Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

evet canım 2 düşükten sonra öğrendik durumu, tedavi denedik, sağlıklı bulunamadı.
tedaviden hemen sonra doğal hamile kaldım. 14.haftadayız. inş sağlıkla gelicek bebeğim

Mattika canım ileri haftalarda ayrıntılı ultrason fikir verebilir mi? Sizin problem dış görünüşünden anlaşılır mı bebeğin? Down anlaşılır değil mi? Ben downa takmış durumdayım kendi açımdan? Embriyomda çıktı ya...

Bu arada ben senin bebğinin sağlıkla olacağına inanıyorum...:16::nazar:

Mattika canım ileri haftalarda ayrıntılı ultrason fikir verebilir mi? Sizin problem dış görünüşünden anlaşılır mı bebeğin? Down anlaşılır değil mi? Ben downa takmış durumdayım kendi açımdan? Embriyomda çıktı ya...

Bu arada ben senin bebğinin sağlıkla olacağına inanıyorum...:16::nazar:

evet eğer trizomi 13 olursa ayrtıntılıda anlaşılıyo genelde. ama dr.lar bilimsen geçerliliği yüzde 60-70 diyor.

down anlaşılmıyo canım ultrasonda, downluların yüzü karakteristik oluyo ama sonuçta sağlıklı oluşuyo bütün organları. amniyo yapılmadan anlaşılmaz.

canım kızma ama sen çok takıyosun bişeylere sürekli, biraz teslimiyetçi ol. bizim embriyolarda da vardı her türlü sorun. sanki kafaya takıcak şey arıyo gibisin, hiç kendini rahatlatmaya çalışmıyosun. tmm embryonda çıkmış olabilir, herkes için her bebek için ihtimal var, tek sağlık sorunu bizimkiler mi sanıyosun. kromozom sorunundan haberdarız ama bşka ne ihtimaller var.
allah sağlıksız bi evlat vermek istesin, biz aciz aklımızla herşeyi bilmek istiyoruz ama öyle sonsuz ihtimal var ki.

ne olur rahatla artık.

evet eğer trizomi 13 olursa ayrtıntılıda anlaşılıyo genelde. ama dr.lar bilimsen geçerliliği yüzde 60-70 diyor.

down anlaşılmıyo canım ultrasonda, downluların yüzü karakteristik oluyo ama sonuçta sağlıklı oluşuyo bütün organları. amniyo yapılmadan anlaşılmaz.

canım kızma ama sen çok takıyosun bişeylere sürekli, biraz teslimiyetçi ol. bizim embriyolarda da vardı her türlü sorun. sanki kafaya takıcak şey arıyo gibisin, hiç kendini rahatlatmaya çalışmıyosun. tmm embryonda çıkmış olabilir, herkes için her bebek için ihtimal var, tek sağlık sorunu bizimkiler mi sanıyosun. kromozom sorunundan haberdarız ama bşka ne ihtimaller var.
allah sağlıksız bi evlat vermek istesin, biz aciz aklımızla herşeyi bilmek istiyoruz ama öyle sonsuz ihtimal var ki.

ne olur rahatla artık.

İhtimaller konusunda sana katılıyorum evet Mattika ama Allah yaşatmasın doğduktan sonra evlat kaybetmek çok bunu yaşamış biri olarak zor bundan korkuyorum. Allah her şeyi bilir tabiki yazdıktan sonra şu an sağlıklıyım ama yarın ne olacağım belli değil. Allah korktuğumuzla imtihan etmesin diyorum...

