• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pişmanım

35 yaşlarında bi yengem var benim. gençliğinde babası liseyi bitirttirmemiş bu da yıllarca yengemin içinde ukte olarak kalmış. yengem 3. çocuğuna hamile kaldıktan sonra liseyi dışardan bitirmeye karar veriyo gidiyo çocuk gelişimi bölümü okuyo. tabi bu sırada kızı doğuyo ama çocuk gelişimi bölümünde okuduğundan staja falan giderken kızını da çalıştığı kreşe götürüyo. hatta amcam ve çocukları yengemin gece yarılarına kadar yaptığı ödevlerde hep yardımcı oluyolar :)

yengem şu an 40 yaşına geldi neredeyse ve liseyi bitirdi üniversite sınavını da kazandı. hem staj yaptığı yerde çalışmaya devam edicek hem de bu gazla hepimizden azimli çıkıp kpssye hazırlanıcam diyo. KADINI DURDURAMIYORUZ.

bence sen istedikten sonra herşeyi yapabilirsin yeterki kendine güven :)

Demişsin ya , ''bir mesleğim olsaydı, iyi bir kariyerim olsaydı bana bakışı farklı olurdu kaynanam bana saygı duymuyor , mesleği olanları övüyor vb.'' diye..
Ben iki üni okuyorum, ona rağmen evleneceğim adamın annesi bana başkalarını övüyor. Falancanın kızı şu mesleği yapıyor , yok şunun karısı şu maaşla çalışıyor gibi.. Eziyor . Bence kaynana gelini çekemiyorsa illa bir yerden bir şey bulup söyleniyor. İster doktor ol , ister mühendis...
Tabi ki eğitim almak önemlidir. Ama bunun yaşı yoktur. Nice insanlar dışarıdan okuyup iyi yerlere geliyor. Yaşında daha çok genç. Dışarıdan okuyabilirsin :)

Kendi eşinizin yaptığı şeyleri niye tüm erkeklere genelliyorsunuz ki? Erkekler sizin tabirinizle 'bizim gibi' kadınlar yüzünden değil, hayat pahalılığı sebebiyle, omuzlarına yüklenen yüklerin ağırlığı sebebiyle çalışan kadın istiyor.

İsteyen çalışır, istemeyen çalışmaz; neden her bu tip konu açılışında çalışanlara ev hanımlarına; ev hanımları çalışan kadınlara yönelik ağır ithamlarda bulunuyor gerçekten anlamıyorum.

SİZ VE SİZİN GİBİ DÜŞÜNENELERİ MUHATTAP ALMIYORUM. DÜŞÜNCELERİNİZE DE SAYGI DUYUYORUM. AYRICA BUNU SADECE KENDİ EŞİMDE DEĞİL ARKADAŞLARIMIN EŞİNDE DE GÖRDÜĞÜM İÇİN PAYLAŞTIM. KADIN ÇALIŞIRSA BAŞ TACI ÇALIŞMAZSA Bİ TON LAF. KONUYLA İLGİLİ BANA CEVAP YAZMAZSANIZ SEVİNİRİM.

Arkaaşa sürekli çok şanslı olduğu söylenmiş ama konu sahibi "çok gencim keşke ben de bir emslek sahibi olsaydım. Yok mu bir yolu diyor." Tamam bebeği ile ilgilenecek vaktinin bol olması güzel ama bu bir şans olarak nitelendirilmemeli bence. Zira her kadının kendine güveni için çalışması gerektiğinden yanayım. Konu sadece maddiyat değil yani. Manevi açıdan da bu böyle. Kaldı ki arkadaş durumum çok iyi çalışmama gerek yok aslında falan demiyor. Belli ki ihtiyaç da var. Çok kötü durumda olmasalar dahi buna ihtiyaç var... Yoksa bu görümcesi, kaynanası mevzularına bu kadar takılıyor olmazdı...

Benim yorumuma gelince aramızda 1 yaş var sadece canım. Ben 23 yaşındayım, henüz evli değilim çalışıyorum.. Evli olmadığım halde yani böyle bir mecburiyet yokken bile dönem dönem işsiz kaldığımda evde kendimi çok kötü hissediyordum. Sanki bi işe yaramıyormuş gibi. Durum tabii ki bu değil ama insan öyle hissediyor işte... O yüzden inan seni çok çok iyi anladım.. Ama çok gençsin hiçbişey için geç değil asla. Bebeğin çok küçük sana en muhtaç olduğu zamanları şimdi. Bu sırada ne kadar zor olsa da kendin için ayırabildiğin her saniyeni ders çalışmak ile değerlendirebilirsin. Hem önceden bir açıköğretim kaydın varmış. Onu açtır. Bölümün 2 senelik sanırım. Çalışırsan çabucak bitirirsin. Hatta o süreyi de boş geçirmeyip lise mezunu olarakda gayet güzel bir iş bulabilirsin kendine. Yeterki inan.. Yapamayacağın bişey değil emin ol. Görümcenden kat kat avantajlısın genceciksin bi kere :).. Önünde çook zaman var bunların hepsini yapabilmen için..

Bunları yaptığında ne kadar parçalara bölünecekmişsin gibi görünse de kendine güveninle hepsinin altından kalkacağına eminim.. Eşine de evine de evladına da işine de yetebilirsin. Bunu yapan öyle çok kadın var kii..

Gören de seni sanacak ki beş dil bilen uluslar arası diplomatımsı iç işleri müdürü.
Yahu ne diyorsun sen , sahi ne anlatıyorsun .
Gelip gelip aynı şeyleri yazıyorsun .
Biz diyoruz ki çocuğu olan hanım iki üç yaşına kadar maddi durumu iyi ise kendisi baksın .
Sonra ne isterse yapsın .
Gelip bana sen sığ diyen birinin saygıdan bahsetmesi komek isteme , güzelmiş.
Sen gidip çalışacaksın ama emine abla gelmik , sen yapınca normal ben guzum deyince saygısızlık .İstediğini söyle istemediğini işitip bakacak senin çocuğuna .
O emine ablan olmasa , neyse.

Yok ya, diplomat değilim. Üniversitede kalmak için kasan biriyim. Ahhh ahh keşke 5 tane bilsem. Sadece 1'ini çok iyi biliyorum. Umarım bir gün 5 de olur. Bunları anlatmak için cumhurbaşkanlığına adaylığımı mı koymam lazım ne alaka? :-)Sığ ne demek? Yüzeysel. Burada bir saygısızlık yok. Sizin hitabınız bana çok arabesk geldi sadece. :KK66: Olası senaryolarıma da cevap yok, o zaman tartışma bitsin burada. :KK25:

Back
X