• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pişmanım

Siz çalışın efendim çalışın size herşeyden önce para lazım..

hayır çocuğumun geleceğini garanti altına almam lazım.. mesela ilk dişini görmekten ziyade gerek olduğunda o dişe tel taktıracak parayı kazanmam lazım.. okuluna, dershanesine hatta yurtdışında master'ına para biriktirmem lazım..

çocuğumun her şeyden önce mutlu bir anneye sahip olması lazım.. uçaklarda ki oksijen maskesi gibi, önce kendinize sonra evladınıza.. siz mutlu olursanız çocuklarınız mutlu olur.. ve emin olun öyleler.. hatta 8 yaşında ki oğlum 1 hafta önce "anne benim eşim de çalışsın, çünkü siz çalışınca mutlu oluyorsunuz" dedi.. küçük deyip geçmeyin herşeyin farkındalar ve biz mutlu olduğumuz için de mutlular..

sevgiler.. :KK66:

Orayı ben kendim ekledim. Diğer yazdıklarımı görmezden gelip buna odaklanmanız da ilginç. :KK14:Ama siz resmen kadına evde otur, bebeğini büyüt, kendini geliştirme, işi mişi boşver diyorsunuz. 1 yıl boşverir, 2 yıl boşverir sonra egosu ve istekleri onu bunaltır çünkü istediği noktada değil. :KK66:
yorumlarınıza hayran kaldım daha 6 aylık bı cocugun yanı anne yanıdır cocuk buyuyunce ıllakı calıısr evde oturan kadınlar cahılmı kendını gellıstırmıyomu bnde evde oturuyom gaette ıyı gelıstırıyorum kendımıı ama bence sız kendınızı hıc gelıstırememıssınz muhtemelende ev hanımı deılsınız

üniversite okumadığma yada meslek sahibi olmadığıma liseyi bitirip evliliği tercih ettiğime,eşimle mutluyum ama okumanın kıymetini evlendikten sonra anladım fena mı olurdu sanki bende çalışsaydım,eşimin ailesi tarafından daha kıymetli olurdum belki(çok sorunlar yaşadık) mesleğim olsaydı.kuaför olmayı cok istedim cok yetenekliyim ama olmadı ve ben artık anne oldum , evde çamaşır bulaşık bebek koca derken sanki gençlime yazık oldu ,kaynanamdan hiçbir farkım yok ,o da evde torun bakıyor yemek iş güç...onla aynı seviyede gibi hissediyorum kendimi bu bana çok koyuyor,bekarken eşim bişeyler yapmama hep mani oldu keşke onu dinlemeseydim keşke..yaşım 24 altı aylık kızım var sizce herşey için çok mu geç:KK43: ne yani hayatım bundanmı ibaret artık:KK43: bebeğime bakacak kimse yok kaynanam ve annem uzak bakıcı falanda tutamam durumum yok:KK43::KK43: paylaşmak istedim!
annem ortaokul dahi okullarını 35nden sonra bitirdi hiçbir şey için geç değil..en azından çalışabilecek vasıflara sahip olmak adına liseye kadar okuyabilişiniz..

hayır çocuğumun geleceğini garanti altına almam lazım.. mesela ilk dişini görmekten ziyade gerek olduğunda o dişe tel taktıracak parayı kazanmam lazım.. okuluna, dershanesine hatta yurtdışında master'ına para biriktirmem lazım..

çocuğumun her şeyden önce mutlu bir anneye sahip olması lazım.. uçaklarda ki oksijen maskesi gibi, önce kendinize sonra evladınıza.. siz mutlu olursanız çocuklarınız mutlu olur.. ve emin olun öyleler.. hatta 8 yaşında ki oğlum 1 hafta önce "anne benim eşim de çalışsın, çünkü siz çalışınca mutlu oluyorsunuz" dedi.. küçük deyip geçmeyin herşeyin farkındalar ve biz mutlu olduğumuz için de mutlular..

Sizin ve çocuklarınız adına çok sevindim. Ne güzelki mutlusunuz. Ben sizin gibi düşünmüyorum. Benim annem hep çalıştı. Benim herşeyim vardı ama annem en ihtiyacım olduğu zamanlarda işteydi. Akşamları ise en fazla 2-3 saat birbirimizle zaman geçirebiliyorduk. Bu durumdan ne ben nede annem mutluydu. Ama beni üzmemek için hep mutluymuş gibi davranırdı.

