Pisikiyatri ye gidiyorum

Kelebeka1

Papatyalar ölmez bayim , papatyalari öldürürler
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
860
333
123
Cumaya randevu aldik yani aslinsa piskologa mi pisikiyatriya mi gitmeliyim bilmiyorum kizlar.. ama artik kabul ediyorum benim piskolojimin hicte iyi olmadigini :/
Ne anlatacagim doktora utaniyorum.. size anlatgim gibi hayat hikayemi mi anlatacagim adam güzin ablami gulmezmi bana basit bi depresyon degil artik bundan eminim ama nasil anlatacagim bilmiyorum .. sadece cok mutsuzum yorgunum hep yalniz kalmak ve hep aglamak istiyorum calismak eziyet oldu dikkatimi isime veremiyorum surekli hatalar yapiyorum...
uzun olucak ama size anlatmak isitoyurum inanin kimsem yok herkesden sakliyorum bu halimi..
Hani derler ya hersey sehir disinda ailemden uzak bi yerde ise calismamla basladi ev tutum tek basina yasadim ve orda yalnizliktan kafayi yedim ev arkadasi almadim guvenemedim.. arada erkek arkadasim geliyordu arada annem .. ozamanlar erkek arkadasima cok baglanmistim her bunaldigimda yanimda bitiyordu beni yalniz birakmiyordu..
Sonra ne yaptim ne ettim ailemin yakininda hayalerine en yakin iyi bir is buldum hatta imkansiz denecek kadar iyi benim icin mulakati gectin ve alindim ( hala o isyerinde calisiyorum cok sukur )
İsimide tamamlayinca hemen nisan yaptik oda harika ama sonra is yerinde bi hata yaptim ciddi bi hataydi ihmal ettigim bisey buyudu buyudu.. is sozlesmeme kadar gitti cok korktum hergece ruyalarimda beni isten atiyolardi bi travmada orda yasadim.. eski nisanlim yine hep yanimda hep bana destek oldu.. cok iyi biriydi.. ben onun kiymetini bilemedim ailesi ile ilgili herseye burun kivirdim alt tarafi 3 yil ailesi ile yasayacaktik ben buna razi olmadim.. ailesi bana direk demiyorlardi kapan riye sadece teklif ettiler okadar ben buyuttumde buyuttum.. attik nisani.. sonrasini bilionuz zaten travmanin alasini yasadim... onu cok ozluyorum asla kimseyi sevemem birdaha onu sevdigim gibi unutamiyorum onu simdi baskasi ile nisanlaniyo.. uzulmekten en kotusude pismanliktan oyle yoruldum ki..
Evet aslinda bunu diye bilirim doktora ben agir bi pismanlik yasiyorum atamiyorum ustumden

Ya bence ilk bir psikologa gitmen daha iyi olabilirdi cunku psikiyatri genelde antidepresan vererek tedavi ediyor tabiki o da yararli ama kafadaki sorulari cozmedigin sürece hep tekrarliyor.Bence ilk bir psikologla görüşüp sonra o gerek görürse psikiyatriye gitmelisin.Bende senin gibiyim su anda sürekli gecmisi dusunuyorum o anlari yeniden yasiyorum hep kendimi sucluyorum hersey icin falan ve kendi kendimi ne yaparsam yapayim toplayamiyorum.Sana zor zamanlarinda destek oldugu icin su an duygusal dusunuyosun ama bence eger eski nişanlınla devam etseydin daha mutsuz olabilirdin su an cunku hayat tarzlariniz benzemiyor ve sen de istemedigin bir sekilde yasamak zorunda degilsin mantikli bir karar vermissin yani.Hersey üst üste gelmis hayatinda ve kaldiramamissin sadece bir psikologla ve gerekirse de psikiyatriyle görüş emin ol daha iyi olacaksin hayatina da sana uygun ve mutlu edecek biri girecek.

oncelikle gecmis olsun cnm hic uzulme kendini de sakın suclayip durma cocuk seni gercekten seviyor olsa idi sana kapanman icin yada ayni evde ailesi ile oturmak icin israr etmezdi senin kararina saygi duyup zamanla baska bir evde yasayabilirdiniz. o yuzden hic uzulme seven sevdigine razi gelmesidir kabul edip. hayirlisi buymus demek lazim birazda sans gerek iste bizlerde.

hala aılene yakın bır işte calısıyorsun degıl mı
bu yıne de herkesın hayali

eskı erkek arkadasın eskıde kalmıs bunu kapatman lazım yoksa yol alamazsın
mutlu edıcek seyler yap dınle hobı edın fılmler ızle ulkede neler oluyor onlara uzulsen kendıne bu kadar uzulecek zaman bulamazsın hepımzıın dertlerı var sen de amma ıclenmıssın madem psıkologa gıdıceksın bıze neden yazdın

Once psikiyatra gidiyorsunuz sorununuza gore ilac veriyor ve sizi teshisle beraber bir psikologa yonlendiriyor ,kafani karistiran seni huzursuz eden ne varsa anlat ,benim annemin tum hikayeyi anlatmasi 2 ay surdu haftada 1 gun gidiyordu ,
Yani olay 1 gunde cozulmeyecek ,onlariun isi bu rahat olun ,utanip sikilmayin ,
Gecmis olsun

