• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pgt yöntemiyle tup bebek tedavisi gören çocuğunu kucağına alan var mi yardım

ben henüz başarılı bir sonuç elde edemedim ama pgt yöntemiyle başarılı sonuç elde eden çok insan var. zaten pgt yapılmadan transfer yapılması bizler için sakıncalı bunu dün muhterem bahçeyle de görüştüm riske girme dedi. sağlıklı çocuğun olma ihtimali % 20 dedi.
sadece bir önceki denememde transferim yapılamadı ondan öncekilerde hep bir tane embriyo transfer edildi onlarda tutmadı ama tutmama sebebi tüp bebek başarısıyla ilgili pgt ile alakalı değil.
moralimizi bozmuyoruz arkadaşım böyle devam edecek mecburen.
devlet hastanesinde tedavi görmedim ama tedavilerden önce çok gittim. keçiören eğitim araştırma, etlik zübeyde hanım, cebeci tıp fak.lerine gittim. bu iş özen ve ilgi isteyen bir iş oralarda uğraşamayacağımı gördüm ve tedavilerim hep özel merkezlerde oldu.:37:

mimosa11 sakıncası yoksa birşey soracağım eşindeki translokasyon hangi kromozomlar arasında? Muhterem hoca %20'yi neye göre verdi merak ettim de?

merhaba kızlar benimde 5 düşüğüm var mol gebelikden dr artık normal hamile kalmammamı pgt ile tüp bebek yaptırmamı söyledi dün gidip görüşdüm benim hastalığımda oluşan hücrelerin bir kısmı sağlıklı bir kısmı sağlıksız dr bize sağlıksız yumurtanın sağlılklı hücresi denk gelir bizde sağlıklı diye transfer ederiz sonra mol olursa karışmayız bunu başdan bilin dedi ama yüzde 90 garaanti veriyo ne olur yardımcı olun ne yapmalıyım

busra2567, mol gebeliği ilk kez duydum, araştırdım zor bir durum. Allah yardımcın olsun. Ben daha kendimle ilgili karar veremedim ama madem hepimizin fikrini soruyorsun. 5 düşükten sonra ben olsam biraz daha araştırıp PGT yaptırırdım. Ancak öncesinde sana söylenen bu riskli olasılığı PGT yapılan birkaç hastane veya kliniğe git onlara da sor derim. Hatta Muhterem B.Hoca'nın da fikrini alabilirsin diye düşünüyorum.

busra2567, mol gebeliği ilk kez duydum, araştırdım zor bir durum. Allah yardımcın olsun. Ben daha kendimle ilgili karar veremedim ama madem hepimizin fikrini soruyorsun. 5 düşükten sonra ben olsam biraz daha araştırıp PGT yaptırırdım. Ancak öncesinde sana söylenen bu riskli olasılığı PGT yapılan birkaç hastane veya kliniğe git onlara da sor derim. Hatta Muhterem B.Hoca'nın da fikrini alabilirsin diye düşünüyorum.

dün 1 tüp bebek merkeziyle görüşdüm pazartesi başka bir yere daha gidicem daha önceden giitiğim tüp bebek merkezi bana böyle bişey söylemedi yada korkutmak mı istemedi bilemiyorum ama elinde sonunda yaptırıcam zaen normal hamile kalınca sağlıksız oluyor birde böyle deniycem inşlh güzel haberler alırım ilgin için çok saol

Biz seninle aynı durumda gibiyiz. Normal yollardan hamile kalma ihtimalim yok denecek kadar az. O yüzden vakit kaybetmeden sık aralıklarla tüp bebek deniyoruz. Ankarada olduğum için bir avantajım var merkez ve doktor çok. Yaşım 32,5 kritik döneme yaklaşıyoruz.:43:
Yardima ihtiyacin var..pgt nin maliyeti tüp bebek tedavisi + nedir?her tüp denemende pgt yapiliyormu?bunun için hastane seçiminde neye dikkat etmeliyim?
Rabbim kimseyi evlatsızlıkla sınamasın.