Sizin ve çocuklarınız adına çok sevindim. Ne güzelki mutlusunuz. Ben sizin gibi düşünmüyorum. Benim annem hep çalıştı. Benim herşeyim vardı ama annem en ihtiyacım olduğu zamanlarda işteydi. Akşamları ise en fazla 2-3 saat birbirimizle zaman geçirebiliyorduk. Bu durumdan ne ben nede annem mutluydu. Ama beni üzmemek için hep mutluymuş gibi davranırdı.

evet eskiden sıkıntılı dönemlerden geçenler şimdi sizin gibi düşünüyor.. ama eskiden çocuklar için bu kadar aktivite yoktu, bir de çok klişe olacak ama "kaliteli zaman" denilen şeyden maalesef bihaberdi ebeveynler.. şimdi öyle değil, mesela çocukların akşam etütleri var çok geç çıkıyor. hafta sonlarını bazen konuşarak, bazen eğlenerek geçiriyoruz. yani kafalarında hafta içi çalışılır, hafta sonu eğlenilir ya da kendine zaman ayrılır diye bir algı oluştu..
mesela ben yalnız kalmayı sevmezdim ama çocuklar odalarına gidip yalnız kalmayı seviyorlar :KK48: bizim dönemimiz, ihtiyaçlarımız, eksikliklerimiz çok farklıydı, şimdikilerin çok farklı.. önemli olan o eksiklikleri tamamlamak.. :)

yorumlarınıza hayran kaldım daha 6 aylık bı cocugun yanı anne yanıdır cocuk buyuyunce ıllakı calıısr evde oturan kadınlar cahılmı kendını gellıstırmıyomu bnde evde oturuyom gaette ıyı gelıstırıyorum kendımıı ama bence sız kendınızı hıc gelıstırememıssınz muhtemelende ev hanımı deılsınız

Onu yazanın çocuğu yokmuş daha. Ortada 6 aylık bebek yok yani. Ev hanımı değilim, ailemde ev hanımları var. Olaya çok uzak değilim. Çocuk büyüyünce iş hayatına döner de nasıl döner? Motivasyonu eskisine göre daha azdır, ev rahatına alıştığı için iş hayatı ona daha da zor gelir, adaptasyonda sıkıntı yaşar. Ev hanımları tabii ki kendini geliştirebilir araştırmacı ruhları varsa. Ancak bu çalışan kadınlarda 2 tık daha fazla. Bana kendimi geliştirmediğimi söylemişsiniz, bunu ben sizin için düşündüm, zira imlanız çok kötü.

nasıl güzel anlatmışsınız. benim de ikizlerim var doğumdan sonra işten ayrılmak zorunda kaldım tek bakıyorum şuan 9 ayımız bitti 1.5 2 yaşında tekrar başlıyacağım işe. gerçekten hem maddi hem manevi destek verdiğinizde acayip mutlu oluyorsunuz ve çocuklarımızı iyi şartlarda büyüdüğünü gördükce mutluluk pahabiçilmez oluyor.

ımlam kotu cunku lavyem bozuk ne yanı motıvasyon 2 tık az calıssa bu bayan ölürmu herseyı gecıyorum bunların hıcbırı cocugundan onemlı olamazz sız bu olaya cok uzaksınız bencee neysee saglıcakla

Onu yazanın çocuğu yokmuş daha. Ortada 6 aylık bebek yok yani. Ev hanımı değilim, ailemde ev hanımları var. Olaya çok uzak değilim. Çocuk büyüyünce iş hayatına döner de nasıl döner? Motivasyonu eskisine göre daha azdır, ev rahatına alıştığı için iş hayatı ona daha da zor gelir, adaptasyonda sıkıntı yaşar. Ev hanımları tabii ki kendini geliştirebilir araştırmacı ruhları varsa. Ancak bu çalışan kadınlarda 2 tık daha fazla. Bana kendimi geliştirmediğimi söylemişsiniz, bunu ben sizin için düşündüm, zira imlanız çok kötü.
evet ımlam kotu klavyemde sorun varr ne yanı motıvasyonda 2 tık az olsa bu bayan ölürmu herseyı gec hıcbısey cocugundan onemlı olamazz mıllet karıyerını bırakıp cocuguna bakıyoo neysee sızın cocugunuz yokmus ev hanımıda deılmssın yakınların duydugun gordugun kafdardır uzaktan davulun sesı hos gelırr bazennn neyse

