- 13 Mart 2016
- 3.897
- 8.660
- 78
- Konu Sahibi Karmaprenses
Oldurme, sakat birakma durumu olmasa da ben de sahibine zarar veren evcil hayvanlar tanidim ve sadece kopek de degil ve hep merak ederim neden diye. Bahsettigin olaylarin sebebini biliyor musun? Durduk yere mi zarar vermisler sahiplerine?
önce kimse benim hayvanseverliğimi sorgulamasın diye bir giriş yapacağım,
yıllardır çekmeköy ve beykoz ormanlarında orman beslenmelerine katıldığım gibi, oturduğum semtte de uyuzundan, tümörlüsüne her türlü sokak hayvanının bakım ve beslenmesinde gönüllü olarak çaba gösteriyorum, kar kış demeden yemek taşıyorum ki burda da bilen bilir, ayrıca evimde 11 sene 60 kiloluk bir rottweiler beslendim, neyse...
mesele sadece pitbul meselesi değil, bakın birebir tanıdığımız bir ailenin küçük oğlu, yıllardır besledikleri kangal tarafından boynu parçalanarak öldürüldü, yine başka bir tanıdığımın çocuğu alman kurdu saldırısı nedeniyle sakat kaldı,
bir hayvanın insan saldırısına uğraması korkunç, ama bir insanın da hayvan saldırısına uğraması korkunç, bunu bütün köpeklere ölüm gibi algılamak büyük kompleks.
eğer güçlü ve agresif bir köpeğiniz varsa onu çok iyi kontrol etmek zorundasınız, edemiyorsanız elinizden alınmalı, bu komşu olayı da tam bunun örneği işte, ticari amaçla beslenen agresif bir köpek, ve onun tavrından korkan bir anne, burda yapılabilecek en son şey anneyi suçlamak...
belki burda cins belirtilmese de komşunun saldırgan köpeği dense daha doğru olurdu ama ona da bir şey diyemiyorum çünkü pitbul üretip satmak ayrıca yasak, belirtilmesi şikayet sürecinde faydalı olacaktır.