öncelikle geçmiş olsun.Psikiyatri ye gitmek için randevu almış olmanız bile bu durumu atlatmak için istekli olduğunuzu gösterir.Ben de bazı nedenlerden dolayı gittim psikiyatriye.İlk başta ne anlatacam ben diye düşündüm sonra bir yerden başlayınca anlatıyorsunuz ki zaten dr da size soru soruyor durumunuzla ilgili.İster ağlayın orda ister sakin olun farketmez o üzerinizde biriken fazlalığı anlattıkça bile atıyorsunuz ki psikiyatr gerekli gördüğü ilaç vs olursa belirli süre için kullandırıyor sonra aşamalı bıraktırıyor.Ben çok faydasını gördüm.Şu an bırakma evresine girdim artık.Ve inan ki daha iyiyim eskiden çok takıntılı en ufak şeye sinirlenen ve bazen de ağlayan birisiydim (dr a da böyle dedim:en ufak şeye sinirleniyorum vs) şimdi pamuk şeker değilim ama incir çekirdeğine sinirlenip ağlamıyorum ya da takmıyorum.SONUÇ alıp eski halinize dönmeniz dileğiyle ... Sağlık önemli.

İş konusunda da yaşadığın korku seni üzmüş.İnan ki dünyanın sonu değil bundan sonra azami dikkat gösterirsin halledersin.

O insana gelince: Artık o kendi hayatına yön vermiş nişanlanıyor ve sana düşen de geçmişte bir anı olarak bırakıp hayatına yön vermek.

Aile ile sadece 3 sene diye başlar ama 3 sene ile bitmez o genelde. Şantiyede denk geldiğim konuyu söyleyim sana: Bir ark evlenip ailesi ile yaşayacaktı başka bir abimiz ona kendi evin olsun.Kira olsun ama kendi evin olsun yuva üstüne yuva kurulmaz.Kapanmak olayı kişisel bir karar o sana kalmış bir şey.
Yani keşke şöyle yapsaydım vs demen olayları değiştiremez onu geri getirmez ve sana da hiç bir faydası olmaz canım. Hayatta geçmişle yaşama geleceğe çok kaptırma anın kıymetini bil yaşa.Aldığın nefes için,ailen yanında olduğu için,işin olduğu için ... :)

Bu kadar şey arasında çık saçma bişeye takıldım belki ama. Sen başka şehirdeyken nişanlın gelip gidiyor sende kalıyordu. Bence bunda herhangi bir sorun yok. Ama ailesi senin kapanması istiyor. Ailesi bilmiyor mu çocuklarınin nereye gittiğini. Ailesini bu konuda riyakar buldum. Neyse yorumuma geçeyim.

Nişanlınin aile yapısını tasvip etmedim. Başka şehirde sen ev tutabilecek güce sahipsin ama burada 3 yıllık ailem ile oturalım diye tutturmuşlar. 1+0 da olsa kendi evimde otururum. O 3 yıl kolay mı geçer hadi geçti diyelim 5 e uzamayacaginin garantisi var mı? Bir baskı yapmadılar ama kapanmanı rica ettiler diyorsun. Yetişkin bir insana bu konuda telkinde bulunmak bile hadsizliktir. Senin aklın fikrin yok mu sen bilmiyor musun? Sen böyle uygun görmüşsün böyle yaşıyorsun. Sen onların kızına gitsen bence sen aç saçlarını desen hoşlarına gider mi?
Neyse bunların ışığında nisanlindan ayrılmak doğru bir karar. Psikolog veya psikiyatri gitmen ikinci doğru bir karar. Yolun açık olsun.

En doğru kararı vermişsin. Olayı başından başla anlat, utanıp hiç bir şeyi saklamadan hem de. İçini hislerini olduğu gibi rezil olurum demeden anlat. Umarım tedavi işe yarar.
Ama şunları da sana tekrar söyleyeceğim defalarca da olsa yazacağım çünkü sen aslında hayatını kurtardın.
Evet, hayatını kurtardın haberin yok haberin.
Uzaktan şimdi beraber yaşamak ve baskı görmek sana keşke dedirtiyor ama o iş öyle değil.
İnsan kendi anasıyla kardeşiyle aynı evde anlaşamıyor kolay mı el'le yaşamak? Benim kayınvalidem sessiz kadındır bir hafta kalıyor bende ben daralıyorum gün sayıyorum bitse de gitse diye. Hele üç sene.
Üç sene nasıl olacaktı biliyor musun? Baş başa yemek yiyemeyecektin işten gelip bulaşık çay millete hizmet edecektin kocan da davar gibi yatacaktı. Bir özeliniz yatak odanız olacaktı o da geceden geceye. Kavga edemezsin ses gider, etsen kayınvalide oğulcuğunu korur seni suçlarlar. Ağlamak istesen ağlayamazsın. Bu mu hayatının fırsatı sence? Elin hizmetçiliğini yapamaman mı?
Benim kayınvalidem de muhafazakardır mesela bırak keşke kapansan demeyi içtiğime söz edemiyor edemeyeceğini biliyor. Neden? Eşim arkamda çünkü.
Senin eski nişanlın pısırıktı. Annesi seni ezim ezim ezerdi. Kocanı kapanman için dolduracak ve huzur kalmayınca seni kapayacaktı mesela.
Bana kayınvalidem bir kere içtiğinizi koymasanız keşke internete millet beni kınıyor üzülüyorum diye mızmızlancak oldu benden önce eşim evlenmeden önce de ben içerdim anne her kim sana bunla ilgili bir şey diyorsa söyle sileyim ben onu göremesin. Kime ne bizim kendi ailemizden dedi. Kadın bir daha gık diyemedi. Senin kocan seni ezdirmezse seni sever seni korursa o nişan da atılmaz evlilikte bitmez. Benim nişan sürecimde annemle kayınpederim birbirine girdi ama biz yine de evlendik. Gerçekten seven erkek ailesine karşı sevdiği kadını yem etmez geçeceksin onu.

