Pişman mı olucam

Helinsma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
1.953
946
123
31
25.5 yaşındayım üniversite mezunuyum kpss çalışıyorum hâlâ.
Konumu hatırlayanlar vardır 10 aydır mükemmel anlaştığım, ahlaklı, dürüst, aşık birini ailemle tanışdırdıktan sonra bıraktım.
Çünkü evlenmek için can atamadım, içim daraldı, uykularım kaçtı zorladım kendimi ama yok kötü his 2 Gün geçti 3.gün yine çıkıyor.

Ailem, çevrem bir daha böyle birisini bulamazsın(bu zamana kadar bi çok erkek arkadaşım oldu hiç bu kadar anlaştığım evlenmeyi planladığım olmadı) yaşın geldi, evde kalırsın gibi sözler söylüyorlar piskolojim çok kötü kafayı yemek üzereyim.

Bi yandan 10 ayımı geçirdim özleyeceğim onu biliyorum, bi yandan erkek arkadaşım çok çok üzüldü bu zaten beni maffediyor 😢 😢 ah aldım fikri, pişman olacak olma korkusu lütfen bana bi şeyler söyleyin akıl fikir verin.
Teşekkür ederim

• Beğenmedim
Reactions: 000
Yanlış okumuşum 25,5 demişsin ama yine de gençsin. 3 yıl rahat bekleyebilirsin. Ben de aynı durumda kalmıştım. Kabul etmedim evlenmedim. Annem evlen dedi. Şimdi daha iyisi nasip oldu. Annem hayret ediyor nasıl ısrarlara yenik düşmedin kararlı durdun daha içine sineni geldi diyor. Daha iyisi derken duygu anlamında dedim bu arada.

Psikolojinin kotu oldugu yas baskisi yedigin bucuklu yas soylemenden belli..
5,5 ‘tan sonra cocuklarin yasi soylenirken bile bucuk neredeyse hic kullanilmaz.🙊
Ayrica daha cok gencsin, daha kimler cikar karsina

Öyle mi 😂 tam da 6 ay var doğum günüme ondan söylemiştim. Erkek arkadaşım aşırı kıymet bilen bi erkekti, birde ben evdeyim çalışmıyorum aleminde çok çevresi yok o yüzden kimler kimler çıkar kısmını bilemiyorum..

Yanlış okumuşum 25,5 demişsin ama yine de gençsin. 3 yıl rahat bekleyebilirsin. Ben de aynı durumda kalmıştım. Kabul etmedim evlenmedim. Annem evlen dedi. Şimdi daha iyisi nasip oldu. Annem hayret ediyor nasıl ısrarlara yenik düşmedin kararlı durdun daha içine sineni geldi diyor. Daha iyisi derken duygu anlamında dedim bu arada.

Tereddüt ettiğim konular anlamsız olabilir ama napıyim zorluyorum kendimi piskolojim bozulacak artık iyi değilim

Öyle mi 😂 tam da 6 ay var doğum günüme ondan söylemiştim. Erkek arkadaşım aşırı kıymet bilen bi erkekti, birde ben evdeyim çalışmıyorum aleminde çok çevresi yok o yüzden kimler kimler çıkar kısmını bilemiyorum..

Barisirsiniz belki ☺️
Gun dogmadan neker dogar.

İçine simeyen biri ile aynı yastığa bir ömür baş koyamazsın aile baskısı ile.
Ama içine neden bir soğuma geldi çözemedim ben. Bence bi destek alın. Hem sizi soğutan sebebin ne olduğunu anlamış hemde baskılara karşı nasıl davranacağınız konusunda fikir sahibi olursunuz.
22 yaşımda evlendim 24 yaşımdayım aklım olsa asla evlenmezdim. Hatta evlenmeyi hayat planlarım arasından çıkarırdım :)))

Ama içine neden bir soğuma geldi çözemedim ben. Bence bi destek alın. Hem sizi soğutan sebebin ne olduğunu anlamış hemde baskılara karşı nasıl davranacağınız konusunda fikir sahibi olursunuz.
22 yaşımda evlendim 24 yaşımdayım aklım olsa asla evlenmezdim. Hatta evlenmeyi hayat planlarım arasından çıkarırdım :)))

Gerçekten destek almayı çok istiyorum çünkü ben gercekten iyi değilim.
Inanın çevremdekiler o kadar çok sordu ki bu soruyu nişan hazırlığı yapıyorduk ailemle gayet hevesliydim hazırdım 10 ay boyunca çok aşığım modu yoktu tabi tereddütlerim hep vardı uzak ilişki olduğu için erkek arkadaşımın dış görünümüne hareketlerine taktım bi süre ama sonra hepsini halletmiştim geçmişti. Ben bu adamla evlenirim demiştim.

Ama şimdi aileler tanışıcak bende inanılmaz bi korku oldu sanki böyle evlenince sıkıntı yaşayacakmış mutlu olmayacakmışim gibi hissediyorum.
Ailesini içime sindiremedim bide kendi çekirdek ailesi dışında kalan insanlar beni çok itti.
Napicam bilmiyorum 😢

Gerçekten destek almayı çok istiyorum çünkü ben gercekten iyi değilim.
Inanın çevremdekiler o kadar çok sordu ki bu soruyu nişan hazırlığı yapıyorduk ailemle gayet hevesliydim hazırdım 10 ay boyunca çok aşığım modu yoktu tabi tereddütlerim hep vardı uzak ilişki olduğu için erkek arkadaşımın dış görünümüne hareketlerine taktım bi süre ama sonra hepsini halletmiştim geçmişti. Ben bu adamla evlenirim demiştim.

Ama şimdi aileler tanışıcak bende inanılmaz bi korku oldu sanki böyle evlenince sıkıntı yaşayacakmış mutlu olmayacakmışim gibi hissediyorum.
Ailesini içime sindiremedim bide kendi çekirdek ailesi dışında kalan insanlar beni çok itti.
Napicam bilmiyorum 😢
Türkiyede iki kişi değil maa aile evleniliyor biliyorsun. Bi şekilde huzuruna bu insanların etkisi olur. Hoşlanmadıysan boşver.
Karşıdakinin dış kusurlarına takılıyorsanız zaten tam anlamı ile olmamış ilişkiniz. Çünkü seven ufak tefek kusurları görmek istemez yani takmaz. Hareketleri konusunda ise takıldığınız noktalarlarda bişey diyemem ama takıldıysanız muhakkak haklı bi sebep vardır.
Bir kadın bi işten şüpheleniyorsa o iş hep şüphelendiği gibi olur o yüzden boşverin. Uzak ilişki de zaten hiç bi zaman göründüğü gibi olmaz evlendiğinizde mutsuzluk ve hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.
Destek konusunu mutlaka düşünün. Kpssye hazırlanıp önce işinizi elinize alın sonra bakarsınız gönül işlerine. İşiniz olunca isteyeniniz de çok olur inanın.

Karşına daha iyisi çıkmaz, bunu kaçırma mantığı, evlen de kiminle evlenirsen evlen mantığına benziyor. Pazardan domatesi, mağazadan kıyafeti bu mantıkla alabiliriz. Ama eş konusu farklı. Zira tüketim malı seçmiyoruz ama bu kafayla eş seçmek bizi tüketebilir. :confused: İnsan her iyi insanla evlenemez. Öyle olsaydı eşlerimiz bizim için o kadar da özel olmazdı ama olmalı. Hele senin yaşlarında, bu işi aceleye getirmek akıl işi değil. Bence 50 yaşındakiler de getirmesin de, bir yaştan sonra insanlarda köprüden önce son çıkış, yalnız kalacağım psikolojisi olmaya başlıyor, o zaman mantık evliliklerini düşünmeye başlıyorlar filan, onu demek istiyorum, sen o yaşlarda bile değilsin.Sevgilini özlüyor olabilirsin, insan yanında biri olmasını, güzel zamanlar geçirmeyi, yalnız olmamayı özleyebiliyor. Ama evlilik daha geniş kapsamlı bir mevzu. İçine bir şeyler sinmiyorsa zorlamanın alemi yok. Acını çeker, sonra da iyileşirsin.

Eşinizle ilgili özel bir şey mi var yoksa genel olarak evlilik için mi söylediniz bunu merak ettim

Bu çevre baskısının gözü kör olsun ben 28 yaşındayım bazen kendimi öldürüp not bıraksam ömür boyu vicdan yapsınlar diyorum. Uçan kuştan bile baskı gördüm artık evlilikten de sogudum ama yalnız kalmakta üzüyor off of senin konun beni dertlendirdi

Back
X