Pişman oluyorum galiba

Kıyasladıgınız ıkı adam bırı eskı sevgılınız bırı sımdıkı kocanız. Aklınız hala onda bu cok bellı. Bence eskı hesabı kesmeden yenısını acmak hıc dogru degıl sonra boyle ah mı aldım helallık mı alayım durumları oluyor

Lütfen suyu daha da bulandırmayın. Bırakın eskiyi adı üstünde eski. Gecmişte kaldı. Eşinizle evlenmek sizin seçiminizdi ve bunda ah alınacak birşey yok. Herkesin hayatına birileri girip çıkıyor ve herkes önüne bakıyor. Yaptıklarımızdan, verdiğimiz kararlardan biz sorumluyuz. Başkalarının ettiği ah ve beddua değil.

Şuan da yapmanız gereken eşinize odaklanmak. Belki de ufak tefek sorunlar pek bahsetmemişsiniz sorunlardan. Bi çift terapisi falan alın. Düzelebilecek konularsa gecmişe kafa yorup bahane üretmektense şimdiyi yaşayın ve geleceğe bakın. Eğer düzelmeyecek şeylerse mutsuzsanız boşanın buda bir seçim.

Asla eski sevgilinize mesaj atmayın. Bu yapacağınız yanlış ve saçma bir hamle olur.

Sen spor arabaya önem vermişsin
Yeterince evlilikte neyin önemli olduğunu tam düşünmeden evlenmişsin
En önemlisi karekter,olduğunu kavramamışsın
Halende helallik istemen aklın çok karışık olduğundan,

Bir arkadaşım vardı, zamanla bir tanıdık seviyesine geriledi ilişkimiz ama ne zaman nazlanacak birini bulamasa benim duygularımı sömürmeye çalışır, ben de dinlerdim o zamanki saflığımla.

Bir çocukla tanıştı, çocuk bunun için kendi kişiliğinden taviz veriyordu. Çocuğu süründürdü. İlişkiyi bitirmiş gibi konuşur, telefonunu kapatır, çocuğun orda ne hale gireceğini bile bile zevkle devam ederdi güne. Sonra telefonu açar çocuğun ondan dakikalarca özür dilemesini, geri dönmesi için yalvarmasini dinlerdi duvar gibi ve zevkle. Gerçekte ayrılma gibi bir düşüncesi hiç olmamasına rağmen zevkle defalarca yaptı aynı şeyi.

Ailelere haber verdiler, kız isteme tarihleri konuşulmaya başlandı. Bu sırada arkadaşım bilimum sosyal medya üzerinden birileriyle flörtleşiyordu. Her nasıl oluyorsa birileri sürekli bunun telefonuna ulaşıyor ve ona bir şans vermesini istiyordu, o da ama benim görüştüğüm biri zaten vaaar ^-^ diyordu. Birileri sürekli baba evine annesini yolluyordu, istemeye gelelim, bir tanışsınlar görüşsünler diyen diyene. Çocuğa da bunları anlatıyordu ki daha çok kivransin, daha çok deli divane olsun.

Neden böyle bir ilişkiyi surduruyorsun dediğimde ben onsuz boşluğa düşerim diyordu, birakirsam intihar eder, o kadar iyi bir insan ki ben ona kıyamam diyordu. Bir gün atletik, yakışıklı bir delikanlı bir çiçekle çıkıyor karşısına ve kızımız tabi ki hiçbir şey düşünmeden evet diyor. Çünkü sonuçta çok atletik, çok yakışıklı, çok atılgan, şeytan tüyü taşıyan bir delikanlıya elbette evet denirdi. Sonra da bu delikanlı, bizim kızı zamanında kendisinin yaptığından daha güzel süründürüyor. Bizimki intihar süsü vererek fenalıklar geçiriyor, hastanede doktor numara yaptığını söylüyor, rezil oluyor. Ama bizimki hala Hızır'ın yetişip onu ölümden kurtardığını anlatıyor yersen.

Bir süre sonra etrafında ona prenses hissettiren kimse kalmadığını görünce bizim kızın aklına eski çocuktan helallik almak geliyor. Çocuğu arıyor hakkını helal et diye. Çocuk hala bunu ne kadar sevdiğini ve her şeyi unutup hala onu kabul etmeye hazır olduğunu söylüyor. Benimle olmasan da sen mutlu ol ben yine mutlu olurum diyor. (Vallahi fenalık geliyor anlattıkça) Bizimki kapıyı açık bırakmak icin onun ne kadar iyi bir insan olduğunu vesaire söylüyor, inşallah hep çok mutlu olursun diyor, ağlıyor ve yeniden çıkıyor hayatından. Bence bu hikayede herkes birbirini hakediyor. Herkes hakkettigini yaşıyor.

Buyrun size kıssadan hisse.

önceki konunun devamı , önceki konum bu https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/kadinlara-iyi-davranilmazmis.1113513/

24 yaşındayım eşimle mayıs 2018 de evlendim . 10 ay oldu . Onu tercih ettiğime pişman oluyorum. Ondan önce 2014-2016 yılları arasında sevgilim vardı beni çok severdi çok merhametli ve iyi kalpli biriydi ama çok sessiz biriydi atılgan degildi ve ben ondan soğudum ve terk ettim 2016da . Maddi durumu da iyi değildi bir gelecek yoktu yani . Eşimle 2016nın sonunda tanıstım ve geceleri sürekli eğlence mekanlarına giderdik arabayla ,

Kıyas yaptığım zaman 2014-16 yılları arasındaki eski sevgilimin maddi durumu iyi değildi çekingen bir tipti özgüveni çok yoktu

ama eşimin özgüveni yüksek maddi durumu babadan iyi , spor arabası var . bu durumun getirdiği de özgüven var .

Eski erkek arkadasımdan ah aldım galiba . İçimde bir sıkıntı var .Eski erkek arkadaşımdan helallik almayı düşünüyorum. Sizce doğru mu yaparım .
Uzak durun . Siz emin olmadan evlenmişsiiz . Keşke biraz daha dusunseydiniz. Kafanizda eski bitmemiş. Eşiniz ise eskiyi unutmak için bir süreç olmuş. Ama evlenmişsiiz. Mesaj konusuna gelince her ne olursa olsun eşiniz ne yaparsa yapsın . Siz sizsinizdir ve böyle birşey yapmak kimseye yakışmadığı gibi kimsede haketmsz. Masum bir mesaj dahi olsa. Siz böyle bir durumda olup eşiniz yapsa ne hissederdiniz. Etme bulma dünyası başınıza gelir. İçiniz yanar uzak durun . Eşiniz kim olursa olsun nasıl bir insan olursa olsun böyle bir zarar da ne kendinize ne ona gelmesine izin verin.

Paraya arabaya sebep evlendiniz madem gece kredi kartına sarılıp yatın
Her şey para değil, adamın spor arabası var parası var ama sevmiyorsunuz....mutlu değilsiniz.

önceki konunun devamı , önceki konum bu https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/kadinlara-iyi-davranilmazmis.1113513/

24 yaşındayım eşimle mayıs 2018 de evlendim . 10 ay oldu . Onu tercih ettiğime pişman oluyorum. Ondan önce 2014-2016 yılları arasında sevgilim vardı beni çok severdi çok merhametli ve iyi kalpli biriydi ama çok sessiz biriydi atılgan degildi ve ben ondan soğudum ve terk ettim 2016da . Maddi durumu da iyi değildi bir gelecek yoktu yani . Eşimle 2016nın sonunda tanıstım ve geceleri sürekli eğlence mekanlarına giderdik arabayla ,

Kıyas yaptığım zaman 2014-16 yılları arasındaki eski sevgilimin maddi durumu iyi değildi çekingen bir tipti özgüveni çok yoktu

ama eşimin özgüveni yüksek maddi durumu babadan iyi , spor arabası var . bu durumun getirdiği de özgüven var .

Eski erkek arkadasımdan ah aldım galiba . İçimde bir sıkıntı var .Eski erkek arkadaşımdan helallik almayı düşünüyorum. Sizce doğru mu yaparım .
Eski sevgiliyle ego tatmin etmelik bahane helallik alınca ne olacak birden kocan sana aşık mı olacak ne güzel işte senin istediğin adam bu kibarlık size fazla gelmiş terk etmişsiniz adamı

Eşinizle alakalı bahsettiğiniz şeyler hep maddi.
Bence evlilikte yanlış tarafı seçtiğinizin farkındasınız ama bunun helallikle alakası yok.

