• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Incicim benim bildigim 5. gun hucre almayı tercıh edıyorlar.
cunku embryo artık gelısımını daha cok tamamladıgı ıcın .
ama 5. gune gıdemeyecek embryolarda mecburen 3. gun alıyorlar.

Lavem o da aynı şeyi söyledi. Sizin embryolar iyi olmasa hiç tereddüt etmezdim dedi. İyi oldukları için risk alıyorum dedi. Ben ilk defa duydum bu olayı. Sen nerede duydun ?

Rica ederim cnm benim ne demek nasıl gidiyor tedavii

Ya ben nie o tekmeleri hissetmiorummm:52::52::52:

Ya sen öle diyince elim ayağıma dolaştı korkudan öldüm yaa:43:
Ama hiç korkucak bişey yok şükürler olsun

Ara Akasyam araaa öldüm meraktann müjdeli haberi ver bize hemen yalvarırımmmm:18:

Hissedersin kuzumm yaa farkına varmıyorundur sen:1:Ben çok güçlü hissediyorum,hatta eşim bile elini gece karnıma koyuyorda uyuyor,şaşırıyor hareketlerine..:8:
Mesela bizim kuzu fındıgı çok seviyor.Yedigim zaman çok hareketleniyor:1:Bazen içimde bi çocuk degilde,bir yaratık oldugunu hissediyorum:1:

Canım kusuruma bakma :17: Ay güzelim ya doktoru aramışsın :16: Allah razı olsun kuzum. Bugün daha iyiyim şükür.

Allah razı olsun canım.
Sorma internet hem nimet hem başa bela :50: Bakmıyorum artık, zaten baksam ne olacak daha beter stres olacağım.
Boks mu yapıyor içeride :1:

Günaydın kızlar...

Akasyaaaaammmmmmmmmmm hastaneyi aradın mı?

Tabi canım çok strese sokuyor insanı..
Maç yapıyor kızım içerde,Çok fazla hareketli maşallahhh:1:

Rica ederim. Down sendromu 21.kromozomdan kaynaklanan bir rahatsızlık, tam bilmiyorum ama bu kromozoma bakıldığı takdirde olup olmadığı anlaşılacaktır (inşaallah değildir) Özellerde sonuç daha hızlı çıkıyor. Çapa'da maalesef biraz zaman alıyor. Ben de orada çok test yaptırdım, hala beklediğim sonuçlar var. Durumunuz müsaitse özel bir merkeze gitmenizi tavsiye ederim. Kızınızın sonuçları çıktıktan sonra size de bakılması gerek ve bu devlette çok uzun zaman alabilir. Allah yardımcınız olsun.

8 aylıkken Burç Gentikte bakıldı Down Sendromu yok,yine Çapada yapılan testte de bakıldı onda da Down negatif ancak benzer bulgular başından beri var ve Kromozmlardaki en ufak bir hata büyük sonuçlar doğurabiliyor bilioyrsunuz,
Down sendromu kadar ağır olmasa da,kromozom yerine göre farklı sendrom adları var bu yüzden artık tek tek inceleniyor,
Çok beklemek sorun değil artık bizim için,çünkü nedense özel kurumlara çok da güvenemiyoruz,Çapadaki genetik bölümü bizimle inanılmaz ilgilendi,
Kızım ve benim kızımdan daha ağır durumda yavruların anneleri için de çok dua edin lütfen..

Sağlıkla bebeklerinize kavuşun hepiniz inşallah..

Sare kızım konusunda içimiz rahatlarsa birgün;Belki bu şekilde ben de bir erkek bebek sahibi olurum:26:..

Canım biyopsi alındıktan sonra embriyolar zaten iyiyse gelişimlerini devam ettiriyorlar.

evet canım ama bıldıgım 8. gun 1 hucre alıyorlar ama 5. gun daha fazla hucre alabılıyorlar.
ben de tam bılmıyorum ama 5. gun tercıh konusu onu bılıyorum.

Lavem o da aynı şeyi söyledi. Sizin embryolar iyi olmasa hiç tereddüt etmezdim dedi. İyi oldukları için risk alıyorum dedi. Ben ilk defa duydum bu olayı. Sen nerede duydun ?

canim be Izmirdeki 2. tedavimde tanıstım bu olayla.
benım de 5. gune bırakmak ıstedı doktor ama embryo sayısı az dıye bırakmamaya karar verdı.
yanı tam cesaret edemedı bence.

