Pide satmayan fırıncı..!!

Geçen gün buna benzer bir olay başımıza geldi.
Babam gidiyor pide almaya adam diyor ki ''pide yok.'' Tam da karşımızda.Babam döndüğünde balkondan bakıyoruz elinde pideyle çıkanlar var ufak çaplı bir şok geçirdik.
Meğersem önceden sipariş usülü(!) bir olaya girmişler.Sayılı pide yapılıyormuş.Bir yaşıma daha girdim.

firinci icin pidelerin nereye kime alindiginin ne önemi var
önemli olan satmasi eger talep coksa ona göre üreticek
onun görevi ayrica kazanc kapisi o
cok tebiyesizlik yapmis

ay canım yaa ,pıdeyı cok seven bırı olarak hevesle gıdıp karsılastıgınız duruma bak .cok uzucu gercekten ozellıkle bır genc kız ıcın .sızın ordakı pıdecıde orada market olarak tek olmanın sımarıklıgına kapılmıs sanırım.terbıyesız ınsanlar hıc boyle bırsey yapmaya hakkı yok.sızın yerınızde olsam sıkayetcı olurdum huzursuz ederdım onu .ne demek yaa dılencı kovar gıbı defol gıt demek bır gence .yenılır yutulur sey degıl .sızı cok ıyı anlıyorum .

arkadaslar cok teşekkür ederim.. son msjımda belirtmiştim eksik gramdan mühürlenmiş 15 gün.. fırıncılar odasına şikayet etmiştik, onlarda uyarı vermişler, hoş kesinlikle böyle bir olay olmadı diye reddetmişler madem öyle hakkınızı savunun dimi, benim hatalı oldugumu söylüyordunuz ya...!!

ay ne vicdansız insanlar var böyle,şaştım kaldım inan şoke oldum:53:
Allahından bul diyeydin çıkaydın ablam,yazık kız oruçlu oruçlu çocuk gitmiş sıra beklemiş bide.akranımmısın benim sen yaşıtımmısın boydaşımmısın al paranı ver pidemi diyeydin.esnaf esnaf olmaktan çıktıki,insanlık zaten yok kimselerde kalmamış.şu mübarek günde allahıma havale ediyorum böyle esnafları.
işte bu kafada insanlar her zaman küçük esnaf olmaya mahkumdurlar,hiçbizaman genişleyemezler.terbiyesiz adam kaç yaşındaymış bide utanmaz.
bi keresinde bizim bakkal böyle yaptı,paraüstünü vermedi bana küçüğüm o zamanlar,annem dükkanı başına yıktı adamın.sanki benden aldığı iki kuruşla zengin olcak açgözlü adam.mahallelide üstüne yürüdü adamın meğersem onların çocuklarınada öyle yapmış ama sesi çıkmamış kimsenin.ayy hiç unutmuyorum linç ettçeklerdi bakkalı.
işte böyle böyle sesimizi çıkaralımki bu edepsizlere göz yummayalımki sesleri kesilsin.

oruç sigarasızlık sıcak kafasına vurmuş öküzünnn...erkeklerin genelinde var bu oruçluyuz diye bi sinir bi sinir...tutmayın kardeşim ozaman kalp kıracaksanız terör estirecekseniz tutmayın ....bizemi tutuveriyorsunuz orucu...pideleri bedava mı veriyorsun öküz sonuçta parasını veriyoruz ...müşteri senin velinimetin gerizakalı...:47:aslında esnaflarada halkla ilişkiler okutmalı ...dağdan gelen öküz parayı buldumu dükkan açıyor...önce bi eğitmek gerekiyor ...müşteriye hele birde bayansa nasıl davranmak gerekir ama nerde...boşver tatlım ağlama böyleleri için ağlamaya değmez...adamın tepesinin attığı bi ana sen gelmişsin ve senden çıkarmış öfkesini allaha havale et...allah herkesten güzel cezalandırır hakedenleri...:47:ay çok sinirlendim şimdi gidip yaptığı bütün pideleri kafasından geçiresim var...