İhtimaller konusunda sana katılıyorum evet Mattika ama Allah yaşatmasın doğduktan sonra evlat kaybetmek çok bunu yaşamış biri olarak zor bundan korkuyorum. Allah her şeyi bilir tabiki yazdıktan sonra şu an sağlıklıyım ama yarın ne olacağım belli değil. Allah korktuğumuzla imtihan etmesin diyorum...

canım senin gibi ileri haftalarda bebek kaybetmedim ama doğsa 1 yıl yaşamıcak bi bebeği doğurma ihtimalim var, allahım imtihan etme, edersen doğrudan ayırma diye dua ediyorum.
sürekli korkup sürekli düşünerek nasıl sağlığımı koruyabilirim.
çok basit bi düşünce ama kendi sağlığım için eşimin sağlığı için şükrediyorum, bu düşünceler rahatlatıyo beni.
sağlıklı olmak zorundayım, kendimi bırakamam, sağlıklı derken ruh sağlığımı kastediyorum.
yaşamadığın zorlukları düşün biraz, tek zorluklar bizim başımızda değil. bu düşünce hafifletir seni.
yanlış anlama seni sevdiğim için yazıyorum böyle, senin gibi olumsuz ihtimalleri düşünüp dursam 2 haftada psikolojim bozulur dengemi kaybederim ben.
kendine böyle yapma diye söylüyorum

Amin canım. Ben de kendim hastalıkla büyümüş biri olarak çok takıyorum kafaya. Çünkü çok zor süreçler. Ben bugünlere geldim ama bir de aileme sorun. Bana sorun. Bazı genetik doktorları diyor ki ; çocuğun en kötü ihtimalle senin gibi olur. Sen de çalışıyorsun, yaşıyorsun.. Yani önemsiz gibi geliyor. Yaşayan bilir. Allah kimseyi çocuğunun hastalığı, acısı ile imtihan etmesin. Amiiinnnn

Merhaba canım, yoksun uzun süredir... Google'da Cumhur Gökhan Ekmekçi diye aratınca iletişim bilgileri çıkıyor.

hic sorma canimm ya hala kan sonuclarimi bekliyorum.bu yüzden birseyde yapamiyorum.sayfada yazilincaq farkettim cumhur beye bide ben sorim o nedicek,ne gibi öneride bulunucak.bu kararsizlik bitirecek yoksa beni. cumhur.ekmekci@memorial.com.tr mail li bu galiba.yardimin icinde tesekkür ederim canim.:16:

hic sorma canimm ya hala kan sonuclarimi bekliyorum.bu yüzden birseyde yapamiyorum.sayfada yazilincaq farkettim cumhur beye bide ben sorim o nedicek,ne gibi öneride bulunucak.bu kararsizlik bitirecek yoksa beni. cumhur.ekmekci@memorial.com.tr mail li bu galiba.yardimin icinde tesekkür ederim canim.:16:

Ne zaman çıkacak sonuçlar? Umarım güzel olur herşey senin için hepimiz için :31:

petunya merhaba,
eğer sen bayansan;) siz daha şanslısınız. çünkü translokasyonda erkek taşıyıcı ise yapının daha esnek olduğunu söylüyor doktorlar. kadın taşıyıcıysa benim gibi, durum zorlaşıyor. bu arada senin doktorun kimdi?
bir de şunu söyleyeyim doğal yolla deneme durumunu doktorlar kadının psikolojisi yeterince uygunsa, çok sayıda düşük-kürtaj yaşanmamışsa ve yaş çok ilerlememişse önerebiliyorlar.
şöyle bir makaleden bahsetti genetik dr.u: bir başka genetikçi yaptığı araştırma sonucu "pgtye ihtiyaç yok çünkü 17 kere kayıp yaşayan bir kadın 18. demesinde sağlıklı çocuğa kavuştu" demiş. tamam doğal denenebilir ama 17 tane değil diyor benim görüştüğüm doktor. kafamda bir sayı belirlememi ve iyi sonuç almak için beklememi önerdi. bu sayı sanırım 1 ya da 2 benim için. aslına bakarsan epey korkuyorum. dediğim gibi, sizin şansınız daha yüksek unutma.