Akasyam sen şimdi sakin ol. Elbet vardır bir bilinen. Çok şükür hepsi iyi durumda :nazar:

8 aylıkken Burç Gentikte bakıldı Down Sendromu yok,yine Çapada yapılan testte de bakıldı onda da Down negatif ancak benzer bulgular başından beri var ve Kromozmlardaki en ufak bir hata büyük sonuçlar doğurabiliyor bilioyrsunuz,
Down sendromu kadar ağır olmasa da,kromozom yerine göre farklı sendrom adları var bu yüzden artık tek tek inceleniyor,
Çok beklemek sorun değil artık bizim için,çünkü nedense özel kurumlara çok da güvenemiyoruz,Çapadaki genetik bölümü bizimle inanılmaz ilgilendi,
Kızım ve benim kızımdan daha ağır durumda yavruların anneleri için de çok dua edin lütfen..

Sare kızım konusunda içimiz rahatlarsa birgün;Belki bu şekilde ben de bir erkek bebek sahibi olurum:26:..

İnşaallah testlerdeki gibi down sendromu değildir. Tek tek incelenmesi en güzeli.
Allah hepimizin yardımcısı olsun. Burada hepimizin farklı sorunları var ama gayemiz ortak, sağlıklı evlat sahibi olabilmek.
Allah gönlünüze göre versin. Tanı konulduktan sonra daha rahat bir yol izleyebilirsiniz.

Günaydın canım.
Akasya haber alacak embriyoların gelişimi ve kaçının pgt'ye gönderileceğiyle ilgili. Asıl bekleme kısmı yarın :18:
Hakkını helal et hazadem, korkuttum seni :26:
Aşk olsun cnm ya hellalik bir durum yok ama helal olsun yinede ...
yok canım haber daha.
Bugun 14:30 ultrason var. Sabah kan verdım. Bugun artık bellı olur herhalde.

Bak hazade de sormus sagolsun, demek bosuna dun aksamını zehır ettın.

Hazadem ben bu arada hala beklemede gorunuyorum tedavıde, artık onu degıstırsen, sınırım bozuluyor gorunce:1:
Kuzum özür dilerim vallahi yaaa ne olur kusura bakmaaa ne zamanda tedavi günün hemen büyük zevkle yazıcammm
Ya kızlar embryolog ile görüştüm. Allah'ıma bin şükür 6 embryomda birleşmiş. hücreler oluşmaya başlamış. Durumları çok iyiymiş. Ama bana dedi ki 2 gün daha bekleteceğim. Cumartesi teste göndereceğim.:26: Şu an gelişimleri çok iyi riske atmak istemiyorum. Bütün dünyada trend bu falan dedi. Cumhur Bey ile görüşmüş. Nur Hanım ile görüşmüş. Cumhur Bey tereddüt etmiş ama olur demiş. Şimdi hücreden parça alırsam kartopunu bozarım diyor. Ben risk alıyorum diyor. Offfff !! Ne düşüneceğimi şaşırdım.
blastosist embriyosu cnm yani en iyi kalitede olan embriyolar hiç canını sıkma emin olmak adına beklemeyi tercih etmiş demekki ...
benimde tedavimde 5. gün transferi yapmışlardı 5 günü 32 bölünüyor ve embriyonun son hali olmuş oluyor.

İncim bana dedi ki , şu an embryolar maşallah kartopu gibi birleşti. hücreler oluşmuş. 4. gün büyüklüğündeymiş. Şimdi hücre alrsam sonra toparlanmaları zor olabilir dedi. Şimdi alırsa 8 hücre alacakmış. 5. güne kalırsa 3 hücre alacakmış. Transfer olsa da tutunma şansı azalıyormuş. 5. günde hamilelik oluşma şansı çok daha yüksek dedi. Ama tabii 6'sı da 5. güne gider mi bilemiyor. Benim tıbbi deneyimime göre gider diyor. Off offf
Canım yeditepedeki doktorum şöyle demişti ...
Farzet bir portakal gibi düşün dedi bundan pgt için parça alıcaz ee parça aldıgımızda 8 dilimli bir portakaldan alsakmı yaşamı dewam eder yoksa 32 parçalılımı?
ben bekliycem ve gelişimi iyi oldugu için korkmuorum dedi ve sonuna kdr bekleyip volkan baltacı gelip parça aldı.
Oyüzden korkma Allahın izniyle bişey olmıycak

