• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pitbul

konu sahibi sonuna kadar haklı.
ben ve abim de çocukken birkaç köpeğin saldırısına uğradık ama köpeklere düşman olmadık. sadece uzak dururum o kadar.
ancak herhangi bir hayvan evladıma veya bana saldırı pozisyonundaysa tekmelerim de sopayla da kovalarım. hayvan bana saldırırken bacağımı uzatıp al ısır canım diyecek değiliz herhalde.

hayvanseverler hamam böceklerini ve sivrisinekleri de korusun lütfen. en çok ölen onlar.

Ben de hayvanseverim.
Ama pitbullar canlari yandiginda karsisindaki insana zarar verebilen canlilar.
Uyuyor olduklari fotograflar zararsiz olduklarini gostermez. Kac haber okuduk insanlari parcalayan pitbullar hakkinda. Insan parcalayan bir hayvana da canavar denir. Hayvanlari seviyor olmam insan canindan daha degerli olduklarini dusundugum anlamina gelmez.
üzgünüm ama siz hayvansever değilsiniz. Eğer öyle olsaydınız hayvanlarında insanlarla eşit yaşam haklarına sahip olduğunu düşünürdünüz her anlamda,ne eksik ne fazla. Yani onlarında canı var kısaca,misal benim taşıdığım can, başkasının gözünde sizinkinden daha mı değerli olmalı sizce yoksa eşit mi?

konu sahibi sonuna kadar haklı.
ben ve abim de çocukken birkaç köpeğin saldırısına uğradık ama köpeklere düşman olmadık. sadece uzak dururum o kadar.
ancak herhangi bir hayvan evladıma veya bana saldırı pozisyonundaysa tekmelerim de sopayla da kovalarım. hayvan bana saldırırken bacağımı uzatıp al ısır canım diyecek değiliz herhalde.

hayvanseverler hamam böceklerini ve sivrisinekleri de korusun lütfen. en çok ölen onlar.
Benimde tramvam var küçüklüğümden kardeşine saldırdı ama bu yaşıma kadar düşmanlık beslemedim. Onların da yaşamaya hakkı var. Kimse kusura bakmasın köpek kızımın üzerine koşacak bende bak kızım hayvansever ol gel sevelim mi diyecektim yapmayın allah aşkına. Size de teşekkür ederim anladığınız için

üzgünüm ama siz hayvansever değilsiniz. Eğer onun için anlamda, ne eksik ne fazla. Yani onlarında canı var kısaca, misal benim taşıdığım olabilir, başkanın gözünde boyutu koyabilirim sizce daha az değerli olmalı sizce yoksa mi?
Eşit değil.
Çünkü koyunu ineği yiyoruz mesela.
Nasıl eşit olursa olsun olabilir?

sapla saman karışmasın.

Son düzenleme:
Panikle çocuğun üstüne kapanmanız , çocuğunuza o köpeğin %0000,1 saldırma ihtimalinden daha çok zarar vermiştir.
Bilinçaltı saçma sapan korkularla muhtemelen mahvoldu şu an.
Sayenizde yolda kedi bile görse panikleyecek, hayvanları sevmeyi bırak, onları bir pislik gibi, canavar gibi görecek bir birey daha yetişiyor.
Ne yapsaydi peki?
Kuzum bak bu kopek cok cici mi deseydi?
O anlik gelisen koruma içgüdüsü, bilincalti falan dinlemez.
Dogumunuza az kalmis. Ayni durumda oldugunuzda (insallah olmazsiniz ) cocuk hayvan sevsin ama bir kerelik isirilsin ne olacak mi diyeceksiniz?

Sana hak veriyorum. Ama O şekilde yetiştirmişler hayvanı. Bu pitbullar kötüdür demek olmuyor ama. Dediğim gibi facebookta hayvansever sayfalarda "üretip satıyorlar " dediğini yazsan ellerinden alırlar. Çünkü o şekilde üretip satmak da hayvan haklarına aykırı. Bir sür tacizci , katil insan haberi görüyoruz bu insanların hepsi kötüdür olmadığı gibi.
Tamam ben canavar demiyorum. Beslemek isteyen bağ evinde beklesin toplu yaşanılan bi alanda saygı duymak zorunda. Kızım bir yaşında ve yeni yürüyo benim önündeydi. Eğer köpeği farketmeseydim ne olacaktı köpek resmen üzerimize saldırdı. Kaçmayı deneseydim kaçma imkanım sıfırdı. Bu duruma düşmemek için bizim toplumumuzda şiddet eğilimi olduğu için bu köpekler öyle yetiştiriliyor. Barınağa gitmese burda birinin canına koyacak çok hırçın yetiştiriyorlar. Sabahları başından kovayla su döküyorlar. Köpek zincirleri kırıp kaçıyo. 3 tane adam zor tutar ve kalabalık bi semt. Bi çocuğu o halde yakalasa buradaki kız gibi olacak sonu