evet bayanım:) şans konusuna gelince dr lar sadece durumuna uygun oranları veriyor ama her denemede oranlar sıfırlanıyor bu biraz korkutuyor :( bize dr ların dedikleri %25 sağlıksız olur düşer %50 taşıyıcı olur eşin gibi %25 tam sağlıklı olur böyle bakınca vay be %75 şansımız var diyorsun ama eşimin kardeşinde(erkek) de aynı sorun var sonuç 4 düşük :( kayınvalidemde 7 düşük :(
benim dr um izmir smyrna da sühendan hn çok iyi bir dr bence tabi :) pgtyi de Volkan Baltacı yapacak en son gittiğimde ben kan testlerim yapılacak ve doğum kontrol hapı verip nisanda da tedaviye başlayacağız diye düşünüyordum ama dr um yaşın küçük (27) yum rezervin iyi eşinin(30) spermleri de fena değil bence birkaç ay doğal deneyin olmazsa ya da düşükle sonuçlanırsa tedaviye başlarız dedi
%75 şans rezervin iyi olması daha önce hiç düşük ya da kürtaj yaşamamış olmamdan dolayı en azından yaza kadar doğal deneyelim diye karar verdik eşimle bakalım hayırlısı

Toplantıdan çıkar çıkmaz mesaj bombardımanı yapmışım kusura bakmayın:) daha önce cevap yazamadığımdan...

Son olarak eve gitmeden önce aldığım fiyatları da yazayım. Şunu ekliym ama önce: ya arkadaşlar bilin ki fiyatlar bayağı esnek. Mümknse yanınızda bir sağlık bak personeli falan olsun. Dr bir tanıdık vs olduğunda daha özel fiyatlar sunabiliyorlar sanırım.

Bana verilen fiyatı yazıyorum:

Tüp: 2500TL
PGT: 1500TL
+ ilaçlar (yaklaşık 1500TL, kendiniz alabiliyorsunuz dediler)

yani toplamda 4000TL+ilaç masrafı.

------

diğer merkezin verdiği fiyat:

Tüp: onu başka bir yerde yaptıracaksınız dedi, fiyat vermedi
PGT: embriyo başına 100Euro
+Problar (uygun prob gelirse ödemezsiniz, değilse yurtdışından maliyetine getirtiriz dedi yaklaşık 500'er TL)
+İlaçlar
Tplamda yine yaklaşık 4000TL gibi bişey yapıyo.

Bilginize, iyi pazarlık yapın..

Merhaba canim ,

Bu fiyatlar nerenin ben konuyu kacırdım galiba :)
Bu arada translokasyon sende sanırım . Bizde de bende.
Oasılıklardan bahsetmissiniz surekli.
Bunları neye gore soyluyorsunuz? Kadın veya erkekte sorun olmasına mı ?
bır de yaş ... bir de eşte morfoloji soronu varsa... ohhhhh muhtesem !!!!!:21:

evet bayanım:) şans konusuna gelince dr lar sadece durumuna uygun oranları veriyor ama her denemede oranlar sıfırlanıyor bu biraz korkutuyor :( bize dr ların dedikleri %25 sağlıksız olur düşer %50 taşıyıcı olur eşin gibi %25 tam sağlıklı olur böyle bakınca vay be %75 şansımız var diyorsun ama eşimin kardeşinde(erkek) de aynı sorun var sonuç 4 düşük :( kayınvalidemde 7 düşük :(
benim dr um izmir smyrna da sühendan hn çok iyi bir dr bence tabi :) pgtyi de Volkan Baltacı yapacak en son gittiğimde ben kan testlerim yapılacak ve doğum kontrol hapı verip nisanda da tedaviye başlayacağız diye düşünüyordum ama dr um yaşın küçük (27) yum rezervin iyi eşinin(30) spermleri de fena değil bence birkaç ay doğal deneyin olmazsa ya da düşükle sonuçlanırsa tedaviye başlarız dedi
%75 şans rezervin iyi olması daha önce hiç düşük ya da kürtaj yaşamamış olmamdan dolayı en azından yaza kadar doğal deneyelim diye karar verdik eşimle bakalım hayırlısı

Sizin şansınız çok yüksek canım. İnşaallah tedavisiz sağlıkla gelir bebeğin...

