Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

bu sabah nasılsınız kızlar? ben idare eder. ekim topiğinde benimle aynı gün test yaptıran bi kız vardı. onun sonucuda pozitifti ama biraz düşüktü. 30 küsürlerde. düşmüş değeri kimyasal gebelikmiş. üzüldüm ona. acaba benimkine oldu çok merak ediyorum.

Rosa şekerim aklına kötü şeyler getirme. Ben de senin gibiyim maalesef.. Her okuduğum olumsuzluğu üzerime çekiyorum. Korkuyorum. Ama sakin olup ; Allah'a sığınmamız lazım. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Gerisi Allah'ın takdiri.. Rabbim korusun bebişlerimizi..

günaydın kızlarr

tulip herşey güzel olucak içini ferah tut

bende pıhtılaşma çıkmış galiba cuma günü gidip sonuçları alıcam

telefonda sordum hemşire öyle dedi

aklım orda kaldı

Ayyy Adaa canım belki de o yüzden hiç hamile kalamadın :26: Ya ne kadr tuhaf.. Nerelerden neler çıkıyor. Ben de haftaya pazartesiye randevu aldım. Tedbiren yaptıracağım. İçim rahat etsin..

günaydın kızlarr

aklım orda kaldı

günaydın suskun
geçmiş olsun
erkenden öğrenmn ii olmuş ona göre önlemini alırsın
inş. bir sıkıntı olmaz

ben de dün çok yorgundum
sabah ölü gibi uyandım hala üzerimde bir halsizlik var
sabah eşim dürtükleyip duruyor kalk kahvaltını et diye
yok dedim az yatıcağım
akıllım balkonda spor yapıyorken kapı kapanmış kalmış balkonda :1:
cebimi aramış cep uzakta duymuyorum
bu sefer ev telini arıyor
ben de çalıyor çalıyor bakmıyorum tele eşim baksın diye
sonra dedimki acaba bu adam işe gittimi
ama hayatta bir gün beni öpmeden işe gitmez
dedim ne oluyor bi hışımla teli açtımki
bağırıyor balkondan aşkım burda kaldım diye :60:
ay sabah sabah komediydi resmen
dedimki herkese anlatacağım eşşek kadar adam nasıl kendini balkona kitlemeyi başarır diye :1:
sonra neyse çıktı bu iki saniye sonra zil
anahtarını unutmuş
dedimki bi daha beni uyandır eve almıycam seni defol hadi kovdum git :1:

uyandım yani mecburen daha da uyku tutmadı

birazdan da kardeşime geçeceğim yiğenim geniz eti ameliyatı oldu

ama bugün evde pinekleyesim var
hani bazen battaniyenin altından çıkmazya insan bende de o ruh hali var bugün :1:
fincan fincan kahve içip battaniyenin altında tv karşısında miskinleşeseim var :1:
sabah sabah çenem açıldı galiba :1:

Rosa şekerim aklına kötü şeyler getirme. Ben de senin gibiyim maalesef.. Her okuduğum olumsuzluğu üzerime çekiyorum. Korkuyorum. Ama sakin olup ; Allah'a sığınmamız lazım. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Gerisi Allah'ın takdiri.. Rabbim korusun bebişlerimizi..

Ayyy Adaa canım belki de o yüzden hiç hamile kalamadın :26: Ya ne kadr tuhaf.. Nerelerden neler çıkıyor. Ben de haftaya pazartesiye randevu aldım. Tedbiren yaptıracağım. İçim rahat etsin..

ne bileyim canım ya

ilerleyen hafta gebeliğinde sorun yaşamam lazımdı öyle olsa

ben de hiç öyle bir durum yok

inşallah sen de hiçbir sorun çıkmaz canım

kalçadan iğneleri bıraktınmı akasya jele geçtinmi

ne bileyim canım ya

Adacım merhaba ,

dogru soyluyorsun . Benim de bildgim o.
gebe kalmani engellemez pıhtılasma.
hamıle kalır kaybedersın.
ama ıyı olmus ogrendıgın
hamıle kaldıgında ıgnesını yapar onlemını alırsın.
bu arada cd 56 yaptırmıs mıydın sen? bagısıklık? gercı tartısmıstık daha once, Semra Hanım onemsemıyor dıye ama bende o da yuksek mesela.

Kızlar selam ;

İş çok yoğun. Pek fazla cevap yazamıyorum. Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Gerçekten çok güzel bir duygu.. Minik bir kalp ve kardan adamcık :1: Eşim ilk defa olayın gerçekliğini anladı. Daha önce hep sanal gibi geliyordu ona. İlk defa yaa orada falan demeye başladı :9: Allah inşallah hepinize nasip etsin. İncime, Laveme, Adacığıma, Akideye ... Başka biri kaldı mı hatırlayamadım :26:

Naz canım benim takma. Biliyorum çok zor ama sana ve bebeğine zarar. Bak benim de kayınvalidem, görümcem beni hiç aramıyor. İnsan bir arar , sorar dimi ? İhtiyacın var mı ? yapabileceğimiz birşey var mı der .. Nerdeeeeee.. Güya kayınvalidem teli çevirmeyi bilmiyor. Duy da inanma. :19: Bir de eltim var ki .. Off ki ne offf.. Eltimin 6 aylık bir bebeği var. Allah için de çok sevimli, tatlı..Ki tüm bebekler öyle.. Geçen eşim gittiğinde eşime gülerek demiş ki " Sizin bebek benim kızım kadar tatlı olamaz" .. Eşim bunu gülerek , espriymiş gibi anlattı. Ama ben bir sinirlendim. Bağırdım çağırdım. Çocuklar arasına nifak sokmasın dedim. İnsan bunu söyler mi yaa.. Bu düpedüz saçma bir çekememezlik dedim. Artık hamilelik hormonları yüzünden mi bu kadar tepki verdim bilmiyorum ama halen eltime çok kızgınım. :47:
Bak bak Suna bak daga doğmamış masum bebeğin üzerinden fesatlik yapıyor
Yaptıgı espri güya espri yani hicte komik değil ayip ya çık çirkince bi laf olmuş
Ama dengesiz çok sekeim bosVer
Benim kayganada gecen aramış esim anne Merve çok Kotu mahvoldu diyor
Oda oğlum bosVer olsun elleme 9 ay sursun önemli olan bebek diyo
Nasıl vicdansiz bi anne nasıl merhametsiz bi kadın

bu sabah nasılsınız kızlar? ben idare eder. ekim topiğinde benimle aynı gün test yaptıran bi kız vardı. onun sonucuda pozitifti ama biraz düşüktü. 30 küsürlerde. düşmüş değeri kimyasal gebelikmiş. üzüldüm ona. acaba benimkine oldu çok merak ediyorum.
TüliP Allah korusun CANIM Kotu düşünme lütfen o öyle oldu diye seninkide mı olacak Allah esirgesin
günaydın kızlarr

aklım orda kaldı
CANIM tuh ya pihtilasma mı çıktı
Ama Allah'tan öğrendiğin iyi olmuş çaresi var çok şükür
Bende pihtilasma yok ama tedbir amaçlı kullanıyoruz iğneyi

Oh kahvaltımı yaptım bugün mis gibi annem hazırladı
Azda olsa yedim aylar sonra ilk defa kahvaltı yaptım
HazaDe kuzum nerelerdesin dün Sabah'ta yazmamisin

arkadaslar yumurta catlatma surecı ne kadar suruyor ve ıgnemı yapılıyor. ben dun genetık tahlıl yaptırdım yıne doktor tekrar ıstedı kromozom analızı yazılyodu.sonucum 15 gune kadar cıkaca sonrada yumurta catlatma surecı baslıcak. hakkımda hayırlısı artık.

ne bileyim canım ya

Hamileliği öğrendikten sonra jele geçtim canım. Ama o da ayrı dert. Birikiyor, akıyor vs vs .. Yine de iğneye tercih ederim.

Yaptıgı espri güya espri yani hicte komik değil ayip ya çık çirkince bi laf olmuş

Ayy yok Mervem benim saf kocam espri sanıyor. Bir de laf söyletmiyor :20: Bu erkekler çok mu aptal oluyor ya.. Ben O'nun bu densizliğini Allah'a havale ettim. Beni hamile hamile sinir etti. Ama Allah büyük. Umarım birgün utanır bu fesatlığından. Daha doğmamış masumcuktan ne istiyorsun :47: Sen de kaynananı boşver. Hatta senin eşin de benim eşim gibi boş boğazlık yapmasın. Herşeyi bize söylemesinler. Erkek dediğin arada süzgeç görevi görebilmeli. Herşeyi anlatmamalı :45:

Oyy oyyy benim annem de bayramda beni yedirdi içirdi. Sağolsun. Annelerin hakkı ödenmez. Annem gelince resmen kendimi güvende hissediyorum. :16:

Kızlarrrrrrrrr kendime lohusa pijaması aldım 29.90 a düşmüştüüü,bandanalı falan çok güzel birşeyyy :1:
Cumartesi eşimle beşik baktıkk,900 tl dediler..Kayın babam almayı istiyordu ama tartışmada sonra aldırmıycam ona,üzerimizde lafı olsun istemiyorum..
Yarında hastaneye gidiyorum kontrolüm var..
Hazedeyiii göremedimmm bugünn nerdeki acaba????

