Pide satmayan fırıncı..!!

Esila09

Nirvana
Pro Üye
1 Ekim 2010
21.590
53.181
798
Merhabalar su anda moralim çok bozuk salak gibiyim resmen..
Bu aksam yaklaşık 10 yıldır gittiğim fırına pide almaya gittim. İftara 1 saat vardı, senelerdir orucun en sevdiğim anı o pideleri alıp yemeden eve yürüdüğüm dakikalardı. ..Hiç bi yerde yediğim pideden ekmekten aynı tadı alamadım hiç bir zaman. Amaa bu aksam hiç beklemediğim bir olayla karşılaştım. Evde 19 kişiyiz bende yaz okuluna gideceğim, götürmek istedim 6 tane almaya karar verdik. Gittim 20 dk bekledim, Kaç tane sorusuna 6 tane dedim. Amaa bana satmadı, çünkü kendimize o kdr alamazmısız.. Defol git buradan alamazsın satmıyorum dedi. 3 3 alayım bir daha sıraya gireyim diyorum yok git git buradan sana pide yok diyor.. Önümde bir kişiye 5 bir kişiye 6 tane gık demeden sattı. Kırk saat dil döktüm, ben koca bir salağım niye konusuyorsam. En sonunda al al dedi sinirim iyice tepeme fırladı verin paramı dedim döndüm geldim iftar vakti beni nasıl ağlattı nasıl üzdü.. Aksam yetmemişti ben aksamdan beri o pideyi hayal ediyordum ya.. Biz babamlada ayrıyız en cok içimi yakan o fırını tepesine yıkacak birinin olmaması.. Sırf ben genc bir kızım diye böyle yaptı 60 yasında adam hiç utanmadı..
Eve geldim arkamdan 2 teyzem gitti kardeşim gitti kuzenim gitti annemi zor tuttuk bide onlara bagırmıslar ne bu böyle bundan sonrada kocalarınız mı gelecek diyorlarmış. Teyzeme birde sıradan bir adam gitte yeğenine sor diyormus hey allahım nasıl bir ülkede nasıl insanlar ile yaşıyoruz teyzem size ne oluyor siz hiç konusmayın muhattabım değilsiniz demiş. Fırındada Ben müşteriyim beni her zaman memnun etmek zorundasınız siz hakaret ediyorsunuz senelerdir buradan alısveris yapıyoruz yaptıgınız hiç yakışmadı demiş.
Ben nasıl bir ülkede yaşıyorum nasıl insanlarla yaşıyorum..

Ben hicbirsey anlamadim. Neden 6 tane satilmiyormus? Ya da neden sadece sana satilmiyor? Baska musteriye satilmis, ama sana satilmamis. Kafam karisti. Adam sana ne gerekce verdi? Siradan biri "git de yegenine sor" dedigine gore birseyler oldu orada, senin anlatmadigin birseyler var sanki.

bu ne saçmalık yaa..ne sanıyo kendini o pidecii...canım sen de defol git satmıyom demiş daha ne dil döküyon yaptığının ayıp olduğunu söleyip gitmeliydin bence ...bi daha da ordan bişey almayın..

Bende anlamadım...

Size neden satmadı...

Size vermediyse siz neden ısrarcı oldunuz...

Siz ne dedinizde adam defol git dedi...

Aynı zamanda sıradan bir adam bile "git yeğenine sor" dedi teyzenize...

Neden bu kadar ısrarcı davranıp adamla takışmaya gelecek kadar yüz göz oldunuz anlamadım...

ben de anlamadım ..neden satmadı sıze ..

bir pide icin de o kadar laf dınlemeye ,münakaşaya grek var mıydı kı ..baska yerden alırdın :37:

oruç başına vurmuş sizden çıkarmış andavallılar. :47:

sorulan sorulara hemen yanıt vermeye çalışacagım. Şimdi burası küçük bir mahalle ve tek fırın var,diğer senelerde defalarca şahit oldugum bir olay var sıraya bir kişi girer 3 aileye alır.. ama kimse kimseye bişey demez, o fırındanda o pideler satılır. Bu aksam adamın da bana demek istediği buydu , baska aileye aldıgımı düşündü. ama beni yıllardır tanıyor, bende oranın ürünlerini çok seviyordum . ayrca o yasta bir adamı benimle öyle konusmasını sindiremiyorum içimi yaktı resmen. o an adamın bakıs acısını tam anlayamadıgım için öncelikle karsılastıgım suclama için kendimi savunmak istedim. belkide önümde 6 tane alanın kendisine almadıgına emindi ve hırsını benden cıkardı bilmiyorum
teyzeme sıradan adamın attıgı lafı söylememin sebebi baskaydı. ne cok seviyoruz baskalarının olaylarına karısmayı. bana göre atladıgım bişey yok ama sormak istediğiniz varsa yanıtlayabilrim. bu yasadıgım seyi kesinlikle hak etmedim, sinirlerim bosaldı çok üzüldüm .evde halimi gören fırladı. bana kıyamadılar ve oraya gidip kavga etmediler. kardeşimde siz bana dün 5 tane sattınız sormak aklınıza gelmedi ablama neden bunu yasattınız demiş kalabalık aile olamazmı demiş. ona tamam abisi bir yanlıs anlasılma olmus demişler.

