Pişmanlık hissi

Daha önce paylaştığınız sıkıntınızı alay konusu edinen veya olmayacak yerde önünüze getiren bir olay ile karşılaştınız mı? Tereddüttünüz kendinizinden değil de anınızdan kaynaklanıyor gibi geldi bana?
Aslında şöyle anlatayım mesela bir sıkıntımı çocukluk arkadaşımla paylaşmıştım üstünden de bir seneye yakın zaman geçti. Neyse bir gün mesaj attı bana ama ilk mesajı direkt o konuyla bağlantılı, başka birinin fotoğrafını atmış demiş ki bak senin istediğinden... senin o iş ne oldu falan hala üzülüyor gibisin... bu mesaja o kadar çok üzüldüm ki durduk yere yani konu konuyu açar da önüne gelir anlarım ama durduk yere böyle bir mesaj almak beni çok üzdü. Buna benzer bir kaç olay yaşadım. Ben kimsenin problemini dile getirmen nefffret ederim böyle şeylerden anlatası varsa eski defterleri açası varsa dinlerim ama bazen başıma geliyor böyle şeyler

Aslında şöyle anlatayım mesela bir sıkıntımı çocukluk arkadaşımla paylaşmıştım üstünden de bir seneye yakın zaman geçti. Neyse bir gün mesaj attı bana ama ilk mesajı direkt o konuyla bağlantılı, başka birinin fotoğrafını atmış demiş ki bak senin istediğinden... senin o iş ne oldu falan hala üzülüyor gibisin... bu mesaja o kadar çok üzüldüm ki durduk yere yani konu konuyu açar da önüne gelir anlarım ama durduk yere böyle bir mesaj almak beni çok üzdü. Buna benzer bir kaç olay yaşadım. Ben kimsenin problemini dile getirmen nefffret ederim böyle şeylerden anlatası varsa eski defterleri açası varsa dinlerim ama bazen başıma geliyor böyle şeyler
Kötü niyetle yapmadığına emin misiniz peki?

Edepli insan olabilseydik ne anlattıklarımızdan korkardık nede bize verilen sırlarla insanları arkasından vururduk.. Dedikodu ihanet emanete ihanet vs. Hepsi edepsizlikten...
Sanki aşkı memnu çevirmişim de o tür sırlarımı anlatmışım gibi yazmışsınız da cilt problemimden bahsetmiştim edeple ne alaka? Anlattığımdan değil de gereksiz bilgi vermek beni düşündürdü biraz gerek yoktu diye

Sanki aşkı memnu çevirmişim de o tür sırlarımı anlatmışım gibi yazmışsınız da cilt probleminden bahsetmiştim edeple ne alaka?
Demek istedim ki İnsanlar bir biri ile dertleşemez oldu dedikodu yapmak arkadan iş çevirmek normal oldu bunların hepsi edepsizlikten... Artık kimse kimseye güvenemez oldu bunların hepsi edepsiz insanların yüzünden... İnsallah açıklaya bilmişimdir.

Bu bende de var:/ eskiden çokça konuşup anlatan hemen paylaşan biriydim. Sonra değiştim şu an sadece cok sevdiğim yakin dostlarımla dertlesiyorum meğer az ve öz olmak ne kadar rahatlatici ve hafifleticiymis:) bir de her insanin bakış acısının ne kadar değişik olduğunu anladim herkese anlata anlata sanirim:) biri takdir ederken öteki kabul edilemez bulabiliyordu mesela anlattığımı. Su an aklini beğendiğim, objektif yaklaşacağını bildiğim birkac dostumla paylaşıyorum tamamdır. Arkadaslarimi dinlerim bazen ornek vermek icin bende anlatabilirim ama o kadardir, dertleşme içermez.
Bir de mutsuzken dert anlatmanin aslinda rahatlatici olmadığını da fark ettim. Bilakis aklimizi başka seylerle mesgul etmek,komik videolar izlemek gibi eylemler daha iyi geliyormus meğer:) 30 yaşında kendimi keşfetmem ve değişmeye calismam bana ayri bir heyecan ve mutlulukta katiyor.

Bazen banada oluyor hatta geçmişte daha çok oluyordu.Simdi çok güvendiğim bir arkadaşım var herşeyimi ona anlatıyorum.Oda bana anlatıyor.O olunca pişmanlık duymuyorum çünkü beni anladığını çok iyi biliyorum zaten 3 aşağı beş yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz.

İyi geceler kızlar 🌻

Yani tam olarak nasıl anlatacağım bilmiyorum ama ben bazen biriyle konuşup dertleştiğim zaman kendimi aşırı pişman hissediyorum. Kendim hakkında verdiğim bilgiden pişman oluyorum sonrasında. Ağlamaklı bir duygu hali içinde oluyorum.
Az önce bir arkadaşımla sohbet ediyorduk, o bana bir sıkıntısını anlattı ama çok tatlı bir sıkıntı aman dedim dert böyle olsun, bir kaç aydır bir cilt rahatsızlığı yaşıyorum ben de ondan bahsettim benim başımda aylardır bu var falan diye. Sonra da pişman oldum, halime acıyıp üzülcek keşke anlatmasaydım diye. Aylardır hayatımda doğru düzgün ilerleme olmadığını biliyor keşke anlatmasaydım rahatsızlığımı, bir de başıma gelen bir kaç talihsiz şeyi... pişman oldum.
Şimdi sohbetimiz bitti, kötü bir ruh haline geçiş yaptım. Hani bir şey anlatır rahatlarsınız ya öyle değil de daha da negatif doldum. Sanki hep hayatım olumsuz gibi, tamam öyle de bilmesine de gerek yoktu pek ne biliyim işte.
Sizin de böyle hissettiğiniz oluyor mu? Keşke anlatmasaydım paylaşmasaydım dediğiniz ruh hali?
Gecmiste anlattiklarimiza pisman edenler yuzunden oluyor bu. Ben hicbir dedigimin cikmadigi 1 arkadasima anlatirim, bazen ona da anlatmam gelir burda konu acarim. Burdaki yorumlar da guzel oluyor. Olmadi kardesime anlatirim.

Back
X