Burdayım cnm geldim şeker yüklemem vardı yeni geldim şirkete saat 2 gibi sonucu çıkıcak.
Yazamadım dün şirkette boş boş gezindim hiç halim yok vallahi ..
Pijamaların hayırlı olsun cnm sağlıkla giyin inşallahh ... yarın hayırlı haberlerle gel inşallah

chnb indirim sigortası ne oluyor? Bilmiyorum onu :26:

delikız, Allah acil şifalar versin.

Evet hazade uğramamış bugün. Yoğun mu acaba :26:
Ah cnm n yogunlugu hiç iyi deilim sanırım grip olucam sallana sallana yürüorum vallahi..
sen nasılsın cnm

Afiyet olsun cnm geçio geçio yeterki bebişler sağlıklı olsun cnm benim ...
bende geldim işde şeker yüklemem vardı bakalım sonuç nasıl çıkıcak

canım onun değeri epey düşükmüş seninki değil. ne zaman kontrol rahatlarsın o zamana...

günaydın kızlarr

aklım orda kaldı

canım şükür tedavisi var. bende de var iğne kullanıyorum. önceden ilaç başlatıyor dr. ben folbiol, apicobal, coraspin kullanmıştım gebelik öncesi...

Adacım merhaba ,

ama ıyı olmus ogrendıgın
bu arada cd 56 yaptırmıs mıydın sen? bagısıklık? gercı tartısmıstık daha once, Semra Hanım onemsemıyor dıye ama bende o da yuksek mesela.

canım cd56 yı ben yaptırmadım bağışıklık için lupus antikoagülan önemli demişlerdi onu yaptırdım...

canım ya eşin nasıl sessiz kalıyor... kadın ne fena ya...

arkadaslar yumurta catlatma surecı ne kadar suruyor ve ıgnemı yapılıyor. ben dun genetık tahlıl yaptırdım yıne doktor tekrar ıstedı kromozom analızı yazılyodu.sonucum 15 gune kadar cıkaca sonrada yumurta catlatma surecı baslıcak. hakkımda hayırlısı artık.

inşallah iyi sonuçlanır canım...

Burdayım cnm geldim şeker yüklemem vardı yeni geldim şirkete saat 2 gibi sonucu çıkıcak.
Pijamaların hayırlı olsun cnm sağlıkla giyin inşallahh ... yarın hayırlı haberlerle gel inşallah

Ah cnm n yogunlugu hiç iyi deilim sanırım grip olucam sallana sallana yürüorum vallahi..
sen nasılsın cnm

çıktı mı hazade..................

Adacım merhaba ,

ama ıyı olmus ogrendıgın

merhaba canım

yaptırmam iyi olmuş ama hala tutunamama nedeni belli değil kafam fena takık

kimse de anlamıyor abarttığımı düşünüyorlar

birşeyler okudukça kafam allak bullak oluyor

co cültür , lokal injury , lazerle tomurcuklanma , tutunma solüsyonları

sen bunları araştırmışmıydın

genetiği aştım ben gördüğün gibi

delikızzz Allah iyiliğini versin...:1: Az daha eşin balkonda sabahlayacakmış...:1:

hava bozuk buradada... sıkıcı gerçekten....
şu astrolojiden etkilenmek günah mıdır? sabah cenk erenin programında astrolog çıktı bu işin üniversitesini okumuş. merkür, ay ve güneşten dolayı şu aralar doğacaklarda olumsuz etkileri olacakmış... yok bebeklerde huzursuzluk, sindirim sorunları vs... olacakmış. etkilenmek istemiyorum ama hoşuma da gitmedi duyduklarım...

canım ben 150 tl gibi ödedim bitene dek. gerçi şimdi çok zam gelmiş.

evet benimkinde vardı o şart. kalmasaydım mesela hastane doğum ücreti vermeyecektim dr ücreti verecektim yalnızca doçent olduğu için. uzman yaparsa onu da vermeyecektim. 5 ay beklemedim. Ama çok ciddi indirim oluyor... dediğim gibi tahlillerde bile indirim oluyor... istersen sorayım arkadaşa uygun bir sigorta... onaylanır onaylanmaz hemen kullanılıyor....

Evet şimdi bayağı zamlandı. Bitene kadar derken? Belli bir süre ödenip sonra ödenmiyor mu?