Sanki biz caniyiz ama saldırmak için koşan köpek çok masum ve sevimli
köpek bize saldırmak için koşuyordu diyorsunuz ya,nasıl bir saldırı pozisyonundaydı anlatabilir misiniz? Zira işkence altında vahşice yetiştirilmiş,sizin tabirinizle çenesi 40 ton basan bir hayvan siz bebeğinizin üzerine kapandınız diye saldırmaktan vazgeçmez. O kadar güçlü bir hayvan saldırdığında kimsede mani olamaz sahibi dahil. Size saldırmak amaçlı koşmuyor olabilir mi? Zira gerçekten amacı saldırmak olsa ısırıksız atlatabilmeniz olanaksız

üzgünüm ama siz hayvansever değilsiniz. Eğer öyle olsaydınız hayvanlarında insanlarla eşit yaşam haklarına sahip olduğunu düşünürdünüz her anlamda,ne eksik ne fazla. Yani onlarında canı var kısaca,misal benim taşıdığım can, başkasının gözünde sizinkinden daha mı değerli olmalı sizce yoksa eşit mi?
Konuyu şöyle alalım hayvanlarda bi can taşıyor tamam. Bi insan size zarar verse ne yaparsınız hemen karşı tepkiye geçersiniz. Bu doğal. Ama insana saldıran bi köpeği eleştirerek hayvan sevmiyo oluyoruz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın. Ama geleni kızma zarar geleceğini biliyorsam hiç kimseyi sevmem karşımdaki insan da böcek de hayvan da olsa.

Konuyu hayvan sevgisine düşmanlığına getirmeye gerek yok. Konu sahibi üretip satıyorlar demiş zaten. Bu başlı başına aykırı bir durum oluşturuyor.

Tabi ki insan hayati daha degerli. Saka mi yapiyorsunuz?

köpek bize saldırmak için koşuyordu diyorsunuz ya,nasıl bir saldırı pozisyonundaydı anlatabilir misiniz? Zira işkence altında vahşice yetiştirilmiş,sizin tabirinizle çenesi 40 ton basan bir hayvan siz bebeğinizin üzerine kapandınız diye saldırmaktan vazgeçmez. O kadar güçlü bir hayvan saldırdığında kimsede mani olamaz sahibi dahil. Size saldırmak amaçlı koşmuyor olabilir mi? Zira gerçekten amacı saldırmak olsa ısırıksız atlatabilmeniz olanaksız
Size kendimi anlatmak zorunda değilim. Sadece nereye başvurabileceğimi danıştım. Sizi gören de ben hayvana işkence etmişim sanar. 13 yaşındaki bş çocuğun elinden fırladı köpek ve üzerimize koştu kızımda bahçede oynuyordu. Bende aldım yere kapaklandım. Ve yanımız dan geçti. Kaçsam belki saldıracak hadi saldırmayacaktı sadece koşuyordu diyelim ama saldırma ihtimali de var değil mi her köpek sizin sokakta sevdiğiniz tatlı köpekler gibi değil . Sırf hayvanseveriz diye ihtimaller üzerine mi hayatımızı kuracağız. Bi ısırığı ben kaldırabilirim ama bir yaşındaki bir bebek kaldıramaz. Bu kadar bi insan sizin için değersiz mi

komşunuz bir cani ve hayvana işkence yapıyor siz beni anlamadınız. Benim komşunun cebinden çıkan para umrumda değilsin ben köpegi düşünüyorum yazık günah değil mi oda bir can lütfen video çekin işkence yaparken açık adresinizle birlikte bana özelden iletin tüm gönüllüler ile o köpegi sağlıklı bir sahiplendirme yaparak elinden alalım
Aynen. Hayvanin kafasina kalkar kamaz su doken yaratiklar bir zahmet cezasini odesin. Insallah cezasi da agirdir bir daha baska bir hayvana aynisini yapamaz. O hayvan farkli bir sahiple su an sefkat icinde buyuyebilirdi!

Bi
komşunuz bir cani ve hayvana işkence yapıyor siz beni anlamadınız. Benim komşunun cebinden çıkan para umrumda değilsin ben köpegi düşünüyorum yazık günah değil mi oda bir can lütfen video çekin işkence yaparken açık adresinizle birlikte bana özelden iletin tüm gönüllüler ile o köpegi sağlıklı bir sahiplendirme yaparak elinden alalım
1 yaşındaki bir köpeği nasıl sahiplenirip eğiteceksiniz acaba. Sığınağa giden bir köpeğin durumu da farklı olmayacak. Biraz daha bekleyelim dedik eşimle belki gönderirler diye düşündük. Çünkü üç tane vardı ve bi tane kaldı diğerleri böyle değildi hiç sesi çıkmıyordu ve işkence gibi bi olay yoktu . Bu olaydan sonra zaten yetkili mercilere ulaştırcam

