- 22 Şubat 2023
- 914
- 844
- 33
- Konu Sahibi Bluegreenworld
-
Kalp atışlarını da duyarsınız inşallahCanm keseyi bugün gördük çok şükür kalp atışı için 2 hafta sonra gel dedi. Doktoruma kaç kere söyledim tedbiren kullanayim diye pıhtılaşma olup olmadığını bilmiyoruz kanama ihtimali var dedi. Belki de hiçbir sorun yoktur ama kanaman olursa dedi. Ben kullanmanı onermiyorum dedi kullansan da 8 hafta tek kullanabilirsin dedi sonra zaten bişey olcaksa olacak dedi. Ama anlamıyor mu anlamadım başka doktora mi gitsem diyorum çünkü sizin dediğiniz gibi tedbir amaçlı kullanan o kadar insan var ki... benm ki aşırı sıkıntılı gözle bakıyor. Yani bişey olacaksa olsun ama sulandırıcı kullanma gözüyle bakıyor bu sefer bişey olursa o zaman genetik yap diyor. Belki de bu sağlıklıdır diyor.
Çok teşekkür ederim sağolun Benim kalp atışı hiç oluşmamıştı maalesefKalp atışlarını da duyarsınız inşallah
Yani sizi yönlendirmek istemem ama bence de başka doktora da sorabilirsiniz.
Bazı doktorlar kalp atışını duyduktan sonra başlatıyormuş sizin doktor da belki öyle düşünüyordur.
Bilemedim yani ben sizin yerinizde olsam başka doktora da giderdim.
Teşekkür ederim hakilsiiniz çokta korkuyorum coraspin icmesem 2 hafta sonra kalp atışı duymasam diye. O zaman derim ki keşke icseydim falan diye kendimi döverim biliyorum. Kendimi çok çaresiz hissediyorum doktorlar 2 düşüğü bekle diyorlar ya içimden biseyler eriyor sanki. Sonra bi umut diyorum belki de kromozom bozukluğundan duymamıştık falan. Bunu da bekleyelm diyorum. İçersem de biseyim yoksa kanama yaparsa yine de kendimi suçlıycam şimdi 6 haftalığım test yapsam da yine 1 ay tedbiren sonuç çıkana kadar kullanmam gerekecek hem iğne hem hap dicek. O da araştırma hastanesinde kolay kolay yapmak istemiyorlar özelde desen maddi durumum şuan ona elverişli değil maalesef. 6 bin masrafı var... beş dk önce ben bu hapı kullancam diye karar alıyorum okuduğum yorumları araştırmaları görünce 5 dk sonra vazgeçiyorum ya tehlikeli olursa bişey yoksa kanama olursa diye. Ve her geblikte bilinçsizce mi kullancam diyorum.... ben mi çok kasıyorum bilmiyorum akışına bırakayım diyorum, sonra diyorum ki ya 2 hafta sonra her şey için çok geç olursa. Bebeğim çok zor tuttu. 2 seferde yaklaşık 1 yıl bekledim. Ve çok travmatik geçti. Doktorumda hep arada bırakıyor beni...İyi de ama bu test sonucunu görmeden genlerde sorun var mı yok mu bilmeden coraspin ya da iğne kullandırılmaz ki…
Eee kafaya göre vermis kullandırmış şimdi niye veremem baska doktor görsün diyor.
Hastaneye git sor, trombofili paneli testi yaptınız mı sonuc ne zaman çıkar, yapmadı iseniz yapın deyin.
Özel laboratuvar da kendiniz ücretini ödeyerekte yaptırabilirsiniz.
Benim tek bacağıma öyle bi ağrı giriyordu ki tarifini yapamam o ağrının, pıhtılaşmadan kan zor gidip geldiği için ben neler yaşadım.
Gebeligin sonlara dogruda tek bacagim davul gibi sisti, vucudum zaten sisti ama tek bacagim inanılmazdı.
Bunların nedeni kan pıhtılaşması, yedikule hastanesi kalp damar doktoru kan sulandırıcı iğnemin dozunu 0,4 den 0,6 ya çıkarmadı.
Çıkaramam çünkü 0,6 doz ilac dozu idare edeceksin dedi. Ve inanın ben sekilden sekile girdim.
Sayisiz sorunlarla gebelik gecirdim.
Kan sulandirici şakaya gelmez. Diyelim sizin ihtiyaciniz yok, ignenin etkisi 1 gun ama coraspinin öyle degil gunlerce devam ediyor.
Aniden diyelim bi sorun oldu ameliyata alinacaksin o ictigin coraspin kanin şakır şakır akmasına neden olursa masa da kalırsın.
Aaa ben içtim vs doktor test yapmadan verdi diyorlar ama ne büyük risk bilmiyorlar.
O kan dursun diye doktorlar kac takla atiyor hasta hayatta kalsın diye.
Benim inanın o igneye o coraspine ihtiyacim vardi ki kan anca normal akış hızına geliyordu.
Ben size yorum yazdim sorun olmaz diye ama doktorunuz neden gerek gördüğünü pek anlamis değilim, zannettim ki kan akis hizi var, kan testinde sorun gördü de trombofili paneli testi istedi zannettim.
Diger yorumumu dikkate almayin doktorun akıl karı bir gerek görmüşte verdi coraspin zannettim.
Bu kadar büyük sorunlara test sonucu gelmeden bana bile kullandırmadılar…
Yok mu başka devlet hastanesi değişik doktora görüş.Teşekkür ederim hakilsiiniz çokta korkuyorum coraspin icmesem 2 hafta sonra kalp atışı duymasam diye. O zaman derim ki keşke icseydim falan diye kendimi döverim biliyorum. Kendimi çok çaresiz hissediyorum doktorlar 2 düşüğü bekle diyorlar ya içimden biseyler eriyor sanki. Sonra bi umut diyorum belki de kromozom bozukluğundan duymamıştık falan. Bunu da bekleyelm diyorum. İçersem de biseyim yoksa kanama yaparsa yine de kendimi suçlıycam şimdi 6 haftalığım test yapsam da yine 1 ay tedbiren sonuç çıkana kadar kullanmam gerekecek hem iğne hem hap dicek. O da araştırma hastanesinde kolay kolay yapmak istemiyorlar özelde desen maddi durumum şuan ona elverişli değil maalesef. 6 bin masrafı var... beş dk önce ben bu hapı kullancam diye karar alıyorum okuduğum yorumları araştırmaları görünce 5 dk sonra vazgeçiyorum ya tehlikeli olursa bişey yoksa kanama olursa diye. Ve her geblikte bilinçsizce mi kullancam diyorum.... ben mi çok kasıyorum bilmiyorum akışına bırakayım diyorum, sonra diyorum ki ya 2 hafta sonra her şey için çok geç olursa. Bebeğim çok zor tuttu. 2 seferde yaklaşık 1 yıl bekledim. Ve çok travmatik geçti. Doktorumda hep arada bırakıyor beni...
Baktım hastanenin sitesine falan yok sadece bu tetkikler var. Zaten bana demişti doktor gelmene gerek yok internete sonuçlar düşer doktoruna gösterirsin diye.Yok mu başka devlet hastanesi değişik doktora görüş.
Hastanenin internet sitesine gir.
Rapor yada test sonucu bölümü var.
Eger orda raporunuz yazildi diye bi sonuc varsa, trombofili paneli test sonucu çıkmış demektir.
Ama 15 gün en kisa sürede çıkması…
Ben kontrol etmistim hep sonucumu.
Zaten bu kanlar bulundugunuz ilde hangi egitim arastirma hastanesinin lab yapiyorsa testi oraya gönderilir.
Gen mutasyonu icin bekletip gozlemledikleri icin uzun surer sonuc çıkması.
ben 37. haftada kaybettim bebegimi. dogururyorum diye gittigimde hastanede kalbinin durdugunu ogrendim. benım doktorumher ihtimale karsı kan sulandırıcıya baslıycagız demişti. butun tetslerim cıktıktan sonra tekrar konustugum programımızda bır değişme yok yine gebelik olustugu an kan sulandırıcıya baslamayı onerıyorum dedi. ama sen istersen hematolojiyle de goruısebılırsın dedi( pıhtılaşması olup sulandırıcıyı reddeden bir sürü gebe var aynı aşı protokollerindeki durum gibi) gende mutasyon var diye her bebek ölmüyor ama ihtimal tabiki var. ya da kan sulandırıcı kullandık diye kesin sorunsuz gececek dıye bir kural da yok.Yaaabnm doktorum bişey olup olmadığını bilmeden sana ilaç vermem dedi
Teşekkür ederimben 37. haftada kaybettim bebegimi. dogururyorum diye gittigimde hastanede kalbinin durdugunu ogrendim. benım doktorumher ihtimale karsı kan sulandırıcıya baslıycagız demişti. butun tetslerim cıktıktan sonra tekrar konustugum programımızda bır değişme yok yine gebelik olustugu an kan sulandırıcıya baslamayı onerıyorum dedi. ama sen istersen hematolojiyle de goruısebılırsın dedi( pıhtılaşması olup sulandırıcıyı reddeden bir sürü gebe var aynı aşı protokollerindeki durum gibi) gende mutasyon var diye her bebek ölmüyor ama ihtimal tabiki var. ya da kan sulandırıcı kullandık diye kesin sorunsuz gececek dıye bir kural da yok.