Canım aklına kötü şeyler getirme. Kontrol ne zaman?

günaydın kızlarr

aklım orda kaldı

Merhaba Adacım. Öğrendiğin iyi olmuş. Önlemi alınır.

Sevdacım sen başladın mı tedaviye? Yumurta çatlatma süreci derken? Çatlatma iğnesini vurduktan 36 saat sonra opu oluyor.

sen nasılsın cnm

Hoşgeldin güzelim. Sonuç çıktı mı?

delikızzz Allah iyiliğini versin...:1: Az daha eşin balkonda sabahlayacakmış...:1:

hava bozuk buradada... sıkıcı gerçekten....
şu astrolojiden etkilenmek günah mıdır? sabah cenk erenin programında astrolog çıktı bu işin üniversitesini okumuş. merkür, ay ve güneşten dolayı şu aralar doğacaklarda olumsuz etkileri olacakmış... yok bebeklerde huzursuzluk, sindirim sorunları vs... olacakmış. etkilenmek istemiyorum ama hoşuma da gitmedi duyduklarım...

Şu kadın programları bence toplumun belası :1:İnsanları aptallaştırıyor. Ben evdeyken izledim de aman diyim beynim uyuştu. Düşünme yetimi yitirdim.:9: Nesrinciğim inanma arkadaşım böyle şeylere..

Ewet kızlar saolun çıktı çok şükür degerim normalmiş ama beynim resmen uyuştu çok fena vallahi bugünde kadın çekim için gelicekti keşke işi çıksada gelmese yaa :(
Sizler nasılsınızz özledim sizi

Hadi geçmiş olsun canım. Hayırdır ne çekimi?

Arkadaşlar ben az once bir univeriste hastanesinin embriyoluguyla görüştüm. Kendisiyle oldukca uzun bir konuşma yaptık.(sabrına teşekkurler) benimde biraz bu konuda bilgim oldugundan istatistiki olarak sonuç degerlendirmesi yaptık. PGT'yi onermiyor. hele ki az embriyosu bulunan kişilere kesinlikle onermiyor. internette yazılan %03 risk rakamının teoride oldugunu soyledi. pratikte bu rakamların farklı oldugunu soyledi. Ayrıca benim yaşım 38 oldugundan bana zaman kaybettirmemek için sanırım( daha once defalarca kendisiyle goruştum belki halime acıdıgından) şunu soyledi '' bizim merkezimizde pgt ile saglıklı gebelik elde etmiş biri yok'' dedi. Bunu acık yureklilikle soyledi. bunun anlamı. normal tup bebekte elde edilen rakamların uzerine cıkılamaması. ayrıca ne olursa olsun embriyodan 1 hucre alındıgından embriyoya zarar verilmesinin olabilcegini soyledi. ben dedi paranızı alırım ama sonra yine gebelik oluşmaz siz niye dersiniz dedi. akdeniz anemisi ve ya down send. gibi şeyler benim ve eşimin sulalesinde yok. bunun dışında yaşımdan oturu mutlaka yumurtalarımda genetik bozukluklar vardır. gerisi Allah'a kalmış. Sonuç farketmeyecekse hem zaman hem para kaybetmenin bence bir anlamı yok.

Bana en onemli olan şeyin sttesten arınmam oldugunu soyledi. sonucta bu yumurtayı uretende benim rahimime tutunacak olanda benim. Şimdi dusununce ben 2 tup tedavimde de muthiş stresliydim. hatta ikisinde de tedavi aşamasında ciddi kavga bile ettim. transfer sonrası da olabildigince yorgundum. 1 haftadan sonra streslenmeye yine başladım. yani durum bu.
Umarım isteyen herkes bir gun bebek sahibi olur ama olmasa sa sevdiklerimizin bebekleri var. Krdeşim hamile şu an. onun bebişi benim de bebişim olacak. muthiş heyecanlandırıyor beni. O'nun gelişi bana bir rahatlama getirecek.

Bu arada pgt ile cocuk sahibi olmuş az sayıda yumurta sahibi hiç bir bayan var mı bildiginiz? hamile kalıp dusuk yapanlar buna dahil degil tabii.
Şimdiden sagolun

merhaba canım

yaptırmam iyi olmuş ama hala tutunamama nedeni belli değil kafam fena takık

kimse de anlamıyor abarttığımı düşünüyorlar

birşeyler okudukça kafam allak bullak oluyor

co cültür , lokal injury , lazerle tomurcuklanma , tutunma solüsyonları

sen bunları araştırmışmıydın

genetiği aştım ben gördüğün gibi

pıtılaşma çok karmaşık bi konu, rahimin yeterince kanlanmasını önleyip hamile kalmaya engel olabiliyo. kimyasal gebelik sebebi olabilir.
gebeliğin geç haftalarında veye erken haftalarında kayıplara neden olabilir.
aynı kişi bi hamileliğinde sağlıkla doğururken sonrakilerde pıhtılaşma yüzünden kaybedebilir.
pıhtılaşmanın beslenme ve yaşa göre etkisi değişiyo.
bazı proteinlerin, B vitaminlerinin eksikliğine yol açabiliyo.
hele homosistein diye bişey var onu yükseltmişse hamile kalmaya da engel olabilir.