Yardima ihtiyacin var..pgt nin maliyeti tüp bebek tedavisi + nedir?her tüp denemende pgt yapiliyormu?bunun için hastane seçiminde neye dikkat etmeliyim?
Rabbim kimseyi evlatsızlıkla sınamasın.

pgt nin maliyeti değişebiliyor. mesela muhterem bahçe yani genlab embriyo başına 100 euro alıyor. şu an gen-art ta yaptırıyoruz kaç tane olursa olsun toplamda 1500 lira ödüyoruz. tüp bebek ilaçlar pgt filan 7000 lirayı buluyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

mimosa11 sakıncası yoksa birşey soracağım eşindeki translokasyon hangi kromozomlar arasında? Muhterem hoca %20'yi neye göre verdi merak ettim de?

%20 yi embriyo sayısı ve normal çıkan embriyo sayısına göre. onun yaptığı bir pgt de 5 taneden biri normal çıkmıştı ona göre söyledi.
eşimde 16 ve 22. kromozomlar arası tranlokasyon olmuş çok uçlarda bir kırılma olduğu mutlaka pgt yapılıyo. yapılmama durumunu da görüşmüştüm hocayla dediki bir kısmı hiç tutmaz bir kısmı gebeliğin 12. haftasına kadar düşer çok az bir kısmıda doğuma kadar gider ve özürlü bir bebek doğar dedi. o yüzden her seferinde yapılıyor.

%20 yi embriyo sayısı ve normal çıkan embriyo sayısına göre. onun yaptığı bir pgt de 5 taneden biri normal çıkmıştı ona göre söyledi.
eşimde 16 ve 22. kromozomlar arası tranlokasyon olmuş çok uçlarda bir kırılma olduğu mutlaka pgt yapılıyo. yapılmama durumunu da görüşmüştüm hocayla dediki bir kısmı hiç tutmaz bir kısmı gebeliğin 12. haftasına kadar düşer çok az bir kısmıda doğuma kadar gider ve özürlü bir bebek doğar dedi. o yüzden her seferinde yapılıyor.
Anladım cnm sağol. Buarada Gen-art'ta tedavi oluyormuşsun sanırım ilk tedavin mi? Oranın laboratuvarının pek hijyenik olmadığına dair forumda birşeyler okumuştum ben de oraya gitmeyi düşünüyordum. Sen tavsiye üzerine mi gittin?

Anladım cnm sağol. Buarada Gen-art'ta tedavi oluyormuşsun sanırım ilk tedavin mi? Oranın laboratuvarının pek hijyenik olmadığına dair forumda birşeyler okumuştum ben de oraya gitmeyi düşünüyordum. Sen tavsiye üzerine mi gittin?

canım ben genartı kendim tercih etmedim ben Ahmet Bostancıya gidiyorum o da işlemleri orda yaptırıyo fena bi yere benzemiyor. Ama anatolidan iyi olduğunu düşünüyorum. daha küçük bi yer ama daha işlerini iyi biliyolar gibi geldi bana

merhaba arkadaşlar
benim sorunumda eşim ve ben orak hücre taşıyıcısıyız.adana başkente randevu aldım ama haziran ayına ilk muaynem malesef :( tüp bebek masrafı 5000 tl dedi pgt testi içinde 6000 dolar dan bahsetti bana tüm embriyolar için sizin araştırmalarınd aldığınız fiyatlar nasıl

bikatre19
eşimde translokasyon var, benim kromozomlarım normal.hiç hamile kalmadım. Sen kaldın mı? İlk gittiğim doktor kararı eşimle bana bıraktı ama PGT ile tüp bebeği tavsiye etti. Ben de bir iki doktora daha gideceğim ama bu konuda karar vemek çok zor. Herşey Allah'ın taidiri. O isterse tüp bebek yaptırmadan da verir ama işte düşük riskini göze alabilir miyim bilmiyorum.

prof. dr tayfun bağışın face sayfasından alıntı
''Bu da bildiğimiz bir konu ama tekrar etmekte fayda var. Embryoların genetik olarak incelenip (herhangi bir neden yoksa tabi) sağlam olanların verilmesi gerek iyi yanıtlı hastalarda, gerekse de tekrarlayan IVF başarısızlığı olan hastalarda gebelik oranlarını bırakın arttırmayı, düşürüyor. Yaşlı hastalarda bu olumsuz etki daha belirgin. Onun için hiç bir neden olmadan embryolara genetik test (PGS) yapma yoluna gitmemekte fayda var.

