Canım aslında bellki 2-3 denemede sağlıklı bulunup tutunacak. Ama eşim bu işlere girmek istemiyor ben ona söz vermiştim ilkinde olmazsa doğal deneriz diye. Bakalım yaza kadar olmazsa kendi teklifeder belki onun istediği yerde...

Bilmiyorum canım:(( Umarım kolaylıkla her yerde yapılan bir testtir.

Sağolasın canım. İlkinde de yaptırmıştım. Şimdiki için de 1 ay önceden istedi bu tetkikleri. Prolaktin 29 küsür çıkmıştı ilkinde, sınır 23'müş. Dostinex kullanmıştım. Bugün de 30 küsür çıkmış.

Dostineksi ben erken doğumdan sonra sütüm kesilsin diye kullandım hemen kesilmişti...

Dostineksi ben erken doğumdan sonra sütüm kesilsin diye kullandım hemen kesilmişti...

Prolaktinim neden yüksek çıkıyor anlamış değilim. Nette baktım adet düzensizliği olurmuş, göğüsten süt gelirmiş. Bende bunlar yok hatta adetim gününü şaşmaz.

Prolaktinim neden yüksek çıkıyor anlamış değilim. Nette baktım adet düzensizliği olurmuş, göğüsten süt gelirmiş. Bende bunlar yok hatta adetim gününü şaşmaz.

Canım neden acaba sorsaydın dr ye...
Ben de dün kk dan dry sormuştum. Sorumu ve cevabını ve yeni sorumu yazayım. Aytun Aktan Hanım cevaplamış sağ olsun....

1. Merhabalar. Benim 2 düşüğüm(8 haftalık), bir de rahimağzı yetmezliğinden 25 haftalık erken doğumum var. Bir de 8 yaşında 46 xx olan oğlum var. Pıhtılaşma sorunum da var. Eşim ise 47 xyy ve 48 xyy mozaik. Artı marker kromozoma sahip.Pgt denedik bir kere 5 incelenen embriyodan 2 sağlıklı bulundu ama transfer günü gelişimleri durduğu için transfer edilmedi. Pgt den önce de amh değerimin 0.3 olduğunu öğrendim. 35 yaşındayım. Eşim doğal yolla bir bebeğimiz daha olsun istiyor.

Ben 35 yaşında olmama rağmen biyolojik yaşım 40 lı yaşlar gibi mi yani doğal yolla oluşan embriyomda eşimin sorunu dışında farklı sorunlar çıkma ihtimali yaşıtlarıma göre amh değerim nedeniyle daha mı çok olacaktır? (Emriyolarımdan birinde trizomi 21 vardı) Teşekkürler...
merhaba geçmiş olsun kayıplarınız için. amh değeriniz oldukça düşük ve bu tüp bebekle gebelik olasılığını belirgin olarak düşürür. eşinizin durumu dışında yaşa bağlı yumurtalarda da kusurlar artmaktadır ve kendiliğinden gebelik ihtimali de çok zor olmakla birlikte olduğunda sorunlu bir gebelik yaşama ihtimaliniz yaşıtlarınız kadardır. (eşinize ait sorunu bunun dışında tutuyorum) sevgiler

Sağolun Aytun Hanım. Tüp bebekle bile şansım düşük diyorsunuz yani. Doğal belki de daha zor. Üzüldüm şimdi. Ben de yaza kadar doğal olmazsa belki yeniden pgtli tüp bebek denerim diyordum. Malum çok masraflı bir tedavi yöntemi.

Bir de çok sormuş olacağım ama benim 7 yumurtam toplandı, malum amh değerim 0.3. Tahmini olarak menopoza ne zaman gireceğim. Ailede halam 38, babaannem 37 ama annem 52 yaşında girdi menopoza. Çok üzüldüm amh değerime de. Daha önce de sorumu cevaplamıştınız çok teşekkürler..

kendiliğinden gebelik ihtimali de çok zor olmakla birlikte

Böyle demiş, amh değerim nedeniyle tüp bebek ihtimalimi de fazla bulmamış ben mi yanlış anladım. İşin ilginç yanı ben 2 yıl içinde 2 kez doğal hamile kaldım. Hala aklım almıyor. Bu cevaba üzüldüm aslında...

kendiliğinden gebelik ihtimali de çok zor olmakla birlikte

Böyle demiş, amh değerim nedeniyle tüp bebek ihtimalimi de fazla bulmamış ben mi yanlış anladım. İşin ilginç yanı ben 2 yıl içinde 2 kez doğal hamile kaldım. Hala aklım almıyor. Bu cevaba üzüldüm aslında...

Yaza kadar doğal dene canım, baktın olmuyor temmuzda bir tedaviye daha başla bence.

Aytun Hanım tüp bebekle şans düşük derken (yazdığınızı yorumlamaya çalışıyorum) amh değerim nedeniyle yumurta kalitem düşük o yüzden kaliteli embriyo elde etme şansı az ondan düşük mü demek istediniz. Yanıtlarsanız sevinirim...

Bunları görünce vaz geçesim geliyor. Niye bu kadar uğraşıyorum ki diyorum:((

Yapma böyle güzelim. Biz elimizden geleni yapacağız. Allah'ın takdiri. Geriye dönüp baktığımızda pişman olmamak için tüm imkanlarımızı zorlayacağız...

Yapma böyle güzelim. Biz elimizden geleni yapacağız. Allah'ın takdiri. Geriye dönüp baktığımızda pişman olmamak için tüm imkanlarımızı zorlayacağız...

Bakalım canım. Ömrümün en güzel yıılarını harcıyorum her geçen gün neler çıkıyor. Her halde gelişimi de amh değerimin düşük olmasından kaynaklanan yumurta kalitesizliği bence. Sanırım hep böyle gelişimleri duracak tüp bebek denesemde...

İnciciğim tüp bebek denemeden önce bunun sebebini iyice araştır bence. Aklında şüphe kalmasın. Bu durum yumurta sayısına ve kalitesine etki ediyor mu bunları öğrenmek lazım. Öğrenip öncesinde tedavi olursan için rahat olur. O kadar emek ve çaba harcıyoruz.. Emeklerimiz boşa gitmesin.. :16:

Back
X