- 25 Mayıs 2022
- 1.680
- 485
- 73
- Konu Sahibi Bluegreenworld
-
Ya yakın çevrenin hepsine baktım genetik bölümü diye bı bölüm yokGenetik test sonucu değil bende yaptırmıstım böyle değil sonuçlar normal kan degerlerinize bakilmisaraştırma hastanelerinde genetik laboratuvar da yapılıyor pıhtılaşma testi hemotoloji bolumlerinde yapılmıyor
Üniversite araştırma hastanelerinde var genetik laboratuvar netten belki bulamamis ola bilirsiniz tlf ile arayıp sora bilirsinizYa yakın çevrenin hepsine baktım genetik bölümü diye bı bölüm yok
Benm olduğum sehirdeki araştırma hastanesinde genetik bölüm yokmuş ama yakındaki bı şehirde var. Ama bu saatten sonra gitsem bişey ifade eder mi zaten sonuç 1-2 ayda açıklanıyorÜniversite araştırma hastanelerinde var genetik laboratuvar netten belki bulamamis ola bilirsiniz tlf ile arayıp sora bilirsiniz
Şimdi işin kötüsü ben doktorun yanına gittiğimde kan sulandırıcıya başlamadan gitmiştim 4+5 falandim. Sonra doktorum pıhtılaşma testi yaptım deyince doktorum sulandırıcıya başlattı. Yani testten sonra başlattı ki doğru sonucu versin. Şimdi sulandırıcı kullanıyorum bu saatten sonra test yapsam en az 1-2 ay sürüyor özelde bile 1 ay dediler ve şuan sulandırıcı kullandığım için yarın bile yapsam testi kanıma şuan sulandırıcı karışmış durumda. Bırakıp bikac gün sonra gideyim desem ne olacaksa zaten o bıraktığım sürede de olma ihtimali var zaten. İşin kötü tarafi doktora inandım keşke genetik bölümüne gitseymisim bilmedim. İnşallah tekrar aynı şeyler yaşanmaz inşallah genetikte bı problem yoktur.Eğitim arastirmalarda kan pihtilasma testi yapılir ama her bana yapin diyene yapmazlar.
Sorununuz ne bilmiyorum ama uğraşıp yaptırın.
Yada kendi paranız ile iyi bi lab da yaptırın.
Şimdi işin kötüsü ben doktorun yanına gittiğimde kan sulandırıcıya başlamadan gitmiştim 4+5 falandim. Sonra doktorum pıhtılaşma testi yaptım deyince doktorum sulandırıcıya başlattı. Yani testten sonra başlattı ki doğru sonucu versin. Şimdi sulandırıcı kullanıyorum bu saatten sonra genetige gidip test yapsam en az 1-2 ay sürüyor özelde bile 1 ay dediler ve şuan sulandırıcı kullandığım için yarın bile yapsam testi kanıma şuan sulandırıcı karışmış durumda. Bırakıp bikac gün sonra gideyim desem ne olacaksa zaten o bıraktığım sürede de olma ihtimali var zaten. İşin kötü tarafi doktora inandım keşke genetik bölümüne gitseymisim bilmedim. İnşallah tekrar aynı şeyler yaşanmaz inşallah genetikte bı problem yoktur.Bence bırakmayın önce hastaneyi arayın lütfen. Sizden trombofili kanı alınmış mı öğrenin. Bu hematoloji doktoruna göründünüz mü siz sonuçlar çıktıktan sonra?
