• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pitbul

10 yaşında Golden Retriever cinsi köpeğim var dolayısıyla 10 senedir başka cins köpeklerlede içli dışlı oluyoruz bu süreçte çok uysal diye bildiğimiz golden gibi cinslerden aşırı derecede saldırgan olanlarınada rastladım(çünkü kötü yetiştirilmişlerdi) tam tersine pitbullarla koyun koyuna uyuduğuda oldu oğluşumun.Ama şu bir gerçek ki bazı ırklar genetik olarak saldırganlığa daha müsait ve üstüne bazı insan müsvettelerinin kötü yetiştirmelerine maruz kalınca gerçekten insanlara ve diğer canlılara karşı çok tehlikeli olabiliyorlar.Benimde 2 yaşında kızım var 10 yaşında köpeğimde evde bizimle yaşıyor ve kızım kedi köpek kuş tavşan vs bütün hayvanlara karşı sevgi dolu ve zarar vermiyeceklermiş gibi yaklaşmak istiyor ama dışarıda gördüğüm herhangi başı boş bir hayvana karşı herzaman temkinliyimdir ki üzerimize doğru koşan herhangi bir cins köpek olduğunda gerçekten panikleyebilirim ki birde bu saldırma ihtimali yüksek bir cins olunca hanfendinin korkusu normal.Bu tip ırkların kesinlikle yumuşak huylu yetiştirilip dışarıda mutlaka tasması açılmadan ve ağızlıkla dolaştırılması gerekli.Bunun dışındaki durumlar tehlike oluşturabileceği için mutlaka gerekli mercilerin olaya müdahele etmesi lazım

Benimde tramvam var küçüklüğümden kardeşine saldırdı ama bu yaşıma kadar düşmanlık beslemedim. Onların da yaşamaya hakkı var. Kimse kusura bakmasın köpek kızımın üzerine koşacak bende bak kızım hayvansever ol gel sevelim mi diyecektim yapmayın allah aşkına. Size de teşekkür ederim anladığınız için
Canim cok gecmis olsun ayni sey basima geldi cocukken parkta oynuyordum kopek koştu uzerime salincaktaydim oyle kostumki saldiriyordu bana resmen insan o anda hic bisey düşünemiyor korkudan o korkuyu yasayan bilir çocuktum üstünden 19 yil gecti unutamadım o ani :KK43: iyiki bebeginize bisi olmadi yoksa guc yetmez. Ben asla hayvanlara zarar gelsin istemem ama köpeklerden cok korkuyorum
konu sahibini elestirenlerede sastim kaldim kadincagiz çocuğuna niye uzerine kapanmis yok hayvan severmis falan filan bende cok severim ama korkuyorum napayim bdvde artik herkes muhalefet olmaya çalışıyor cok sıktı artik böyle yorumlar neyin cabasi anlamiyorum

Son düzenleme:
Ahaha biri de demiş ki köpeğe su dökülmesini değil de sana saldırmasını mı şikayet ediyosun. Ay çok komiksiniz yahu. Herşeyin cilkini çıkarıyorsunuz. Tabiki önce çocuğunu ve kendini dusuncek.
Bende o yoruma sinir oldum ya bu konuyu okuyunca sinirlerim alt ust oldu muhalefet olsunda ne yazilirsa yazilsin:işsiz:

Canim cok gecmis olsun ayni sey basima geldi cocukken parkta oynuyordum kopek koştu uzerime salincaktaydim oyle kostumki saldiriyordu bana resmen insan o anda hic bisey düşünemiyor korkudan o korkuyu yasayan bilir çocuktum üstünden 19 yil gecti unutamadım o ani :KK43: iyiki bebeginize bisi olmadi yoksa guc yetmez. Ben asla hayvanlara zarar gelsin istemem ama köpeklerden cok korkuyorum
konu sahibini elestirenlerede sastim kaldim kadincagiz çocuğuna niye uzerine kapanmis yok hayvan severmis falan filan bende cok severim ama korkuyorum napayim bdvde artik herkes muhalefet olmaya çalışıyor cok sıktı artik böyle yorumlar neyin cabasi anlamiyorum
Onlar konuşmak için konuşanlar. O anda kim olsa kendileri dahi olsa farklı birşey yapmazlar. Ben komşunun sevimli tatlı köpeğinden korkup kızımı koruyup transa yaşamadım. Üzerime koşan kötü bir yetiştirilmiş köpekti. Yok size zarar verirke;i şikayet ediyorsunuz da kötü yetiştirirken şikayet etmediniz şaşma şeyler bunlar. Bu arada size de geçmiş olsun gerçekten çok çok kötü birşey benim kardeşm köpek gördüğü zaman sokak değiştirir. O derece korkuyor. 8 yaşında bi tranva geçirdi ve bunu hiç bir hayvan sever neresini yırtarsa yırtsın değiştiremez çünkü yaşamayan bilmez allah kimseye de göstermesin.

Onlar konuşmak için konuşanlar. O anda kim olsa kendileri dahi olsa farklı birşey yapmazlar. Ben komşunun sevimli tatlı köpeğinden korkup kızımı koruyup transa yaşamadım. Üzerime koşan kötü bir yetiştirilmiş köpekti. Yok size zarar verirke;i şikayet ediyorsunuz da kötü yetiştirirken şikayet etmediniz şaşma şeyler bunlar. Bu arada size de geçmiş olsun gerçekten çok çok kötü birşey benim kardeşm köpek gördüğü zaman sokak değiştirir. O derece korkuyor. 8 yaşında bi tranva geçirdi ve bunu hiç bir hayvan sever neresini yırtarsa yırtsın değiştiremez çünkü yaşamayan bilmez allah kimseye de göstermesin.
Bende kopek gördüğümde soguk terler dokuyorum ve yolumu değiştiriyorum yasamayan bilmez zarar verirmiyim asla ama yolumu degistrmem demek yada korkmam demek hayvan sever olmadigimi gostermez ki kac kere beslemek icin yemek koyarim ama yanima gelse kalpden giderim uzaktan en guzeli sastim bende neyse bosver sen uzme tatli canini sagol canim benim kardesinizede cok gecmis olsun❤

Pitbull laboratuvardan cikma bir canavar filan degil. Bazilari kafasina bunu soksun. Bazi insan yavrularinin vahsilik konusunda hayvanlari gectiginide gordum. Boyle durumlarda cocuga canavar diyince " o daha cocuk, kucucuk cocuga canavar nasil dersin. Cocugun sucu yok, aile suclu." Diye bik bik bik konusanlar kopege canavar diyor.
Bir civcive dahi zarar vermeyen pitbullar var. Bu hayvanlarin tumu kafayi yemis, gozu donmus canlilar degil. Sahipleri farkli. Sahibinin sucunu kopek zehirlenerek, caniyla mi ödemeli? Hayvanlara gosterdiginiz şu nefreti, vahseti insanlara gosterseniz daha rahat yasardik. Sapiklarin , katillerin , hirsizlarin arasinda dolasiyoruz. Insan insani oldurunce dogru durust ceza bile almiyor.
Ama bir hayvanin canini almak icin sizi urkutmesi bile yeter dimi? Öldurun tabi en buyuk tehlike pitbullar zaten onlari bitirince huşu huzur icinde dolasirsiniz sokaklarda

Ha birde su "kendi baslarina gelse..." diyenler. Basimiza geldi. Motosikletteyken kopek saldirisina ugradim cok kez. Hatta bi defasinda kaza yapmama sebep oluyordu. Canima ve malima zarar gelebilirdi. Ayni yerden gecmek durumundaydim. Ama gidip sikayet etmedim toplayin diye yada zehirlemeyi dusunmedim kendimce onlemler aldim ordan gecerken. Hayvanlarla yasamayi ogrenmek zorundayiz oldurmek, baska yere surgun etmek dogru degil. Bi kopek saldirisinda ölme ihtimaliniz, bir insanin sizi öldurme ihtimalinden daha fazla degil.

kötü köpek yoktur kötü sahip vardır.pitbull ırkı gücünden ve ününden dolayı şiddet meraklısı abuk subuk tiplerin eline düşüyor ondan sonrada bu tipler köpeği canavara çeviriyorlar.tabiki bu durumda sahibinin önlem alması gerekiyor herkes köpek sevecek korkmayacak diye bir şey yok.

alım satımı üretimi ülkeye sokulması yasak. ama beslemek yasak değil.
korkunuzu anlıyorum ama o köpek bir vukuat işlemeden sahibinin elinden almaya kimsenin gücü yetmez.

Cevre ve sehircilik bakanligiorman mudurlugu olmus durumda onun icin
0312 207 50 00 arayin rahatsizsaniz bu durumdan aslinda onlar cok iyi doguyorlar ama onlari hircin uetisitiren biz insan,ariz malesef ben 9 yildir terrrier bakiyorum sus kopegi cok sadik ve cok zeki akilli bir okaadar da kiskanc malesef :)

Merak etmeyin onlardan değilim. Bir olay olduğu zaman meydanlarda bangır bangır bağırırım "SATIN ALMA SAHİPLEN!" , "SİRKLERE GİTME" , " "BARINAKLAR ÖLÜM KAMPLARIDIR" Merak etmeyin siz. Her hafta sonu da bireysel olarak ormana beslemeye giderim bu arada. :KK66:
ormandaki ayılara dikkat et..onlarda çok insan sever...:spor:

Bende her seyi uclarda yasayan insanlari sevmem Ben hayvanlari severim, Allah'in yarattigi canlilar neticede. Zarar vermeyi asla dusunmem, bu da zaten merhameti olan her insanin yapacagi sey. Ama hayvani insanla nasil kiyasliyorsunuz Allah askina. Sonucta dusunme yetenegi olmayan, iradesi olmayn, guduleriyle hareket eden bir canlidan bahsediyoruz. Gayet de saldirabilir. Kopek cocugumun ustune kosacak, ben de ah tatli kopekcik dur gelme falan mi diycem. Bir seyin de cilkini cikarmayin ya hu. Insan sevmem hayvan severim falan. Bazi hayvansever oldugunu iddia edenlr, ayni kadin haklarini savunayim derken erkek dusmanligi yapan feministler gibi. Sapla samani birbirine karistirmayin.

