• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pitbul

Oldurme, sakat birakma durumu olmasa da ben de sahibine zarar veren evcil hayvanlar tanidim ve sadece kopek de degil ve hep merak ederim neden diye. Bahsettigin olaylarin sebebini biliyor musun? Durduk yere mi zarar vermisler sahiplerine?
önce kimse benim hayvanseverliğimi sorgulamasın diye bir giriş yapacağım,
yıllardır çekmeköy ve beykoz ormanlarında orman beslenmelerine katıldığım gibi, oturduğum semtte de uyuzundan, tümörlüsüne her türlü sokak hayvanının bakım ve beslenmesinde gönüllü olarak çaba gösteriyorum, kar kış demeden yemek taşıyorum ki burda da bilen bilir, ayrıca evimde 11 sene 60 kiloluk bir rottweiler beslendim, neyse...
mesele sadece pitbul meselesi değil, bakın birebir tanıdığımız bir ailenin küçük oğlu, yıllardır besledikleri kangal tarafından boynu parçalanarak öldürüldü, yine başka bir tanıdığımın çocuğu alman kurdu saldırısı nedeniyle sakat kaldı,
bir hayvanın insan saldırısına uğraması korkunç, ama bir insanın da hayvan saldırısına uğraması korkunç, bunu bütün köpeklere ölüm gibi algılamak büyük kompleks.
eğer güçlü ve agresif bir köpeğiniz varsa onu çok iyi kontrol etmek zorundasınız, edemiyorsanız elinizden alınmalı, bu komşu olayı da tam bunun örneği işte, ticari amaçla beslenen agresif bir köpek, ve onun tavrından korkan bir anne, burda yapılabilecek en son şey anneyi suçlamak...
belki burda cins belirtilmese de komşunun saldırgan köpeği dense daha doğru olurdu ama ona da bir şey diyemiyorum çünkü pitbul üretip satmak ayrıca yasak, belirtilmesi şikayet sürecinde faydalı olacaktır.

kişinin ilk mesajını okursanız bende hayvanseverim ama pitbullar canavar diye yazmış.
Bende bunun üzerine daha konu bu kadar ilerlememişken,hayvan hakkında hiçbirşey bilmeden,gayet düzgün ve sevecen yetiştirilen çok sadık pitbullarda varken bu tarz bir genelleme yapmak hayvanseverlik değil dedim. Yargısız infaz yani
Kadına bile köpek kadar değer vermeyen bş ülkede yaşıyoruz. Kalmış ki pitbulu insan canlısı yetiştirsinler. Tamam çok güzel akıllı insandan daha duyarlı köpekler var ama bu köpekler artık ülkemizde serserilik çakalın elinde kavgalara götürüyorlar

kadın daha önce de birçok kurumu aramış dönüş olmamış.
Daha önce aradığı yerler polis zabıta ve çevre bakanlığı bu kurumlar sahipli köpeğe ne yapabilir elinizde işkence yapılırkenki görüntü yoksa. Eğer rahatsızlık veriyorsa ki veriyor savcılığa gidecek suç duyurusunda bulunacak görüntü alacak orman ve su işlerine internet üstünden bile dilekçe ile başvuru kabul ediliyor hiç olmadı sosyal paylaşım sitesinden hayvan hakları savunuculuğunu yapan platformlara ulaşacak

Daha önce aradığı yerler polis zabıta ve çevre bakanlığı bu kurumlar sahipli köpeğe ne yapabilir elinizde işkence yapılırkenki görüntü yoksa. Eğer rahatsızlık veriyorsa ki veriyor savcılığa gidecek suç duyurusunda bulunacak görüntü alacak orman ve su işlerine internet üstünden bile dilekçe ile başvuru kabul ediliyor hiç olmadı sosyal paylaşım sitesinden hayvan hakları savunuculuğunu yapan platformlara ulaşacak
Ama beslenmesi yasak bir köpek