Ayrıca bende hem gen hem trombofili için test vermiştim. Önce gen sonuçları çıktı ertesi gün pıhtılaşma sonuçları çıktı. Belki yarın sonuçlarınız çıkar
Evet biraz geç çıkıyor sonuç hamilelik durumunuz var ise özelde yaptirin ihmal etmeyin ben bu sebebten 3 bebek kaybjm var dr onemsemedi söylediğim halde yaptırmadı Allah korusun bebeginizi riske atmayın derimBenm olduğum sehirdeki araştırma hastanesinde genetik bölüm yokmuş ama yakındaki bı şehirde var. Ama bu saatten sonra gitsem bişey ifade eder mi zaten sonuç 1-2 ayda açıklanıyor
Şimdi işin kötüsü ben doktorun yanına gittiğimde kan sulandırıcıya başlamadan gitmiştim 4+5 falandim. Sonra doktorum pıhtılaşma testi yaptım deyince doktorum sulandırıcıya başlattı. Yani testten sonra başlattı ki doğru sonucu versin. Şimdi sulandırıcı kullanıyorum bu saatten sonra test yapsam en az 1-2 ay sürüyor özelde bile 1 ay dediler ve şuan sulandırıcı kullandığım için yarın bile yapsam testi kanıma şuan sulandırıcı karışmış durumda. Bırakıp bikac gün sonra gideyim desem ne olacaksa zaten o bıraktığım sürede de olma ihtimali var zaten. İşin kötü tarafi doktora inandım keşke genetik bölümüne gitseymisim bilmedim. İnşallah tekrar aynı şeyler yaşanmaz inşallah genetikte bı problem yoktur. Senin kalp atışı mi oluşmadı yoksa olusup durdu mu yoksa başka şekilde miEvet biraz geç çıkıyor sonuç hamilelik durumunuz var ise özelde yaptirin ihmal etmeyin ben bu sebebten 3 bebek kaybjm var dr onemsemedi söylediğim halde yaptırmadı Allah korusun bebeginizi riske atmayın derim
Hamilelik istiyosaniz eyer bence kendi nacizane fikrim coraspirini birakmayin. Benim kan pihtilasmam var, ve 2 hamilelik geciridm 2 tane yavrum oldu. Bunlarin her ikisindede hamile kalmadan bir kac ay oncesinde corasporine basliyorum ve sonra hamilelik olusuyor. Eyer icmezsem aspirini bebegimin kalp atismari hic olmadan kaybediyorum durek kurtaja aliyolar,ama direk hamile kaliyorum tabi aspirini icersem hamilelik ilerliyo yoksa iste kutajla sonuclaniyo. Hamileligimin 33 haftasina kadarda iciyorumben şimdi ne yapicam bilmiyorum sanırım coraspini bırakıp tevekkül edicem inşallah tekrar aynı şeyi yaşamam
Yanlız trombofili paneli testi hemen çıkmaz 2 haftayı bulur çıkması.Şimdi işin kötüsü ben doktorun yanına gittiğimde kan sulandırıcıya başlamadan gitmiştim 4+5 falandim. Sonra doktorum pıhtılaşma testi yaptım deyince doktorum sulandırıcıya başlattı. Yani testten sonra başlattı ki doğru sonucu versin. Şimdi sulandırıcı kullanıyorum bu saatten sonra test yapsam en az 1-2 ay sürüyor özelde bile 1 ay dediler ve şuan sulandırıcı kullandığım için yarın bile yapsam testi kanıma şuan sulandırıcı karışmış durumda. Bırakıp bikac gün sonra gideyim desem ne olacaksa zaten o bıraktığım sürede de olma ihtimali var zaten. İşin kötü tarafi doktora inandım keşke genetik bölümüne gitseymisim bilmedim. İnşallah tekrar aynı şeyler yaşanmaz inşallah genetikte bı problem yoktur.
Canım işte bilmiyorum ki pıhtılaşma olup olmadığını hamilelikten önce başlamadım 4. Hafta da başladım güya testim belli olucakti olmadı. Doktorda kafamıza göre sulandırıcı veremeyiz dedi. Tek bir düşükle bunu yapmak sacma olur dedi. Ooff çok korkuyorum bişey olucak diye 2 hafta sonra kalp atışı duymak için çağırdı tekrar doktorum. İnşallah duyarım. Coraspini de bence bırak dedi doktor.Hamilelik istiyosaniz eyer bence kendi nacizane fikrim coraspirini birakmayin. Benim kan pihtilasmam var, ve 2 hamilelik geciridm 2 tane yavrum oldu. Bunlarin her ikisindede hamile kalmadan bir kac ay oncesinde corasporine basliyorum ve sonra hamilelik olusuyor. Eyer icmezsem aspirini bebegimin kalp atismari hic olmadan kaybediyorum durek kurtaja aliyolar,ama direk hamile kaliyorum tabi aspirini icersem hamilelik ilerliyo yoksa iste kutajla sonuclaniyo. Hamileligimin 33 haftasina kadarda iciyorum
Ben hematoloji bölümünde yaptım ve arkadaşlarin dediğine göre orda genetik test yapılmıyormus genetik bölümüne gitmek gerekiyormuş. Burada da o bölüm yokmuş zaten.Şimdi 6+2 yım 10 gündür test çıkar diye coraspin kullandım. Fakat doktor sonuçları görünce bizim bakmamız gereken testler bunlar değil dedi. Bunlardan anlaşılmaz pıhtılaşma dedi fakat hematoloji uzmanı pıhtılaşma testi yaptım dedi. Sadece yaptığı tetkikler bunlar görünüyor internette. Şuanda farklı bı şehirdeki hastanede genetik bölümüne gitsem, 7. Haftanın içindeyim ve kan sulandırıcı kullandım doğru sonuç verir mi bilmiyorum ki doktorunda yapıp yapmayacağını bilmiyorum 1 kürtajla yapmıyorlarmis . 1 ay kadar yine sulandırıcı kullanmak gerekecek doktorum da diyoki sağlıklı olma ihtimali de var. Bence içme şimdi de bekle herkesin başına geliyor ilkindeYanlız trombofili paneli testi hemen çıkmaz 2 haftayı bulur çıkması.
Siz ne zaman test yaptırdınız?
Arkadaşlar yazmış o konu benim dikkatimden kaçtı.
Bi sorun bakalım belki doktor yaptırmıştır.
Benim testimi kadin dogumcu yönlendirmesi ile yaptilar.
Suleymaniye egitim arastirmada doktor adını yazip kaşesini bastı testi yazdı, ek binaya yönlendirdi. Ondan sonra kanımı alıp sonucu bekledim.
Sonuç fecahat çıkınca sizin su an elinizde olan testlerin daha kapsamlısı yapıldı.
Bi kaç sayfa bi sonuctu orda da sorun çıkmıştı bende.
Homosistein’im çok yüksekti, ki 1 puan bile yüksek olsun istenmeyen sonuç bende fecahat düzeydeydi.
Merak etme içtiğin kan sulandırı hap coraspin ise sorun olmaz, iğne ise 0,4 lük doz üzeri ilaç dozudur. 0,4 üzeri olmadığı sürece sorun olmaz.
Tedirgin olmana gerek yok.
Valla şöyle söyleyeyim benim arkadaşım bi düşük yaşamıştı ikinciye gebe kalınca doktoru kese görününce coraspine başlattı. O hiç genetik test vermedi. Öncesinde bir kere düşük yaşadı diye verdi doktoru hatta son ayında iğne kullandırdı.Şimdi işin kötüsü ben doktorun yanına gittiğimde kan sulandırıcıya başlamadan gitmiştim 4+5 falandim. Sonra doktorum pıhtılaşma testi yaptım deyince doktorum sulandırıcıya başlattı. Yani testten sonra başlattı ki doğru sonucu versin. Şimdi sulandırıcı kullanıyorum bu saatten sonra genetige gidip test yapsam en az 1-2 ay sürüyor özelde bile 1 ay dediler ve şuan sulandırıcı kullandığım için yarın bile yapsam testi kanıma şuan sulandırıcı karışmış durumda. Bırakıp bikac gün sonra gideyim desem ne olacaksa zaten o bıraktığım sürede de olma ihtimali var zaten. İşin kötü tarafi doktora inandım keşke genetik bölümüne gitseymisim bilmedim. İnşallah tekrar aynı şeyler yaşanmaz inşallah genetikte bı problem yoktur.