Köpek korkum var benim çocukluktan kalan. Ben küçükken kangalımız vardı, ben minnacık o kocaman, o cüssede onun kadar uysal başka hayvan görmedim. Ama sonra iki köpekleri daha vardı bizimkilerin, ben nefret ediyordum onlardan.

Yıllar sonra İstanbul'un göbeğinde annemi komşunun köpeği bacağından çok kötü ısırdı, amcamı bir sabah işten dönerken sokak köpekleri saldırıp epey ısırdı. Türkiye de ne yazık ki köpek sahipleri köpekleri evin üyesi çocuğumla yaşayabilecek bir canlı diye beslemiyor, aile üyesi gibi davranmıyor. Aksine köpeği vahşileşsin diye eğitiyorlar ve amaçları millet korksun. O yüzden ben uzak duruyorum Türkiye de köpeklerden.

Köpeğin ne demek olduğunu Amerika da öğrendim. Yaşadığım evde üç tane köpek var, sokaklar köpeklerini gezdiren aileler ile dolu, hepsini mıncıklıyorum büyük küçük fark etmiyor ama köpekler sakin, eğitilmiş, uysal. Üstüne zıplamıyor, saldırgan değil, komut dinliyor. Ve hatta özel olarak terapi köpeği olarak yetiştirilenleri var çocuklar için. Ama ben Türkiye de böyle köpeğe henüz rastlamadım, uzak duruyorum köpeklerden o yüzden.

Sizi de çok iyi anlıyorum sevgili üye, ben olsam korkudan donakalmıştım herhalde siz yine yavrunuzu koruma refleksi göstermişsiniz. Pitbull köpeklerinden ciddi korkuyorum, yüzleri bile bana agresif ve ürkütücü geliyor, komşum böyle bir köpeği ağızlıksız dolaştırsa ne yaparım bilmiyorum. Pitbullların çene yapısı çok ama çok güçlü ve saldırganlaştığı zaman durdurması çok güç ne yazık ki:S

Benim de yan komşumda pitbull var ve gayette uysal. Kedi besliyorum onu görünce bile zarar vermiyor. Bugün bir haber okudum. Fatih'te yavru kedilerin karınlarını deşmişler. Bunu yapana da başka sıfat kullanılamayacağı için haberde insan deniliyor. Bence sokaklar kedilerden ve köpeklerden önce bunlardan temizlenmeli. İnsanla hayvanı nasıl karşılaştırırsınız diyenler var. Böyle bir durumda kim daha masum? İnsan mı hayvan mı? Hangisi korunmaya muhtaç? Hayvan mı insan mı? Kusura bakmayın ama hergün zibilyon hayvan telef oluyor. Bunu yapan kim? Pitbulllar ve benzeri ırklar canavar falan değiller. Sahipleri canavarsa onlar ıslah edilmeli öncelikle.

12 yaşında bir ergenin elinde olan huyunu suyunu nasıl yetiştirildiğini bilmediği pitbul dan bir anne çocuğunu tabi ki sakınacak bunun neyini sayfalarca eleştirdiniz

Her şey bir kenara Çocuğun sokakta oynama özgürlüğünü kısıtlamış

Hayvanların mal gibi alınıp satılmasına engel olmak için instagramdaki hayvanseverlerden yardım isteyin illaki biri döner ve yardımcı olur. Gerekirse tvde haber yaptırırlar gerekirse imza kampanyası açılır olmazsa gizlice bile alınır bu vahşilerin elinden kurtarmak için K Karmaprenses

Yazık anneye çiftleştirilmekten ne hale gelmiştir :KK43:

Böyle 12 yaşındaki çocuk bile önlemini almadan gezdirebiliyorsa bu köpeği kesinlikle ellerinden alınmalı.. belli ki ne köpek sahipliginden anlıyorlar ne de sorumluluklardan. Bu insanların köpeği sevgi dolu yetistirdiklerini de sanmıyorum ben.

Ben olsam bahceden ağızlıksız tasmasız çıkmadığı müddetçe şikayet etmezdim ama böyle bir durum da yok. Tekrarlanıraa bu durum sikayet edin kesinlikle. Yazık bu hayvanı dövüş icin satıyodur bunlar

Back
X