Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

başın sağolsun chnb..

işte biz herşey yolunda gidince kendimizi ii zannediyor işlere sarılıyoruz

aslında öyle yapmamamız lazım
ne kadar ii hissetsek de ağır işlerden kaçınmalıyız
ben şuanda evdeyim misafir almıyorum
hiç evime gelen olmadı
eşim arkadaşlarına durumu söylemiş
zaten onlar da anlayışlı gelmediler hiç
ben de evde bi çorba yanına bi yemek dışında bişey yapmıyorum onu da diyetim öğlen mecbur yapıyorum
temizlik yapmıyorum süpürgeyi eşime açtırıyorum ,ben toz alıyorum
benim erken doğum rsiki atlattığım zaman da aslında yorulmaktan oldu ben onu anladım
çünkü çok geziyordum
eve eşya bakıyorduk ,her gün o avm bu avm geziyorduk
iyiyim bişey olmaz diyordum ama öyle olmuyormuş işte
o yüzden herkese dikkat etmeli aldanmamalı

soruma gelince bu hamsiler kasıklarıma tekme atıyor ,öyle ki bazen aşağıdan bi kolu bacağı çıkacak gibi hissediyorum :1:
sence bu bir sorun olabilirmi
nette bi yerde erken doğumdan önce olabilirmiş diye okudum ama sadece tek bi yerde okudum
ben tekme diye düşünüyorum ama bi bilgin var mı

Delikız hamsiler iki tane. Üstelik artık büyüdüler. Tekmelemelerinde bence sorun yoktur. Asıl hareketsiz olsalar sıkıntı olur diye düşünüyorum. Bu arada benim kardeşim 7 şubat doğumlu. Kova burcu. Bebekken çok sakin bir bebekti. Ama büyüdükçe çılgın oldu:1: Çok neşeli, hareketli, sanatçı ruhlu, sosyal .. Sinema tv mezunu.. Senin bebişler de öyle olabilirler :34:

Delikız hamsiler iki tane. Üstelik artık büyüdüler. Tekmelemelerinde bence sorun yoktur. Asıl hareketsiz olsalar sıkıntı olur diye düşünüyorum. Bu arada benim kardeşim 7 şubat doğumlu. Kova burcu. Bebekken çok sakin bir bebekti. Ama büyüdükçe çılgın oldu:1: Çok neşeli, hareketli, sanatçı ruhlu, sosyal .. Sinema tv mezunu.. Senin bebişler de öyle olabilirler :34:

ben de öyle düşünüyorum akasyam da aklıma takılıyor
neyseki çarşamba fetalekomuz perşembe de doktor kontrolümüz var
doktoruma soracağım bunu
akasyam ben de kova olsun isterdim ama malum erken doğacaklar
ocak başı ya da ortası olur sanırım
dolayısıyla şubata yetişmeleri mümkün değil
oğlak olacaklar galiba
sağlıkla doğsunlar da ne yapalım
oğlak burcunu da hiç bilmem tanıdığım da yok

hoşgeldin maiumut nasılsın ne var ne yok
evet ben de seninle aynı fikirdeyim
ben de naza çok söyledim temizlik yapma ,sürekli gezme ,yorma kendini diye
bu sıkıntılar hep yorgunluktan
ben de çok kızıyordum ama işte naz yapıyordu yine de
bence de dikkat etmek lazım yoksa böyle sorun oluyor
hamiş olanlar sizler de örnek alın ve sakın kendinizi yormayın
herşey yorulmaktan
bana diyetisyen günde 45 dakika yürü dedi ama ben 15 dakika yürüsem yoruluyorum
o yüzden diyetisyen filan tınnn
az yürüyüp az yorulmak en mantıklısı
bu kadar emekle elde etmişken riske atmak hiç doğru değil

hoş buldum canım valla bende hala bişey yok.
inana sen ilk başlarda seninmi eşininmi memeleketine gidiyordunuzya benim yüreğim ağzıma geliyordu.nasıl ototbüs yolculuğu yapıyor diye.
bencede bir yerden sonra kendi dr unuz olun lütfen lütfen.ablam geç evlendi 42 mi 43 müydü sanırım.3 ay sonra haamile kaldı dr a soruyor benim kardeşimin iş yeri felan yerde arada yürüyerek gidiyorum sorun olurmu?dr alaycı gilerek istersen amuda kalkıp yürü sen hamiesin hasta değil.yani neticede düşürdü ve hala bebeği yok.zaten menapoza girdi.bencede 45 dakika çok yürüme.hatta zorunlu olmadıkça sen çıkma.ama evinde zaten ufak tefek işler yapıyorsun kan dolaşımı olur.şimdi seninkiler karnında kaldıkları her gün kazactır.