Benim 8 haftalık kalp atışı durdu 10 haftalık ayni sebep 14 haftalık aynı kalp atışları durdu şuan kullaniyorsaniz kan sulandirici bir sorun olmaz ama siz perinatologami gidiyorsunuz yoksa k.dogum dr mu bulundugunuz ilde perinatolog ile de görüşün mutlaka rabbim sağlıkla kucağınıza almayida nasip etsin inşallahŞimdi işin kötüsü ben doktorun yanına gittiğimde kan sulandırıcıya başlamadan gitmiştim 4+5 falandim. Sonra doktorum pıhtılaşma testi yaptım deyince doktorum sulandırıcıya başlattı. Yani testten sonra başlattı ki doğru sonucu versin. Şimdi sulandırıcı kullanıyorum bu saatten sonra test yapsam en az 1-2 ay sürüyor özelde bile 1 ay dediler ve şuan sulandırıcı kullandığım için yarın bile yapsam testi kanıma şuan sulandırıcı karışmış durumda. Bırakıp bikac gün sonra gideyim desem ne olacaksa zaten o bıraktığım sürede de olma ihtimali var zaten. İşin kötü tarafi doktora inandım keşke genetik bölümüne gitseymisim bilmedim. İnşallah tekrar aynı şeyler yaşanmaz inşallah genetikte bı problem yoktur. Senin kalp atışı mi oluşmadı yoksa olusup durdu mu yoksa başka şekilde mi
Kadın doguma gidiyorum ama artık coraspin kullanma dedi pıhtılaşma var mı yokmu bilmiyoruz dedi o da kanama yapabilir dedi. Perinatolog neye bakıyor acabaBenim 8 haftalık kalp atışı durdu 10 haftalık ayni sebep 14 haftalık aynı kalp atışları durdu şuan kullaniyorsaniz kan sulandirici bir sorun olmaz ama siz perinatologami gidiyorsunuz yoksa k.dogum dr mu bulundugunuz ilde perinatolog ile de görüşün mutlaka rabbim sağlıkla kucağınıza almayida nasip etsin inşallah
Canm keseyi bugün gördük çok şükür kalp atışı için 2 hafta sonra gel dedi. Doktoruma kaç kere söyledim tedbiren kullanayim diye pıhtılaşma olup olmadığını bilmiyoruz kanama ihtimali var dedi. Belki de hiçbir sorun yoktur ama kanaman olursa dedi. Ben kullanmanı onermiyorum dedi kullansan da 8 hafta tek kullanabilirsin dedi sonra zaten bişey olcaksa olacak dedi. Ama anlamıyor mu anlamadım başka doktora mi gitsem diyorum çünkü sizin dediğiniz gibi tedbir amaçlı kullanan o kadar insan var ki... benm ki aşırı sıkıntılı gözle bakıyor. Yani bişey olacaksa olsun ama sulandırıcı kullanma gözüyle bakıyor bu sefer bişey olursa o zaman genetik yap diyor. Belki de bu sağlıklıdır diyor.Valla şöyle söyleyeyim benim arkadaşım bi düşük yaşamıştı ikinciye gebe kalınca doktoru kese görününce coraspine başlattı. O hiç genetik test vermedi. Öncesinde bir kere düşük yaşadı diye verdi doktoru hatta son ayında iğne kullandırdı.
Doktorunuza durumunuzu anlatın kullanmanız çok sakıncalı gibi görünmüyor. Devam edin bence kullanmaya ve er ya da geç pıhtılaşma testini de yaptırın.
