PKO + BetaHCG + adet..

km0734

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
522
1
0
Antalya
arkadaşlar öncelikle hepinizin bayramı şimdiden mübarek olsun..bu bayram hepimize hayırlı gelsin inşallah..
benim aklıma bişey takıldı..bilen varsa yardımcı olursa sevinirim..ben pko hastasıyım da..adetim geçince hastaneye gidiyorum kanda gebelik testi yapılıyor gebe değilsem (ki hiç olamadım :) ) adet sökücü kullanıp adet görüyorum..aklıma takılan şu..pko hastalarında adet düzensizliğinden ötürü yumurtlama günü belli olmuyo ya..mesela ben 2 ayda 1 adet görüyorum genelde..ama kanda gebelik testini adet günüm (yanii 1adet dönemi) geldiğinde 1 ayda yaptırıyorum..ya o 1 ay döneminde gebelik testini yaptırdığımda 1-2 gün önce gebelik oluşmuşsa tutunma aşamasındaysa bu kanda gebelik testini etkilemez herhalde..yani hamile görünmezsin..ben o sırada adet sökücü içersem nolur acaba :18:
bide bişey daha takıldı aklıma..bende bu ay klomen başlatıcak da dr..klomen kullanınca adet dönemi nasıl oluyo..yani düzelme oluyo mu yoksa ben gene adet sökücü mü içicem acaba..offff gene kafam karıştı yaaaa:59:

çok karışıkmış gerçekten. yumurtlama takibi yaptırsan..en azından ne zaman yumurtladığını bilirsin ona göre hareket edersin. çünkü dediğin gibi geç döllenme oluyosa bhcg vermeyebilir.

canım adet söktürücü ilaçlar progesteron hormonu içeriyor, buda zaten gebelik olunca salgılanan bir hormon o yüzden gebeysen bile kullanmanda hiçbir zarar yok hatta faydası bile olur. klomenin adet düzenleyici etkisi şu şekilde olabilir, klomen yumurtaları geliştirip yeterince büyümesini ve çatlamasını sağlıyor, bu sayede normal zamanda ovulasyonun olduğu için adetinde normal zamanında oluyor, ama klomen her zaman yeterli büyümeyi sağlayamadığı zaman diğer ay dozu artırılıyor ve çatlaması içinde çatlatma iğnesi veriliyor, bu şekilde yumurtlama olmazsa klomenle gene adetin gecikir. yani tamamen senin yumurtanını yeterli büyüklüğe ulaşmasına bağlı birşey, adetini düzenleyebilirde düzenlemeyebilirde.

merhaba arkadaşım yazını okuyunca kendi yaşadıklarım aklıma geldi ve yorum yapmak istedim öncelikle kendimden bahsedeyim bende pko luyum ve 40 günde bir falan adet görüyodum bu ay 43. günde doktora gittim niye adetlenmiyorum diye doktorum ilk olarak alttan ultrasona baktı ve gebelik yok gibi olsaydı kese görünürdü ama yinede adet söktürücü vermiycem bi gebelik testi yapalım dedi test sonucum 19 çıktı gebelik ne var ne yok dedi ve progestan verdi eğer değer artarsa düşük riskine karşı 3 gün sonra değerim 93 e çıktı ve doktorum çok geç döllenme olduğu için değerin düşük ama hamilesin dedi edet görmem gereken tarihlerde döllenme olmuş anlıycan çok konuştum ama sana tavsiyem hemen ilaç içme söktürücü bence biraz bekle canım çünki geç döllenmeler olabiliyo biz hala şoktayız inşallah en kısa zamanda gelir bebişin

canım adet söktürücü ilaçlar progesteron hormonu içeriyor, buda zaten gebelik olunca salgılanan bir hormon o yüzden gebeysen bile kullanmanda hiçbir zarar yok hatta faydası bile olur. klomenin adet düzenleyici etkisi şu şekilde olabilir, klomen yumurtaları geliştirip yeterince büyümesini ve çatlamasını sağlıyor, bu sayede normal zamanda ovulasyonun olduğu için adetinde normal zamanında oluyor, ama klomen her zaman yeterli büyümeyi sağlayamadığı zaman diğer ay dozu artırılıyor ve çatlaması içinde çatlatma iğnesi veriliyor, bu şekilde yumurtlama olmazsa klomenle gene adetin gecikir. yani tamamen senin yumurtanını yeterli büyüklüğe ulaşmasına bağlı birşey, adetini düzenleyebilirde düzenlemeyebilirde.

cvp için tşk ederim..yarın dr a gidicem klomen başlatıcak..hayırlısı olsun hakkımda,hepimizin hakkında inş..

merhaba arkadaşım yazını okuyunca kendi yaşadıklarım aklıma geldi ve yorum yapmak istedim öncelikle kendimden bahsedeyim bende pko luyum ve 40 günde bir falan adet görüyodum bu ay 43. günde doktora gittim niye adetlenmiyorum diye doktorum ilk olarak alttan ultrasona baktı ve gebelik yok gibi olsaydı kese görünürdü ama yinede adet söktürücü vermiycem bi gebelik testi yapalım dedi test sonucum 19 çıktı gebelik ne var ne yok dedi ve progestan verdi eğer değer artarsa düşük riskine karşı 3 gün sonra değerim 93 e çıktı ve doktorum çok geç döllenme olduğu için değerin düşük ama hamilesin dedi edet görmem gereken tarihlerde döllenme olmuş anlıycan çok konuştum ama sana tavsiyem hemen ilaç içme söktürücü bence biraz bekle canım çünki geç döllenmeler olabiliyo biz hala şoktayız inşallah en kısa zamanda gelir bebişin

benim demek istediğimi ve korktuğumu siz yaşamışsınız..ama dr nuz temkinli davranmış..çünkü her dr öyle davranmıyor..direkt adet sökücüyü yazıyolar..adet düzenini bile sormuyolar..benimde hep pko dan dolayı korkum oluyo..ya geç döllenmeyse..1 ay dan 2-3 gün önce yumurtladıysam,hamileysem vb diye..
sizi tebrik ederim hamile olduğunuz için..çokkkkkk çokkkkkk sevindim..zor hamile kalan insanı duyunca kendim kalmış kadar seviniyorum inanın..bana da dua edin nolur..aynı sorunu yaşayan insan olarak beni anlıyosunuzdur..çok yoruldum..hamilelerin duası kabul olurmuş,öyle derler..
Allah tamamına erdirsin bebişi inş..sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inş..

bu arada hep 2-3 ayda adet olurdum..bu ay da öyle olur diye düşünüyodum..dr a gidip adet sökücü almaktan da vazgeçmiştim..bu korkumdan dolayı biraz beklicektim..olan bi bebeği kaybetme korkusu kötü bişey çünkü..beklemeyi tercih edicektim ama çok tuhaf bişey oldu..hayatımda ilk defa 27 günde adet gördüm..bugün 3.günü..o yüzden içim rahat rahat yarın dr a gidicem..sökücüye gerek kalmadı çok şükür :34:

Back
X