mervecim üzüldüm canım ya sana.probyotik yoğur işe yaramazmı acba bir denesen.

akasyam canım senin nasıl gidiyor epeydir giremedim kese görmeye gittinmi?

hoş buldum canım valla bende hala bişey yok.
inana sen ilk başlarda seninmi eşininmi memeleketine gidiyordunuzya benim yüreğim ağzıma geliyordu.nasıl ototbüs yolculuğu yapıyor diye.
bencede bir yerden sonra kendi dr unuz olun lütfen lütfen.ablam geç evlendi 42 mi 43 müydü sanırım.3 ay sonra haamile kaldı dr a soruyor benim kardeşimin iş yeri felan yerde arada yürüyerek gidiyorum sorun olurmu?dr alaycı gilerek istersen amuda kalkıp yürü sen hamiesin hasta değil.yani neticede düşürdü ve hala bebeği yok.zaten menapoza girdi.bencede 45 dakika çok yürüme.hatta zorunlu olmadıkça sen çıkma.ama evinde zaten ufak tefek işler yapıyorsun kan dolaşımı olur.şimdi seninkiler karnında kaldıkları her gün kazactır.

evet maiumut doktorlar da git deyince insana güven geliyor aslında ama herşey tecrübe ile anlaşılıyor
ama ALLAH kimseyi bu konuda kötü tecrübeyle sınamasın
iş işten geçince çok kötü oluyor çünkü
yok zaten istesem de o kadar yürüyemiyorum
en fazla 15 dakika ,sonra yoruluyorum zaten
sadece her gün hava almak için yakındaki bir markete gidiyorum filan öyle yani
onun dışında uzak yere zaten taksi ,otobüs vs ile gidiyorum
evet evde zaten sürekli yatmıyorum ,uzanıyorum ama wcye zaten günde on kere gidiyorum
e yemeğimi yapıyorum derken zaten hareket halindeyim
RABBİM hepimizin meleklerini korusun

delikız canım ikiz olduğu için daha şiddetli olabilir bilmiyorum. dr ne sor canım... r.a. uzunluğuna baktır...

ben oğlağım...:16: genelde memnunum ama biraz olumsuz bakıyorlar ilk olumsuzu düşünüyorlar...

evet rahim ağzıma baktıracağım bu gidişte
en son 5 cm di

maşallah.:nazar: Artık biraz kısalabilir korkma... haftalar ilerledikçe kısalma normal tabi çok değilse...:16:

benim 2.2 ydi geçen hafta... Yattığım için...:)) 13 artı 4 te serklaj yapıldığında 1.8 di... şükür bir daha kısalmadı o kadar...:16:

maşallah.:nazar: Artık biraz kısalabilir korkma... haftalar ilerledikçe kısalma normal tabi çok değilse...:16:

benim 2.2 ydi geçen hafta... Yattığım için...:)) 13 artı 4 te serklaj yapıldığında 1.8 di... şükür bir daha kısalmadı o kadar...:16:

bakalım perşembe günü randevum var kaç çıkacak

sen sürekli yatıyorsun dimi
ben yatmıyorum bakalım farkedecekmi
inş. seninki de doğuma kadar bir sorun oluşturmaz da hepimiz sağlıkla doğururuz

bakalım perşembe günü randevum var kaç çıkacak

sen sürekli yatıyorsun dimi
ben yatmıyorum bakalım farkedecekmi
inş. seninki de doğuma kadar bir sorun oluşturmaz da hepimiz sağlıkla doğururuz

çok şükür benim riskli dönemim bitti. Ama dr 37 yi doldursun istiyor. Çoğunluk yatıyorum artık bir haftaya yakın sofrada yiyorum yemeğimi. wc, mutfaktan bir şey alma, odadan bir ihtiyacımı alma bunları yapıyorum... Ama kısmetse yarın akşam capitole gidip oturacağız görümcemlerle. çok bunaldım... psikolojim bozulmaya başladı:((