Kese ve kalp atışı görüldü mü sizde
Bizim gibi riskli gebelik gruplarına bakıyor sizi en doğru tedaviye yönlendirirKadın doguma gidiyorum ama artık coraspin kullanma dedi pıhtılaşma var mı yokmu bilmiyoruz dedi o da kanama yapabilir dedi. Perinatolog neye bakıyor acaba
Testi ne zaman yaptırdın.Ben hematoloji bölümünde yaptım ve arkadaşlarin dediğine göre orda genetik test yapılmıyormus genetik bölümüne gitmek gerekiyormuş. Burada da o bölüm yokmuş zaten.Şimdi 6+2 yım 10 gündür test çıkar diye coraspin kullandım. Fakat doktor sonuçları görünce bizim bakmamız gereken testler bunlar değil dedi. Bunlardan anlaşılmaz pıhtılaşma dedi fakat hematoloji uzmanı pıhtılaşma testi yaptım dedi. Sadece yaptığı tetkikler bunlar görünüyor internette. Şuanda farklı bı şehirdeki hastanede genetik bölümüne gitsem, 7. Haftanın içindeyim ve kan sulandırıcı kullandım doğru sonuç verir mi bilmiyorum ki doktorunda yapıp yapmayacağını bilmiyorum 1 kürtajla yapmıyorlarmis . 1 ay kadar yine sulandırıcı kullanmak gerekecek doktorum da diyoki sağlıklı olma ihtimali de var. Bence içme şimdi de bekle herkesin başına geliyor ilkinde
Benm yaşadığım yerde yok maalesefBizim gibi riskli gebelik gruplarına bakıyor sizi en doğru tedaviye yönlendirir
Testi 10 gün önce yaptım. Coraspin kullandım. Doktorumdan hiic bişi anlamadım bicok kisi tedbir amaçlı kullanmış bir düşük geçirmiş olsa bile... benmki katiyen böyle biseye doğru bakmıyor en fazla 8. Haftaya kadar coraspin kullanabilirsin daha sonra kesmen gerekiyor dedi... bana da bugünden itibaren kullanma dedi. Bu yaptıkları test genetik test değil bundan pıhtılaşma olup olmadığını anlayamayız dedi. Kafamıza göre sana sulandırıcı da veremeyiz dedi. Başka bir doktora daha görüşmek istiyorum belki de başka iyi bir doktor tedbiren kullan dicek sorun yok dicek. Tekrar aynı şeyi yasicam diye çok korkuyorum. Bugün içmedim coraspini. Yaşadığım yerde küçük bir yer doktor fazla yok maalesefTesti ne zaman yaptırdın.
Kan sulandırıcı olarak ne kullanıyorsun ki???
Yo yapılıyor, benim bi kimyasal gebeligim vardı, doktor gerek gördü yaptırdı.
3 düşük 3 kürtaj beklenmedi.
Doktorun gerek gormesi onemli.
Ama bu test sonuclanmadan kan sulandırıcı kullandirmaz doktorlar, sizin doktor degisik bi yol izlemis…
İyi de ama bu test sonucunu görmeden genlerde sorun var mı yok mu bilmeden coraspin ya da iğne kullandırılmaz ki…Testi 10 gün önce yaptım. Coraspin kullandım. Doktorumdan hiic bişi anlamadım bicok kisi tedbir amaçlı kullanmış bir düşük geçirmiş olsa bile... benmki katiyen böyle biseye doğru bakmıyor en fazla 8. Haftaya kadar coraspin kullanabilirsin daha sonra kesmen gerekiyor dedi... bana da bugünden itibaren kullanma dedi. Bu yaptıkları test genetik test değil bundan pıhtılaşma olup olmadığını anlayamayız dedi. Kafamıza göre sana sulandırıcı da veremeyiz dedi. Başka bir doktora daha görüşmek istiyorum belki de başka iyi bir doktor tedbiren kullan dicek sorun yok dicek. Tekrar aynı şeyi yasicam diye çok korkuyorum. Bugün içmedim coraspini. Yaşadığım yerde küçük bir yer doktor fazla yok maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?