Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Kızlar cetrotide en fazla kaç gün kullanılıyor bilen var mı? Geçen sefer 2 kutu kullanmıştım, bu kez 3 kutu verdi doktor.

sağolasın canım benim :29: evet bende yazdım dün buraya PGT ne güzel bir nimetmiş diye :31: inşallah canım inşallah yumurta sayımda biraz fazla olsun inşallah ki pgt ye gittiğine değsinler inşş :nazar:

günaydın canım tam anlamadım ben :26: pgt aynı embriolar için mi tekrarlanacak :26: ilk seferde yeterli sonuç çıkmıyor da tekrarlanıyor mu :44: inşallah tekrarlandığına değecek cnm :16:

canım dr bana pgt için en az 5 embriyo olması gerekiyor dedi.ondan dolay şansım fazla olsun diye iki kez daha yumurta toplatıp öyle transfere geçmeyi düşünüyorum.eğer emriyom artarsada inşallah ilerde yine transfer yapmak isterim.

birde ben ilk kez pgt yaptıracam.daha önce 3 tüp denememiz var tabi negatif.sizlerden bişeyler öğrenmek için yazdım bende rabbim hepimizinkini rast getirsin.acaba pgt den sonra emriyolar ilerleyebiliyormu kızlar?

canım dr bana pgt için en az 5 embriyo olması gerekiyor dedi.ondan dolay şansım fazla olsun diye iki kez daha yumurta toplatıp öyle transfere geçmeyi düşünüyorum.eğer emriyom artarsada inşallah ilerde yine transfer yapmak isterim.

birde ben ilk kez pgt yaptıracam.daha önce 3 tüp denememiz var tabi negatif.sizlerden bişeyler öğrenmek için yazdım bende rabbim hepimizinkini rast getirsin.acaba pgt den sonra emriyolar ilerleyebiliyormu kızlar?

Belli bir embriyo kısıtlaması yok canım ama bizler sayı arttıkça sağlıklı bulma şansı artar diye düşünüyoruz hep. Mattika arkadaşımız var 7 embriyosu pgt'ye gidip de sağlıklı çıkmayan. 2-3 embriyosu pgt'ye gidip sağlıklı çıkanlar da var. Tamamen nasip meselesi.

Pgt'den sonra embriyoların gelişimini soruyorsun sanırsam. Embriyolar 3. veya 5.güne geldiler mi biyopsi alınıp hemen genetik incelemeye alınıyor ve sonuç çıkar çıkmaz sağlıklı bulunduysa transfer gerçekleşiyor.

Belli bir embriyo kısıtlaması yok canım ama bizler sayı arttıkça sağlıklı bulma şansı artar diye düşünüyoruz hep. Mattika arkadaşımız var 7 embriyosu pgt'ye gidip de sağlıklı çıkmayan. 2-3 embriyosu pgt'ye gidip sağlıklı çıkanlar da var. Tamamen nasip meselesi.

Pgt'den sonra embriyoların gelişimini soruyorsun sanırsam. Embriyolar 3. veya 5.güne geldiler mi biyopsi alınıp hemen genetik incelemeye alınıyor ve sonuç çıkar çıkmaz sağlıklı bulunduysa transfer gerçekleşiyor.

teşekkür ederim canım cevabım için.evet sormak istediğim oydu.peki sırf pgt den dolayı zarar gören embriyo oluyormu?hani bir hücre alınıyorya.

Canım pgt'de embriyo sayısı önemli denildiği için bazı doktorlar 1-2 kez yumurta toplayıp tek seferde hepsine pgt uyguluyor şans artsın diye.
anladım canım bende de yumurta rezervi olduğu için bikaç kez tekrarlanacağı kesin :31:

hımm 5 embrio ha :26: inşallah hepimizinki sıkıntısız geçer :31: bende ilk yaptıracağım tabi eylül ayında 2. tüp bebek tedavisi için kolları sıvacağım :15: şansımız sağlıklı embriolarımız bol olsun :nazar:

anladım canım bende de yumurta rezervi olduğu için bikaç kez tekrarlanacağı kesin :31:

hımm 5 embrio ha :26: inşallah hepimizinki sıkıntısız geçer :31: bende ilk yaptıracağım tabi eylül ayında 2. tüp bebek tedavisi için kolları sıvacağım :15: şansımız sağlıklı embriolarımız bol olsun :nazar:

amin inşaAllah bol sağlıklı emriyomuz olsun:nazar:

kimseler yok kızlar nerdesiniz:31:

bi prof.a gittik bugün, trizomi 13 ün çeşitleri var hepsi ultrasonda görünmeyebilir dedi:53:
aldırmıcaksan amniyo yaptırmaman mantıklı ama tıbben size bunu öneriyoruz dedi, amniyosentezi istemediğimize dair imzamızı aldı.

bebiş de büyüyo, erkek olduğu kesinleşti. şu an bi sorun görünmüyo..
allah yardımcımız olsun..
hepimizin.

bi prof.a gittik bugün, trizomi 13 ün çeşitleri var hepsi ultrasonda görünmeyebilir dedi:53:
aldırmıcaksan amniyo yaptırmaman mantıklı ama tıbben size bunu öneriyoruz dedi, amniyosentezi istemediğimize dair imzamızı aldı.

hepimizin.

Canım inşallah sağlıkladoğacak bebişin. Bacak kemiği meselesini sordun mu?
Oğluşuna maşallah...:nazar:

Ben de dün geceserum yedim bulantı ve çıkarma yüzünden. Satagöre 6+5 olduk. Şükür kalp atışlarını duyduk bugün.Bugün deserum takıldı iyiyim şükür...

hepimizin.

Mattikacığım ; sorun olsa da aldırmayacaksan amniyo yaptırma bence de. Bir de her gidilen doktor daha da akıl karıştırıyor. Olumlu düşünelim. Bizim oğlan sağlıkla gelecek inşallah... :nazar::emir_bebek:

Ben de dün geceserum yedim bulantı ve çıkarma yüzünden. Satagöre 6+5 olduk. Şükür kalp atışlarını duyduk bugün.Bugün deserum takıldı iyiyim şükür...

Canım çok şükür kalp atışlarını da duymuşsun.. geçmiş olsun ... İyice dinlen.. Bu günler de geçecek.. Sabır... :emir_bebek:

maşallah canım senin bebeğine de.. kalbi bir ömür sağlıkla atsın inş. bulantılarında seni yormadan devam etsin.
bacak kemiği 4-5 gün geride hala, önemli değil dedi dr. kesin bi bulgu değilmiş.

Mattikacığım ; sorun olsa da aldırmayacaksan amniyo yaptırma bence de. Bir de her gidilen doktor daha da akıl karıştırıyor. Olumlu düşünelim. Bizim oğlan sağlıkla gelecek inşallah... :nazar::emir_bebek:
baştan gidicektim bu profa ama ilerlemezse diye gitmedim, diğer dr trizominin ne olduğunu benden duydu, bu dr.un trizomi 13 lü hasta deneyimi var..
tıp fakültesinin profu. imkan olarak da iyi olur diye ona devam edicem artık.
4 ayı bitirdik, zaman geçiyo bi şekilde kalan zamanı da geçiririz inş.

maşallah canım senin bebeğine de.. kalbi bir ömür sağlıkla atsın inş. bulantılarında seni yormadan devam etsin.
bacak kemiği 4-5 gün geride hala, önemli değil dedi dr. kesin bi bulgu değilmiş.

baştan gidicektim bu profa ama ilerlemezse diye gitmedim, diğer dr trizominin ne olduğunu benden duydu, bu dr.un trizomi 13 lü hasta deneyimi var..
tıp fakültesinin profu. imkan olarak da iyi olur diye ona devam edicem artık.
4 ayı bitirdik, zaman geçiyo bi şekilde kalan zamanı da geçiririz inş.

