Pişmanim...esimi nasil ikna edebilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne guzel adiniza sevindim.
Darisi basima.
Insallah bende acilir bnde mutlulugumu paylasmak icin konu axarim.
Simdi ugrasiyorum bakalm insallah alirim
Böyle o kadar mutluyum ki. Kendimi özgür hissediyorum. Çünkü kimse bana sormadı kapanmak istiyor musun diye. Babam yüzünden bu haldeydim. Eşim benim acı çektiğimi gördü çünkü acı çekiyordum. Dışarı çıkarken mutsuzum. Sürekli başımdaki eşarpla oynuyorum. Boğazımı sıkıyorlar sanki. Daralıyordum. Çok insan farketmiş aslında. Hadi bismillah deyip yaptım ve en güzeli insanların dediği gibi yoldan çıkmış sapıtmış biri olmadım. Öyle diyorlarmış bana :halay:

Böyle o kadar mutluyum ki. Kendimi özgür hissediyorum. Çünkü kimse bana sormadı kapanmak istiyor musun diye. Babam yüzünden bu haldeydim. Eşim benim acı çektiğimi gördü çünkü acı çekiyordum. Dışarı çıkarken mutsuzum. Sürekli başımdaki eşarpla oynuyorum. Boğazımı sıkıyorlar sanki. Daralıyordum. Çok insan farketmiş aslında. Hadi bismillah deyip yaptım ve en güzeli insanların dediği gibi yoldan çıkmış sapıtmış biri olmadım. Öyle diyorlarmış bana :halay:
Bizim insanlarımız bide şey der "evlendi açıldı, kocası kafasını açtı, evlendi değişti " Eşinizin her daim yanınızda olmasi ve destek vermesi ne büyük şans ve nimet size helal olsun enişte beye ...

Bastan neden tamam dedin merak ettim

Adam sonucta bir sart sunmus sen de kabul etmissin.

Neyse

Valla bu sekilde mutsuz oldugunu, kendini kandirdigini, tesetturun hakkini veremedigini surekli soyle ama yumusak dille

Biraz zaman alir bu konu
Sabirli ol

sen bu konuyu polemik olsun diye açmışsın. senin gözünde bütün kapalılar gerici yobaz, açıklar çağdaş medeni. bütün mesajlarında açıkça belli oluyo. inanarak değl değil baskıyla yapıyosun zaten. aç başınıda sende gerici yobaz sınıfına girme. çağdaş çağdaş yaşa. Mune Mune

sen bu konuyu polemik olsun diye açmışsın. senin gözünde bütün kapalılar gerici yobaz, açıklar çağdaş medeni. bütün mesajlarında açıkça belli oluyo. inanarak değl değil baskıyla yapıyosun zaten. aç başınıda sende gerici yobaz sınıfına girme. çağdaş çağdaş yaşa. Mune Mune

Offff lutfen konumdan uzaklasip.
Yormlarinizi kndinize saklarmisiniz.
Buyrun benden de bir Mune Mune belki sizin üslubunizla ilgili uyarilmaya ihtiyaciniz vardir

Yalvaririm kizlar kinum aciklik kapalilik muhabetine donmesin.Sadece fikir istiyorum saygim sonsuz çunku .
AmaBen mutlu değilim değilim değilim.
Evlenirken esimin kapanacaksin diye sart kostu bende salak gibi tamam dedim.
Keske demeseydim.
Çunku 5 yildir hic mutlu degilim.
Kendime isinamiyorum bir turlu.
Ve artik yeter acilacam dedim.
Esimin ailesi cok asiri gerici ve buyuk kucuk herkes kapali.
Aslinda buda etkili oldu hadi dislanmiyim da kapanayim dedim ama hata etmisim zaten suan hic biriyle kinusmuylrum.
Ve artik hayatimi istedigim gibi yasamak istiyorum.
Esim oncelri bahsini bile ettirmezdi ancak simdi bitaz biraz yumusar gibi ama yanasmiyor yinede.
Cunku ailesinden cekiniyor.
Ve kv vefat etti o vefat etti gelini acildi deer diye de cekiniyor heralde.
Dile getirmiyor ama hissediyorum.
Esim ailesi gibi degil
Unv mezunu ilerici cagdas biri ama yinede çekiniyor laf soz olmasindan.
Sizce nasil ikna etmeliyim.
Yada edebilirmiyim.
Birde akrabayi gctim mahalleliden de cekiniyorum.
Kücuk koy gibi bir mahalle insaari hep kapali.
Hatta baya baya tutucu kapali.
Kndimi kesinlikle daha iyi hissedicem.
Hem zaten kapaliligin hakkinida veremiyorumki sadce kafam bağli bu da tuhaf.
Bir ara madem kapaliyim ona gore giyineyim dedim kendimden sogudum.
Kizlar bir yol gosterin.
Sen bir bireysin içinden gelmiyorsa bosyere eziyet ettirme kendini kalben olması lazım zaten oyuzden buna eşin dahi kimsenin karışmaya hakkı yok her koyun kendi bacagından asılır !! Bende ilk evlemdiğimde kapanmıstım ama yapamadım içimden gelmedi açıldım kimseyide takmadım zaten bekarkende açıktım

Bende küçük yasta annemin zoruyla kapandım 1sene önce kocamın gazıyla açıldım. Tek farkımız Kapalılığı sizin gibi gerici, tutucu, köylü gibi olarak gormuyordum. Canım saçlarımı savurarak gezmek istiyordu çünkü içimde kalmıştı bende açıldım. Ölünce Tabutuna eşinde dahil kmse girmeyecek senin yerine hesap vermeyecek takılma bu kadar.

Bende küçük yasta annemin zoruyla kapandım 1sene önce kocamın gazıyla açıldım. Tek farkımız Kapalılığı sizin gibi gerici, tutucu, köylü gibi olarak gormuyordum. Canım saçlarımı savurarak gezmek istiyordu çünkü içimde kalmıştı bende açıldım. Ölünce Tabutuna eşinde dahil kmse girmeyecek senin yerine hesap vermeyecek takılma bu kadar.

Gericilik tutuculuk kapalilik ayni dedmedim dedimi ispatlayin ozur diliyeyim.
Evet esimin ailesi gerici.
Cunku
Eslerine isimleri ile hitap etmezler hist host derler.
Kadinlar adamlarin yaninda yemek yiyemez.
Kv ve kp yaninda bebek sevilmez cocuk opulmez.
Bunlar adet gelenek gorenek degil bnce kadinin hiclestirilmesi gericilik ata erkillik
Esime ismiyle hitap ediyorum diye ona bile tuhaf bakiyorlar.
Esleri bagirir cagirir azarlar rezil eder insanlar icinde kadin cvp vermez.
Bir keresinde esim geteksiz tepki verdi bana insaanlar icinde bnde cvp verdim biraz tartstik diye .
Isitmedigim laf kalmdi.
Yim sen bole mi evlilik yurutucen adama cvp vermk neymis bagirirda cagirirda .
Hic begnmedim.
Sen bu evliligi yurutemzsin gibi gibiii

Konu sahibi tum kapalilar gerici, yobaz dememis ki oyle demis olsa en basindan herkes ona gore yorumunu yapar. Siz yanlis anlamissiniz konuyu. Esinin ailesi icin demis bunu. Esinin ailesinin bu konuda yaptiklarina orneklerde vermis hatta.

Bana da aynı baskılar yapıldı içlerindeki tek açık benim ısrarla kapanmadim .
Alistilar dün kapansaydim bugün farklı biseyle çıkacaktılar karşıma , eşim de kapansan çok yakışır ay gibi yüzün var cart curt sacmalamaya başlayınca , git kapalı birini bul kendine madem dedim hiç konusu edilmedi bidaha.
Rest çekin sanki kapali kalincaa nolacak başınız göğe mi erecek?

