E
EcinniliBarones
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EcinniliBarones
yapımı çok kolay ama lezzeti tarifsiz :))
tavukla servis edilen iç pilavuna buyrun ...
pilavı ısrarla kavurmadan yapıyorum bu arada umarım beğenirsiniz..
öncelikle tavuk haşlanır. kuş üzümleri ılık suda bekletilir. pirinçler tuzlu sıcak suda 30 dk bekletilir.ciğer küçük küçük doğranıp az yağda kavrulur..
250 gr kuzu ciğeri
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı pirinç
50 gr dolmalık fıstık
25 gr kuş üzümü
2bardak tavuk suyu
1,5 bardak su
tuz,karabiber,yenibahar
bir miktar dereotu
bir bütün tavuk
tavaya sıvıyağımızı alıp fıstıkları kavuruyoruz. fıstıkların rengi dönünce tereyağı ekliyoruz. sonra tavuk suyu ve suyu fıstıkların üzerine döküyoruz. tuzunu koyup kaynamaya bırakıyoruz.kaynayınca pirincini ekliyoruz. en kısık ateşte pirincin suyu çekmesini bekliyoruz. pilav piştiğinde yenibahar ,karabiber ve ince kıyılmış dereotunu pilava ekleyip karıştırıyoruz kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz..
diğer yanda haşladığımız tavuğu parçalara ayırıp borcama diziyoruz. bir miktar sıvıyağa karabiber ve köri koyup fırçayla tavuk parçalarına sürüp fırınlıyoruz.
iç pilavı çok baharatlı olduğu için tavuğu hafif ve sade yapmaya çalıştım..
tavukla beraber iç pilavımızı servis ediyoruz.
afiyet şeker olsun, pıt pıt yağ ,löp löp et olsun :)))
tavukla servis edilen iç pilavuna buyrun ...
pilavı ısrarla kavurmadan yapıyorum bu arada umarım beğenirsiniz..
öncelikle tavuk haşlanır. kuş üzümleri ılık suda bekletilir. pirinçler tuzlu sıcak suda 30 dk bekletilir.ciğer küçük küçük doğranıp az yağda kavrulur..
250 gr kuzu ciğeri
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı pirinç
50 gr dolmalık fıstık
25 gr kuş üzümü
2bardak tavuk suyu
1,5 bardak su
tuz,karabiber,yenibahar
bir miktar dereotu
bir bütün tavuk
tavaya sıvıyağımızı alıp fıstıkları kavuruyoruz. fıstıkların rengi dönünce tereyağı ekliyoruz. sonra tavuk suyu ve suyu fıstıkların üzerine döküyoruz. tuzunu koyup kaynamaya bırakıyoruz.kaynayınca pirincini ekliyoruz. en kısık ateşte pirincin suyu çekmesini bekliyoruz. pilav piştiğinde yenibahar ,karabiber ve ince kıyılmış dereotunu pilava ekleyip karıştırıyoruz kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz..
diğer yanda haşladığımız tavuğu parçalara ayırıp borcama diziyoruz. bir miktar sıvıyağa karabiber ve köri koyup fırçayla tavuk parçalarına sürüp fırınlıyoruz.
iç pilavı çok baharatlı olduğu için tavuğu hafif ve sade yapmaya çalıştım..
tavukla beraber iç pilavımızı servis ediyoruz.
afiyet şeker olsun, pıt pıt yağ ,löp löp et olsun :)))
Son düzenleyen: Moderatör: