Cumaya randevu aldik yani aslinsa piskologa mi pisikiyatriya mi gitmeliyim bilmiyorum kizlar.. ama artik kabul ediyorum benim piskolojimin hicte iyi olmadigini :/
Ne anlatacagim doktora utaniyorum.. size anlatgim gibi hayat hikayemi mi anlatacagim adam güzin ablami gulmezmi banabasit bi depresyon degil artik bundan eminim ama nasil anlatacagim bilmiyorum .. sadece cok mutsuzum yorgunum hep yalniz kalmak ve hep aglamak istiyorum calismak eziyet oldu dikkatimi isime veremiyorum surekli hatalar yapiyorum...
uzun olucak ama size anlatmak isitoyurum inanin kimsem yok herkesden sakliyorum bu halimi..
Hani derler ya hersey sehir disinda ailemden uzak bi yerde ise calismamla basladi ev tutum tek basina yasadim ve orda yalnizliktan kafayi yedim ev arkadasi almadim guvenemedim.. arada erkek arkadasim geliyordu arada annem .. ozamanlar erkek arkadasima cok baglanmistim her bunaldigimda yanimda bitiyordu beni yalniz birakmiyordu..
Sonra ne yaptim ne ettim ailemin yakininda hayalerine en yakin iyi bir is buldum hatta imkansiz denecek kadar iyi benim icin mulakati gectin ve alindim ( hala o isyerinde calisiyorum cok sukur )
İsimide tamamlayinca hemen nisan yaptik oda harika ama sonra is yerinde bi hata yaptim ciddi bi hataydi ihmal ettigim bisey buyudu buyudu.. is sozlesmeme kadar gitti cok korktum hergece ruyalarimda beni isten atiyolardi bi travmada orda yasadim.. eski nisanlim yine hep yanimda hep bana destek oldu.. cok iyi biriydi.. ben onun kiymetini bilemedim ailesi ile ilgili herseye burun kivirdim alt tarafi 3 yil ailesi ile yasayacaktik ben buna razi olmadim.. ailesi bana direk demiyorlardi kapan riye sadece teklif ettiler okadar ben buyuttumde buyuttum.. attik nisani.. sonrasini bilionuz zaten travmanin alasini yasadim... onu cok ozluyorum asla kimseyi sevemem birdaha onu sevdigim gibi unutamiyorum onu simdi baskasi ile nisanlaniyo.. uzulmekten en kotusude pismanliktan oyle yoruldum ki..
Evet aslinda bunu diye bilirim doktora ben agir bi pismanlik yasiyorum atamiyorum ustumden
En doğru kararı vermişsin. Olayı başından başla anlat, utanıp hiç bir şeyi saklamadan hem de. İçini hislerini olduğu gibi rezil olurum demeden anlat. Umarım tedavi işe yarar.
Ama şunları da sana tekrar söyleyeceğim defalarca da olsa yazacağım çünkü sen aslında hayatını kurtardın.
Evet, hayatını kurtardın haberin yok haberin.
Uzaktan şimdi beraber yaşamak ve baskı görmek sana keşke dedirtiyor ama o iş öyle değil.
İnsan kendi anasıyla kardeşiyle aynı evde anlaşamıyor kolay mı el'le yaşamak? Benim kayınvalidem sessiz kadındır bir hafta kalıyor bende ben daralıyorum gün sayıyorum bitse de gitse diye. Hele üç sene.
Üç sene nasıl olacaktı biliyor musun? Baş başa yemek yiyemeyecektin işten gelip bulaşık çay millete hizmet edecektin kocan da davar gibi yatacaktı. Bir özeliniz yatak odanız olacaktı o da geceden geceye. Kavga edemezsin ses gider, etsen kayınvalide oğulcuğunu korur seni suçlarlar. Ağlamak istesen ağlayamazsın. Bu mu hayatının fırsatı sence? Elin hizmetçiliğini yapamaman mı?
Benim kayınvalidem de muhafazakardır mesela bırak keşke kapansan demeyi içtiğime söz edemiyor edemeyeceğini biliyor. Neden? Eşim arkamda çünkü.
Senin eski nişanlın pısırıktı. Annesi seni ezim ezim ezerdi. Kocanı kapanman için dolduracak ve huzur kalmayınca seni kapayacaktı mesela.
Bana kayınvalidem bir kere içtiğinizi koymasanız keşke internete millet beni kınıyor üzülüyorum diye mızmızlancak oldu benden önce eşim evlenmeden önce de ben içerdim anne her kim sana bunla ilgili bir şey diyorsa söyle sileyim ben onu göremesin. Kime ne bizim kendi ailemizden dedi. Kadın bir daha gık diyemedi. Senin kocan seni ezdirmezse seni sever seni korursa o nişan da atılmaz evlilikte bitmez. Benim nişan sürecimde annemle kayınpederim birbirine girdi ama biz yine de evlendik. Gerçekten seven erkek ailesine karşı sevdiği kadını yem etmez geçeceksin onu.