Herşey sizde bitiyor.İnsanlar hele ki küçük yerlerde daha meraklı olur bu geçiş süresince söylenen sözlere,sorulara sabır gösterebilirseniz bu süreci insanlarla gereksiz polemiklere girmeden geçirebilirseniz elbette bir süre sonra insanların gözü alıştığında bu sorun sorun olmaktan çıkacaktır.Ama şu muhakkak,saç kesimimiz bile değiştiğinde bir müddet sorulara maruz kalıyoruz,elbetteki sizdeki bu değişim insanların merakını cezbedecektir

Sizi tanıdığında da açıkmışsınız şimdi başınızı açığınız zaman size niye öyle şeytan görmüş gibi bakıyor. İlkkez mi görüyorsun böyle diye sorsaydınız?
İçinizden nasıl geliyorsa öyle yaşayın bu hayat sizin tekrarıda yok. İstemediğiniz şeyleri yaparsınız kendinizden nefret edersiniz bir zaman sonra ve o mutsuzluk evliliğinizide derinden sarsar

Başta öyle bir şartı kabul etmeniz hata sizle olduğunuz gibi evlenmeyecek bi adamla evlenmeyi niye kabul edersiniz ki :/ şimdi eşin beni kandırdın filan derse haklı bence eşinize ben açılmayı düşünüyorum açılsam mı yerine ben artık türban takmak istemiyorum tarzında kesin konuşursanız daha etkili olur.

Gericilik tutuculuk kapalilik ayni dedmedim dedimi ispatlayin ozur diliyeyim.
Evet esimin ailesi gerici.
Cunku
Eslerine isimleri ile hitap etmezler hist host derler.
Kadinlar adamlarin yaninda yemek yiyemez.
Kv ve kp yaninda bebek sevilmez cocuk opulmez.
Bunlar adet gelenek gorenek degil bnce kadinin hiclestirilmesi gericilik ata erkillik
Esime ismiyle hitap ediyorum diye ona bile tuhaf bakiyorlar.
Esleri bagirir cagirir azarlar rezil eder insanlar icinde kadin cvp vermez.
Bir keresinde esim geteksiz tepki verdi bana insaanlar icinde bnde cvp verdim biraz tartstik diye .
Isitmedigim laf kalmdi.
Yim sen bole mi evlilik yurutucen adama cvp vermk neymis bagirirda cagirirda .
Hic begnmedim.
Sen bu evliligi yurutemzsin gibi gibiii
Bunlardan konunda bahsetmediğin için bilemezdm tabiki. Bu evlilik yürümezse onlar yüzünüzden olur buyuk ihtimal. Gorusmemeyi denedi mi ? Yakın mı oruruyorsunuz ? Eşinle aranı iyi tutup istediğini yap, yaptır diğerlerini boşver.

Ben kendi isteğimle tesettüre girdim ama eşim isteseydi kapanmazdım sonuçta bu beni bağlayan bir durum onu ilgilendirmez.Eşiniz yükümlülüğü sadece size bunu söylemek sonrası size kalmış kapanırsınız yada kapanmazsınız dinde zorlama yok ama sizin durumunuz biraz farklı dinden ziyade toplum baskısı ön planda

Ewet ellbette kalkim kirmizi siyah gibi goz alici renlkler degil ama
Frenc tarzi yada acik renler tercih ediyorum
Başınızı örtme stiliniz, açık renk de olsa oje sürmeniz falan facia. “Süslüman” dedikleri kadınlardansınız anladığım kadarıyla. Bana komik gelir hep öyle tipler, biraz da acırım. Lütfen bunu kendinize yapmayın, millete alay ettirmeyin arkanızdan. Eşinizin ağzından girin, burnundan çıkın kabul ettirin. Sadece başımı açacağım, giyimim pek değişmeyecek vs. deseniz yine ikna olmaz mı?

Bunlardan konunda bahsetmediğin için bilemezdm tabiki. Bu evlilik yürümezse onlar yüzünüzden olur buyuk ihtimal. Gorusmemeyi denedi mi ? Yakın mı oruruyorsunuz ? Eşinle aranı iyi tutup istediğini yap, yaptır diğerlerini boşver.

Zaten cok kez ayrilik asamasina geldik .
Aptaldim ben hadi sevsinler hadi dislamasinlar diye hep yuzsuzluk yapip gidiyordum yinede.
Ne hosgeldin diyen vardi.
Ne biz yemk yiyoruz gel diyeni.
Yine ezik ezik gidiyordum sevsinler diye.
Ama artik son bir terbiyeszlik yaptilar iyikide yaptilar sabrim taşmis onu fark ettim.
Kesin ve net cizgi cktim grsmuyor gitmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X