Pişmanim...esimi nasil ikna edebilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşiniz ilerici, çağdaş birisi fakat kapanmaya zorlamış sizi çok çağdaş bir tutum cidden. Bir şeyleri zorla yaptıran ve buna boyun eğen insanlar bana güçsüz geliyor. O günlerde hayır deseydiniz ne kaybedecektiniz şusn bunca koca 5 yılınızı yediniz. Şimdide insanlardan çekiniyorsunuz. Hayatınızı kendiniz için yaşayın insanlar için değil

İlerici çağdaş bu mu allah aşkına?
Madem kapalı bir eş istiyordu kapalı olan biriyle evlenecekti. Açık olan birine aşık olmuş kendi kalıbına sokmaya çalışıp zorla kapatmış. Aynen aynen ilerici çağdaş kişi bu oluyor. Eşine karışmayan da gerici bağnaz...

Ya haklisiniz disardan bakinca oyle gorunuyor ama esim ailesine gore gerckten çok onde misal onlarin sukalede benim gibi rahat giyinen yok.
Pantolon giyeni tobe yarabbi seytan gibi goruolar.
Ben pantolonda giyer oje de surer takarim takistirirmda .
Mesela kapaliyim dedim ama tam turban da hic kullnmadim.
Bone tarzi sapka gibi olanlar varya onlardan kullaniyorum .
Esimin ailesi gercekten cok tuhaf anlatmaya kalksam daha boylesi varmi dersiniz.
Oda ister istemz cekiniyor

ıyıde kımse kımsenın ınancına ınanca gore gıyınme seklıne karısamaz kı
esınızın mı ne ıstedıgı onemlı ınandıgınız dogrunun mu

zorlama asla olamaz sız ıcınızden nasıl gelıyorsa oyle yapmalısınız normalde ama evlenırken soz vermıssınız bunu bılerek evlenmıssınız . ornegın sız esınıze evlenırken asla sıgara ve alkol ıcen bırıyle evlenmem deseydınız oda bırakırım soz yeterkı evlenelım dese bıraksaydı evlendıkden sonra baslasaydı nasıl olurdu ? bıldıgın kandırmak degıl mı bu . evlenırken ınsanların krıterlerı vardır sonucta

ha ben ıcınızden gelenı yapmanız taraftarıyım ama soz verırken bunu da dusunmelıydınız bu cocuk oyuncagı degıl dıyorum sadece yanlıs anlamayın
konu komsuyu mahalleyı bosverın 10 dk konusur susarlar onlar evınızın dısında kısıler gerekırse tasının yanı nolmus o onemlı degıl de
esınızın kabul edecegını sanmam

Ya haklisiniz disardan bakinca oyle gorunuyor ama esim ailesine gore gerckten çok onde misal onlarin sukalede benim gibi rahat giyinen yok.
Esimin ailesi gercekten cok tuhaf anlatmaya kalksam daha boylesi varmi dersiniz.
Yanlış anlamayın da size uymayan bir adamla neden evlendiniz ki? (Şimdi sanane diyenler olacak da işte görünen köy de kılavuz istemezmiş. Adamla nişanlıyken ailesinin nasıl olduğunu az çok anlamıştır üye ama göz göre göre evlenmiş kapanmayı kabul etmiş yazık...)
Adam ailesine göre önde de olsa gene aynı.
Sizi zorla kapatmış ya ötesi var mı?
O ailesinin karşısında dimdik durup benim eşim açık kapanmak istemiyor ne ben onu zorlayacağım ne de siz demeliydi ama nerdeeee....

Aslnda esimde bundan korkuyor.
Gercekten ailesi cevtesi gerici ve ultra gerici insanlar.
Yoksa esimin bu kadar diretecegini zannetmezdim.
Yine bana laf gelir uzulurum diye düsunuyor kesin
ya zaten gorusmuyormussunuz kı
bukadar zorsa oturdugunuz mahalleden tasının ozaman sırf mıllet ne der derdındeyse esınız asıl mevzu buysa tasının olsun bıtsın

Başta hata sizde olmuş. Adama bir şey diyemem. Sizi uyarmış siz de kabul etmişsiniz. Eşinize hatalı olduğunuzu ama yapamadığınızı söyleyin. İnsanlar kararını, fikrini değiştirebilir elbette. Sizin de buna hakkınız var. Aksine eşinizin karışma hakkı yok diye düşünüyorum. Kavga, tartışma yaşamadan güzellikle çözün.

Tesettüre girip girmemek tamamen kişinin kendisini bağlar sırf başkası istiyor diye kapanan keza açılanda aynı durumda huzursuz olabilir.
Eşinizle açıkça konuşmalısınız ayrıca ne giydiğimizden çok ne amaçla giyindiğimiz önemlidir.Örnek verip kimseyi rencide ermek istemem ama etrafımız böyle insanlarla dolu malesef

PARDON PARDON PARDON oje suruyorum derkenn!!! Kapaliydiniz dimi ??

Yanlış anlamayın da size uymayan bir adamla neden evlendiniz ki? (Şimdi sanane diyenler olacak da işte görünen köy de kılavuz istemezmiş. Adamla nişanlıyken ailesinin nasıl olduğunu az çok anlamıştır üye ama göz göre göre evlenmiş kapanmayı kabul etmiş yazık...)
Adam ailesine göre önde de olsa gene aynı.
Sizi zorla kapatmış ya ötesi var mı?
O ailesinin karşısında dimdik durup benim eşim açık kapanmak istemiyor ne ben onu zorlayacağım ne de siz demeliydi ama nerdeeee....