Canım merhaba bende 35 haftalık bebeğimi kaybettim. Aynı zamanda hemşireyim trombofili iki türlü olur birisi sonradan kazanılmış (edinsel) diğeri de genetik ile bakılan trombofili yani doğuştan. Yani Hematoloji senin sonradan kazanılmış olma ihtimaline karşın bu sonuçlarına bakmış çok şükür sende birsey çıkmamış çünkü ben de bunlarda sıkıntı vardı. Birde ihtimale karşı genetik bölümüne gidip orda trombofili paneli testi yaptırman daha garanti olur ama çoğu hekim tekrar riske almamak için hem aspirin hemde kan sulandırıcı iğne kullandırıyor benim tekrar bi gebelik durumum olursa öyle başlanacak. Diğer arkadaşların da dediği gibi bir perinatolog ile görüş doktor kararı ile devam et ya da bırak.Kızlar 10 gün önce yaptım hematoloji bölümünde. Genetik test yapmadı anladığım kadarıyla çünkü internetten bakıyorum pıhtılaşma testlerine farklı tahliller farklı değerler bnmki bu şekilde sanirm sadece pıhtılaşma testi mi yapmş. Anlayan varmi acaba
Teşekkür ederim canım bilgilendirdigin içinCanım merhaba bende 35 haftalık bebeğimi kaybettim. Aynı zamanda hemşireyim trombofili iki türlü olur birisi sonradan kazanılmış (edinsel) diğeri de genetik ile bakılan trombofili yani doğuştan. Yani Hematoloji senin sonradan kazanılmış olma ihtimaline karşın bu sonuçlarına bakmış çok şükür sende birsey çıkmamış çünkü ben de bunlarda sıkıntı vardı. Birde ihtimale karşı genetik bölümüne gidip orda trombofili paneli testi yaptırman daha garanti olur ama çoğu hekim tekrar riske almamak için hem aspirin hemde kan sulandırıcı iğne kullandırıyor benim tekrar bi gebelik durumum olursa öyle başlanacak. Diğer arkadaşların da dediği gibi bir perinatolog ile görüş doktor kararı ile devam et ya da bırak.
Merhaba. Coraspini hamileliklerinizin kacinci haftasinda basladiniz? Bebeklerin gelisiminde bir sıkınti yaratiyormu? Internetde 12. Haftadan once kullanmak bebek icin zararli yaziyor o yuzden kafamda sorular kaliyorHamilelik istiyosaniz eyer bence kendi nacizane fikrim coraspirini birakmayin. Benim kan pihtilasmam var, ve 2 hamilelik geciridm 2 tane yavrum oldu. Bunlarin her ikisindede hamile kalmadan bir kac ay oncesinde corasporine basliyorum ve sonra hamilelik olusuyor. Eyer icmezsem aspirini bebegimin kalp atismari hic olmadan kaybediyorum durek kurtaja aliyolar,ama direk hamile kaliyorum tabi aspirini icersem hamilelik ilerliyo yoksa iste kutajla sonuclaniyo. Hamileligimin 33 haftasina kadarda iciyorum
Ben aspirin hamilelik istedigim anda basliyorum mesele 1 ay oncesinden hatta basliyorum. Ben baslamazsam eyer bebegim gelismiyo kalp atisi olmuyo direk kaybediyorum, o yüzden doktorumda onayladi icmemi onceden baslayip 36 haftama kadar devam ediyorum. Bebeklerimin gelismiylede hic bir sorun olmadi. Ilk kizim 38 hafta dogdu sadece, ama oglum 40 haftasini doldurdu dogdu. Kilolarinda vs hic bir sorun yokru kizim 38 hafta dogmasina ragmen nerdeyse 3 kiloya yakindi. Oglumda 3.500 kilodan fazla dogduMerhaba. Coraspini hamileliklerinizin kacinci haftasinda basladiniz? Bebeklerin gelisiminde bir sıkınti yaratiyormu? Internetde 12. Haftadan once kullanmak bebek icin zararli yaziyor o yuzden kafamda sorular kaliyor
Allah bahtlarin guzel eylesin insAllah. Bana doktor 8. haftadan 75mglik aspirin kullandirdi tedbir amacli. Internetde 12. Haftadan once baslamak bebek icin zararlidir yaziyor bende o yuzden cok korkuyorum. Insan bu donem cok hasas oluyor internetde de hep olumsuz seyler okuyor. 2-3aydir artik kullaniyorum. O yuzden merak etdim bebeklerin gelisimine bir sorun yaratiyormu ya yok. Siz gebeliyin ilk haftalarindan kac dozluk kullandinjz acaba?Ben aspirin hamilelik istedigim anda basliyorum mesele 1 ay oncesinden hatta basliyorum. Ben baslamazsam eyer bebegim gelismiyo kalp atisi olmuyo direk kaybediyorum, o yüzden doktorumda onayladi icmemi onceden baslayip 36 haftama kadar devam ediyorum. Bebeklerimin gelismiylede hic bir sorun olmadi. Ilk kizim 38 hafta dogdu sadece, ama oglum 40 haftasini doldurdu dogdu. Kilolarinda vs hic bir sorun yokru kizim 38 hafta dogmasina ragmen nerdeyse 3 kiloya yakindi. Oglumda 3.500 kilodan fazla dogduAll
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?