pirinç unu mu devam maması mı ?

jasizm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2010
125
4
96
merhaba kızlar oğlum 6 ay 10 günlük oldu anne sütüne yeni yeni meyveler yoğurt falan ekliyoruz da geceleri emmek için sıkça uykusu bölünüyor biz de eşimle gece yatarken bir şey yedirsek diye düşünüyoruz ama hangisi en doğru karar veremedik pirinç unundan mama mı yoksa devam maması mı hatta eşim çorba versek dedi olmaz dedim ama neden olmuyor ben de bilmiyorum velhasıl kelam kafamız bayağı karışık fikir veren olursa hakikaten çok mutlu olacağız.

50 görüntülenme 0 cevap sanırım kimsenin fikri yok benim gibi

merhaba canımm bence hazır olan hiçbirşey kullanma bebeğine pirinç unundan mama, çorba , meyve püreleri , yoğurt bunlar doğal şeyler, devam mamaları ne kadar çocuğa iyi gelecek olsa bile içinde organik olmayan şeyler vardır, sen bilirsin canım ama benim düşüncem bu

teşekkür ederim canım biz de onun için uğraşıyoruz ondan sormak istemiştim zaten de pirinç unu ne kadar doğal ki malum artık tarım ürünlerinin çoğu gdolu bu da iyice karmaşa oluşturuyor kafamda

teşekkür ederim canım biz de onun için uğraşıyoruz ondan sormak istemiştim zaten de pirinç unu ne kadar doğal ki malum artık tarım ürünlerinin çoğu gdolu bu da iyice karmaşa oluşturuyor kafamda

doğru canım pirinçde de GDO var ben o açıdan düşünmemiştim ama yine de hazır devam mamaları kadar kimyasal değildir diye düşünüyorum, ben şuan hamileyim bebişim hayırlısıyla doğarsa inşallah ben ikisini de kullanma taraftarı değilim, 6. ayda azar azar sulu yemeklerin sularını, hatta arada tanelerini içine ezerek vermeyi planlıyorum, yoğurt meyve püresi, anne sütü bunlar yeterli olacaktır bence canım, ben hemşireyim, çalıştığım çocuk servislerinde biz tavsiye etmiyorduk mamaları ama sen bilirsin yine de canım inşallah bebişin için en doğru olanı bulursun

çok saol canım biz de hiç birini vermeden devam edeceğiz sanırım çorbamızı akşama aldım daha tok oluyor bu sayede emmesi yetiyor bir süre de böyle deneyelim bakalım ne olacak inşallah böyle devam ederiz ve inşallah gönlüne göre olur da sen de bebişine mama kullanmazsın

Hamileligin hayirli olsun,dilerim saglikla kucagina alirsin bebegini ve bolbol sutun olur da emzirirsin ama sutun olmazsa, bebegin emmezse ya da emse bile doymazsa o kimyasal dedigin mamalari oyle bir icirirsin ki sen bile sasarsin... artik bilip bilmeden mama kotu diyenlere o kadar uyuz oluyorum ki, sanki bebegine mama verenler keyfinden veriyor, cebinde parasi batiyorda gidip mama aliyor, karsidan konusmak kolay, basina gelmeden kimse anlamaz sanirim...

selam pirinç ununu su ile puding kıvamında yap üstüne elma rendele yada armut şeftalide olabilir gece yatırmadan önce yedir ama daha küçük sütün yetiyorsa emzirmeyi daha ön planda tut ben hipp in tahıllısınıda anne sütü ile yapıp bi dönem vermiştim onuda severek yiyor oğlum

selam inşallah dediğin gibi sütüm olur ve bebeğim doyar süt ile ama eğer omazsa yani her yolu denedikten sonra mecbur kalırsam bende kullanmak zorunda kalırım hazır mamaları o ayrı mesele, mesajında bir sitem sezdim açıkçası 'bilip bilmeden' ve 'uyuz oluyorum' cümlelerini yakıştırmadım ben sadece yenidoğan ve çocuk servisinde çalışan bir sağlıkçı olarak arkadaşa yardımcı olmak istemiştim öncelikle çorba yemek sularını denemesini istedim ama mecburiyet ayrı birşey belki bende mecbur kalıp vereceğim bebeğime ama sağlıklı değil bu bir gerçek , bunu artık herkez biliyor. kal sağlıcakla..

inşallah çorbayı sever bebişin canım da mamaya gerek kalmaz ,rica ederimm..

Peki ya benim gibi sütün olmazsa bebek doğunca? O zaman 3 günlük bebeğe yoğurt mu verirsin yoksa formül mama mı? :44:

lütfen mamaya bu kadar karşı olmayalım bayanlar benim göğüs problemimden dolayı kızızm beni hiç emmedi tam 6 ay bi hafta sürekli süt sağdım günde 2 kerede mama verdim şimdi kızım 7 aylık ev yemeklerinden tadıyo yoğurt yiyo meyve yiyo ona özel yemekler yapıyorum kahvaltı yapıyo mama olarak bebelac veriyorum her istediğinde geceleride doymayan bi bebek her saat uyanıyo mama içiyo doktorumuzun önerisi ile pirinç unu pişiriyorum biberonde içiyo gecede 2 kere uyanıyo pirinç ununuda bi çay bardağı süt 2 çay bardağı su bi yemek kaşığı şeker 2 buçuk yemek kaşığı pirinç unu kullanarak hazırlıyorum 15 gündür yiyo kızım çok şükür hiçte sorun yok kilo alımı çok güzel sağlıklı bi bebek çok şükür şunu demeden geçemicem bi aman mama verme bide dişine o ilaçları sürme çoçuğun zaralı diyenlere sinir oluyorummmmmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…