Oldurme, sakat birakma durumu olmasa da ben de sahibine zarar veren evcil hayvanlar tanidim ve sadece kopek de degil ve hep merak ederim neden diye. Bahsettigin olaylarin sebebini biliyor musun? Durduk yere mi zarar vermisler sahiplerine?
Ben de merak ediyorum bunu.
Ama en basitinden kucukken yasadigim bir aniyi hatirladim yorumunu okuyunca. Minik bir kopegi vardi uzaktan kuzenimin. Sevip oynardik. Cok da tatli bir kopekti. Bir gun yemek yerken yine sevmek icin dokunmustum. O da bunu yemegine mudahale olarak algilamis olacak ki tirnaklariyla kolumu cizmisti. Bu cok basit ve kucuk bir olay mesela. Ama hayvanlardan mantik bekleyemiyoruz maalesef.

Bi çocuk köpeğe ne yapmış olabilir ki
Bazen hayvanlar kiskanclik yapiyor mesela. Her hayvan ozellikle cocuk sonradan katilmissa aileye kabullenemiyor, kendine ortak gibi goruyor. Bir de cocuk var cocuk var simdi. Bilemiyorum bahsi gecen cocuklari da siz hic gormediniz mi kopege tas atan, kedinin kuyruguna basan cocuk? Ben gordum sahsen.

celal bey, amcamın yakın arkadaşıydı ordan tanıyorduk, ailenin anlattığına göre olay tamamen durup dururken olmuş, haberin linkini de ekleyeyim, detaylar var orada http://www.gazetevatan.com/malikanede-dehset--177535-yasam/

kendi adıma yıllardır en aç zamanlarında aralarına daldığım halde en ufak bir köpek saldırısına uğramadım, kızım da sokakta gördüğü her hayvanı seven sarılan bir çocuk, ama bana şüpheli gelen tavırları olan bir hayvanı asla kızıma yaklaştırmam. asıl travmayı ikimiz de o zaman yaşarız çünkü.

Kadin o korkuyla çocuğunun üstüne kapanip beklemiş.
Psikolojisi bozulmustur diyorsunuz.
Saka mi bu ya saka misiniz siz?
Pitbuldan bahsediyo kadin ne yapsin cocugu alip ustune ustune mi yürüsün aman biz hayvansever aileyiz canim ne olacak diye.

Gereksiz hayvanseverlik yapmayin gozunuzu seveyim. Ne alakasi var konuyla
Başa gelmeyince anlamak o kadar zor ki. Ben sesten rahatsız oluyorum demiyoru. Köpeğin sesi daha çıkmıyor ama sürekli zincir kırıyo bu sadece benim için değil diğer çocuklar içinde çok tehlikeli. Çünkü normal bir köpek değil ki iki tane kendi cinsini parçalayan bir köpek o köpeklerin şuçu neydi.

Yetistirme tarziyla ne ilgisi var
Aslanlar kaplanlar evde yetisse saldirmaz miydi kimseye?
Dunyada ilk yuz nakli evinde besledigi maymunun saldirisina ugrayan kadin icin denendi diye hatirliyorum. Yuzu taninmayacak hale gelmis.
Pitbull da saldirgan bir hayvan. Nasil yetisirse yetissin.
Aslan kaplan evcil hayvan mı yada maymun biraz araştırın köpeklerin nasıl eğitim aldıklarını belki ön yargınıza faydası olur

Ben pitbula evde bakıyorum yolda bulmuştum çok küçüktü aldım geldim eve kediden korkuyo şapşal.
tamamen sahibinin yetiştirilmesiyle ilgili bi durum vahşi saldırgan olması için karanlık odalarda tutuyolar ki hayvan satmak nedir ya umarım şikayetlerinizin sonucunu alırsınız

Serbest birakmamasi lazim, kafasina gore uretim yapip satmakta yasak sanirim. Ancak! Su hayvanlarla ilgili hicbisey bilmeyip atip tutmayin yok 40 ton basiyormus cenesi, yok saldiri kopegiymis...Sanirsin kopek degil canavar onune geleni yiyor. Sinirimi bozuyorsunuz. O kopek pitbull degilde baska bir irk olsa irkinin uzerinde bu kadar dururmuydunuz? Sanmiyorum.

