Yarışma Pierogi-Polonya Mantısı- Doruk Un Sponsorluğunda

BayanHicKimse

.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
14.265
10.145
Merhabalar, Dünya mutfağı deyince insan şöyle bi korkuyor ama araştırdıkça gördüm ki bazı ülkelerin mutfaklarıyla Türk Mutfağı çok benziyormuş. Pierogi Polonya'ya özgü bir yemek daha doğrusu mantı :KK52: İçi isteğe göre kıyma, peynir, patates ve hatta çilekle bile doldurularak yapılabilir. İsteğe göre ya haşlanarak ya da kızartılarak servis ediliyor, yapımı çok zahmetli gibi görünse de sonuç çok enfes bi lezzet :kk77: Tarifime başlıyorum :KK54:
Hamuru için:
1/3 süt
Bir tutam tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un.
kkbd9q.jpg

Önce süt ve yumurta güzelce çırpılır. Daha sonra bir bardak unu ve tuz konulur. Hamurumuz ele yapışmayacak şekilde olana kadar azar azar un ilave edilir. Daha sonra hamurumuzu iki bezeye bölüp, 20 dakika beletelim. Biz de o arada iç harcımız hazırlayalım :KK55:
GYBMZr.jpg
1yLO7B.jpg

İç malzemesi için:
2 adet küçük boy haşlanmış patates
1 küçük soğan(ince ine kıyılmış)
2 çorba kaşığı tereyağ
1 kase kaşar peyniri rendesi
Lay5R0.jpg

Haşlanmış patatesler ile kaşar peyniri bir kapta harmanlanır.
5dg6Xd.jpg

Soğanlar ölünceye kadar tereyağında kavrulur.
l7d5pg.jpg

Daha sonra soğanları patates kaşar karışımının üzerine döküp püre kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
mP3AZZ.jpg

Şimdi sıra geldi hamurumuz açmaya... İnce bir hamur açıyoruz. Sonra su bardağı ile bölüştürüyoruz.
İç harcı koyarken her bir parçaya hamurun yapıştırırken kolay olsun diye yumurta akı sürüyoruz.
AmLrvz.jpg

Kapattığımız hamurları beş dakika kaynar suda haşlıyoruz, ben haşladıktan sonra bi de tereyağında alt üst kızarttım.
Lay56a.jpg

Ve artık bu kadar zahmetten sonra sunuma geçebiliriz :KK49: sunumda yogurt, ketcap, pul biber ve nane kullandim.
l7d5XE.jpg
YBDZLj.jpg
QAaO3G.jpg

Yarışmacı arkadaşlarıma başarılar dilerim :KK50:

Son düzenleme:
X