- 4 Aralık 2012
- 14.265
- 10.145
- Konu Sahibi BayanHicKimse
Merhabalar, Dünya mutfağı deyince insan şöyle bi korkuyor ama araştırdıkça gördüm ki bazı ülkelerin mutfaklarıyla Türk Mutfağı çok benziyormuş. Pierogi Polonya'ya özgü bir yemek daha doğrusu mantı İçi isteğe göre kıyma, peynir, patates ve hatta çilekle bile doldurularak yapılabilir. İsteğe göre ya haşlanarak ya da kızartılarak servis ediliyor, yapımı çok zahmetli gibi görünse de sonuç çok enfes bi lezzet Tarifime başlıyorum
Hamuru için:
1/3 süt
Bir tutam tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un.
Önce süt ve yumurta güzelce çırpılır. Daha sonra bir bardak unu ve tuz konulur. Hamurumuz ele yapışmayacak şekilde olana kadar azar azar un ilave edilir. Daha sonra hamurumuzu iki bezeye bölüp, 20 dakika beletelim. Biz de o arada iç harcımız hazırlayalım
İç malzemesi için:
2 adet küçük boy haşlanmış patates
1 küçük soğan(ince ine kıyılmış)
2 çorba kaşığı tereyağ
1 kase kaşar peyniri rendesi
Haşlanmış patatesler ile kaşar peyniri bir kapta harmanlanır.
Soğanlar ölünceye kadar tereyağında kavrulur.
Daha sonra soğanları patates kaşar karışımının üzerine döküp püre kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
Şimdi sıra geldi hamurumuz açmaya... İnce bir hamur açıyoruz. Sonra su bardağı ile bölüştürüyoruz.
İç harcı koyarken her bir parçaya hamurun yapıştırırken kolay olsun diye yumurta akı sürüyoruz.
Kapattığımız hamurları beş dakika kaynar suda haşlıyoruz, ben haşladıktan sonra bi de tereyağında alt üst kızarttım.
Ve artık bu kadar zahmetten sonra sunuma geçebiliriz sunumda yogurt, ketcap, pul biber ve nane kullandim.
Yarışmacı arkadaşlarıma başarılar dilerim
Hamuru için:
1/3 süt
Bir tutam tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un.
Önce süt ve yumurta güzelce çırpılır. Daha sonra bir bardak unu ve tuz konulur. Hamurumuz ele yapışmayacak şekilde olana kadar azar azar un ilave edilir. Daha sonra hamurumuzu iki bezeye bölüp, 20 dakika beletelim. Biz de o arada iç harcımız hazırlayalım
İç malzemesi için:
2 adet küçük boy haşlanmış patates
1 küçük soğan(ince ine kıyılmış)
2 çorba kaşığı tereyağ
1 kase kaşar peyniri rendesi
Haşlanmış patatesler ile kaşar peyniri bir kapta harmanlanır.
Soğanlar ölünceye kadar tereyağında kavrulur.
Daha sonra soğanları patates kaşar karışımının üzerine döküp püre kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
Şimdi sıra geldi hamurumuz açmaya... İnce bir hamur açıyoruz. Sonra su bardağı ile bölüştürüyoruz.
İç harcı koyarken her bir parçaya hamurun yapıştırırken kolay olsun diye yumurta akı sürüyoruz.
Kapattığımız hamurları beş dakika kaynar suda haşlıyoruz, ben haşladıktan sonra bi de tereyağında alt üst kızarttım.
Ve artık bu kadar zahmetten sonra sunuma geçebiliriz sunumda yogurt, ketcap, pul biber ve nane kullandim.
Yarışmacı arkadaşlarıma başarılar dilerim
Son düzenleme: