• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pismanim artik cok mu gec?

Giden gitmiş artık adamı arayıp ta bu saatten sonra nişanlısıyla arasını bozmak mı niyetiniz ne kadar kötü bir düşünce, zamanında doğru karar verseydiniz şimdi geri dönse peşinizden koşsa eminim tekrar acabalara geri dönersiniz kaçan kovalanırmış hey allahım

Sormussun ya pişmanım geç mi diye;benim cevabım burdan bakılınca evet maalesef geç..günah işlemeyin.
Haa kaderinde vardır o zaman o kişi sana ayrılır gelir,evlense de boşanir gelir.
Bazı şeyleri kadere bırakın.kimsenin yuva yıkanı olmayın.

Haa bu arada dikkat ettiniz mi bilmem,bir bayanda geç kalmamışsin devama dememiş .Biraz düşünün.

İnsanoglu iste zamaninda degerini bilmediniz cunku o zaman sizi sevdiginden deger vermediniz egonuz sizi onu terketmek de sakinca olmadigini soledi

Sonra cocuk bir kiz bulunca mutlu olup sizden baskasini tercih edince beyniniz nasil olur ama o bni sevdi bunkadr cabuk gibi cumleler kurdu ve egonuz coktu kiskanclik ve kabullenememe

Oysa isin asli cocuk ne seni seviyor ne de umursuyor seven birini kessen sevdigi varken baskasiyla evlilige adim atmaz he bunu yapan var onlarinda birsuru bahanesi vardir (ben yine sevgilerine inanmam da) onlarda yagmurdn kacarken hep doluya tutlmustur veya daha cocuktur evliligi evcilik zanneder

Son olarakta nisanlisina deginecegim bu kizlari anlamiyorum evli erkekler nisanli erkekler neden degere biner. Kiz yazik deilmi sen kendini o kizin yerine koyacaksin sana yapildigindada ozmn neden bn demeyeceksin

herkes er yada gec yasattigini yasar...

Adam nısanlanmıs yakasını bırak Yok rüyamda srvmedıgı bırıyle evlenecekmıste

İş bulur bulmaz evlenilir diye bir kaide yok elbet... İdeal evlilik yaşı 30' a doğrudur bana göre, erkenine de bir şey demem hatta daha iyidir. Benim evlenen arkadaşlarımın hemen hepsi ya liseden görüşenler ya da üniversitenin başında tanışıp da uzun süreli ilişkisi olanlar. Evlenemeyenler de yana döne koca arıyor evde kalacağım diye, haklılar da... Koca bulamayacağım kafasıyla evlenmek değil aslında durum, genç yaşta kendine eş bulamayıp kocasız kalmak. Aşağılamak değil yazdıklarım, gerçekler.

Bu forum sıyrık insan dolu.. Açılan konulardan, yazılan yorumlardan apaçık ortada bu durum.

26-27 yaşına kadar aklı başına gelmeyen kadının aklı o yaştan sonra da gelmez. 22-23 yaşında ne istediğini bilmiyordu isen 26-27' de de durum farklı olmaz... Sen şimdi ben oldum, ne istediğimi biliyorum güçlü kadınım kafasındasındır muhtemelen bir beş sene sonra 26-27 yaşındaki haline gülersin. Hayatta birçok şeyi görmüş geçirmiş muhabbeti daha da tuhaf, sıkıntı orada zaten. Hiç bir erkek geçmişinde birçok erkek olmuş veya 26-27 yaşına gelene kadar hayat nedir sorusuna cevap bulamamış bir kadınla evlenmek istemez. 26-27 yaşına gelene kadar bir kadın gereğinden fazla şey görmüş geçirmiş oluyor malesef. Yaşın karesi oranında bir kadının evlenme ihtimali düşüyor, çok açık ve net yazıyorum; pürüzsüz.

Genci dururken hiç bir erkek yaşı büyük olanı tercih etmez.. 30' lu yaşlara girdiyseniz yaşıtınız veya yaşınıza yakın üstelik kafanıza uygun birini bulursanız öpüp başınıza koyun. Genelde de mecburi sonu boşanmaya giden evlilikler oluyor sonuç. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi evlenmiş olmak için evlenmeyin diyor ya, işte o 26-27' dan sonra mecburi hale geliyor yaş arttıkça.

Kardeşimden örnek vereyim, 25 yaşında... Hemen evlenmek istemiyorum diyor, evliliğe karşı da değil ama. Subay, öyle yalama olmuş tiplerden de değil. Bir kız arkadaşı oldu uzun süreli bu yaşa kadar, ayrıldılar. Evleneceğim kızı en az 1,5-2 sene tanımalıyım diyor, evlenince çoluk çocuğa karşımak istemiyorum hemen üç beş sene gezmek istiyorum diyor. Şimdi farz et ki bu çocuk 30 yaşında, 30 yaşında bir kadınla evlendi, planlarına göre 35 yaşında çocuk sahibi olacaklar. Malum 25-30' dan sonra doğurganlık, dayanıklılık azalıyor. 35' inden sonra çocuk bakmak zaten zulüm, annemden biliyorum. Sen babanneliğe adım atacağın yaşlarda 20 yaşında kanı deli bir çocuğun olacak. Birde 26-27 yaşına kadar %90 kızın 10 ve üzeri sevgilisi olmuş oluyor, tanıştığı kızları tanıdıkça morali bozuluyor haliyle... İstiyor ki üniversite okuyan aklı başında bir sevgili bulayım, okulu bitince evleniriz hem ben tanımış olurum hem de geçmişi daha temiz biri olur ben de hemen evlenmiş olmam diyor.. Sonuna kadar haklı... Sence değil mi? Biliyorum ki 35 yaşına da gelse 26-27 yaşında bir kızı tercih edecek...

Yazdıklarımı okumuşsundur, mesele üç ayda 10 kişinin seninle tanışmak istemesi değil. Sokağa çık koca istiyorum diye bağır 100 kişi linç etmezse benim adım Ezgi değil... Fark edemedin mi bu yaşa kadar bunu? 10 kişiden ne kadarı sana koca olabilecek? Neyine güvenip de bu kadar rahat konuşabiliyorsun 26 yaşında bir birey olarak? Haspamı üç ayda 10 kişi istemiş :) Öyle bir yazıyor ki kabul etse üç ayda paketleyecekler sanki :)
Hemen evlen diyen de yok zaten, tanışırsın tanırsın ona göre karar verirsin. Bak yazdım yukarıda güncel erkek zihniyetini, kararını ona göre ver. Seni herkes kabul edecek mi? Elin iş tutuyor mu? Temiz misin? Güzel para kazanıyor musun? Güzel misin, yediğine içtiğine fiziğine dikkat eder misin? Ot gibi mi yaşarsın yoksa hobilerin, hoşlandığın şeyler var mı? Birisiyle masaya oturup muhabbet edince dedikodu, lakırdı mı ediyorsun yoksa bir konu üzerine konuşabileceğin bilgi birikimin var mı? Kendine güven fazla iyi değildir, özellikle bu yaşlarda... Aklının bir kenarında dursun.
Kusura bakmayın ama bu erkekleri etkilemek için yalnızca gençliğini kullanabilen aciz kadın safsatası.Ben 35 yaşında adamım ama çıtır es isterim çünkü bana çocuk doğuracak kafasındaki sığ insanlarla evlenenlerin halleri ortada ayrıca.Bizim başka kıstaslarımız var yani bırakın sizden akıl almayalım :D

Herkese Merhaba

Uzun suredir takip ediyordum bu siteyi kayit olup konu açmak bugune kismetmis.

Biraz uzun olacak simdiden ozur dilerim...

Sizlere bir konudaki pismanligimi paylasmak istiyorum.Belkide yazarak rahatlamak tam olarak bilemiyorum

Yaklasik 9 ay once biri ile tanistirildim.Evlilik dusuncesi olan biri icin kacirilmayacak bir firsatti.Fakat kendimi evliligin erken olduguna o kadar sartlandirmistim ki...
Bunu acik olarak onada soyledim.Fakat onun dusuncesi olumluydu.Bunu evlilik ile sonuclandirmak icin elimden geleni yapacagim diyordu.Ben haric tum ailem kuzenlerim hepsi adayi iyi bulup dusuncelerimin yanlis oldugunu soylediler ah ah simdiki düşüncelere sahip olsaydim.
Aslinda her belkide her ne kadar kendime de otiraf edemesemde hoslanmistim ondan.Bana aramizda ki 8 yas olmasi evlilik icin henuz erken olduğunu dusunmem ona karsi soguk davranmama neden oldu.(Bu arada ikimuzde uni mezunu ve meslegini yapan insanlardik)

Bir gunde cok iyi biri oldugunu fakat dusuncemim olumsuz oldugu yazdim ona oda tesekkur ederek birirdo ve sonrasinda kesinlikle konusmadik.

Beni tamamen unutsuz icerisinde umut kalmasin diye telefonuda sildim rehberden ki fotoma cevrimici olup olmadigina bakmasin direk umudu kessin benden diye...

Aradan 5 ay gibi bir sure gecti birden aklima geldi acaba hatami yaptim diye dusunurken bu olaydan 7 gun sonra nisanlandigini ogrendim.Ilk duyduğum da sevincle üzüntüyü ayni anda yaşadım. Onun adina sevindim ama icim ciz etti.O an karsimdakine hayirli olsun diyebildim sadece.

Sonra aklimdan cikmadi hata yapmistim iyi bir adaydi pisman oldugumu fark ettim.Neyse nisanlandigini ogrendikten 15 gun sonra yazdim ona musaitsen konusalim mi diye.Nisanlandigini duydugumi bunun icin tebrik ettim.
Cevap olarak da benim hakkimda her seyin en hayirlisini güzelini olmasini istedigini Rabbime emanet ol diye yazdi.

Onunla yazismalarimi ilk gun ki gorusmemizin kayitlarini dinleyerek buluyorum kendimi her aksam her an yas suzuluyor gozlerimden...

Bu 2 aydir devam ediyor.Hayatimda ilk defa pisman oldum canim cok aciyor.

10 gun once rüyamda (Normalde cok sik ruya goren biti degilim.Bilincaltimada yerlesmis okabilir diyorum ama neden simdi diyorum:KK43: )gordum onu bana benim yuzumden hayati boyunca sevmedigi biriyle evli olacagini soyledi.Ruyanim etkisindwn bir turlu cikamiyorum.Gercektende öylemi.?Mantikli dusunmeye calisiyorum ama 5 ayda insan tanisip nisanlanabilir mi diyorum.Vicdanimda hic rahat degil.

Acaba diyorum arasam mi icimin rahat olmadigini bu sekilde bir ruya gordugumu gercektende nisanlisini seviyirmu diye ondan duymak istiyorum.Sonra düşünüyorum ya yanlis anlarsa bir yola girmis sonucta kizida disunuyorum onun yerinde bende olabilirdim diye dusunuyorum.

Ama gercekte boyle birsey varsada hayatim boyunca kendimi affedemem ve belkide gercekte bu sekilde birsey olursa onu bir hatadan kurtaracagim.

Bilemiyorym sadece cok pismanim cok.Keske sure verseydim diyorum umut verip sonradam pismanlik yasatmayayim diye direk olumsuz demiştim.

Cok dua ediyorum.Hayirlisini ver diye Rabbime.Hayirlisiysa bir srkilde olsin diye.

Sizin dusunceleriniz nedir?Sizce aramali miyim.Veya bana onerebileceginiz var midir birseyler.

Tesekkurlerler Simdiden
Bence aramanız doğru değil. Sizin olumsuz kararinizdan sonra kişinin hayatina verdiği yön ve sorumluluklari tamamen kendisine aittir. Seviyor veya sevmiyor bunu o düşünmeli. Bence sizde mutlulugu arayın. Geçmişi kurcalamanin anlami olmaz.

Kesinlikle arama derim. Kismetinde yokmus oyle dusun. Senin nasibin olsaydi hicbir sey engel olamazdi. Kaybedince ozellikle kiymete bindirmissin. Unutmaya bak bence.

Eminmki o cocugun yerinde olsam ve nisanlandiktan sonra bana yazilsa ne kadar doru karar verdigime birkez daha emin olurdum
Dusunurdum cunku bak nisanli birine msj atabilcek biriymis bu zatenn o andan itibaren ufacikta aklimda olsa tamamen biterdi...

Adamın yaşı gelmiş yana yana kız arıyor. Evlenmek icin evleniyor işte. Sizinle özel bir şeyi olmamış. Siz hayir dediniz diye çok üzüldü de sevmediği biriyle evleniyor gibi bir durum yok. Mutluluklar demek için aradım olaylarını da geçin. Pişmansınız olur da konuşursanız geri döner umuduyla yapılmış bir hareket bu, iyi niyetli değil. Adamın da umrunda değilmiş ki konuyu uzatmamış. Tekrar aramayın.

Herkese Merhaba

Sizlere bir konudaki pismanligimi paylasmak istiyorum.Belkide yazarak rahatlamak tam olarak bilemiyorum

Yaklasik 9 ay once biri ile tanistirildim.Evlilik dusuncesi olan biri icin kacirilmayacak bir firsatti.Fakat kendimi evliligin erken olduguna o kadar sartlandirmistim ki...
Bunu acik olarak onada soyledim.Fakat onun dusuncesi olumluydu.Bunu evlilik ile sonuclandirmak icin elimden geleni yapacagim diyordu.Ben haric tum ailem kuzenlerim hepsi adayi iyi bulup dusuncelerimin yanlis oldugunu soylediler ah ah simdiki düşüncelere sahip olsaydim.
Aslinda her belkide her ne kadar kendime de otiraf edemesemde hoslanmistim ondan.Bana aramizda ki 8 yas olmasi evlilik icin henuz erken olduğunu dusunmem ona karsi soguk davranmama neden oldu.(Bu arada ikimuzde uni mezunu ve meslegini yapan insanlardik)

Bir gunde cok iyi biri oldugunu fakat dusuncemim olumsuz oldugu yazdim ona oda tesekkur ederek birirdo ve sonrasinda kesinlikle konusmadik.

Beni tamamen unutsuz icerisinde umut kalmasin diye telefonuda sildim rehberden ki fotoma cevrimici olup olmadigina bakmasin direk umudu kessin benden diye...

Aradan 5 ay gibi bir sure gecti birden aklima geldi acaba hatami yaptim diye dusunurken bu olaydan 7 gun sonra nisanlandigini ogrendim.Ilk duyduğum da sevincle üzüntüyü ayni anda yaşadım. Onun adina sevindim ama icim ciz etti.O an karsimdakine hayirli olsun diyebildim sadece.

Sonra aklimdan cikmadi hata yapmistim iyi bir adaydi pisman oldugumu fark ettim.Neyse nisanlandigini ogrendikten 15 gun sonra yazdim ona musaitsen konusalim mi diye.Nisanlandigini duydugumi bunun icin tebrik ettim.
Cevap olarak da benim hakkimda her seyin en hayirlisini güzelini olmasini istedigini Rabbime emanet ol diye yazdi.

Onunla yazismalarimi ilk gun ki gorusmemizin kayitlarini dinleyerek buluyorum kendimi her aksam her an yas suzuluyor gozlerimden...

10 gun once rüyamda (Normalde cok sik ruya goren biti degilim.Bilincaltimada yerlesmis okabilir diyorum ama neden simdi diyorum:KK43: )gordum onu bana benim yuzumden hayati boyunca sevmedigi biriyle evli olacagini soyledi.Ruyanim etkisindwn bir turlu cikamiyorum.Gercektende öylemi.?Mantikli dusunmeye calisiyorum ama 5 ayda insan tanisip nisanlanabilir mi diyorum.Vicdanimda hic rahat degil.

Acaba diyorum arasam mi icimin rahat olmadigini bu sekilde bir ruya gordugumu gercektende nisanlisini seviyirmu diye ondan duymak istiyorum.Sonra düşünüyorum ya yanlis anlarsa bir yola girmis sonucta kizida disunuyorum onun yerinde bende olabilirdim diye dusunuyorum.

Ama gercekte boyle birsey varsada hayatim boyunca kendimi affedemem ve belkide gercekte bu sekilde birsey olursa onu bir hatadan kurtaracagim.

Bilemiyorym sadece cok pismanim cok.Keske sure verseydim diyorum umut verip sonradam pismanlik yasatmayayim diye direk olumsuz demiştim.

Cok dua ediyorum.Hayirlisini ver diye Rabbime.Hayirlisiysa bir srkilde olsin diye.

Sizin dusunceleriniz nedir?Sizce aramali miyim.Veya bana onerebileceginiz var midir birseyler.

Tesekkurlerler Simdiden
İş işten geçmiş Adam nisanlanmis bi yola girmiş kurcalamayin kesinlikle aramayın.

Herkese Merhaba

Tesekkurlerler Simdiden
kaçan balık büyük olmuş.
kör ölmüş badem gözlü olmuş.

ayrıca elin tavuğu, ele kaz görünürmüş.

hasetlik yapma da başkasını bul.

birçok arkadaş aynı fikirde ve ben de onlara katılıyorum.

ama bu da sizde ters tepki yapıp ,saplantı olup (hani yapma denilen tatlı olur ya ) onu aramanızdan endişeliyim.

elinden oyuncagi alininca kiymetlenen cocuk gibisin... seni cok sevmiyordu kendini filmlerde sanma...
7 gun sonra nisanlanan insan obkisiyi de taniyordur.

Herkese Merhaba

Tesekkurlerler Simdiden
Herkes yolunu çizmiş bu saatten sonra anca kafa karışıklığı yaparsin canım bence uzak dur onlardan erkek bitmedi dünyada kör öldü badem gözlü oldu senin hesabın elden ucunca kıymete binmiş yoluna bak derim

evet geç tabiki. yarın bir gün size dönse bile yine hevesiniz kaçacak. yazık olcak. bunun hesabı da olur hiççççç karışmayın hiççç yazık günah

Sevmese nişanlanmaz, seveceği biri karşısına çıkan kadar beklerdi, sanki adamın kafasına silah mi dayıyorlar 'evleneceksin' diye. Seni sevse de bir mesajınla bırakmaz, senin için savaşırdı, seni sevmiyor ayrıca adam.
Adam cidden şerefliymiş, sana cevapları dusturlu; ama sen sanki biraz şeysin "banlanmamak için yazmıyorum." normal biri nişanlı olan adamı aranmaz.
Tek diyeceğim "Allah onu senin gibi birinden korumuş, söyle de sadaka versin."

Back
X