kafamı hala toplayamıyorum ama sorunuz varsa yanıtlamaya calısacagım.. ben içimi bosaltmak istedim sadece

sanki sattıkları pidenin içinden altın çıkıyor altı üstü pide

böyle terbiyesiz insanlardan alışveriş yapılmaz

Ne kötü insanlar var..En ufak şeyde günümüz berbat oluyor böyleleri yüzünden..

İnsanların daha hoşgörülü anlayışlı olması gereken ramazan ayında o pideci fırıncı herneyse bundan nasibini almamış demekki

Sizi çok iyi anlıyorum yedirememişsiniz haklısınızda

Ve benim ailemde olsa aynı şeyi yapar gider hesab sorardı beni ağlatan adamlardan...!

Üzülmeyin hiç bence değmez

Onunla mı uğraştın gerçekten? Hiç umrumda olmaz çıkar giderdim, ama madem adam sana çıkışınca yine de ısrar ettin o pideleri almak için, konuştun, dil döktün, bu kadar uğraşana kadar ''ama kalabalık misafirimiz geldi iftara'' deseydin. (sanırım gerçekten de misafir vardı değil mi? yanlış anlamadım?)
Bu olaylar olurken sırada bekleyen müşteriler ne yaptı?

Derdinizi küçümsemek değil amacım ama insanlar nelerle uğraşıyor.Altı üstü bir pide.Adam satmıyorum dedikten sonra ben o pideyi bir şekilde alsam bile hırsımdan yiyemezdim.Ki o kadar tartışmaya girmek anlamsız.Yapılan şeyler hoş değil kabul.Ama zaten kim kime dişini geçirebilirse olmuş ama sizde boşu boşuna ısrar etmeseydiniz keşke.Üzerine para verse almazdım o saatten sonra.​

Canim sinirlenmekte cok haklisin,ben olsam ben de susup yutmazdim bu yaptigi terbiyesizligi.Kimsenin kimseye bu sekilde konusmaya hakki yok,saygi denen bir sey var,onu da korumak zorundayiz.Satmayacaksa da adam gibi soyleyebilirdi,anlatabilirdi.Bir daha oradan almayin siz de...

pide almaktaki ısrarın gereksiz olmuş
zıkkım olsun der almazdım yine de
ama yanına da bırakmazdım
tarım il müdürlüğünden tutta fırıncılar odası, zabıta,belediye, beyaz masa, maliye ne varsa şikayet ederdim denetlenmesi için
huzursuz olsun içim soğusun diye

şimdi biraz daha sakinleştim. bir daha oraya adım atmam. burası merkeze cok yakın, ve 2 market var satıyorlar seviliyor diye sımardılar. umarım 2 3 aileye daha bunları yaparlar da müşterileri bir bir keserler.. bu arada madem kendime aldıgıma inanmıyorsunuz 3 3 alayım 2. ye beklerim vakit var bile dedim, ama yok yok sana burdan pide dedi.. yok yere kimin kime hakkı var bunu yapmaya? aksamdan beri beklediğim için sasırdım sok oldum ama bi daha adım atmam oraya.
kendimi yanlız hissettigim için bu kadar üzüldüm belkide, arkamdan babamn gidebileceğini bilsem böyle olmazdı belkide.
arkamdaki abla git git görmüyormusun deli gibi bakıyor git bimden al ısıt dedi digerlerini bilmiyorum..

bu arada ben o kdr sasırdımki kendimi savunmaya calısırken vakit geçirdim orada, en son elimden parayı alıp pideyi sarınca kendime geldim ve verin paramı istemiyorum yaptıgınız cok ayıp dedim. almadım yani.
benim ısrarım pide almak için değil kendimi temize cıkarmak içindi, tamamen iyi niyetli bakarken adamın terbiyesizliği beni şoka ugrattı...!

Ya çok haklısın bence.
O anki sinirle naptığını bilememişsin gayet normal.

Ne hissettiğini ne düşündüğünü anlıyorum
Baban olmasa bile ailenin sahip çıkması çok güzel.

okadar saçma sapan insanlar varki gerçekten anlamak zor ...boşver takma kafana gerçekten anlamsız bir hareke olmuş fırıncınınki derdi ne acaba sonuçta parasıyla değilmi?:47:takma canım bu tip insanlara takacak olursan oooo işin içinden çıkılmaz ..benide bulur hep böyleleri bazen sokağa adım atasım gelmiyor:37:

Back
X