çok şükür benim riskli dönemim bitti. Ama dr 37 yi doldursun istiyor. Çoğunluk yatıyorum artık bir haftaya yakın sofrada yiyorum yemeğimi. wc, mutfaktan bir şey alma, odadan bir ihtiyacımı alma bunları yapıyorum... Ama kısmetse yarın akşam capitole gidip oturacağız görümcemlerle. çok bunaldım... psikolojim bozulmaya başladı:((

seninki çok daha zor evet
ben yatalak gibi yatmıyorum
sabah kalkarım kahvaltımı hazırlar yaparım
geçerim tv başına ,biraz tv ,biraz net ,biraz kitap
zaten 3 ana 3 ara öğün için 6 kere kalkıp hazırlıyorum
onun dışında 10 kere wcye gidiyorum :1:
bayağı hareketliymişim yaaw:1:
e doktora gidiyorum arada anneme gidiyorum
yani yatalak değilim ama yürümüyorum taksiyle hep gittiğim yerler

git tabi çok zor sürekli evde kalmak bi hava almış olursun dışarı çıkmak insana ii geliyor
güzel film olsa ben sinemaya bile gideceğim de bakma :1:

seninki çok daha zor evet
ben yatalak gibi yatmıyorum
sabah kalkarım kahvaltımı hazırlar yaparım
geçerim tv başına ,biraz tv ,biraz net ,biraz kitap
zaten 3 ana 3 ara öğün için 6 kere kalkıp hazırlıyorum
onun dışında 10 kere wcye gidiyorum :1:
bayağı hareketliymişim yaaw:1:
e doktora gidiyorum arada anneme gidiyorum
yani yatalak değilim ama yürümüyorum taksiyle hep gittiğim yerler

git tabi çok zor sürekli evde kalmak bi hava almış olursun dışarı çıkmak insana ii geliyor
güzel film olsa ben sinemaya bile gideceğim de bakma :1:

En azından süreklilik yok hareketlerinde bu da yormaz fazla... Dikkat etmek lazım bir kere riskler başlayınca insan rahat davranamıyor...
ben insan görmek istiyorum canlı...:1: sinemaya gitmem...:1: bayramda eşim beni natilusa götürdü orada tekerlekli sandalyeye bindirdi sanki ıssız adadan şehre düşmüşüm.:1:nasıl bakıyorum insanlara...:1:Aylardır tek sosyal yaşantım 2 haftada bir hastaneydi.:1: banakalsa artık gezerim dışarı da çıkarım da dr izin vermedi ...

En azından süreklilik yok hareketlerinde bu da yormaz fazla... Dikkat etmek lazım bir kere riskler başlayınca insan rahat davranamıyor...
ben insan görmek istiyorum canlı...:1: sinemaya gitmem...:1: bayramda eşim beni natilusa götürdü orada tekerlekli sandalyeye bindirdi sanki ıssız adadan şehre düşmüşüm.:1:nasıl bakıyorum insanlara...:1:Aylardır tek sosyal yaşantım 2 haftada bir hastaneydi.:1: banakalsa artık gezerim dışarı da çıkarım da dr izin vermedi ...

evet ara ara kalkıyorum ALLAH tan :1:
ben de yana yatmaya korkuyorum bu ara dönme dolap gibiyim :1:

az kaldı inş. sen de özgür olacaksın ...

evet ara ara kalkıyorum ALLAH tan :1:
ben de yana yatmaya korkuyorum bu ara dönme dolap gibiyim :1:

az kaldı inş. sen de özgür olacaksın ...

2 tane olunca tabi daha zor. insanın aklına geliyor her şey. benim de doğum pozisyonunda ya kafasını sıkıştırıyor muyum yatarken diye aklıma geliyor. ileri haftada daha zorlaşıyor... Az kaldı eşim haftaya pazartesi gelecek o gelmeden doğmasın da...:16:

2 tane olunca tabi daha zor. insanın aklına geliyor her şey. benim de doğum pozisyonunda ya kafasını sıkıştırıyor muyum yatarken diye aklıma geliyor. ileri haftada daha zorlaşıyor... Az kaldı eşim haftaya pazartesi gelecek o gelmeden doğmasın da...:16:

inş.RABBİM Gönlümüze göre verir
benim şuanki halim tek gebenin 33-34 .haftasına denk geliyor belki de daha fazla çünkü iki bebeğin toğlam ağırlığı 2kg dan fazla şuanda
düşünün halimi :1:

Tlfndan girdigim için yazdıklarınızı okuyamıyorum kızlar Dün akşam hastaneye yatışım yapıldı ilk önce hafif olan agrılarım bi anda beni yürütemeyecek hale geldi.Hemen alttan muayenem yapıldı nst ye alındım.sancı çıktı 45 50 arası.Doktor hemen yatışımı yaptı Serum nidilat veriliyor sabah 12gibi tekrar nstye aldılar sancım yoktu ama rahimde incelme var bu yüzden yerimden kalkmam yasak
Agrılarım çok fazla eger tekrar sancı çıkarsa yada açılmam olursa ciger geliştirici ignesi yapılacak yavrumun
Daha çok erken ne yapıcagımı bilmiyorum hiç hazır degiliz Sabaha kadar hiç uyumadım hep agladım ,eşim desen daha kötü..
Pazartesi çıkaracak sancım ve açılmam olmazsa yerimden kalkmadan yatıcam nidilatın hap olanına devam ettirecek
Burda psikolojim çok bozuluyor Eşimin tlfonu bende ondan internete girebiliyorum ama gücüm yok yazmaya
Hepinizden dua bekliyorum çok ihtiyacımız var
Ahhh kuzum korkma ne olur dularımız seninle bişeycikler olmaz eylül bebegimize bak gör rada oluo sancı herkesde zaman zaman kendini yordun ondandır ...
Ne olur bizi haberdar et ve sakın kendini üzme inan çok etkili oluo.Hayırlı haberlerle beklioruz cnm seni.
İnşaallah canım ya. Dua et. Derin Kösebay var, o yapacak nasipse.
Tüm dularımız seninle canım incim ...
Bende hep vardı hamile olunca da dahada arttı ee bide haftalardır yemek yemiyorum ondan galiba
Sorma annem iyi yapiyo o ısı hemen yelegimi giydirir bi Yelek ormuş bana ayı postu gibi:1:
Hemen battaniyeye sarar bebek useyecek diyo anne üşümez diyorum kabul etmiyo:1:
Dün wc de ağlarken baktım oda ağlıyor kıyamam sana diyo
Bu annelik nasıl Bişey ya
Annelik işde kuzum annelik ...
Hakikaten farklı bir duygu olsa gerek dilerim allahım bizlerede sağlıkla nasip eder ...
Ahhh canım alalım seni yormadan ya gidelim bir yerlere vallahi bak ciddiyimmm ...
nazefsadan haber yok nasıl acaba?

hazade de olurdu bu satlerde...:44:

Günaydın cnm ..
Geldim nasılsın bugün bakauım damadım nasıllar paşa hazretleri :9:

merhaba

herkes iyidir inşallah

lave , o parça büyüklüğü meselesini ben de araştırdım o söylediğin doğru

bana da açıklama yaparlarken parça büyük olduğu için hamile kalıyorsun ve anlamadan adet oluyorsun şeklinde açıklamışlardı

bugün tahlil sonuçlarımı aldım mthfr 1298c mutasyonunda homozigot durum varmış

bu da hamile kalmana engel olabilir yumurta takibi ve pıhtılaşma için iğnelerle normal kalabilirsin dedi genetikçi

hay ağzın bal yesin dedim ben de

bir de bende adet öncesi lekelenme oluyor bazı aylarda

28 günde başlıyor geçen ay 5 gün sürdü kahverengi lekelenme adet başlıycağı zamanda ağrıdan mahvoluyorum bir türlü sökülemiyor

doktorlar bu duruma bir açıklama bulamadılar progesteron yüksek diyen oldu ama sınırdaydı daima o yapıyordur dendi

luteal faz dendi yumurtlaman geç olabilir dendi ama kesin sonuç belli değil

bu konuşmalardan sonra aklıma geldi kimyasal gebelik olabilirmi mesela mantıksız belki ama

o durumlarda tahlilmi yaptırsam kimyasalmı diye

Ada'cim merhaba ,

demek dogru bilgi aldim ben yurtdisindaki forumlardan...
yani o zaman bir de su mu ekleniyor ustune '' parca kopmasi buyukse hamile kalma ihtimali daha da dusuyor''.
ne guzel :24:buyrun burdan yakin .
yoksa mantik su mu ?'' parca kopmasi buyukse erken kayiplar oluyor , aksi taktirde daha ileri hafta düşükleri oluyor'' .

eger buysa o zaman benim durumumu bu çok da güzel açıklar.
hiç hamile kalamama mı..

senin icin de cok sevindim .
kocamannn bir aydınlık acılmıs onune. saba nir sorunun var ve bunun bir tedavisi var demişler:16:çok memnun oldum.
umuyorum guzel sonuclarin olur canim .
Selam kızlar ;

Dün kötü bişey yaptım ben :17: Kuaföre gittim. Saçımı boyatmayacağım diye ısrar ettim. Ben anlamadan adam gelip paket sarmaya başladı. :25: Biraz kafasının dikine giden bir kuaför.. Boya başıma değmedi. Sadece birkaç tane paket vardı folyoda sarılı. Boya saçımdayken hemen dışarı çıktım. Balkonda oturdum. Ama yıkarken keskin kokusunu duydum :43: İnşallah bir sorun olmaz. Dünden beri kötü hissediyorum kendimi :43:

Naz canım iyi haberlerle gel inşallah :16: Ben bugün eşimin memleketine gidiyorum. :31: Pazar akşam döneriz kısmetse..