pıhtılaşması olup da hiç habersiz bi sürü doğum yapanlar da var.
böyle yazdım karamsar bi tablo oldu ama kesin etkisi tartışılan karmaşık bi konu. hamile kalmana engel olmuş da olabilir. belki de hiç etkilememiştir.
önlemini al yoluna devam et. folbiol kullanmayı ihmal etme.

Arkadaşlar ben az once bir univeriste hastanesinin embriyoluguyla görüştüm. Kendisiyle oldukca uzun bir konuşma yaptık.(sabrına teşekkurler) benimde biraz bu konuda bilgim oldugundan istatistiki olarak sonuç degerlendirmesi yaptık. PGT'yi onermiyor. hele ki az embriyosu bulunan kişilere kesinlikle onermiyor. internette yazılan %03 risk rakamının teoride oldugunu soyledi. pratikte bu rakamların farklı oldugunu soyledi. Ayrıca benim yaşım 38 oldugundan bana zaman kaybettirmemek için sanırım( daha once defalarca kendisiyle goruştum belki halime acıdıgından) şunu soyledi '' bizim merkezimizde pgt ile saglıklı gebelik elde etmiş biri yok'' dedi. Bunu acık yureklilikle soyledi. bunun anlamı. normal tup bebekte elde edilen rakamların uzerine cıkılamaması. ayrıca ne olursa olsun embriyodan 1 hucre alındıgından embriyoya zarar verilmesinin olabilcegini soyledi. ben dedi paranızı alırım ama sonra yine gebelik oluşmaz siz niye dersiniz dedi. akdeniz anemisi ve ya down send. gibi şeyler benim ve eşimin sulalesinde yok. bunun dışında yaşımdan oturu mutlaka yumurtalarımda genetik bozukluklar vardır. gerisi Allah'a kalmış. Sonuç farketmeyecekse hem zaman hem para kaybetmenin bence bir anlamı yok.

Bana en onemli olan şeyin sttesten arınmam oldugunu soyledi. sonucta bu yumurtayı uretende benim rahimime tutunacak olanda benim. Şimdi dusununce ben 2 tup tedavimde de muthiş stresliydim. hatta ikisinde de tedavi aşamasında ciddi kavga bile ettim. transfer sonrası da olabildigince yorgundum. 1 haftadan sonra streslenmeye yine başladım. yani durum bu.
Umarım isteyen herkes bir gun bebek sahibi olur ama olmasa sa sevdiklerimizin bebekleri var. Krdeşim hamile şu an. onun bebişi benim de bebişim olacak. muthiş heyecanlandırıyor beni. O'nun gelişi bana bir rahatlama getirecek.

Bu arada pgt ile cocuk sahibi olmuş az sayıda yumurta sahibi hiç bir bayan var mı bildiginiz? hamile kalıp dusuk yapanlar buna dahil degil tabii.
Şimdiden sagolun

Merhaba AED. Pgt konusunda doktorlar maalesef 2'ye ayrılıyor. Kimi başarılı buluyor kimiyse bulmuyor. Daha dün gazetede bir haber okudum. Bir aile lösemi hastası kızlarının iyileşmesi için pgt yöntemiyle sağlıklı çocuk sahibi olmuş. Buna benzer örnekler çok var. Konuştuğunuz embriyoloğun hastanesinde pgt yoluyla hamile kalan hasta olmayabilir ancak bu, günümüzde önce Allah'ın izni sonra pgt sayesinde sağlıkla evlatlarına kavuşmuş ailelerin olduğu gerçeğini değiştirmez.
Mesela Akasya arkadaşımız buna en güzel örnek. 3 embriyosu incelemeye girdi ve 3'ü de sağlıklı çıktı, şimdi de hamile :nazar: Bu topikte pgt yoluyla evlat hasreti dinmiş arkadaşlarımız var. Uzun lafın kısası bizler için pgt büyük bir nimet...
Allah sizin de yardımcınız olsun. İnşaallah sağlıkla yavrunuza kavuşursunuz.

Back
X