oruçtan dolayı sinirlidir adam,60 yaşında diyorsun ayıp ya.bir kıza/kadına bu şekilde davranamaz.bunu öğrenmiş olması lazımdı şu yaşa kadar.bir yere şikayet etme ama yazıktır,ekmeğinden olmasın durup dururken.

oruç sigarasızlık sıcak kafasına vurmuş öküzünnn...erkeklerin genelinde var bu oruçluyuz diye bi sinir bi sinir...tutmayın kardeşim ozaman kalp kıracaksanız terör estirecekseniz tutmayın ....bizemi tutuveriyorsunuz orucu...pideleri bedava mı veriyorsun öküz sonuçta parasını veriyoruz ...müşteri senin velinimetin gerizakalı...:47:aslında esnaflarada halkla ilişkiler davranış görgü nezaket kuralları öğretilmeli okutulmalı ...ama nerde bizimkiler gazete bile okumaktan aciz ayılar gazeteninde sadece resimlerine bakarlar...dağdan gelen öküz parayı buldumu dükkan açıyor...önce bi eğitmek gerekiyor EĞİTİM ŞART ...müşteriye hele birde bayansa nasıl davranmak gerekir ama nerde...boşver tatlım ağlama böyleleri için ağlamaya değmez...adamın tepesinin attığı bi ana sen gelmişsin ve senden çıkarmış öfkesini allaha havale et...allah herkesten güzel cezalandırır hakedenleri...:47:ay çok sinirlendim şimdi gidip yaptığı bütün pideleri kafasından geçiresim var...

Yaa kaç aileye aldığınla neden ilgilensin ki fıırıncı alacağı paraya bakar. O ppideyi teker teker gidip 6 kişi de alsa fırıncının alacağı para zaten aynı. Ben istediğim kadar alırım hatta fırıncı sevinir bile buna değil ki kovmak. Hem neden sana buradan pide yok diyor, neden başkasına veriyor da sana satmıyor ilginç yanii.. Hiç böyle birşey duymadım. Sizin yerinizde olsam adımımı atmam valla.. Başka marketlerde varmış işte tek fırıncı o olsa da artık marketlerde de var alırsınız olur biter..

Ne biçim esnaf bunlar, ürününü, emeğini satmak ve bu sayede rızkını çıkarmak değil midir esnafın derdi, gayesi? İyi yönetilmiyoruz arkadaşlar, devlet kendini kar etme amacıyla varolan bir işletme gibi görüyor, bizi ise müşteri, memur kendini vatandaştan kıdemli ve kıymetli sanıyor, halbu ki vatandaşın maaşı ile orada çalışıyor, vatandaşa hizmet vermek için orada. Kimi esnaf ise burası benim iş yerim, benim malım ve ben bilirim diyip vatandaşı hor görüyor. Tamam sermaye sahibi olana kadar sen de sıradan bir vatandaştın fakat ekmek teknen oldu diye daha farklı bir statüye kavuşmadın, sen emeğinin karşılığını almak için oradasın. İnsanlara bunu iyi anlatmak lazım, ticaret odası kaydıyla bitmiyor iş yeri sahibi olmak, eğitimsiziz arkadaş, cahiliz.

Ne biçim esnaf bunlar, ürününü, emeğini satmak ve bu sayede rızkını çıkarmak değil midir esnafın derdi, gayesi? İyi yönetilmiyoruz arkadaşlar, devlet kendini kar etme amacıyla varolan bir işletme gibi görüyor, bizi ise müşteri, memur kendini vatandaştan kıdemli ve kıymetli sanıyor, halbu ki vatandaşın maaşı ile orada çalışıyor, vatandaşa hizmet vermek için orada. Kimi esnaf ise burası benim iş yerim, benim malım ve ben bilirim diyip vatandaşı hor görüyor. Tamam sermaye sahibi olana kadar sen de sıradan bir vatandaştın fakat ekmek teknen oldu diye daha farklı bir statüye kavuşmadın, sen emeğinin karşılığını almak için oradasın. İnsanlara bunu iyi anlatmak lazım, ticaret odası kaydıyla bitmiyor iş yeri sahibi olmak, eğitimsiziz arkadaş, cahiliz.