Size kendimi anlatmak zorunda değilim. Sadece nereye başvurabileceğimi danıştım. Sizi gören de ben hayvana işkence etmişim sanar. 13 yaşındaki bş çocuğun elinden fırladı köpek ve üzerimize koştu kızımda bahçede oynuyordu. Bende aldım yere kapaklandım. Ve yanımız dan geçti. Kaçsam belki saldıracak hadi saldırmayacaktı sadece koşuyordu diyelim ama saldırma ihtimali de var değil mi her köpek sizin sokakta sevdiğiniz tatlı köpekler gibi değil . Sırf hayvanseveriz diye ihtimaller üzerine mi hayatımızı kuracağız. Bi ısırığı ben kaldırabilirim ama bir yaşındaki bir bebek kaldıramaz. Bu kadar bi insan sizin için değersiz mi
asla değersiz değil lütfen yanlış anlamayın,ilk mesajımdada belirttiğim gibi sahibi tarafından yanlış yetiştirildiyse ve hala uygun şekilde bakılmıyorsa köpek gitmeli. Ben sadece üyelerin geneli ve siz saldırdı minvalinde yazdığınız için merak ettim. Pitbullar asla salınık gezmemeli ve gezdirilirkende mutlaka ağızlık kullanılmalı. Sahibinden bunu rica edebilirsiniz belki,ağızlıksız çıkarmayın diye. Hayvanları sadece sokakta sevmem,birkaç tane can var barınaktan kurtarıp baktığım ve sokakta beslediğim onlarcasıda cabası
Çok korkmuşsunuzdur eminim geçmiş olsun,dilerim hem sizin hemde köpeğin yararına olabilecek şekilde çözümlersiniz sorununuzu

işkence gören, zincirini koparan bir hayvanın kızını sevmek için koştuğunu düşünmüyor o anda. acaba saldırıyor mu şüphesi ilk akla gelen doğal olarak.

sahipli veya sahipsiz bir hayvan koşarak bize doğru geliyorsa, huyunu bilmediğimiz için ilk akla gelen saldırgan olma ihtimali oluyor. sen öyle düşünmezsin. ama ben öyle düşünüyorum.

dedem devamlı köpek besler. birinin huyu yumuşakken, diğeri dedem dur demese her an saldıracak gibi davranırdı.
gerçi komşuları hepsini zehirledi.

hayvanın saldırgan olduğunu düşünmemiz nefretten değil korkudan.

Aynen. Hayvanin kafasina kalkar kamaz su doken yaratiklar bir zahmet cezasini odesin. Insallah cezasi da agirdir bir daha baska bir hayvana aynisini yapamaz. O hayvan farkli bir sahiple su an sefkat icinde buyuyebilirdi!
Karşındaki bi yobaz olunca anlatamıyorsun. Eşim gece çalışıyor ve evlerimiz çok yakın eşim muhatap olma başına birşey getirirler diye korkuyorum. Gece yalnız kalıyorsun gözüm arkada kalıyor dedi. Bizde düzgünce konuştuk göndermelerini istedik onlarda tamam dedi ama bugün bu olay oldu

Arkadas doktor oldugu icin farkli bir bakis acisiyla bakiyor olabilir meseleye. Hayvanlari sevmedigini dusunmuyorum ben.

Konu ne tuhaf yerlere gitmiş, 18 yıldır hayvan bakıyorum arkadaşlar uysalı da var, saldırganı da var, mesela besleme yapmaya gittiğim Beykoz'da üç köpeğin saldırısına uğradım arabadan iner inmez, şükür ki başıma çok ciddi bir iş gelmedi, sevmek için yaklaştığım bir kedi dört ayağıyla kafama yapışıp derimi yüzdü resmen 9 dikişim var, hayvanların hepsini çok seviyorum, yıllardır çalışıyorum onlar için lakin bazı şeyleri de kabul etmek gerekli, Beylikdüzünde pitbull dövüştürenler gazetelere düştüler, hayvan severler toplanıp kafeslerin bulunduğu yere baskına gittiler ne oldu , bir kadın kendini bilmez bir serseri tarafından vuruldu. Cinsi fark etmez çoğaltıp satmak ya da köpek dövüşleri için hayvan yetiştiren adamlar sizin benim gibi agucuk gugucuk diye hayvan seven tipler değil. Yolda karşılaştığım ağızlığı olmayan bir danua cinsi köpeğin sahibini uyardığım için darp edildim ben , devlet kurumları da bu yüzden son raddeye kadar ilgilenmiyorlar. İnsanların korkması neden bu kadar zorunuza gidiyor anlamadım, 1 yaşında bir çocuk için can güvenliği meselesidir bu, annenin davranışı gayet normal. Bu kadın kendi halinde bir golden ı işsizlikten şikayet edip duran komşu teyzelerle bir mi yapmayın lütfen.

Back
X