En doğru kararı vermişsin. Olayı başından başla anlat, utanıp hiç bir şeyi saklamadan hem de. İçini hislerini olduğu gibi rezil olurum demeden anlat. Umarım tedavi işe yarar.
Ama şunları da sana tekrar söyleyeceğim defalarca da olsa yazacağım çünkü sen aslında hayatını kurtardın.
Evet, hayatını kurtardın haberin yok haberin.
Uzaktan şimdi beraber yaşamak ve baskı görmek sana keşke dedirtiyor ama o iş öyle değil.
İnsan kendi anasıyla kardeşiyle aynı evde anlaşamıyor kolay mı el'le yaşamak? Benim kayınvalidem sessiz kadındır bir hafta kalıyor bende ben daralıyorum gün sayıyorum bitse de gitse diye. Hele üç sene.
Üç sene nasıl olacaktı biliyor musun? Baş başa yemek yiyemeyecektin işten gelip bulaşık çay millete hizmet edecektin kocan da davar gibi yatacaktı. Bir özeliniz yatak odanız olacaktı o da geceden geceye. Kavga edemezsin ses gider, etsen kayınvalide oğulcuğunu korur seni suçlarlar. Ağlamak istesen ağlayamazsın. Bu mu hayatının fırsatı sence? Elin hizmetçiliğini yapamaman mı?
Benim kayınvalidem de muhafazakardır mesela bırak keşke kapansan demeyi içtiğime söz edemiyor edemeyeceğini biliyor. Neden? Eşim arkamda çünkü.
Senin eski nişanlın pısırıktı. Annesi seni ezim ezim ezerdi. Kocanı kapanman için dolduracak ve huzur kalmayınca seni kapayacaktı mesela.
Bana kayınvalidem bir kere içtiğinizi koymasanız keşke internete millet beni kınıyor üzülüyorum diye mızmızlancak oldu benden önce eşim evlenmeden önce de ben içerdim anne her kim sana bunla ilgili bir şey diyorsa söyle sileyim ben onu göremesin. Kime ne bizim kendi ailemizden dedi. Kadın bir daha gık diyemedi. Senin kocan seni ezdirmezse seni sever seni korursa o nişan da atılmaz evlilikte bitmez. Benim nişan sürecimde annemle kayınpederim birbirine girdi ama biz yine de evlendik. Gerçekten seven erkek ailesine karşı sevdiği kadını yem etmez geçeceksin onu.
Seven erkek her zaman sevdiğinin arkasındadır ve anasına yedirmez. Bu nedenle nişan hiç atılmaz. Bundan emin ol.
Pısırık ve anneci bir erkek ve baskın bir kaynana da mutluluk huzur vermez.
Berbat bir yaşamın olacaktı belki boşanacaktın. Ki ayrılığı hazmedemeyen boşanmayı hiç hazmedemezdi. Seni Allah korumuş. Yat kalk şükret artık ve lütfen tedavini aksatmadan ol. Cidden sonun akıl hastanesi yoksa.