Bazen hayvanlar kiskanclik yapiyor mesela. Her hayvan ozellikle cocuk sonradan katilmissa aileye kabullenemiyor, kendine ortak gibi goruyor. Bir de cocuk var cocuk var simdi. Bilemiyorum bahsi gecen cocuklari da siz hic gormediniz mi kopege tas atan, kedinin kuyruguna basan cocuk? Ben gordum sahsen.
Ben pitbula evde bakıyorum yolda bulmuştum çok küçüktü aldım geldim eve kediden korkuyo şapşal.
tamamen sahibinin yetiştirilmesiyle ilgili bi durum vahşi saldırgan olması için karanlık odalarda tutuyolar ki hayvan satmak nedir ya umarım şikayetlerinizin sonucunu alırsınız
İnş. Canım benim yarın durumu haber vericem mutlaka

Ben sahiplendiğim pitbulu çocuklar taşlarken buldum ve öyle aldım

:KK72:
Cok sevdigim bir oyuncu var surekli biyik birakir. Kiz arkadasinin evine gittiginde kizin kopegi ikisini kiskanmis ve ustune atlamis adamin. Dudagini parcalamis izi kalmis. O yuzden hep biyik biraktigini soylemisti. Bu da baska bir ornek oldu

celal bey, amcamın yakın arkadaşıydı ordan tanıyorduk, ailenin anlattığına göre olay tamamen durup dururken olmuş, haberin linkini de ekleyeyim, detaylar var orada http://www.gazetevatan.com/malikanede-dehset--177535-yasam/

kendi adıma yıllardır en aç zamanlarında aralarına daldığım halde en ufak bir köpek saldırısına uğramadım, kızım da sokakta gördüğü her hayvanı seven sarılan bir çocuk, ama bana şüpheli gelen tavırları olan bir hayvanı asla kızıma yaklaştırmam. asıl travmayı ikimiz de o zaman yaşarız çünkü.
Okudum ve cok uzuldum. Ben direkt tanimiyorum ama bir tanidigimin komsusu besledigi kopekler tarafindan parcalandi maalesef. Her gun beslermis bos arazide kopekleri. Kendisinin yanlis bir sey yaptigini dusunmuyorum ama hayvanlar bazi seyleri tehdit olarak algilayabiliyor. Senin gonderdigin haberde de cocugun kopegin yanina bisikletle gittigi yaziyor. Bir ihtimal kopek cocugun bisikletle gelisini tehlike olarak algilamis olabilir. Kopekler bisikletli, motosikletli ve hatta patenli insanlara saldirabiliyor. Temkinli davranmakta fayda var. Ozellikle soz konusu cocuklar olunca.

Serbest birakmamasi lazim, kafasina gore uretim yapip satmakta yasak sanirim. Ancak! Su hayvanlarla ilgili hicbisey bilmeyip atip tutmayin yok 40 ton basiyormus cenesi, yok saldiri kopegiymis...Sanirsin kopek degil canavar onune geleni yiyor. Sinirimi bozuyorsunuz. O kopek pitbull degilde baska bir irk olsa irkinin uzerinde bu kadar dururmuydunuz? Sanmiyorum.
Ben sadece gazeteden internetten bildiğim kadarıyla konuştum. Kardeşimi ısıran köpek de çoban köpeğiydi ve o köpeğe karşı da tepki almıştık. Ama pitbul un üzerinde durmamızın nedeni beslenmesi satılması yasak olan bir cins. Kötü yetiştirildiğinde saldırgan bir köpek. İnternetten okudum kadarıyla kıskanç bir köpek ve sahibine karşı aşırı korumacı ve kıskandığında saldırgan olabiliyor. Bunlar sadece okuduklarım. Daha önce bi araştırmam yok. Yalnız bir bilgi olabilir

Back
X