Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sen bana yangin ol efendim, ben sana ruzgar....
Kayıtlı Üye
Kizlar 4 ayin icinde kizim gunde bi defa 60cc veroyorim ama begenerek icmiyo pirinc suyuyla da yapiliyomus mama yemeyenler icin bana fikir verirmisiniz bu araada cok gazli agustosun 21inde 6.300du kilosu
Kayıtlı Üye
Kizlar onerisi olan yokmuuuuu???
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Bende ek gıdaya yeni baslayanlardanım herseyı deniyorum.hero baby ve milupanın pirinç unu,sütlü irmikli ek gıdaları var denedim ama istemiyor.bende zahide yetiş in programında çocuk Dr u biri geliyordu sık sık bi mama tarifi verdi Hayri gözlükgiller doğal mama tarifi netten bakabilirsin bende onu yapıp denicem.söyledigine göre kendi cocuklarınada bu mamayı vermiş ek olarak.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Dr Hayri Gözlükgiller Zahide İle Yetiş Hayata Programında Çocukların obez olmalarını önleyen, gaz ve bağrsak sorunlarına iyi gelen doğal mama tarifi verdi.
Malzemeler
2 tatlı kaşığı irmik
1 kase pirinç unu
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı pekmez
Yarım su bardağı su
3/1 su bardağı süt
Hazırlanışı: Kasenin içerisine tüm malzemeleri koyup karıştırın.
Bu mamayı 4. aydan itibaren verebilirsiniz.
Alıntı
Kayıtlı Üye
Cok tsekkur ederim ama icinde sut falan var 1 yasindan once olurmu hmde gaz yapar
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Cok tsekkur ederim ama icinde sut falan var 1 yasindan once olurmu hmde gaz yapar
4.aydan itibaren dedi doktor zaten su bardağının üçte biri ama bilemiyorum tabi...
Gülümse ! ne düşündüğünü bilmesinler..
Kayıtlı Üye
İçinde şeker olmaması gerekir.zaten pekmez var.
Daha 4 aylık bebek. Süt gaz yapar ve 1 yaşından önce çok sağlıklı değil. Su ile karıştığı için belki sorun olmaz ama dikkat etmek gerekli.alerji varmı yok mu bakılmalı
4 aylik olmus artik annesi sebze corbadi yap blendardan gecir kemik suyu yada tavuk suyuyla yap kac kasik yese kardir yavas yavas yemek sularinida alistir benim kizim 4 aylikti ben zeytin yagli kabsk yemegini catalla ezip agzina veriodum
Kayıtlı Üye
Zaten yawas yawas weriyorum ama korkuyirumda coj gazli cunku faxlada doymuyo bnden "bulutummm30"ineriniz guzel resekkur ederim ama icinde sut seker olmasi kafami karistirdi zaten kucuk yasina girene kadar sute baslamak istemiyorum zaten ama oyle corba falan versem olur yanu demi miktari ne kadar olmali
Kayıtlı Üye
Zaten yawas yawas weriyorum ama korkuyirumda coj gazli cunku faxlada doymuyo bnden "bulutummm30"ineriniz guzel resekkur ederim ama icinde sut seker olmasi kafami karistirdi zaten kucuk yasina girene kadar sute baslamak istemiyorum zaten ama oyle corba falan versem olur yanu demi miktari ne kadar olmali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Benimki ayın 8. De 4. Ayını bitirecek bir haftadır meyve pureleri sebze çorbalarını deniyorum tattırıyorum.bu doktoruda izlemiştim bilmiyorum samimide gelmişti pekmez olduğu için şekeri çıkarıp deneyebilirim tabiki pekmezde doğal olacak.dün inek sütünden yoğurt yaptım sabahki mamadan bı saat sonra verdim doktor söyledi inek sütünü hatta sakın keçi sütünden yapma netteki yazılanlara inanıp dedi.ben emziremediğim için acele ettim ek gıdaya başlamada,karpuz suyu,üzümü ezip bile verdim iki üç çay kasığı.
Kayıtlı Üye
Bizimde 21 ine 4bitiyo arda uzumun suyunu eli.de tattiriyorum bn emziriyorum gnde bi defa mamada weeiyorum iste ekmegin icini veriyorum somuruyo bnde baslasammi ozamn 3,54unn icinde iste tam bilemiyorumda aslinda kresdede calistim ama cok acemice oluyo insab kendi cocugunda yaa
Kayıtlı Üye
Corba falan da oyle kasiklami tattiriyon gaz sorununuz oldumu boyle werdiginde
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Silikon bebek kasıklarından aldım kullanamadım rengı dıkkatını cekıyo elimden almaya çalışıyor dikkat orda oluyo sadece, çay kaşığı ile veriyorum yoğurdu bugün verdim sadece,meyve pürelerini tavuk ve kemik suyuyla yapılmış çorbaları cok güzel aldı iki üç çay kasığı veriyorum ama baktım daha almaya istekli devam ettim bellimde yanlış bilmiyorum,sadece yesıl fasulye domates püresını almadı bende az az mamasına kattım, gaza gelince doğduğundan beri aman aman gaz sorunu yasamadım toplasan bi ay sorun yasadık o kadar, bu yazdıklarımdan sadece yoğurt 6. Ayda başlanıyo ben emziremedigimden acele ediyorum bugünkü denemeydi bakalım yoğurttan gazı olacakmı
Kayıtlı Üye
Anladim canm ben biraz daha bekleyeyim ozamn sonucta emiyo bni en azindan 10 gun sonra baslayim bn korkuyorum bizimki kolik oyusden tedirgnm iste.mama bile verirken korkuyorum
Kayıtlı Üye
Onerilerin icin trsekkur ederim