Pirelenen ev

turuncux

Guru
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2010
49
7
286
Edirne
Merhaba tam olarak hangi başlık altına yazıcağımı bilemedim en doğrusu bu geldi. Şimdi benim bir kedim var hiç evden çıkmadı ama nasıl olduysa pirelenmiş. Veterinere gittik ilaçlattık kedide pire kalmadı ama şimdi beni yiyorlar. Evde dört kişiyiz ama bir tek beni ısırıyorlar. Alerjidir diye düşünüyordum ama üzerimde bir tane yakaladım ve anneme gösterdim. Gerçekten pire ve kedide olandan. Ben insana gelmez diye biliyordum ama gelmiş bir şekilde. Kimseyi inandıramadım pire olduğuna yakalayınca bir tane inandı ailem. Şimdi biz evi kendimiz iki kere ilaçladık bir de firmaya ilaçlattık. Ama firma sorumsuz çıktı tekrar pire olunca garanti verdiği halde ücret istedi. Ne yapacağımı bilmiyorum. Kedide pire kalmadı. Evde var şimdi. Tuzla İstanbul'da yaşıyorum. Yakın ve güvenilir ilaçlatma firması bilen var mı? Yada başka bir çözüm? Yardım ederseniz çok sevinirim üzerimde bulduğumdan beri uyuyamıyorum doğru düzgün. Psikolojim bozuldu. Kaşınıp duruyorum.

İnsana pire gelmez aslında. Büyük ihtimalle kıyafetlerinize yatağınıza falan bulaşmıştır.
İlaçlatmadan önce tüm dolaplarınızı kıyafetlerinizi boşaltıp yıkayın derim..

evde ne var ne yok hepsini yıka ütüle cnm...konu can sıkıcı ama söylemeden geçemicem başlık korku filmi başlığı gibi.. büyülü ev filmini anımsadım bi anda :)

Son düzenleme:
Baza ya bulaşmış olabilir mi acaba yatağımla yorganımı değiştirdim. Evde korku filmi gibi zaten

Hayvan piresi insanda duramaz ki. Sadece kendine mekan arayan pirelerdir, kediye gidemeyince. Evi baştan aşağı çamaşırsuyuyla silmenizi tavsiye ederim, yapacak bişey yok.

Hayvan piresi insanda duramaz ki. Sadece kendine mekan arayan pirelerdir, kediye gidemeyince. Evi baştan aşağı çamaşırsuyuyla silmenizi tavsiye ederim, yapacak bişey yok.

Kediyi ilaçladığımız için bize bulaşıyor bu pireler sanırım. Yarın Çamaşır suyuyla silmeyi deniycem bakalım umarım geçer bu defa.

Evinizi her gun elektrikli suburgeye temizleyip,camasir suyuyla her yeri silmelisiniz.supurgeyi de isiniz bitince ,torbaliysa hemen degistirmelisiniz.Bizim de basimiza gelmisti ,kendimiz ilaclamistik evi .Kedimiz kacmisti ,aksam buldugumuz da pireleri kapmis gelmisti.Kolay gelsin ...

Evi bir kez daha ilaçlattık kediyi de bir hafta önce ilaçlatmıştık yarın ikinciye ilaçlatıcam şu an ailecek komşuda kalıyoruz kedi de dahil. Kıyafetler çarşaflar çıkardık attık makineye. Tüm bu çabalara rağmen az önce iki yeni ısırık ve bir pireyle karşılaştım. Artık ne yapıcağımı hiç bilemiyorum. Komşunun da başına dert açıcaz. Bu akşamıda atlatıyım yarın evi çamaşır suyuyla iyice temizliycem.

Evi ve kediyi defalarca ilaçlatmamıza rağmen bugün yine bir adet pire yakaladım yatağımda. Çıldırmak üzereyim ev kira olsa taşınalım diye tutturucam. Ama öyle bir seçenek yok lütfen yardım edin bu lanet şeylerden nasıl kurtulabilirimm???????

Benim evimede bulaşmıştı köpeğimi iğnesini yaptırdım o kurtuldu ama bu sefer eve bulaştı. Çok hızlı ürüyorlardı nedense eşimi değil ama birtek beni yiyip bitiriyorlardı. Evi günde 3 4 defa süpürün halıları yıkamaya gönderin sermeyin eve her süpürmeden sonra bol sirkeli suyla silin. Koltuk yatak bunları cok iyi aüpürmeniz gerekiyor her yere beyaz çarşaf serin ki rahat görün dolabınızdaki eşyaların hepsini 60 dereceye atın ev temizlenene kadar poşetlerin balkona kaldırın. Ben 3 ayda kurtuldum. Yorganları atmıştım içine doluyorlardı

Her gun evi supurup silip kimyasal birseyle silmelisiniz
Bir tepsiye su koyup ortaya isik koyabilirsiniz pire suya atlar.
Yumurtalar cok dayanikli
Ilaclansada yumurtalara birsey olmadigi icin yavrulari goruyor olabilirsiniz
Halilari yikamaya verin
Evi duzgun bir yere ilaclatin tek sefer yetmez yumurtalar ciktikca basa sarar.
Ben cok agir birsekilde yasamistim ancak boyle care buldum
Birde evin sicakligini dusurun
Komsulara yayilabilir lutfen cok zor ama halloluyor

Yahu 6 sene onceki konu nerden hortladi bide yazdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…