Mattika, kırılmadım canım. Bu benim genel halim. Hyatımda da her şeyi kontrol altında tutmayı severim. Mesela üniversitede bir hoca vardı üniversite kurulalı beri standart vize ve final soruları belli. Hiçbir yıl değişmemiş sorular. Herkes onları çalışır bense ya bu yıl değiştirirse diye kötü bir ihtimal düşünür her şeyi çalışırdım veeee, sorular hiçbir zaman değişmeyecek olduğu gibi değişmemiş:))

Bu işlerde de tedbir almak istiyorum kendimce. Tabi her şey Allah'ın takdiri. Buradaki arkadaşlar da pgt denedi, deniyor, pgt si başarısızlar var doğal deniyenler. Tabi ne olacağı yazılmış alnımıza... Ne yaparsak yapalım olacak olan belli. Ama aklım karışık...

Merhaba canim ,

Bu fiyatlar nerenin ben konuyu kacırdım galiba :)
Bu arada translokasyon sende sanırım . Bizde de bende.
Oasılıklardan bahsetmissiniz surekli.
Bunları neye gore soyluyorsunuz? Kadın veya erkekte sorun olmasına mı ?
bır de yaş ... bir de eşte morfoloji soronu varsa... ohhhhh muhtesem !!!!!:21:

dostum ben ankaradayım ve ankarada iki genetik merkezden aldığım fiyatlar bunlar pgt için. fish, 24sure için fiyatlar değişiyormuş. ben doğal deneme yapmaya niyetlendiğim için yöntemler üzerinde teknik olarak da bütçe olarak da çok durmadım.
translokasyon evet, bende. işin matematiğini önemsediğim için görüştüğüm doktorlardan sürekli rakamsal ihtimal hesabı istedim. bunun sonucu birebir etkilemeyeceğini de göz önünde bulundurarak tabi. bahsettiğimiz olasılıklar, dr.lardan aldığımız rakamlar. onların ifadelerini yansıtıyorum dolayısıyla...translokasyon taşıyıcısı bir ebeveynin sağlıklı bir birey dünyaya getirecek şekilde kromozomlarının uygun şekilde dizilme ihtimali %20-%25 aralığındadır dedi bana 3 tane genetik dr.u.. bu kadının ya da erkeğin taşıyıcı olmasına göre değişmiyor.

bu düşük ihtimale rağmen bir deneme yapmaya niyetliyim önümüzdeki ay... hepimiz için Allah bu işi kolaylaştırsın, çok yıpranmadan aydınlansın önümüz..

Mattika, kırılmadım canım. Bu benim genel halim. Hyatımda da her şeyi kontrol altında tutmayı severim. Mesela üniversitede bir hoca vardı üniversite kurulalı beri standart vize ve final soruları belli. Hiçbir yıl değişmemiş sorular. Herkes onları çalışır bense ya bu yıl değiştirirse diye kötü bir ihtimal düşünür her şeyi çalışırdım veeee, sorular hiçbir zaman değişmeyecek olduğu gibi değişmemiş:))

Bu işlerde de tedbir almak istiyorum kendimce. Tabi her şey Allah'ın takdiri. Buradaki arkadaşlar da pgt denedi, deniyor, pgt si başarısızlar var doğal deniyenler. Tabi ne olacağı yazılmış alnımıza... Ne yaparsak yapalım olacak olan belli. Ama aklım karışık...

Canım ben de aynı senin gibiyim. Çok detaycıyım. Küçük ihtimalleri bile elemeyi severim. İşimde de böyleyim:1: Ayrıntılarda boğulurum bazen. Çok didiklerim. Bir de hep en kötü olasılıklar gelir aklıma. Tedbir alamadığım,kontrol edemediğim, işi şansa bıraktığım durumlar hep korkutur beni. Eşim çok şikayetçi bu halimden. Ben de kendime engel olmaya çalışıyorum:36:

anladım canım bu biraz da karakter meselesi, ben akışına bırakan biriyim çoğu zaman..
allah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar ve ömür nasip etsin inş.

Back
X