Tamam da bunun iyi ya da kötü yönetilmekle, devletle ne ilgisi var?

Tamamen kişilerin kendi vicdan ve ahlaklarıyla ilgili münferit bir durum bu.

Tamam da bunun iyi ya da kötü yönetilmekle, devletle ne ilgisi var?

Tamamen kişilerin kendi vicdan ve ahlaklarıyla ilgili münferit bir durum bu.

Sandığın kadar yüzeysel bir durum değil canım bu, dümdüz okuduğumu yorumlayarak değil, sosyolojik bağlamda yaklaştım konuya. Her şey temelde başlar ve biter, eğitim sistemleri hükemetlerin politikalarıyla düzenlenir, değişir. Malesef burada bize aktarılan konu binde bir değil, bir çok insan var bu kafa yapısında olan, insanları hor görmeyi, azarlamayı adet edinmiş. Ne zaman bir devlet dairesine gitsem illa ki bir memurla kavga etmeden çıkamıyorum, çünkü insana insan gibi davranmıyorlar, "işini görmek için bana muhtaçsın, buranın ağası benim" kafasındalar. Mevcut yönetime dair bir serzeniş değildi bu, bana biraz bu konuda hassasiyet göstermişsin gibi geliyor fakat orada 60 yaşında bir insandan bahsediliyor, sonuç olarak mevcut hükümet tarafından üretilen bir altyapının ürünü olamaz, anlatmaya çalıştığım şey bambaşka.

Sandığın kadar yüzeysel bir durum değil canım bu, dümdüz okuduğumu yorumlayarak değil, sosyolojik bağlamda yaklaştım konuya. Her şey temelde başlar ve biter, eğitim sistemleri hükemetlerin politikalarıyla düzenlenir, değişir. Malesef burada bize aktarılan konu binde bir değil, bir çok insan var bu kafa yapısında olan, insanları hor görmeyi, azarlamayı adet edinmiş. Ne zaman bir devlet dairesine gitsem illa ki bir memurla kavga etmeden çıkamıyorum, çünkü insana insan gibi davranmıyorlar, "işini görmek için bana muhtaçsın, buranın ağası benim" kafasındalar. Mevcut yönetime dair bir serzeniş değildi bu, bana biraz bu konuda hassasiyet göstermişsin gibi geliyor fakat orada 60 yaşında bir insandan bahsediliyor, sonuç olarak mevcut hükümet tarafından üretilen bir altyapının ürünü olamaz, anlatmaya çalıştığım şey bambaşka.

Ben mevcut yönetimin avukatı değilim. Sadece bu kommün zihniyetle olayları; en azından bu olayı çözümleyemeyeceğinizi belirtmek istiyorum.

Ayrıca bana canım demekten men ediyorum sizi.

Ben mevcut yönetimin avukatı değilim. Sadece bu kommün zihniyetle olayları; en azından bu olayı çözümleyemeyeceğinizi belirtmek istiyorum.

Kadın ne demek istediğini güzel bi dille anlatmış, nerden çıktı bu avukatlık vs.? Kim dedi size avukatlığını yapma diye? Dediği gibi çok da alakası var. Bir toplumda yaşayan insanların yaşama ve davranış kültürlerini içinde yaşadıkları ekonomik sistem, devlet kültürü, vs. hepsi belirler. Gündelik olaylara at gözlüğüyle bakanlar da aynen sizin gibi alakasını kuramaz.

Bir de, madem bu kadar "düzeyli", "elit" ve de "diplomatik" bir lügatiniz var kuzum, tüm kk'yı men ediverin canım demekten de, hepimiz resmi kurum Türkçe'siyle konuşuverelim bundan sonra.

Yani söyleyeceğim şeyler çok yanlış anlaşılacak o yüzden hiç muhatap olmamayı tercih ediyorum "canım" :)

kesinlikle seninle birebir aynı şeyleri düşünüyorum arkadaşım,haklısın.

Back
X