Preimplantation genetic screening: a systematic review and meta-analysis of RCTs

nerminz teşekkürler paylaşımın için hala karar veremedim gittiğim bir başka kadın doğumcu da denememizi önerdi ama hala kararsızlıklar içerisindeyim.

Arkadaşlar ben o başlığı okumaya çalıştım ancak çok sayfa var bitmiyor:( bu bakımdan güncel olarak bu başlık altında orada yazanların sıkıntısı neydi? PGT'yi nerede yaptırdılar? Bebek sahibi oldular mı bilgi verebilirler mi? Lütfen:(

Şuan o başlığın 118.ci sayfasındayım pzrtsi okumaya başladım ara ara okuyorum tabi genteik problemden dolayı tek seferde hamile kalanda var kromozomdan dolayı pgt yapıp hamile olanda var hatta hamile kalamazsın dedikleri kişi doğal yolla hamile kalmış cvc yada aminosentez yaptırcak sonucu okuyamadım daha.ama anladığım birşey varsa umutdunu kaybetmiceksin ve olabildiğince bilgilenmeye çalışcaksın sizin problem neydi

nuffiun,
Bizim sıkınıtımız eşimde çıkan kromozom anomalisi, benim kromozomlarım normal. Bu durumda olanlar 1/6 olasılıkla sağlıklı ve 1/6 olasılıkla taşıyıcı ama sağlıklı bebek sahibi olabiliyorlarmış kalan olasılıklar ise oldukça can sıkıcı. Herşey Allah'ın takdiri sonuçta PGT yaptırmadan belki ilkinde olmaz ama bilmem kaçıncı denemede sağlıklı bir bebeğim olabilir. Bir süre bu konulardan uzak kalmak istiyorum.

nuffiun,
Bizim sıkınıtımız eşimde çıkan kromozom anomalisi, benim kromozomlarım normal. Bu durumda olanlar 1/6 olasılıkla sağlıklı ve 1/6 olasılıkla taşıyıcı ama sağlıklı bebek sahibi olabiliyorlarmış kalan olasılıklar ise oldukça can sıkıcı. Herşey Allah'ın takdiri sonuçta PGT yaptırmadan belki ilkinde olmaz ama bilmem kaçıncı denemede sağlıklı bir bebeğim olabilir. Bir süre bu konulardan uzak kalmak istiyorum.
anladım canım Allah sabır güç kuvvet versin

Bende bulunan kromozom anomalisi nedeniyle tup bebek tedavisi onerdiler pgt yöntemiyle tedavi olup pozitif sonuc alan arkadaslarim lutfen yardim edin hangi merkez hangi doktor ve kacinci denemede kavustunuz yavrunuza yardim bekliyorum lutfeeeenn
Ben pozitif sonuç aldım. 12 sene sonra. 10 yumurtamdan 4 ü sağlıklı çıktı. kesinlikle tavsiye ederim.

Kızlar PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı? topiğine aşağıdaki yazıyı yazdım ama anlaşılan daha arkadaşlar görmediler yazdığımı:KK43:
"Forumda yeni açılan başka bir başlık için yardım:)
Arkadaşlar,
Bu başlık altında baştan sona sondan başa okuyabildiğğm akdar okumaya çalıştım ama geçekten çok fazla sayfa var ve okurken bir yerden sonra kopukluk oluyor. Benzer durumda olan başkaları da vardır. Özellikle bu konuyla yeni tanışanlar.:KK43:
Sizden ricam bikatre19'un "PGT yöntemiyle tüp bebek tedavisi gören çocuğunu kucağına alan var mı yardım" başlığı altında bizimle bu yönteme başvurma sebebinizi, sürecinizi özetlemeniz ve başarılı/başarısız sonuçlarınızı bizimle paylaşmanız. Bu bizlere umut aşılamanız, yol gösterici olmanız açısından önemli.
Teşekkürler şimdiden,Allah hepimize sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eder inşallah.
Sağlıkla ve sabırla kalın. "