üniversite okumadığma yada meslek sahibi olmadığıma liseyi bitirip evliliği tercih ettiğime,eşimle mutluyum ama okumanın kıymetini evlendikten sonra anladım fena mı olurdu sanki bende çalışsaydım,eşimin ailesi tarafından daha kıymetli olurdum belki(çok sorunlar yaşadık) mesleğim olsaydı.kuaför olmayı cok istedim cok yetenekliyim ama olmadı ve ben artık anne oldum , evde çamaşır bulaşık bebek koca derken sanki gençlime yazık oldu ,kaynanamdan hiçbir farkım yok ,o da evde torun bakıyor yemek iş güç...onla aynı seviyede gibi hissediyorum kendimi bu bana çok koyuyor,bekarken eşim bişeyler yapmama hep mani oldu keşke onu dinlemeseydim keşke..yaşım 24 altı aylık kızım var sizce herşey için çok mu geç:KK43: ne yani hayatım bundanmı ibaret artık:KK43: bebeğime bakacak kimse yok kaynanam ve annem uzak bakıcı falanda tutamam durumum yok:KK43::KK43: paylaşmak istedim!
okulu dışarıdan oku..belli zamanlarda sınavları var girersin..bende aynen senin gibiyim bir fark var o da şu..sen 24 ben 45 yaşındayım yinede okulu dışarıdan okuyorum..be geçen ay 3,5 ay süren tıbbi sekreterlik kursunu bitirdim..çocuklarım üniversite okuyor ama büyük oğlum bu sene bitirdi ..

Çocuğunuzu biraz daha büyüttükten sonra kurslara giderek meslek edinebilirsiniz, edinmelisiniz de. Üzülecek birşey yok, geç kalmış sayılmazsınız. Çocuğunuzun küçük olması sebebiyle ders çalışamıyor olabilirsiniz. Ama yılmak yok, günde zorla çözeceğiniz üç sorunun bile faydası olur. Yeter ki isteyin.

Siz çalışın efendim çalışın size herşeyden önce para lazım..

Bana her şeyden önce para değil, her şeyden önce (eğer olursa) evladımın bazı şeylere doymuş bir insan olarak büyüdüğünü görmek lazım. Bu demek değil ki şımarığın önde gideni olsun. Rahat büyüsün isterim ve bunun için de benim çalışmam gerek, bu durumun bilincindeyim. Bunun nesi kötü? Nereden paragöz olduğum kanısına vardınız anlayamadım çünkü para benim odaklandığım şeyler arasında hiçbir zaman yer almadı :KK51:

Bana her şeyden önce para değil, her şeyden önce (eğer olursa) evladımın bazı şeylere doymuş bir insan olarak büyüdüğünü görmek lazım. Bu demek değil ki şımarığın önde gideni olsun. Rahat büyüsün isterim ve bunun için de benim çalışmam gerek, bu durumun bilincindeyim. Bunun nesi kötü? Nereden paragöz olduğum kanısına vardınız anlayamadım çünkü para benim odaklandığım şeyler arasında hiçbir zaman yer almadı :KK51:

sizin değil Hanım efendiler Kocalarınızın bunları düşünmesi lazım siz anca onlara destek olursunuz. (manevi/maddi)
sizin gibi düşünen bayanlar yüzünden erkekler şu devirde çalışan kadın arar oldular. Kadının hastaneye gitmek için aldığı izin günü bile batar oldu adamlara 'ben çalışıyorum elin kızı evde yatıyor' havalarına girdiler.

sizin değil Hanım efendilerin Kocalarınızın bunları düşünmesi lazım siz anca onlara destek olursunuz. (manevi/maddi)
sizin gibi düşünen bayanlar yüzünden erkekler şu devirde çalışan kadın arar oldular. Kadının hastaneye gitmek için aldığı izin günü bile batar oldu adamlara 'ben çalışıyorum elin kızı yatıyor evde' havalrına giriyorlar.

sizin değil Hanım efendiler Kocalarınızın bunları düşünmesi lazım siz anca onlara destek olursunuz. (manevi/maddi)
sizin gibi düşünen bayanlar yüzünden erkekler şu devirde çalışan kadın arar oldular. Kadının hastaneye gitmek için aldığı izin günü bile batar oldu adamlara 'ben çalışıyorum elin kızı evde yatıyor' havalarına girdiler.

