Pişmanim...esimi nasil ikna edebilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Yalvaririm kizlar kinum aciklik kapalilik muhabetine donmesin.Sadece fikir istiyorum saygim sonsuz çunku .
AmaBen mutlu değilim değilim değilim.
Evlenirken esimin kapanacaksin diye sart kostu bende salak gibi tamam dedim.
Keske demeseydim.
Çunku 5 yildir hic mutlu degilim.
Kendime isinamiyorum bir turlu.
Ve artik yeter acilacam dedim.
Esimin ailesi cok asiri gerici ve buyuk kucuk herkes kapali.
Aslinda buda etkili oldu hadi dislanmiyim da kapanayim dedim ama hata etmisim zaten suan hic biriyle kinusmuylrum.
Ve artik hayatimi istedigim gibi yasamak istiyorum.
Esim oncelri bahsini bile ettirmezdi ancak simdi bitaz biraz yumusar gibi ama yanasmiyor yinede.
Cunku ailesinden cekiniyor.
Ve kv vefat etti o vefat etti gelini acildi deer diye de cekiniyor heralde.
Dile getirmiyor ama hissediyorum.
Esim ailesi gibi degil
Unv mezunu ilerici cagdas biri ama yinede çekiniyor laf soz olmasindan.
Sizce nasil ikna etmeliyim.
Yada edebilirmiyim.
Birde akrabayi gctim mahalleliden de cekiniyorum.
Kücuk koy gibi bir mahalle insaari hep kapali.
Hatta baya baya tutucu kapali.
Kndimi kesinlikle daha iyi hissedicem.
Hem zaten kapaliligin hakkinida veremiyorumki sadce kafam bağli bu da tuhaf.
Bir ara madem kapaliyim ona gore giyineyim dedim kendimden sogudum.
Kizlar bir yol gosterin.

Yalvaririm kizlar kinum aciklik kapalilik muhabetine donmesin.Sadece fikir istiyorum saygim sonsuz çunku .
AmaBen mutlu değilim değilim değilim.
Evlenirken esimin kapanacaksin diye sart kostu bende salak gibi tamam dedim.
Keske demeseydim.
Çunku 5 yildir hic mutlu degilim.
Kendime isinamiyorum bir turlu.
Ve artik yeter acilacam dedim.
Esimin ailesi cok asiri gerici ve buyuk kucuk herkes kapali.
Aslinda buda etkili oldu hadi dislanmiyim da kapanayim dedim ama hata etmisim zaten suan hic biriyle kinusmuylrum.
Ve artik hayatimi istedigim gibi yasamak istiyorum.
Esim oncelri bahsini bile ettirmezdi ancak simdi bitaz biraz yumusar gibi ama yanasmiyor yinede.
Cunku ailesinden cekiniyor.
Ve kv vefat etti o vefat etti gelini acildi deer diye de cekiniyor heralde.
Dile getirmiyor ama hissediyorum.
Esim ailesi gibi degil
Unv mezunu ilerici cagdas biri ama yinede çekiniyor laf soz olmasindan.
Sizce nasil ikna etmeliyim.
Yada edebilirmiyim.
Birde akrabayi gctim mahalleliden de cekiniyorum.
Kücuk koy gibi bir mahalle insaari hep kapali.
Hatta baya baya tutucu kapali.
Kndimi kesinlikle daha iyi hissedicem.
Hem zaten kapaliligin hakkinida veremiyorumki sadce kafam bağli bu da tuhaf.
Bir ara madem kapaliyim ona gore giyineyim dedim kendimden sogudum.
Kizlar bir yol gosterin.
Insan kendi içinden gelmeyerek kapandığı zaman malesef sonradan pişman oluyor.
Eşinizle açık açık konuşun. Ikna edilecek bi durum yok kapalı olmak istemiyorsanız saygı duymalı.

Insan kendi içinden gelmeyerek kapandığı zaman malesef sonradan pişman oluyor.
Eşinizle açık açık konuşun. Ikna edilecek bi durum yok kapalı olmak istemiyorsanız saygı duymalı.

Lafta saygibduyuyor tama nasil iatiyorsan diyor ama misal bir yere gidicez acik geleyim desem sacmalama allah askina hadi tak falan diyor.
Geceerde piknige gittik sakin bir yerde 3 bes mas vardi actim bende tobe robe yanimda baska biri bar gibi sanki ort sunu dedi durdu.
Ortmedim her baktiginda seytan gormus gibi irkildi en sin taktim bnde

Eşinize böyle mutlu olamadığınızı kendinizi bu kalıpta hissedemediginizi ve gerekliliklerini yerine getiremediginizi söyleyin.İnşallah anlayış gösterir

Konu komsu hakkinda topu topu 3 gun konusacak. Sen ise o hayati yasayacaksin. Kim ne der diye dusunme. Esine de bu sekilde izah et. Umarim anlayisli biridir ve kararina saygi duyar.

Surekli dile gwririyorum ama ciddi ciddi konusmanin zamani geldi heralde

Bende tam tersi kapanmak istiyorum ama mutsuz olurmuyum kapanınca emin olamadığım için erteliyorum hep tabi eşiminde karşı çıkması oldukça etkili. Durumunuza ve yaşadığınız çevreye bakınca size ciddi sorun yaratırlar gibi geldi bana. Göze alırım herşeyi diyebiliyor musunuz?

Lafta saygibduyuyor tama nasil iatiyorsan diyor ama misal bir yere gidicez acik geleyim desem sacmalama allah askina hadi tak falan diyor.
Geceerde piknige gittik sakin bir yerde 3 bes mas vardi actim bende tobe robe yanimda baska biri bar gibi sanki ort sunu dedi durdu.
Ortmedim her baktiginda seytan gormus gibi irkildi en sin taktim bnde

Bu konuda ısrarcı olması gereken sensin. Sen açıldın diye senin hakkında kötü konuşacak bir çevren varsa da ordan koşarak uzaklaş.

Bende tam tersi kapanmak istiyorum ama mutsuz olurmuyum kapanınca emin olamadığım için erteliyorum hep tabi eşiminde karşı çıkması oldukça etkili. Durumunuza ve yaşadığınız çevreye bakınca size ciddi sorun yaratırlar gibi geldi bana. Göze alırım herşeyi diyebiliyor musunuz?

Ben kesinlike alirim .
Ama esim almaz yani alamaz gibime geliyor.
Yada ikna etmeye devam mi etmeliyim bilmiyorum

Komşumuzun kızı imam hatipte okudu ,
Bırakın pantolonu siyah dışında etek bile giymezdi.
Evlendi , çocuğu oldu.
Sonra açıldı.
Kimse de bişey demedi.
Dinde zorlama yoktur.
Allah "Sadece kalbinize bakacağım" derken , insanlar halt etmiş :)
Sadece kalbimize mi bakacakmışş aa ne güzel kalbimiz temizse yırttık o zaman :işsiz:

İlerici çağdaş bu mu allah aşkına?
Madem kapalı bir eş istiyordu kapalı olan biriyle evlenecekti. Açık olan birine aşık olmuş kendi kalıbına sokmaya çalışıp zorla kapatmış. Aynen aynen ilerici çağdaş kişi bu oluyor. Eşine karışmayan da gerici bağnaz...

El her zaman diyecek bir şey bulur, demek istedikten sonra; ne zaman ki el lafıyla hareket eden insanları görürüm aklıma o Nasreddin Hoca fıkrası gelir:

Hoca merhum, oğlu ile bir köye gidiyormuş. Oğlunu eşeğe bindirmiş. Bazı kimseler görüp:
— Hey gidi zamane gençleri, ağzının ilmiyle şu ihtiyar babasını yayan yürütüyor da kendisi rahat rahat eşeğe binip gidiyor, demişler.
Çocuk:
— Bak baba! sana ısrar etmedim mi? Haydi artık daha ziyade inat etme, şu eşeğe bin, demiş.
Hoca eşeğe binmiş. Biraz gitmişler. Bir kaç kişi tesadüf edip:
— Ayol senin kemiğin kartlaşmış, hem işte geldin işte gidiyorsun. Bu taze fidanı bu kadar zahmete koşup da kavurmak layık mı? derler.
Hoca tutar, çocuğu da arkasına bindirir. Birkaç adım gider gitmez, bir bölük herze-vekile daha tesadüf ederler. Bunlar da bakıp:
— Amma insafsızlık ha! Bir eşekçiğe iki kişi birden biner de uzun yola gider mi? Bakın şu herife, hoca da olacak! derler.
Hoca artık kızıp eşekten kendi de oğlu da inerler. Önlerine katarlar. Çok geçmez bittesadüf birkaç adama rast gelirler.
— Allah Allah! Bu ne budalalık. Eşek önlerinde bomboş hoplaya sıçraya koşsun da kendileri bu sıcakta toza toprağa bulanarak kan ter içinde yayan yürüsünler. Dünyada ne şaşkın adamlar var!
Dediklerini işitince Hoca oğluna dönerek demiş ki:
— Lakin yahu! Bu halkın dilinden kurtulabilen varsa ona aşkolsun. Ne yaparsan yap, herkesi memnun edemezsin. Sen yalnızca Allah'ı memnun etmeye bak.

Eşine kararını açıkla, fıkrayı da anlat.
Sonra kademe kademe açıl, alıştıra alıştıra.
Kollar uzunsa kapri kol giy bir süre, sonra kısa kol.
Sadece etek giyiyorsan, pantolon üzeri tuniğe geç, tuniği kısalt, etek boyunu dizine çek...
Sonra sıra başa gelir.
Bir anda yapma.

Hayat senin.

Bu konuda ısrarcı olması gereken sensin. Sen açıldın diye senin hakkında kötü konuşacak bir çevren varsa da ordan koşarak uzaklaş.

Aslnda esimde bundan korkuyor.
Gercekten ailesi cevtesi gerici ve ultra gerici insanlar.
Yoksa esimin bu kadar diretecegini zannetmezdim.
Yine bana laf gelir uzulurum diye düsunuyor kesin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X