• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pitbul

Evet ben dedim ama komik olan nedir anlamadım bir hayvan işkence görürken ses çıkarmayıp aman bana dokunmadı nasılsa diye göz yumulmasaydı gerekli yerlere başvurulsaydı bugün o köpek kimseye saldırmazdı. Algılarınızı biraz daha genişletin
kadın daha önce de birçok kurumu aramış dönüş olmamış.

hayır şaka yapmıyorum,konu tercih değil. Ben size insan hayatımı daha değerli hayvan hayatımı diye sormadım ki
iki ayak üstünde yürüyoruz,konuşuyoruz,düşünüyoruz,hayvanlar ve doğa dahil zarar vermedik hiçbirşey bırakmıyoruz diye mi? Atan bir kalp var ortak,eşit yani nasıl ki ömrünüz vefa ettiği sürece yaşam hakkınız varsa aynı şekilde hayvanlarında vardır diyorum bu kadar basit.
Zaten bu konuda kimse pitbull'un yasamaya hakki yok dememis

Evet ben dedim ama komik olan nedir anlamadım bir hayvan işkence görürken ses çıkarmayıp aman bana dokunmadı nasılsa diye göz yumulmasaydı gerekli yerlere başvurulsaydı bugün o köpek kimseye saldırmazdı. Algılarınızı biraz daha genişletin
Bakin kadin sikayet etmis neresi aranmasi gerekiyorsa aramis. Daha once sahibini de uyarmis.
Kimse de ilgilenmemiş.
E kadin ne yapsin daha bu durumda.

Zaten pitbull olmasa bile hayvan satışı yasak. bu yönde ilerleyebilrsiniz. haytap gibi derneklerden bilgi alabilirsiniz.

Kızlar karşı komşumuz bahçesinde pitbul köpek besleyip satıyor. Rahatsız olduğumuzu belirttik ve bi tanesini sattılar diğerini de satacaklarını söylediler ama nerde bir aydır duruyor. Gerçi satsalar bile bi süre sonra tekrar alıyorlar. Bugün başıma gelen olayı anlatayım. Kızımla dışarda yürüyordum sabah pitbul köpeği besleyen adamın oğlu var 12-13 yaşlarında bunu zincirinden bırakmış köpek kızımla üzerimize koştu o kadar korktum ki kızımın üzerine kapanıp oturdum olduğum yere. Bunu sürekli yapıyorlar gece serbest bırakıyorlar kapıya çıkmaya korkuyoruz. Bugün yetkili bütün mercileri aradım. Polis, zabıta, çevre Bakanlığı, hayvan barınağı hiç biri yardımcı olmadı. Bu devlet birine birşey olmadan kılını kıpırdatmaz mı. Ya kızımla bugün benim üzerime saldırsaydı o köpeğin çenesi 40 ton basıyor. Üretilmesi satılması beslenmesi yasak olan bir köpek niye kimse dikkate almıyor. O kadar sinirliyim ki ne yapabilirim kızlar bi fikir verin.
Direk bimere şikayet et canım polise şikayet ettim ilgilenmiyorlar dersin

Sabah akşam kafasına bir kova su dökülüyor işkence ediliyor hayvana ve siz bunu değil üstünüze saldırdığı için mi şikayet ediyorsunuz.

Neresi mı komik. Valla oku şu mesajı. Sana mantık hatası var gibi gelmiyorsa benim anlatacak pek bir şeyim kalmadı. :)))

Bekarken yaz ayı ablamda oturuyorduk . Akşam 23 civarı bi çığlık bi ses.
Adam pitpulunu gezdirmeye çıkarmış ve ipifalan yokmuş. Akşam vakti çıkarıp gezdiriyormus o saatlerde.
O esnada yaz ayı zaten ilkokul çocuğu ve babannesi kapının önündeymiş. Köpek önce kadına sonra çocuğa saldırıyo. Okadar ses geliyor ki noluyo diye anlamaya çalışıyoruz. İnsanlar köpeği bicaklamis öldürmeye calismis çocuğu kurtarmak için hala bırakmıyormuş.
Ve çok kere köpeği bıçaklayip öldürmüş bir sürü insan.
Sahibi kaçıp gitmiş zaten. Çocuk çok kötü haldeydi.
Haberlere kadar çikmisti bu durum.
5 -6 yıl olmuştur olay olalı.
Gerizekali sahibi yüzünden az kalsın çocuk oluyordü. Ve ne olursa olsun köpeğé de çok üzüldüm. .
Sürekli şikayet edin çocuğunuza size birsey olsa nolucak ?Allahım korusun Allah ıslah etsin böyle insanları! Okadar haklisiniz ki endiselenmekte.

Yetistirme tarziyla ne ilgisi var
Aslanlar kaplanlar evde yetisse saldirmaz miydi kimseye?
Dunyada ilk yuz nakli evinde besledigi maymunun saldirisina ugrayan kadin icin denendi diye hatirliyorum. Yuzu taninmayacak hale gelmis.
Pitbull da saldirgan bir hayvan. Nasil yetisirse yetissin.

