Börekler Pileli börek - Diyar Baharat sponsorluğunda

Munzevi Zencefil

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Mart 2014
16.087
55.120
598
Selamlar
Glutensiz beslenen eşim dolayısıyla evimize hazır yufka girmez. Ben hep el açması yufka yaparım ve onun ile börek yaparım ayıptır söylemesi ( EnHarbiKiz mesaj yerine ulaşmıştır inşallah )
Bu börekte çok pratik ve leziz hemen hazırlanabilen türden uğraştırmaz. Ve dün akşam bugünkü misafirler için hazırladığım böreğin bu sabah üçte ikisini yiyip işe kaçan eşime burdan selam olsun Böreğimi kızım Betül'ün kankitosu KarKralicesi ne armağan ediyorum. Bide Nevreste ye bide HanimKelesimiGetir keleş ablayabide... Başka yok EnHarbiKiz heveslenme boşuna sana yok

Malzemeler
Üç yufka
Bir bardak yoğurt
Yarım bardak sıvıyağ
Bir yumurta
Çörekotu
Hatay peyniri (böreklerde tercih ettiğim peynir yöremin peyniridir.)

Yapılışı
Yumurta yoğurt ve sıvu yağ bi kapta iyice karıştırılır sos hazırlanır
Yufkanın biri açılır ve her yerine bu sostan sürülür

Peynir ve çörekotuyla hazırlanan içten yufkaya serpiştirilir
Ve kenarlardan büze büze ortaya doğru katlanır. Diğer uçtanda aynı işlem uygulanır.

Dikkatlice yağlanmış tepsiye konulur

Üzerine kalan sos dökülür.

180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Vee sabah sunum için bana kalan iki dilim börek ile tabağım

Afiyet olsun herkese

Üzerine dökülen yoğurtlu yumurtalı yağlı sos annemin yöresinde çok yapılır :) yumuşacık olurrr ellerinize sağlık :) yarışmada başarılar

Üzerine dökülen yoğurtlu yumurtalı yağlı sos annemin yöresinde çok yapılır :) yumuşacık olurrr ellerinize sağlık :) yarışmada başarılar
Evet yumuşak ve kızaran yerler kıtır oluyor annemde böyle yapar. Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…