Bilmem, ben çevremde sizin bahsettiğiniz örneklere hiç şahit olmadım, çevremdeki kadınların hep çalışan kadınlar/anneler olmasından kaynaklı sanıyorum.

Sizin bu bahsettiğiniz kişiler de önceden kadınlara çok değer veriyordu da biz çalışan kadınlar olarak onların kadınları değersiz görmesine sebep olduk değil mi :KK51:Anlaşıldı şimdi düşünceleriniz :) Evladınızla daha çok vakit geçirmek miydi size lazım olan? Yok bence evde oturmak rahat yaşamakmış isteğiniz. Siz de biz paragöz kadınlardan daha masum sayılmazmışsınız :KK50:

Bilmem, ben çevremde sizin bahsettiğiniz örneklere hiç şahit olmadım, çevremdeki kadınların hep çalışan kadınlar/anneler olmasından kaynaklı sanıyorum.

Sizin bu bahsettiğiniz kişiler de önceden kadınlara çok değer veriyordu da biz çalışan kadınlar olarak onların kadınları değersiz görmesine sebep olduk değil mi :KK51:Anlaşıldı şimdi düşünceleriniz :) Evladınızla daha çok vakit geçirmek miydi size lazım olan? Yok bence evde oturmak rahat yaşamakmış isteğiniz. Siz de biz paragöz kadınlardan daha masum sayılmazmışsınız :KK50:

SİZDE HAKLISINIZ. FARK ETTİYSENİZ ' MADDİ / MANEVİ YAZMIŞTIM. HAYIRLI GÜNLER DİLİYORUM SİZE. HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN.

deylayt yazdigna katilmakla beraber is hayatinin kazandirdigi seyler de gozardi edilemeyecek kadar buyuk.

calisip calismamak kadinin "kendi" tercihi olmalidir bence.
fabrikator esi olup da yine de calismak isteyen insanlar da biliyorum,
tam tersi maddi yetersizlikler olmasina ragmen herhangi bir hevesi olmayan kadinlari da.
Insanlarin maddi/manevi arti ve eksilerini dusunup kendilerinin karar verecegi bir durum,
Sonucta ikisinin de kendine gore zorluklarini yasayacak olan onlar.

Burada herhangi birini yuceltip digerini yerecek degiliz.
Nitekim yazdiklarinin da bu yonde oldugnu dusunuyorum.
Israrla munazaraya cevirmeye ve "kaybeden grup" a donusturmeye calisanlarla ugrasip kendini yorma derim ; )
Ne yazarsan yaz kendi anlamak istediklerini anlayacaklar....

Kk da elestiri-tartisma yerine dayatma- kavga ikilisini sectikleri surece boyle konular bu sekilde tikanmaya daha cooook devam eder...

Esim yurtdisinda cok yuksek maasla calisiyor. Dubaide hayat standardi cok iyi. Sadece ev kredimizi odeyip gelicekti yanima. Ama gelmiyor. Isi birak gel diyor bana simdi cunku orda cok rahat. Ben bu kadar emegi nasil cope atayim? Meslegimi nasil birakayim? Kaldik oyle belirsiz. Agliyorum her gece yalnizliktan. Hayat hicbirimiz icin kolay degil iste. Bunu universite okumus olmaya calismaya maddiyata baglamak sinirlandirmak cok yanlis...

geç değil. yaşın buna müsait... bir kadınımız var sanırım canımailem nickini kullanıyordu. 2 çocukla tıp fakültesini bitirmişti...3.ye de hamile... istersek, gerçekten istersek imkan yaratır ve istediğimize ulaşırız..

Back
X