Peki bu prof ne dedi Sizin durumunuza:26:
Artık buna mı devam edeceksiniz

Maşallah Sübhanallah hadi bakalım Kalp atışlarını duymuşsunuz devamıda gelir inşallah
Rabbim uzun sağlıklı hayırlı ömürler versin bebeğine
Bizede nasip etsin güzel Mevlam:31:

:49:

Çok şükür tahlil sonuçlarımda temiz çıktı
Rabbime sonsuz şükürler
Üstümden gerçekten büyük bir yük kalktı
Yasmine başladım inşallah gider bari:31:

Peki bu prof ne dedi Sizin durumunuza:26:
Artık buna mı devam edeceksiniz
çok yoğun olduğundan arada diğer dr.a giderim ama buna devam edicem. tıp fak. imkanları sonuçta..
durumumuzu biliyodu zaten, testleri de o istemişti, pıhtılaşma için doğru tedaviyi verdiğini düşünüyorum.
ama özeli bile çok yoğun, biraz ilerleyelim de gideriz demiştim. baya inceledi sorun görünmüyo dedi.
ama sadece yarık damak olup da trizomi 13 lü doğan bebekler varmış. usg de çok belirti vermezmiş her zaman.
aldırmayı düşünmüyosan risk alma tabi dedi.

çok rahatsın allah gönlüne göre verir inş dedi bana:1: rahat değilim aslında ama napayım bişeyi değiştirmeye gücüm yok.
artık hamile olduğum anlaşılıyo, söylüyorum millete. allah sonunu da güzel etsin.

sen nasılsın merve:16:

Çok şükür tahlil sonuçlarımda temiz çıktı
Rabbime sonsuz şükürler
Üstümden gerçekten büyük bir yük kalktı
Yasmine başladım inşallah gider bari:31:

doğum kontrol hapıyla geçer canım, önce sağlık.. stresten de oluyo böyle şeyler. ama gel de stres yapma..

çok yoğun olduğundan arada diğer dr.a giderim ama buna devam edicem. tıp fak. imkanları sonuçta..
durumumuzu biliyodu zaten, testleri de o istemişti, pıhtılaşma için doğru tedaviyi verdiğini düşünüyorum.
ama özeli bile çok yoğun, biraz ilerleyelim de gideriz demiştim. baya inceledi sorun görünmüyo dedi.
ama sadece yarık damak olup da trizomi 13 lü doğan bebekler varmış. usg de çok belirti vermezmiş her zaman.
aldırmayı düşünmüyosan risk alma tabi dedi.

çok rahatsın allah gönlüne göre verir inş dedi bana:1: rahat değilim aslında ama napayım bişeyi değiştirmeye gücüm yok.
artık hamile olduğum anlaşılıyo, söylüyorum millete. allah sonunu da güzel etsin.

sen nasılsın merve:16:

Hadi bakalım sana moral olmuştur Doktorun söyledikleri
İnşallah hep güzel haberlerle gelirsin buraya canım ya
Başka yapacak bir şeyimiz yok endişelensek kaç yazarki
Kendimizi üzdüğümüzle kalıyoruz akışına bırakmak en güzeli
Bebek nasıl peki hareketleri fazlalaştımı:49:
Eee artık kaç aylık oldu canım fazlasıyla belli olur
Eşinin ailesi biliyor mu kayınvaliden felan hamile olduğunu
Söylemediniz demi
Sürpriz bebek olacak inşallah sağlıklı bi şekilde
Bend eçok şükür iyiyim

doğum kontrol hapıyla geçer canım, önce sağlık.. stresten de oluyo böyle şeyler. ama gel de stres yapma..

Aman gitsin ya valla
Kısmette yokmuş demekki doğal denemek
Baksana mattikacım bi engel çıktı yine hayırlısı olsun artık hakkımıza

Back
X