Iste o doktor arkadas once insan yazmis. Ben de boyle dusunmesi normal cunku olasi bir durumda tercih yapmasi gerek ve muhtemelen insani sececek o yuzden de once insan diyebilir bu normal dedim ve boyle demesi sizin iddia ettiginiz gibi hayvan sevmez yapmaz kimseyi. Akli basinda, saglikli her normal insan hayvanlarin varligina saygi duyar zaten ve sebepsiz yere incitmez. Birisi ben hayvanseverim dedigi zaman yok gercek hayvanseverlik oyle olmaz deyip ayirmayalim insanlari. Ben de iyi gunler dilerim.
kişinin ilk mesajını okursanız bende hayvanseverim ama pitbullar canavar diye yazmış.
Bende bunun üzerine daha konu bu kadar ilerlememişken,hayvan hakkında hiçbirşey bilmeden,gayet düzgün ve sevecen yetiştirilen çok sadık pitbullarda varken bu tarz bir genelleme yapmak hayvanseverlik değil dedim. Yargısız infaz yani

Olayları biraz abartarak anlatın. Bıkmadan usanmadan arayın.
Bu köpekler direk satılıyorsa eğitimleri falan da yoktur. Zaten olsa ne olur sahibine bile saldıran bir hayvan bu.

kişinin ilk mesajını okursanız bende hayvanseverim ama pitbullar canavar diye yazmış.
Bende bunun üzerine daha konu bu kadar ilerlememişken,hayvan hakkında hiçbirşey bilmeden,gayet düzgün ve sevecen yetiştirilen çok sadık pitbullarda varken bu tarz bir genelleme yapmak hayvanseverlik değil dedim. Yargısız infaz yani
Canavar diyen konu sahibi değil. Başka biri yazdı onu.

Bazı üyeler çok duygusal bakmış ama bu tip saldırgan köpekler dövüş amaçlı yetiştirilirse barınağa götürülse bile sosyal olmadıkları için sahiplendirilemeyecekleri için uyutulur. Çünkü diğer köpekleri görünce kendilerine bile zarar veriyorlar. Şahit oldum buna. Yoksa kimse köpek öldürmeye meraklı değildir.

Usenmedim ilk mesajini okudum. Insan parcalayan bir hayvana canavar denir yazmis. Bence insan parcalayan hayvana da insana da canavar denir. Bir yanlis goremedim ben. Kendi halinde oynayan cocuklarla koyun koyuna uyuyan bir pitbulla da canavar diyemez zaten kimse.

önce kimse benim hayvanseverliğimi sorgulamasın diye bir giriş yapacağım,
yıllardır çekmeköy ve beykoz ormanlarında orman beslenmelerine katıldığım gibi, oturduğum semtte de uyuzundan, tümörlüsüne her türlü sokak hayvanının bakım ve beslenmesinde gönüllü olarak çaba gösteriyorum, kar kış demeden yemek taşıyorum ki burda da bilen bilir, ayrıca evimde 11 sene 60 kiloluk bir rottweiler beslendim, neyse...
mesele sadece pitbul meselesi değil, bakın birebir tanıdığımız bir ailenin küçük oğlu, yıllardır besledikleri kangal tarafından boynu parçalanarak öldürüldü, yine başka bir tanıdığımın çocuğu alman kurdu saldırısı nedeniyle sakat kaldı,
bir hayvanın insan saldırısına uğraması korkunç, ama bir insanın da hayvan saldırısına uğraması korkunç, bunu bütün köpeklere ölüm gibi algılamak büyük kompleks.
eğer güçlü ve agresif bir köpeğiniz varsa onu çok iyi kontrol etmek zorundasınız, edemiyorsanız elinizden alınmalı, bu komşu olayı da tam bunun örneği işte, ticari amaçla beslenen agresif bir köpek, ve onun tavrından korkan bir anne, burda yapılabilecek en son şey anneyi suçlamak...
belki burda cins belirtilmese de komşunun saldırgan köpeği dense daha doğru olurdu ama ona da bir şey diyemiyorum çünkü pitbul üretip satmak ayrıca yasak, belirtilmesi şikayet sürecinde faydalı olacaktır.

Ben genelleme yapmadim. Pitbullar canavar da demedim. Insani parcalayan bir canliya canavar denir dedim. Genelleyen siz oldunuz.
Insan parcalayan bir hayvana da canavar denir.

Yorumları okuyunca hayrete düştüm resmen. Kadın çaresiz bir şekilde saldırmaya gelen köpeği görünce eğilip kızını korumuş bundan daha doğal birşey ne olabilir. Travma yaşatır yok çocuk ilerde hayvan sevmez demişsiniz. Ne saçma ! Bayan kızıyla birlikte koşsaydı köpek üstlerine doğru daha cok gelseydi bu daha büyük bir travma olmazmıydı. Tavrınıza hayran kaldım konu sahibi. Hayvanları sevmeyen insanları sevmem. Ama konu sahibi korkuyormuş. Saygı göstermek lazım. Bu şekilde hayvanları nasıl yetiştiriyorlar anlamıyorum yazık günah!!! Birde bazıları hayvan orda işkence görüyo siz hala bunumu düşünüyosunuz demiş tüylerim diken diken oldu. Bu canice yetiştirilmiş köpek saldırıp bebeğe zarar verebilirdi. Tamam köpeğin bu şekilde yetiştirilmeside kötü ama buna kimse engel olamıyo malesef. Şuan olana bakmak lazım. Hemen şikayet edin!

Back
X