Seven erkek her zaman sevdiğinin arkasındadır ve anasına yedirmez. Bu nedenle nişan hiç atılmaz. Bundan emin ol.
Pısırık ve anneci bir erkek ve baskın bir kaynana da mutluluk huzur vermez.
Berbat bir yaşamın olacaktı belki boşanacaktın. Ki ayrılığı hazmedemeyen boşanmayı hiç hazmedemezdi. Seni Allah korumuş. Yat kalk şükret artık ve lütfen tedavini aksatmadan ol. Cidden sonun akıl hastanesi yoksa.
ya çok özür dilerim, aslında ciddi bir konu ama "kocan davar gibi yatacaktı" lafına çok güldüm. o kadar hastayım ki, yatağımda inliyorum, teşekkür ederim, umarım siz de gülücükler atarsınız tüm gün.
Bu üyeye aşırı aşırı sinirleniyorum ama bir yandan çok da üzülüyorum kendini sırf evlenmiş olmak için üç sene baskıcı bir kayınvalideyle yaşamaya layık gördüğü için, ondan sanırım hırsla yazdım biraz, teşekkür ederim hepimizin gülelim her gün :)
her şeyi geçtim. şükür atlatmışsın iş sıkıntılarını vs ama altı üstü 3 yıl kv. ile yaşayacaktım demişsin.Cumaya randevu aldik yani aslinsa piskologa mi pisikiyatriya mi gitmeliyim bilmiyorum kizlar.. ama artik kabul ediyorum benim piskolojimin hicte iyi olmadigini :/
Ne anlatacagim doktora utaniyorum.. size anlatgim gibi hayat hikayemi mi anlatacagim adam güzin ablami gulmezmi banabasit bi depresyon degil artik bundan eminim ama nasil anlatacagim bilmiyorum .. sadece cok mutsuzum yorgunum hep yalniz kalmak ve hep aglamak istiyorum calismak eziyet oldu dikkatimi isime veremiyorum surekli hatalar yapiyorum...
uzun olucak ama size anlatmak isitoyurum inanin kimsem yok herkesden sakliyorum bu halimi..
Hani derler ya hersey sehir disinda ailemden uzak bi yerde ise calismamla basladi ev tutum tek basina yasadim ve orda yalnizliktan kafayi yedim ev arkadasi almadim guvenemedim.. arada erkek arkadasim geliyordu arada annem .. ozamanlar erkek arkadasima cok baglanmistim her bunaldigimda yanimda bitiyordu beni yalniz birakmiyordu..
Sonra ne yaptim ne ettim ailemin yakininda hayalerine en yakin iyi bir is buldum hatta imkansiz denecek kadar iyi benim icin mulakati gectin ve alindim ( hala o isyerinde calisiyorum cok sukur )
İsimide tamamlayinca hemen nisan yaptik oda harika ama sonra is yerinde bi hata yaptim ciddi bi hataydi ihmal ettigim bisey buyudu buyudu.. is sozlesmeme kadar gitti cok korktum hergece ruyalarimda beni isten atiyolardi bi travmada orda yasadim.. eski nisanlim yine hep yanimda hep bana destek oldu.. cok iyi biriydi.. ben onun kiymetini bilemedim ailesi ile ilgili herseye burun kivirdim alt tarafi 3 yil ailesi ile yasayacaktik ben buna razi olmadim.. ailesi bana direk demiyorlardi kapan riye sadece teklif ettiler okadar ben buyuttumde buyuttum.. attik nisani.. sonrasini bilionuz zaten travmanin alasini yasadim... onu cok ozluyorum asla kimseyi sevemem birdaha onu sevdigim gibi unutamiyorum onu simdi baskasi ile nisanlaniyo.. uzulmekten en kotusude pismanliktan oyle yoruldum ki..
Evet aslinda bunu diye bilirim doktora ben agir bi pismanlik yasiyorum atamiyorum ustumden
Evet kesinlikle anneci bi adamdi defalarca anlatmama ragmen anne baba dede cüzdanlari hep ortak.. benim hic sevmedigim sey benim nekadar kazandigimdan neye harcadigimdan kime ne neden beraber karar verirl beraber ödüyoruz herseyi ailesinden herkesin eli vardi cebinde resmenaynen size katılıyorum. evlilik öncesi adamı sevmişseniz eğer, sonraki en büyük kriter adam anneci mi değil mi olmalı. zaten anneci ise kayınvalide çok baskındır ve ezik olmadığımız sürece onlarla baş edemeyiz. kadın sürekli oğlunu dolduracak, aynı evde yaşamasalar bile burası oğlumun evi diye istediği gibi at koşturacak, adam her daim onun ağzına bakıyor olacak. sinir küpü haline geleceksiniz. ideal eş ne sizi ezdirmeli ne de anasını size ezdirmeli. herkes haddini bilmeli ve gık dememeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?