Hissedersin kuzumm yaa farkına varmıyorundur sen:1:Ben çok güçlü hissediyorum,hatta eşim bile elini gece karnıma koyuyorda uyuyor,şaşırıyor hareketlerine..:8:
Mesela bizim kuzu fındıgı çok seviyor.Yedigim zaman çok hareketleniyor:1:Bazen içimde bi çocuk degilde,bir yaratık oldugunu hissediyorum:1:

Ya bende sorun var sanırım vallahi ben çok az hissediorum hatta hissetmiorum sanırım :43:
eşim elini koyuyo ama nafilee tık yok

Ya kızlar embryolog ile görüştüm. Allah'ıma bin şükür 6 embryomda birleşmiş. hücreler oluşmaya başlamış. Durumları çok iyiymiş. Ama bana dedi ki 2 gün daha bekleteceğim. Cumartesi teste göndereceğim.:26: Şu an gelişimleri çok iyi riske atmak istemiyorum. Bütün dünyada trend bu falan dedi. Cumhur Bey ile görüşmüş. Nur Hanım ile görüşmüş. Cumhur Bey tereddüt etmiş ama olur demiş. Şimdi hücreden parça alırsam kartopunu bozarım diyor. Ben risk alıyorum diyor. Offfff !! Ne düşüneceğimi şaşırdım.

maşallah canım embriyolarına. 5. gün transferini duymuştum ama senin 5. gün pgt yapılacağına göre transfer 6. gün mü olacak.

İncim bana dedi ki , şu an embryolar maşallah kartopu gibi birleşti. hücreler oluşmuş. 4. gün büyüklüğündeymiş. Şimdi hücre alrsam sonra toparlanmaları zor olabilir dedi. Şimdi alırsa 8 hücre alacakmış. 5. güne kalırsa 3 hücre alacakmış. Transfer olsa da tutunma şansı azalıyormuş. 5. günde hamilelik oluşma şansı çok daha yüksek dedi. Ama tabii 6'sı da 5. güne gider mi bilemiyor. Benim tıbbi deneyimime göre gider diyor. Off offf

embriyo zaten 3. günde 8 hücreli olmuyor mu hepsini mi alacak? ben sadece bir hücre alıyorlar diye biliyordum. iyice kafam karıştı, en iyisi bu kadar irdelememek diyeceğim ama elde değil işte.

çok geçmiş olsun canım. inşallah önemli birşey çıkmaz. şu an kızın kaç yaşında ve yapması gerekenlerden yapamadıkları neler. benim oğlum da sma hastası 14 aylık. hastalığı 5. kromozom üzreinde bulunan bir genden kaynaklanıyor. genetik bir hastalık, anne babadan geçiyor. şu anda tedavideyim, sağlıklı bir bebek için tedavi görüyorum.

çok geçmiş olsun canım. inşallah önemli birşey çıkmaz. şu an kızın kaç yaşında ve yapması gerekenlerden yapamadıkları neler. benim oğlum da sma hastası 14 aylık. hastalığı 5. kromozom üzreinde bulunan bir genden kaynaklanıyor. genetik bir hastalık, anne babadan geçiyor. şu anda tedavideyim, sağlıklı bir bebek için tedavi görüyorum.
çok teşekkür ederim arkadaşım,
kızımın konuşması neredeyse hiç yok,2 yaşındaydı tam yürüdüğünde,daha 2 aylıkken farkettiğimiz takip,algı ve psikomotor gelişim gerilikleri farkediyorduk,araştırmalarda 8 aylıkken down send bakıldı ama sonra kromozomların ayrı ayrı incelenmesi konusunda yönlendirilmedik hiç,başka araştırmalar yaptılar,MRlar,kanlar,idrarlar,ter tesleri vs.. bunlarda hiçbirşey çıkmadı ama bizim içimiz rahat etmiyordu..
Sonra kromozomların ayrı ayrı incelenmesi işini öğrendik ve Çpada devm etmeye başladık işte..
Hayır bir problem var kızımda,herşey bizim için sonuçta,bunu kabul ettik,artık teşhisi koyulsun istiyorum,yoksa bir anne ister mi hiç çocuğu için bunları,,
Size de çok geçmiş olsun,sizde durum nedir,gelişim düzeyi vs..?

Selam kızlar ;

Cumhur Bey ile görüştüm. Hiçbir risk alınmadığını söyledi. Benim embiryolar 3. günde 4. gün gelişmesi göstermişler. O nedenle embiryolog bugün parça almak istememiş. Eğer parça alırsam bütünü bozabilirim, hücrelerin yeniden birleşmesi sorun olabilir, gelişimleri durabilir demiş. O nedenle bugün hiç dokunmayayım demiş. Cumhur Bey de bunu mantıklı bulmuş. Eğer bugün parça alırsak risk alırız diyor. Gelişimleri durabilirmiş. Ben de kendisine güveniyorum. Onlar ne diyorsa o. Oluruna bıraktım. PGT cumartesi olabilirmiş. Ama pazar sabahına sarkarsa sonuç ; belki de dondurup bir dahaki ay transfer yapabilirlermiş. Tabii sağlıklı varsa.. Cumhur Bey umutlu konuştu. İnşallah Allah yardımcımız olsun.. Geç olsun da iyi olsun..En azından şu an 6 'sının da gelişimi çok iyi..:nazar::nazar::nazar::nazar: Allah'a çok şükür..:16:

çok teşekkür ederim arkadaşım,
kızımın konuşması neredeyse hiç yok,2 yaşındaydı tam yürüdüğünde,daha 2 aylıkken farkettiğimiz takip,algı ve psikomotor gelişim gerilikleri farkediyorduk,araştırmalarda 8 aylıkken down send bakıldı ama sonra kromozomların ayrı ayrı incelenmesi konusunda yönlendirilmedik hiç,başka araştırmalar yaptılar,MRlar,kanlar,idrarlar,ter tesleri vs.. bunlarda hiçbirşey çıkmadı ama bizim içimiz rahat etmiyordu..
Sonra kromozomların ayrı ayrı incelenmesi işini öğrendik ve Çpada devm etmeye başladık işte..
Hayır bir problem var kızımda,herşey bizim için sonuçta,bunu kabul ettik,artık teşhisi koyulsun istiyorum,yoksa bir anne ister mi hiç çocuğu için bunları,,
Size de çok geçmiş olsun,sizde durum nedir,gelişim düzeyi vs..?

Çok geçmiş olsun size.. En önemlisi tehşis konabilmesi.. tehşis konulduktan sonra tedavi aşaması gelir. Allah yardımcınız olsun..

Selam kızlar ;

Cumhur Bey ile görüştüm. Hiçbir risk alınmadığını söyledi. Benim embiryolar 3. günde 4. gün gelişmesi göstermişler. O nedenle embiryolog bugün parça almak istememiş. Eğer parça alırsam bütünü bozabilirim, hücrelerin yeniden birleşmesi sorun olabilir, gelişimleri durabilir demiş. O nedenle bugün hiç dokunmayayım demiş. Cumhur Bey de bunu mantıklı bulmuş. Eğer bugün parça alırsak risk alırız diyor. Gelişimleri durabilirmiş. Ben de kendisine güveniyorum. Onlar ne diyorsa o. Oluruna bıraktım. PGT cumartesi olabilirmiş. Ama pazar sabahına sarkarsa sonuç ; belki de dondurup bir dahaki ay transfer yapabilirlermiş. Tabii sağlıklı varsa.. Cumhur Bey umutlu konuştu. İnşallah Allah yardımcımız olsun.. Geç olsun da iyi olsun..En azından şu an 6 'sının da gelişimi çok iyi..:nazar::nazar::nazar::nazar: Allah'a çok şükür..:16:

çok şükür canım
inşallah sağlıklı çıkacak
çok merak ettim ben de uzun süredi yazmayınca

Selam kızlar ;

Akasyam çok sevindim canım. Konuşman iyi olmuş, için rahat etmiş. Bak gör bunlardan 4 tane sağlıklı çıkacak :16: Hakkında en hayırlı zaman ne zamansa transferin o zaman olsun canım.

Selam kızlar ;

Dediğim gibi cnm işde sen yazdıgımız okumadın ama onlar uygun zamanı çok daha iyi bölüyor ve olması gerekeni yapıyorlar Allah yadımcın olsun cnm inşallah hayırlı habberlerle arıycaklar prensimiz gelicekkk:emir_bebek:

Selam kızlar ;

Maşallah canim:nazar::nazar:
Senin bebeler çalışkan çıktı valla bir an önce büyüyüp sana kavuşman istiyorlar
Kalitesi gelişmesi her şeyi yerindeymis çok şükür
Hersey yolunda yani:nazar::nazar:
Aman sen şimdi bu durumunda stres yapmada kendine sakin:20:
Bence hersey çık guzel olacak:nazar:

Back
X