Merhaba
nuffiun,
Bizim sıkınıtımız eşimde çıkan kromozom anomalisi, benim kromozomlarım normal. Bu durumda olanlar 1/6 olasılıkla sağlıklı ve 1/6 olasılıkla taşıyıcı ama sağlıklı bebek sahibi olabiliyorlarmış kalan olasılıklar ise oldukça can sıkıcı. Herşey Allah'ın takdiri sonuçta PGT yaptırmadan belki ilkinde olmaz ama bilmem kaçıncı denaptırdemede sağlıklı bir bebeğim olabilir. Bir süre bu konulardan uzak kalmak istiyorum.

Canım merhaba. Bende yeni üyeyim ve okuduklarımdan sonra bazı bilgileri sizinle de paylaşmak istedim. Benimde eşimde kromozom problemi vardı ve daha önce bir kaç kez normal yolla hamile kaldım ve maalesef kayıplarım oldu ama kayıplarımın hepsi o sebepten miydi hala net bilemiyoruz. İki kez tüp bebek denedik ilk denememiz bana göre yaptırdığımız yerden kaynaklı olumsuzdu. İkinci denememiz İstanbul Medical Parkta oldu. Tavsiye ederim. PGT yaptırdık 2 sağlıklı embriyo oluştu ve biri tutundu hamdolsun. Şuan beklemedeyiz her gün dua ediyorum. 10 yıllık evliyim. Ümidimi hiç yitirmedim. Siz de yitirmeyin ve hep dua edin duanın açamayacağı kapı yoktur bence. Allahım herşeyin hayırlısını versin eğer hayırlı değilse de hayırlara çevirsin inşallah :)

Merhaba

Canım merhaba. Bende yeni üyeyim ve okuduklarımdan sonra bazı bilgileri sizinle de paylaşmak istedim. Benimde eşimde kromozom problemi vardı ve daha önce bir kaç kez normal yolla hamile kaldım ve maalesef kayıplarım oldu ama kayıplarımın hepsi o sebepten miydi hala net bilemiyoruz. İki kez tüp bebek denedik ilk denememiz bana göre yaptırdığımız yerden kaynaklı olumsuzdu. İkinci denememiz İstanbul Medical Parkta oldu. Tavsiye ederim. PGT yaptırdık 2 sağlıklı embriyo oluştu ve biri tutundu hamdolsun. Şuan beklemedeyiz her gün dua ediyorum. 10 yıllık evliyim. Ümidimi hiç yitirmedim. Siz de yitirmeyin ve hep dua edin duanın açamayacağı kapı yoktur bence. Allahım herşeyin hayırlısını versin eğer hayırlı değilse de hayırlara çevirsin inşallah :)

Merhaba
gozun aydinn Allah saglikla kucagina almayi nasip etsinn
hangi Medical Parkta yaptın doktorun kimdi
bir de ilk tup denemenizde pgt onerdiler mi yoksa ikincisinde mi yaptın

Merhaba
gozun aydinn Allah saglikla kucagina almayi nasip etsinn
hangi Medical Parkta yaptın doktorun kimdi
bir de ilk tup denemenizde pgt onerdiler mi yoksa ikincisinde mi yaptın

Aminn inşallah çok teşekkür ederim. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. İlk yaptırdığımda da önerdiler ama farklı sorunlar vardı o hastaneyle ilgili. İkinci denememizi Bahçelievler Medical Parkta yaptırdık. Doktorumuz Op.Dr.Serdar Koç. Doktor o kadar önemli ki gerek moral gerekse doğru ilaçlarla ilgili yönlendirebilmesi açısından. Tavsiye ederim :)

Aminn inşallah çok teşekkür ederim. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. İlk yaptırdığımda da önerdiler ama farklı sorunlar vardı o hastaneyle ilgili. İkinci denememizi Bahçelievler Medical Parkta yaptırdık. Doktorumuz Op.Dr.Serdar Koç. Doktor o kadar önemli ki gerek moral gerekse doğru ilaçlarla ilgili yönlendirebilmesi açısından. Tavsiye ederim :)[/QUOT

Back
X