Seven erkek her zaman sevdiğinin arkasındadır ve anasına yedirmez. Bu nedenle nişan hiç atılmaz. Bundan emin ol.
Pısırık ve anneci bir erkek ve baskın bir kaynana da mutluluk huzur vermez.
Berbat bir yaşamın olacaktı belki boşanacaktın. Ki ayrılığı hazmedemeyen boşanmayı hiç hazmedemezdi. Seni Allah korumuş. Yat kalk şükret artık ve lütfen tedavini aksatmadan ol. Cidden sonun akıl hastanesi yoksa.

Cehennem gibi bir evlilikten kurtulmuşsunuz her gün evde parti verip kutlama yapmanız lazım
Ne bunalımı

kapan diyen bir aileden sana hayır gelmezdi, bence uzun vadede faydasını göreceksin. senin görünüşüne veya inancına saygı duymuyorlar. bir de kayınvalidenle yaşamak istemiyorsan istemiyorsun, neyi büyüttün ki?

ya çok özür dilerim, aslında ciddi bir konu ama "kocan davar gibi yatacaktı" lafına çok güldüm. o kadar hastayım ki, yatağımda inliyorum, teşekkür ederim, umarım siz de gülücükler atarsınız tüm gün.

Bu üyeye aşırı aşırı sinirleniyorum ama bir yandan çok da üzülüyorum kendini sırf evlenmiş olmak için üç sene baskıcı bir kayınvalideyle yaşamaya layık gördüğü için, ondan sanırım hırsla yazdım biraz, teşekkür ederim hepimizin gülelim her gün :)

Eski nişanlınız kendi düzenini hiç değiştirmeden eski yaşantısına yancı arıyormuş. Sizin hayatınız ise sil baştan değişecekti. Tepetaklak olacaktı.
Yok öyle yağma.
Çok iyi olmuş ayrılmanız.

Biliyor musun ileri de seni psikiyatri de kesmeyecekti eğer evlenseydin.
Bırak haline şükret.
Sen şimdi hayrını göremiyorsun ama senin için en hayırlısı böyle.

aynen size katılıyorum. evlilik öncesi adamı sevmişseniz eğer, sonraki en büyük kriter adam anneci mi değil mi olmalı. zaten anneci ise kayınvalide çok baskındır ve ezik olmadığımız sürece onlarla baş edemeyiz. kadın sürekli oğlunu dolduracak, aynı evde yaşamasalar bile burası oğlumun evi diye istediği gibi at koşturacak, adam her daim onun ağzına bakıyor olacak. sinir küpü haline geleceksiniz. ideal eş ne sizi ezdirmeli ne de anasını size ezdirmeli. herkes haddini bilmeli ve gık dememeli.

Hala kendini suçluyorsun yahu pes.
3 yıl sana kapan diyen bi kv ile yaşayacaktın, o üç yıllar 5 yıl 10 yıl olacaktı.
Bekle gör o kız bile aynı evde yapamayacak, zor çünkü.
Ayrıca "psikolog" gitmen gereken yer.
"Psikiyatri" psikoloğun yönlendireceği bir yer.
Konuşarak çözemiyorsan ilaç tedavisi uygulanır.

her şeyi geçtim. şükür atlatmışsın iş sıkıntılarını vs ama altı üstü 3 yıl kv. ile yaşayacaktım demişsin.
değil 3 yıl 3 ay bile dayanamazsın.
3 günden sonrası offf. aman sakın .

doktora git. psikiyatriste gidebilirsin. onlar daha çok hastalıklarla ilgilenir.

Boylece anlat ben anlatmistim sahsen guzel bir ilac kullandim bi sure simdi hicbisey benden degerli degl

Evet kesinlikle anneci bi adamdi defalarca anlatmama ragmen anne baba dede cüzdanlari hep ortak.. benim hic sevmedigim sey benim nekadar kazandigimdan neye harcadigimdan kime ne neden beraber karar verirl beraber ödüyoruz herseyi ailesinden herkesin eli vardi cebinde resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…