Konunun cevabı eski sevgilinin ahında değil, eski konunuzun içinde.

Kendiniz demişsiniz, eşinize kötü davranmasının sebenini sorduğunuzda, "Kadınlara iyi davranılmazmış çünkü süpene olarak görürlermiş," demiş.

beni çok severdi çok merhametli ve iyi kalpli biriydi ama çok sessiz biriydi atılgan degildi ve ben ondan soğudum ve terk ettim 2016da .

Soğuyup, terk ettiğiniz adam sizi çok sevmiş, değer vermiş, iyi davranmış ama sessiz, atılgan ve parası olmayan bir sünepe gibi görmüşsünüz. Hayatta karşınıza parası, arabası, özgüveni olan bir adam çıkarmış.

Belki şimdi eski erkek arkadaşınız da, kadınlara iyi davranılmayacağını, iyi davranıldığında sünepe zannedildiğini düşünüyordur kim bilir!

Belki eşiniz de vakti zamanında böyle değildi. Karşısına çıkan insanların çoğu karakterinden önce cebindeki parasına, altındaki arabasına baka baka bu hale gelmiştir, yine kim bilir!

Sizde adamın karakterine değil, cebindeki paraya öncelik vermişsiniz. Eşinizi değil, maddiyatın getirdiği özgüvene, hemen hemen herkesin eşinizin karşısında eğilişine tav olmuşsunuz.

Bence oturun da eski sevgilinin ahını değil de, evlendikten sonra bu adam niye böyle oldu diye düşünün. Belki de sizin kendisine değil, imkânlarına aşık olduğunuzu düşünüyor artık. Yine ve yine kim bilir.

Babadan parası mı var oha mükemmel iyi etmişsiniz evlenip, evlenirken kriterlerimiz böyle zaten spor araba tamam gece klubü tamam babadan para o da tamam daha hayattan ne isteyebilirsiniz ki? Öteki adamın peşini bırakın hellalik mellalik almayın

Bence yersiz kuruntu yapıyorsunuz. Olasılıklar üzerinden kuruntu yapmayın.
Şimdi şöyle bir durum var, üreme psikolojisi diye bir gerçek vardır, kadınlarda hipergami olayı vardır.
Hipergami; kadınların eş seçerken kendilerinden her yönden daha üstün bir erkeği seçme eğilimleridir. Sosyal statü, fiziksel özellikler, ekonomik durum vs. her şey bu tanımın içine girebilir. (Ayrıntılı bilgi için Matt Ridley; Cinsellik ve İnsan Doğasının Evrimi kitabında yazıyor.)
Şu an çoğunlukla güç= para denkliği olduğu için maddi durumu iyi biriyle evlenmek istemişsiniz. Bu olabilir.Bu evleneceğiniz kişinin de önceki ilişkinizdeki kişi gibi sizi çok seveceğinizi düşünmüşsünüz. (Aşırı Genelleme Kuramı)
Ve eski sevgilinizle ayrılıp, size daha çok uyacağını düşünen birini tercih etmişsiniz.
Fakat bazen hayatta durumlar istediğimiz, beklediğimiz gibi olmuyor.
O yüzden yaptığımız tercihlerin sonuçlarıyla yüzleşmeniz gerek.
Eskiyi kapatın, mazide kalsın.
Siz şu an eşinizle olan ilişkinizi düzeltmeye bakın. Mutlaka bir aile terapistine gidin, isterseniz size master'da hocam olan şahane bir aile terapistini önerebilirim. İşinde baya iyidir.
Ama kendinizi suçlamayın, çoğu zaman kadınlar güvenlik ister. Bu bazen maddi güvenlik olur, bazen de manevi güvenlik olur. Siz maddi güvenlik arayışına girmişsiniz.Olabilir.
Geçmişe dönmeyin, eski sevgilinizi aramayın, eşinizle konuşun, bir aile terapistine gidin.
Eşinizde geçmiş tecrübelerden edindiği hatalı şemalar (Kadınlara iyi davranılmaz ..vb) var, onun için yardım almanız lazım.

Umutsuz olmayın, eşinizle aksiyon alın..

Son düzenleme:
Back
X