Kandim yemin ediyorum kandim ben cok uzak sehirlerdeydik.
Ailesiyle sevgililik nisan surecnde 2 kere gorustuk ve o kadar farkli profil cizip siz bilitsiniz aaa biz ne karisirz havasindaydilarki dugun sabahi basladi cirkeflikleei gercek yueei.
Normal insan lar yil ve yil yas alir ben buarin yuzunden 5 senede 10 yas aldim o kadar zorlu insanlar.
Suan ki aklim olsa baslarim ulen sevgisine derdim de iste ozaman insan oyke dusunemiyor ki.

zorlama asla olamaz sız ıcınızden nasıl gelıyorsa oyle yapmalısınız normalde ama evlenırken soz vermıssınız bunu bılerek evlenmıssınız . ornegın sız esınıze evlenırken asla sıgara ve alkol ıcen bırıyle evlenmem deseydınız oda bırakırım soz yeterkı evlenelım dese bıraksaydı evlendıkden sonra baslasaydı nasıl olurdu ? bıldıgın kandırmak degıl mı bu . evlenırken ınsanların krıterlerı vardır sonucta

Bu yazdığınıza çok katılıyorum.
Ancak evlenme kararı veren insanların da kişileri değiştirip evlenmesi yerine, istediklerine göre birini bulması gerekir.
Şimdi bu adam tesettürlü bir kadınla evlenmek istiyorsa, hali hazırda öyle olanla evlenmeli.
Açığı beğenip sonra kapatmaya çalışmak olmuyor..
Yada kadın alkol sigara kullanmayan birimi istiyorsa, kullananı bulup bıraksın diye uğraşmayacak...
Kişiler hassasiyetlerini evlenirken iyi ölçüp tartmalı.
Burada konu sahibi kapanmayı kabul ettiği ve bu sözü verdiği için ne kadar suçluysa, eşi de ailesini ve hayatını bile bile açık bir kadınla sevgili olurken o kadar suçlu.

Ewet ellbette kalkim kirmizi siyah gibi goz alici renlkler degil ama
Frenc tarzi yada acik renler tercih ediyorum
Ya allah aşkına bunu yapmayın yaa .. kapaliysaniz tam hakkını verin yapamiyorsaniz açılın, ben gerçekten anlamıyorum kapalı olup 1 kilo makyaj yapıp oje sürüp kot pantalon giyip tunik giymeden bide üstüne kafa ortenleri ... arkadaşım gerçekten yapamiyorsan zoraki bir yasam tarzi sürme ve zaten görüşmüyormussunuz eşinin ailesiyle ee bulundugun cevreyide dert ediyorsan taşın ordan ve oyle yeni bir hayata başla. .

Açıldım ben. Hatta burda konum bile vardı. İnsanlar konuştu. Dedikodum yapıldı. Günahıma girildi. O konuşanlar çok ahlaklı (!) ve dürüst (!) halleriyle beni eleştirirlerken, ben mutlu mutlu hayatımı yaşadım. Şimdi sustular. Çünkü yeni dedikodu malzemeleri geçti ellerine. Başka insanların dedikoduları da yapılacak malum. Ben arada kaynadım gittim.Tek fark benim eşim nasıl istersen öyle yaşa arkandayım dedi ve arkamda durdu. Eşinizi arkanıza alın

Ya allah aşkına bunu yapmayın yaa .. kapaliysaniz tam hakkını verin yapamiyorsaniz açılın, ben gerçekten anlamıyorum kapalı olup 1 kilo makyaj yapıp oje sürüp kot pantalon giyip tunik giymeden bide üstüne kafa ortenleri ... arkadaşım gerçekten yapamiyorsan zoraki bir yasam tarzi sürme ve zaten görüşmüyormussunuz eşinin ailesiyle ee bulundugun cevreyide dert ediyorsan taşın ordan ve oyle yeni bir hayata başla. .

Evim satilsa zaten kosa kosa tasinicam 1 bucuk yildir satmaya ugrasiorum satamiyorum.

Baskalarinin fikir ve isteklerini kendinizinkileri yok sayarak kabul ederseniz olacagi bu.
Ne eş ne de elalem umurumda olmazdı, nasil mutlu hissedecekseniz pat diye yapın. Digerlerine sadece saygi duymak düşer

kadın zaten onu diyor işte..

Açıldım ben. Hatta burda konum bile vardı. İnsanlar konuştu. Dedikodum yapıldı. Günahıma girildi. O konuşanlar çok ahlaklı (!) ve dürüst (!) halleriyle beni eleştirirlerken, ben mutlu mutlu hayatımı yaşadım. Şimdi sustular. Çünkü yeni dedikodu malzemeleri geçti ellerine. Tek fark benim eşim nasıl istersen öyle yaşa arkandayım dedi ve arkamda durdu. Eşinizi arkanıza alın

Ne guzel adiniza sevindim.
Darisi basima.
Insallah bende acilir bnde mutlulugumu paylasmak icin konu axarim.
Simdi ugrasiyorum bakalm insallah alirim

kadın zaten onu diyor işte..
Bende birkere daha belirttim İşte ve gerçekten bu sekilde gördüğüm kişiler cok itici oluyorlar sadece baş kapatıp gerisi maşallah üstü allahlık altı yallahlik oluyor ve gerçekten biz açıklar bazi kapilalardan daha bakımsız daha az dikkat ceken daha usturuplu giyinen olabiliyoruz. . Ama Dedigim gibi bazı kapalilardan diye belirtim sorun teskil etmesin kapalilar okursa. .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X