LAve CANIM çok Sagol o ilacı doktoruma soracağım
Yeni bir konu çıktı bizlerede ilginç ama
Bu adet meselesi bana mantıklı geldi belki döllenme oluyordu ama vücut adetle atıyordu
Benim bazı adetlerin sancılı geçerdi sebebi buydu belkide

olabilir Mervecim.
ben de adetim geciktiginde test hic yapmiyorum. belki yapsam çift çizgi görecegim.
mrb kızlar nasılsınız? okuyamadım geçmişi bi girip selam vereyim dedim. oğlum hasta biraz akşam uyumadık. onunla ilgileniyorum ben.

gecmis olsun canim . nasıl oldu oglun?
Lavecim,
Aslinda hani bi ara neden peki hic hamile kalamadim sorusuyla olayi sorgularken sen, benim aklima ilk 3kromozomda sorun olabilecegi gelmisti. Yazayim mi diye dusundum ama psikolojini tam kestiremedigim icin yazmak istemedim.

Madem konu acildi fikrimi soyleyeyim.
Yapi itibatiyle buyuk kromozomlarda ve buyuk parcada degisim/kopma varsa kayip/dusuk cok erken oluyor. Bu - yonu. + yonu su: gebelik varsa ve olk haftalarda kayip yoksa cok cok buyuk ihtimalle saglikli parcalar biraraya gelmistir ve ins saglikli bir bebek dunyaya gelecektir.

Senin 1. Kromozomun cok erken gebelik kaybi yasatmis olabilir sana. Yani gebe kalmis olabilirsin ama embriyo olusmadan kaybetmis olabilirsin. Benim kaybim boyle olmustu. Embriyoyu hic goremedik... bu arada q21 ortakligimiz var...

Birsey daha aklima takildi lave. Adet gecikmeleri doneminde ultrasonla yumurtalarina baktilar mi? Bende de gecikme vs oldu. Git gel git gel 8ay sonra yumurtamin catlama duzeninin bozuldugu anlasildi. Bu durum gebe kalmayi engelliyor ve ben 1 yildir bu sorunla cebellesiyorum. Aklinda olsun diye yazayim dedim.

İzzcim merhaba ,

biraz once Suskun adaya yazdigiı seyı okumussundur . bu konuda bir fikrin var mi? yani buyuk parca kpmasıysa hamıle kalma ıhtımalını daha da mı dusuruyor yoksa erken/ gec kayıp olayını mı degıstırıyor bu melese?

bu arada ınce dusuncen ıcın cok tesekkur ederım:) cok nazıksın .:54:

benim 2 ve 15 nolu kromozomlar canım. 2 olan buyuk bır kromozom sanırım . q21 olansa 15 nolu kromozomun kirilma noktası.

adet gecıkmelerı donemınde yok hıc gıtmedım doktora. ama yumutladıgımı ben cok cok net bır sekılde anlıyorum İzzcim. henuz bozulmadı gibi sanki .
ama bellki o aya ozel olarak bir bozulma oluyordur tabı onu bılemıyorum.
Tlfndan girdigim için yazdıklarınızı okuyamıyorum kızlar Dün akşam hastaneye yatışım yapıldı ilk önce hafif olan agrılarım bi anda beni yürütemeyecek hale geldi.Hemen alttan muayenem yapıldı nst ye alındım.sancı çıktı 45 50 arası.Doktor hemen yatışımı yaptı Serum nidilat veriliyor sabah 12gibi tekrar nstye aldılar sancım yoktu ama rahimde incelme var bu yüzden yerimden kalkmam yasak
Agrılarım çok fazla eger tekrar sancı çıkarsa yada açılmam olursa ciger geliştirici ignesi yapılacak yavrumun
Daha çok erken ne yapıcagımı bilmiyorum hiç hazır degiliz Sabaha kadar hiç uyumadım hep agladım ,eşim desen daha kötü..
Pazartesi çıkaracak sancım ve açılmam olmazsa yerimden kalkmadan yatıcam nidilatın hap olanına devam ettirecek
Burda psikolojim çok bozuluyor Eşimin tlfonu bende ondan internete girebiliyorum ama gücüm yok yazmaya
Hepinizden dua bekliyorum çok ihtiyacımız var

canım buyuk gecmıs olsun .
su anda nasılsın?
hersey yolunda mı?

canım benım senın mesajını alıntı yapmısım ama atlamısım .

bırseycık olmaz guzelım . kafa derine degse de kanitlanmis bilimsel bir gercek yok zaten .
kaldi ki degmemis
bence hiiiic dert etme

Back
X